Gość: pawel IP: 81.102.15.* 08.09.06, 14:18 czy ktos wie moze w jaki sposob mozna podlaczyc internet w anglii, wiem ze jest duzo firm, niestety u mnie na osiedlu moze byc tylko BT, co wy o tym sadzicie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nah Re: Internet w Uk IP: *.plus.com 08.09.06, 14:28 Jelsi masz BT, oznacza to, ze moze byc teoretycznie kazdy dostawca uzywajacy ADSL - tiscali, bulldog, tesco i masa masa innych. Wiele uzytecznych informacji znajduje sie np. na tej stronie www.dslzoneuk.net. Tyle teoria. Praktyka bywa inna. Zdecydowana wiekszosc operatorow ma limity transferu, zalezne od lacza. Niektorzy, np. bulldog nie ustawiaja limitow a niektorzy daja nielimitowany transfer ale dla najdrozszych pakietow (np sky broadband ma unlimited ale tylko dla 16MB). Co wiec zrobic. W pierwszej kolejnosci zajrzyj do telewest i ntl czy moze jednak jestes w ich obszarze kablowym - to najlepsze rozwiazanie. Jesli nie, to zacznij sprawdzac poszczegolnych dostawcow ADSL a jest ich sporo. W zaleznosci od tego ile chcesz placic dobierzesz sobie jakis pakiet. Zwroc szczegolna uwage na wspomniane limity, one potrafia byc traqicznie male! Nastepnie zlokalizuj najblizszego exchange - podana strona ma lokalizator. TO da ci pojecie jakiego polaczenia mozesz sie w rzeczywistosci spodziewac. Jesli jestes ponizej mili to masz farta, jesli powyzej to nastaw sie na to, ze bedziesz placil za 8 a mial np. 5MB. Takie zycie. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trelemorele Re: Internet w Uk IP: 62.189.241.* 08.09.06, 14:56 lepiej uwazac na super oferty w stylu talk-talk. Niby za darmo,ale czeka sie 3 miesiace na podlaczenie a potem odlanczaja cie jesli wykryja sciaganie z p2p i tym podobne. Ja od dwoch at mam BT. Obecnie mam 8Mb i ponoc jakis limit na download, ktorego nie zauwazam i za niego nie place nawet jesli przekraczam. A z pewnoscia przekraczam ;) Na rachunku i stronie znajduje sie info, ze w prawdzie moga kazac placic na przekroczny limit alejeszcze nie wiedza ile i kiedy ;) Szczerze odradzam AOL. Nie dosc, ze ogladasz reklamy to jeszcze masz wrazenie, ze ktos patrzy ci na rece 24h na dobe :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: Internet w Uk IP: 217.65.150.* 08.09.06, 15:30 odradzam bulldoga - mam z nim straszne problemy... www.miecio.tv/mod.php?subaction=showfull&id=1157708520&archive= Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Internet w Uk 08.09.06, 15:33 > odradzam bulldoga - mam z nim straszne problemy... a ja nie mam... i do tego place 20p/60min rozmowy z PL... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nah Re: Internet w Uk IP: *.plus.com 08.09.06, 16:05 Bulldog jest powszechnie znany jako beznadzieja, niemniej ma duzy zasieg i jest alternatywa dla BT. Co najwazniejsze, nie ma limitow transferu. Posiadam w bulldogu 8MB i przy odleglosci od wezla okolo 2.5 mili (w linni prostej) mam polaczenia okolo 5MB. Stabilkosc nie jest rewelacyjna niemniej nie jest tragicznie. Poprzenio bylem szczesliwym posiadaczem Telewestu, niestety po przeprowadzce nie jestem juz w ich zasiegu. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiona Re: Internet w Uk IP: *.cable.ubr01.craw.blueyonder.co.uk 09.09.06, 23:08 Wszytko pieknie i ladnie ale kurcze wszystcy chca podpisywac umowe na 12 miesiecy, czy jest jakis sposob by umowa byla na 6 lub 3-4 miesiace. Wynajmuje pokoj i zapewne bede go zmieniac kiedys (a juz napewno miasto w przeciągu tyc 12 miesiecy) wolała bym sie nie wiązać na tak dlogo. I co tu zrobć ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nah Re: Internet w Uk IP: *.bulldogdsl.com 10.09.06, 00:13 Co zrobic? Poszukac, internet jak widac masz, google chyba tez istnieja (jeszcze przed chwila byly). Po pierwsze, linie mozesz przeniesc na nowe mieszkanie, o ile bedzie na terenie dzialania sieci, moze to kosztowac pare funtow, ale nie ma problemow z tym Po drugie, niektorzy operatorzy nie maja takich limitow - np Virgin Wszystkiego naprawde mozna dowiedziec sie ze stron operatorow. Wystarczy tylko chciec i poszukac. Nie jest to zadna wiedza tajemna. Odpowiedz Link Zgłoś
sith_space Re: Internet w Uk 10.09.06, 12:57 Jesli sie przenosisz gdzies, gdzie twoj ISP nie zaklada internetu, umowa bedzie rozwiazana, a jesli sie przenosisz gdzies gdzie instaluje, to poprostu przeniosa ci usluge na nowy adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Internet w Uk IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 10.09.06, 13:32 Sa firmy, ktore maja kontrakty przedluzane co miesiac automatycznie. Np Zen internet i pare innych. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Sky broadband 11.09.06, 23:41 A z nimi ktos ma doswiadczenia? Oferta wyglada dosyc atrakcyjnie, nawet najdrozszy pakiet ma rozsadna cene (10£ za 16mb i bez limitu - nienajgorzej). Wprawdzie trzeba do niego miec skytv, ale to nie bedzie problem. Wybor u siebie mam miedzy Telewestem a Sky wlasnie (pozostale mniejsze mnie nie interesuja, o Tele slyszalem dobre opinie, wiec dla rownowagi chce sie dowiedziec o sky. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Internet w Uk IP: *.server.ntli.net 08.09.06, 19:39 sądzimy że jesteś idiotą który nie potrafi przejrzeć forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Internet w Uk IP: 195.195.240.* 11.09.06, 19:12 idiotom juz dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Internet w Uk IP: *.server.ntli.net 11.09.06, 23:23 sobie dziękujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Internet w Uk IP: 195.195.240.* 22.09.06, 16:04 moze wrocimy do tematu, a co sadzicie o tiscali, czy trzeba miec telefon stacjonarny? Odpowiedz Link Zgłoś