hania266 05.11.06, 13:08 czesc dziewczyny jetem w 7 miesiacu i strasznie mam obolałe i spuchniete stopy jak macie jakies pomysly na to to dajcie znac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_irl Re: opuchnięte nogi 05.11.06, 14:21 Hania miałam dokładnie to samo, nogi w kostkach i stopy jak balony i jedyne co mi pomoglo to poród :) moczyłam nogi w wodzie z sola, maz mi masował, jak siedziałam to trzymałam je wyżej, nawet jak spałam to miałam podłoona poduszke po stopy i nic. dopiero dwa dni po porodzie zobaczyłam swoje normalne nogi Odpowiedz Link Zgłoś
viwka Re: opuchnięte nogi 06.11.06, 11:08 Hejka, witaj w klubie... Mi "stuknął" 26 TC... Przede mną ostatni trymestr. Nogi raz spoko a raz zgiąć w kolanach nie mogę. To po jakimś masakrytycznym wysiłku :długi galop pod górę, długi galop po sklepach, gotowanie ilości kosmicznych i stanie przy garach bo jakaś impreza szykowana (nie umiem gotowac na siedząco :/), albo np stanie na koncercie gdzie normalnie nie czujesz upływu czasu ... No to wtedy nogi katastrofa.. tym bardziej lewa nadawała sie już 2 lata temu do operacji na żylaki :( Wtedy najzwyczajniej w świecie ... leżę plackiem. Mąz smaruje mi nogi albo maścią miętową - takim żelem chłodzącym, albo maścią na żylaki... W Polsce dawałam rade bo mogłam ... napuścić wody do wanny, nogi "postawić" nad kranem i leżakować(w sumie wannować) godzinami... Tu brak mi wanny, do położenia się w wynajętej, choć wydomestosowanej nie umiem sie przekonać... Nosić mam co... zaciążyłam mając prawie stówkę na liczniku wagi :/ Rodzę na początku lutego w Waterford Serdecznie pozdrawiam Iwka nasz blog: www.futraki.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zapytajnick Re: opuchnięte nogi 06.11.06, 21:43 Nogi w gore drogie Panie!;-) Kiedy tylko sie da, czasem nawet poduszke podlozyc pod nogi, zeby bylo wyzej. Mi zadne moczenie nie pomagalo, w pierwszej ciazy bylo najgorzej, strasznie opuchniete nogi, rece. Tak jak Monika pisala przejdzie zaraz po porodzie, jak reka odjal. Haniu juz niedlugo tylko 2 miesiace... hm... latwo powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
tomsmom Re: opuchnięte nogi 07.11.06, 13:52 I ja tez sie podpisuje pod tym co Gosia powiedziala: niewiele tak naprawde pomoze tylko porod ;-) Mialam to samo i tak jak mowia dziewczyny: nogi w gore, odpoczywac, nie stac za dlugo, nie zakladac nogi na noge, i... liczyc dni do porodu!!! Powodzenia - Hania Odpowiedz Link Zgłoś
ania.b5 Re: opuchnięte nogi 08.11.06, 15:03 pomoze troche jak polozycie oczywiscie nogi wyzej i bedziecie wykonywaly kółeczka stopami w obie strony a potem jeszcze rozprostowywały i zginały stope w stawie..Mi pomagało, to cw poprawia krązenie, opuchlizna powinna choc troszke zejsc:(Trzymajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś