Dodaj do ulubionych

Nowy dowód osobisty

IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.06, 08:28
Dowiedzialam sie, ze wyjezdzajac do Tesco trzeba miec nowy dowod osobisty.
Nie mozna wyjechac na "starym". Czy ktos wie wiecej na ten temat? Dlaczego
tak jest? Czy mozna wyjechac biorac paszport a nowy dowod osobisty zostalby
doslany po 2-3 tyg.?
Obserwuj wątek
    • Gość: omas Re: Nowy dowód osobisty IP: *.gdynia.mm.pl 24.08.06, 10:07
      Moze byc stary, ale nie moze byc zniszczony ani uszkodzony, wszystko musi byc czytelne i raczej nie powinno byc napisu "Polska Rzeczpospolita Ludowa" ;)
      • babyro0 Re: Nowy dowód osobisty 24.08.06, 17:32
        z tego co mnie mówiono to potrzebujesz dwóch dokumentów tożsamości, bo jeden od
        razu zabiera Ci Home Office na czas wyrabiania nru NIN. Czsami może to potrwać
        nawet do pół roku zanim wróci... ale wraca.
        W międzyczasie mógłbyś dostać wypłatę czekiem i w banku byłby problem.

Ja nie mam ważnego paszportu ale mówiono mi że nowe prawo jazdy i dowód osobisty
        wystarczy w zupełności

Pozdrawiam.
        • Gość: omas Re: Nowy dowód osobisty IP: 81.144.199.* 26.08.06, 11:38
          Niestety prawo jazdy nie jest autoryzowane przez rzad UK :(
          • babyro0 Re: Nowy dowód osobisty 26.08.06, 16:39
            omas, do banku nie wystarczy? ja mam unijne prawko. Mówił mi konsultant że
            wystarczy.
            ???
          • mareczekxx Re: Nowy dowód osobisty 27.08.06, 08:52
            O to ciekawe skąd dysponujesz taka ogromną wiedzą.
            To może wyjaśnisz kolego wszystkim jak to sie dzieje że firama taka jak TESCO
            dopuszcza polskich kierowców do pracy,uzywających jak ty to nazywasz
            nieautoryzowanych przez rząd UK praw jazdy.Ty chyba wielu rzeczy nie
            rozumiesz,między innymi tez tego że Uk jest czlonkiem UE,ma podpisane stosowne
            umowy,miedzy innymi tez takie które traktują o uznanawaniu dokumentow
            wydawanych przez poszczególne państwa członkowskie swoim obywatelom.
            Życze powodzenia w dalszym,owocnym zgłebianiu tajników brytyjskiego prawa
            • Gość: 1spag Re: Nowy dowód osobisty IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 29.08.06, 14:39
              Co ma piernik do wiatraka?
              po pierwsze nowy czy stary (mocno zuzyty) NIE MA ZADNEGO ZNACZENIA
              po drugie !!!Home Office!!! nie wyrabia NIN
              po trzecie !!!Prawo jazdy PL!!! mozesz wymienic na UK (za 38 do 42GBP w
              zaleznosci czy chcesz od razu miec dokument tozsamosci czy nie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka