Dodaj do ulubionych

pieluchy.........

11.08.06, 11:11
mam pytanie do mamus majacych pojecie o piluchach w irlandii.
w polsce lata temu kupowalismy dla Kubcia huggisy i były super.

teraz kupilismy dla Julci paczke huggisów w irlandii - tych dla noworodkow - i
sa beznadziejne.... przeciekaja...siuski i kupa wylatuja bokami:(

pampersy sa ok.

i teraz pytanie:

jakie sa dobre pieluchy dla wielokupkowego noworodka/niemowlaka w irlandii??
czy lidlowe ...tescowe sa ok??
a moze jeszcze jakies inne??

dzieki:)
Obserwuj wątek
    • viwka Re: pieluchy......... 11.08.06, 14:59
      Nie pomogę, bo puki co nie wiem...urodze za pół roku...

Mam plan ściągąć z Polski tetrowe i bawić sie w ten cały "pierdolinik" przez
      jakieś 3 miesiace /przewijanie, pranie, gotowanie, prasowanie/
      Przeżyłam jakoś to przy pierwszym dziecku, przeżyje i przy drugim. Nie wiem, czy
      wytrzymam .. ale taki mam plan i tym razem dwie ręce do pomocy (wtedy byłam
      "mamą samodzielną").
      Głównie chodziło mi wtedy o uniknięcie alergi skórnych, i udało sie. Pampersy
      miałam na "wyjścia" sporadycznie więc..
      Ale wspominam bezsennie ten okres :/
    • monika_irl Re: pieluchy......... 11.08.06, 16:24
      ja uzywalam pampersów New baby i byly super, kupka byla przy kazdym przewijaniu
      a Ala ani razu nie byla odparzona.
      Teraz juz jestesmy na pampersach Baby dry i sa lepsze od Huggis.
      Raz mnie podkusilo kupic pieluchy tescowe i szczerze odradzam.
    • suesslein Re: pieluchy......... 11.08.06, 17:05
      u mnie tez zdecydowanie pampers wygral konkurencje z innymi producentami;)
      • green69 Re: pieluchy......... 12.08.06, 16:04
        viwka! Jeśli chcesz korzystać z pieluch wielorazowego użytku, to tu są super "zestawy" od razu z majteczkami i ze specjalnymi wkładkami, żeby nie odparzała się pupa. Pierzesz je w pralce i nie musisz bawić sie w to całe prasowanie i składanie jak przy zwykłych tetrowych. Z tego co czytałam, są świetne i nie ma z nimi wcale tak dużo problemu.
    • ania.b5 Re: pieluchy......... 14.08.06, 12:17
      hmm..to chyba zalezy od kazdej mamy indywidualnie, bo ja uzywałam dla mojej
      córci wyłącznie huggies- pampersy były beznadziejne.. Moja corcia urodziła sie
      w marcu i ma juz prawie 5 miesiecy:-)))Nie próbowałam tutejszych tesowych ani
      lidlowych..Pzdrawiam:-)
      • sunny30 Re: pieluchy......... 25.08.06, 09:21
        Ja tam probowalam wszystkich pieluch.... I jedno wiem na 100% - nie ma lepszych
        niz Pampersy!!!
        • patyczako Re: pieluchy......... 25.08.06, 17:36
          tez popieram pampersy jesli tylko sa dobrze zalozone to najlepsze...a co do
          huggiesow to zwroc uwage jakich uzywasz bo soft@dry slyszalam wielokrotnie ze
          sa beznadziejne ale ja uzywalam super flexible czy jakos tak i byly super nawet
          na noc
    • roewelina hej hej - od października zamieszkamy w irlandii 28.08.06, 07:03
      jakie są ceny pieluch? (w strefie gdzie obowiązują funty)?
      pozdrowionka
    • k_ansia Re: pieluchy......... 28.08.06, 10:46
      My ostatnio kupiliśmy Pampers flex (z rozciągliwym zapinaniem) i niestety, po
      raz pierwszy jestem niezadowolona z Pampersa. Nie dość, że jest mniej chłonny
      niż dotychczasowy, to dziś przy przewijaniu oderwała mi się ta część "rzepująca"
      - oczywiście winę może za to ponosić Maluch, bo wierzcie, na pewno nie leżał
      spokojenie przy tej czynności, no ale on raczej rzadko leży spokojenie przy
      przewijaniu, a taka atrakcja zdarzyła nam się po raz pierwszy...
      Pozdrawiam!
      • monika_irl Re: pieluchy......... 28.08.06, 11:24
        my tez uzywamy pampers flex (te z gásienicá) i jestem z nich bardzo zadowolona
        • maja92 Re: pieluchy......... 28.08.06, 16:43
          Jono przechodziw w Huggis'ach cale 3 i pol roku(leniwy byl do trenowania;-)))
          !!! i nic sie nie dzialo;-))) Wiadomo od czasu do czasu jakas tasma sie
          oberwala, no ale pieluchy nie sa ze stali;-))) albo od czasu do czasu cos tam
          przepuscilo, bo Mlody narobil jak slon, a pieluchy sa zaprojektowanie nia
          srednie urzywanie;-)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka