Dodaj do ulubionych

Jak pracujecie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 18:50
Proponuje w ramach rozrywki umysłowej oraz odprężenia po pracy zrobić mały
przegląd tego czym się rodacy zajmują w UK(i nie tylko, gości z szeroko
rozumianej Polonii również zapraszam). Jak rozumiem większość zapieprza w
marketach, ale podejrzewam, że taka praca w Brytolskim markecie różni się
znacznie od pracy w Polskim.Proponuje następujące kategorie:
1.Twoje stanowisko pracy (ewentualnie w jakim kraju jeśli to nie UK)
2 Jak wygląda Twój przeciętny dzień pracy(bądź szczegółowy)
3.Jak masz porównanie z podobnym stanowiskiem w Polsce, napisz jakie są
różnice, we wszelkich aspektach.
4 Tu zawrzyj wszelkie ciekawe informacje i myśli które Ci się nasuwają w
związku z tematem
Bądź szczery. Te informacje moga wpłynąc na czyjąś decyzję o wyjezdzie a skoro
sam jestes za granicą, to wiesz jak trudno jest czasem się na to zdecydować.
Obserwuj wątek
    • Gość: ghrom Re: Jak pracujecie? IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 19:28
      Spadaj, urzedasie. Zadnej biurwie sie ze swoich zarobkow spowiadac nie bedziemy :P

Porady dla emigrujacych do UK
      • Gość: hajabuza Re: Jak pracujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:06
        a ty czytac potrafisz?Gdzie tam masz punkt dotyczący zarobków?
      • Gość: antyghrom Re: Jak pracujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 22:52
        to sie nazywa analfabetyzm..Czlowieku czy ty musisz sie bez przerwy osmieszac ?
        • Gość: ghrom Re: Jak pracujecie? IP: *.static.dsl.as9105.com 01.06.06, 23:18
          O, juz mam antyfanow, ale ubaw. Jeszcze antypomnik mi postawcie, i porzucajcie w niego antyjajami,
          antyinteligenci.

• Gość: nah Re: Jak pracujecie? IP: *.bulldogdsl.com 02.06.06, 11:27
            Lapiej ich nie prowokuj bo wyjdzie antymateria i wszystko zrobi jebut.
      • Gość: do ghrooom Re: Jak pracujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:09
        validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fghrom.com%2F
        To tak żeby Cię ściągnąć na ziemie, i w ramach ogólnej walki z lamerstwem w
        necie. Pouczać będziesz mógł innych jak sam się czegoś nauczysz
        • Gość: ghrom Re: Jak pracujecie? IP: *.static.dsl.as9105.com 02.06.06, 20:47
          Widziales gdzies na mojej stronie button, ze jest ona zgodna z czymkolwiek? Nie? To zamknij pape i
          spadaj. Nie obchodzi mnie, czy to sie bedzie poprawnie pokazywac w Konquerorze, Safari czy innym
          marginalnym czytniku (akurat dzis sie w Safari rozjezdza :P) i czy bedzie zgodne z jakimis standardami,
          dopoki wiekszosc moich czytelnikow nie bedzie miala problemu z tym, do czego strona zostala
          stworzona: czytaniem FAQ.

Swoja droga swoje fochy zle skierowales, idz posapac do chlopakow od Joomli. Oni maja pewnie wiecej
          wprawy w wysmiewaniu takich jak ty.

• Gość: Zdun do ghroma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 20:51
        człowieku, jak ja się cieszę czytając te twoje durne posty, że wyjechałeś z
        Polski-zawsze jednego debila mniej:)
    • nemii Re: Jak pracujecie? 01.06.06, 23:02
      1.Recepcjonistka
      2. zalezy od zmiany. ranna check in/check out, rezerwacje, i ogolnie papierkowe
      rzeczy, zmiana popoludniowa, check in spoznialskich, rezerwacje, przygotowanie
      papierow na nastepny dzien, siedzenie na necie.
      3. roznice to chyba zarobki. atmosfera.
    • Gość: ja Re: Jak pracujecie? IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 02.06.06, 00:43
      1. administrator systemow inf. - UK
      2. jak zaczynam rano to musze przejrzec wszystkie zgloszenia jakie naplynely i
      sprawdzic czy nic nie jest pilne lub nic sie nie przeterminuje. Jak przychodze
      pozniej to moge zaczac od obijania sie. Generalnie bywaja dni kiedy jest duzo
      pracy i malo ludzi lub malo pracy i duzo ludzi i wtedy obijamy sie dyskretnie.
      Godziny pracy: 7.5h pomiedzy 8.00 a 18.00.
      3. Nawet jak jest bardzo duzo pracy to mozna to spokojnie obrobic na czas, bo tu
      nikt sie tak nie spieszy.
      W Polsce obowiazywal ubior zwyczajny mimo, ze spotykalo sie troche z ludzmi z
      innych dzialow i pionow. Tutaj siedze caly dzien przy biurku jak przykuta, ale
      musze chodzic w garniaku.
      Tutaj: zadnych rozmow o pieniadzach w pracy. Nie ma epatowania sie kwotami, kto
      ile zaplacil za co, skad mial na to pieniadze itp. Nie ma podniety zwiazanej z
      wyplata pensji. Wreszcie nikt nie komentuje tego jaki samochod/cos innego
      kupilam i nie liczy po cichu ile mnie to kosztowalo i nie komentuje tego jak mu
      sie wydaje, ze nie slysze ;)
      4. Wszystko zalezy od firmy do jakiej sie trafi. Moze byc kiepska placa i malo
      roboty, kiepska placa i duzo roboty, albo np dobra placa i absolutnie amatorskie
      IT, to chyba jest najgorsze. Zwykle zaklada sie, ze jak firma dobrze placi to
      inwestuje w IT i wszystko jest u nich tip-top, a potem mozna sie rozczarowac.
      Oczywiscie sa przypadki wywazone: odpowiednie pieniadze za przecietna ilosc
      obowiazkow.
      Doskwiera mi brak ruchu w pracy. W Polsce chodzilo sie czesto na herbatke, do
      kuchni, a to sie kogos spotkalo w drodze do kibla i pogadalo sie. Tutaj nie
      chodza nawet do kuchni stadnie.

Jak ktos sie dobrze czuje w korporacjach, to napewno odnajdzie sie w nich w UK.
      Podoba mi sie tez brak ciaglego zalatwiania spraw prywatnych w godzinach pracy.
      Jasne, ze ludzie dzwonia i tu od czasu do czasu cos zalatwic, ale nie zyja tym
      tak jak widzialam to w PL.

Przychodzisz do pracy, robisz co swoje, jestes mily dla wszystkich, wychodzisz i
      zapominasz.
      • Gość: Vortex Re: Jak pracujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:57
        a jakby ci zaoferowali podobną pensję w polskiej firmie to byś sie zamieniła?
        • Gość: ja Re: Jak pracujecie? IP: 217.33.252.* 02.06.06, 10:12
          Nie, bo pieniadze to nie wszystko i nie wyjechalam z ich powodu.
          Jest tyle ciekawych miejsc na swiecie do zobaczenia, do tego inna mentalnosc
          ludzi.
          • Gość: sd Re: Jak pracujecie? IP: 62.69.102.* 02.06.06, 10:15
            dokladnie tak

pieniadze to nie wszystko

wystarczy poczytac to miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3389214.html
            kto by chcial zyc w takim miescie i to stolyca
            • Gość: ja Re: Jak pracujecie? IP: 217.33.252.* 02.06.06, 10:25
              Zylam w nim przez 28 wiosen. Tak do 19 wiosny nawet lubilam to miasto (a raczej
              jego korzenie), ale potem przestalam. Rownie dobrze moge mieszkac w Londynie i
              czytac o pieknej, historycznej i nie istniejacej Warszawie.
    • Gość: ??? Re: Jak pracujecie? IP: 194.203.201.* 02.06.06, 10:41
      1. Konsultant w banku.
      2. Przychodze do pracy kolo 8.30. Sprawdzam forum, czasem cos napisze. Potem
      czas na poczte, te prywatna, na sluzbowa bedzie czas po 9 (nie jestem
      odpowiedzialny za zaden support tak wiec nie ma problemu). Potem caly dzien
      kreci sie wokol pisania raportow - samo klepanie, telefony, spotkania, e-mail.
      Niestety wiekszosc ludzi jest w Holandii, wiec wiekszosc spotkan przez telefon,
      od czasu do czasu face-to-face w Holandii. Poza tym sprawdzanie raportow innych
      (jest tylko kilku odwaznych ;-)) i urozmaicanie czasu sprawdzaniem forum,
      surfowaniem etc.
      3. Wlasnie bedziemy zakladac podobny zespol w Polsce, tak wiec nie sadze aby
      sie bardzo roznilo. Pensje beda odpowiednio nizsze, ale odpowiedzialnosc
      podobna.
      4. Firmy w Anglii marnuja niewiarygodne pieniadze - marnotrawstwo jest
      wszedzie - im wieksza firma, tym wiecej. Wiele pozycji jest aby byc, bo ladnie
      wyglada na diagramie, choc nie ma uzasadnienia dla tworzenia tego stanowiska.
      Poza tym pracuje sie znacznie latwiej, zwlaszcza w IT, gdzie wedlug mnie
      brakuje dobrych fachowcow i bez pomocy z zewnatrz Anglia by miala powazne
      problemy. W Polsce na odwrot - sa fachowcy, a nie ma pracy ;-)
      • Gość: dfg Re: Jak pracujecie? IP: 62.69.102.* 02.06.06, 11:59
        w polsce tez zaczyna brakowac fachowcow
        tylko z ta roznica ze do polski nikt nie zechce przyjechac
        • Gość: ??? Re: Jak pracujecie? IP: 194.203.201.* 02.06.06, 12:23
          No chyba az tak zle to nie jest. Mimo wszystko sa jeszcze (nie wiadomo jak
          dlugo) kraje takie jak Bulgaria, Rumunia, czy Bialorus.

Poza tym polskie paszporty teraz zyskuja na popularnosci jako, ze z nimi mozna
          pracowac w Anglii, wiec jako tymczasowe miejsce pobytu bedzie jak znalazl ;-)
          • Gość: dsf Re: Jak pracujecie? IP: 62.69.102.* 02.06.06, 13:27
            Bulgarzy czy Rumunii to beda jezdzic do europy zachodniej. Nawet biedna ukraina
            wiecej oferuje np. swoim budowlancom niz mogliby zarobic w polsce. nie mowiac o
            kosztach zycia
            • Gość: ??? Re: Jak pracujecie? IP: 194.203.201.* 02.06.06, 13:38
              Moment, moment. Wydawalo mi sie, ze my juz zajelismy wszystkie malo platne
              posady w takich krajach jak UK czy Iralndia. Pracujemy za minimum, tak wiec tu
              nas nie pobija, no i przez te lata jezyk na pewno poprawilismy, tak wiec mamy
              kolejna przewage.

A za to Polska potrzebuje fachowcow. I bede mieli blizej do domu...
              • Gość: qwerty Re: Jak pracujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 17:51
                hm ukraincy zaczna pracowac na czarno, dwa razy wiecej a gdzie sie da, za
                mniejsze stawki.Chyba nie wiererzysz w to ze nie znajda sie chetni pracodawcy
    • Gość: ola Re: Jak pracujecie? IP: *.bulldogdsl.com 02.06.06, 20:07
      www.e-londyn.com zapraszamy
      • Gość: ghrom Re: Jak pracujecie? IP: *.static.dsl.as9105.com 02.06.06, 20:59
        Ze tez wam sie jeszcze chce inwestowac w takie strony :O
        Powodzenia ;]

• vierablu Re: Jak pracujecie? 07.06.06, 19:07
      Ja pracuje jako project co-ordnator. W Polsce moje stanowisko bylo nieco
      wyzsze.

Generalnie rzecz biorac w pracy jest mniej stresu - ludzie na siebie nie
      wrzeszcza.... nie wiem, jak to napisac, mam wrazenie ze ludzie dzialaja
      bardziej spokojnie, rozwaznie, nie podejmuja decyzji na hurra, w zwiazku z czym
      nie mam wrazenia chaosu, jakie mialam we wszystkch pracach w Polsce.

No i najwazniejsze - kazdy robi to, co do niego nalezy i ludzie nie wchodza
      sobie w kompetencje itp.

Co do elsatycznosci (godziny pracy, zrozumienie gdy trzeba nagle w godzinach
      pracy zalatwic jakas sprawe prywatna) , to jest tak samo jak w Polsce.

No i dla mnie najwazniejsze (bo mam daleko do pracy) 2 razy w tygodniu moge
      pracowac z domu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka