Dodaj do ulubionych

opuchnięte nogi

05.11.06, 13:08
czesc dziewczyny jetem w 7 miesiacu i strasznie mam obolałe i spuchniete stopy
jak macie jakies pomysly na to to dajcie znac
Obserwuj wątek
    • monika_irl Re: opuchnięte nogi 05.11.06, 14:21
      Hania miałam dokładnie to samo, nogi w kostkach i stopy jak balony i jedyne co
      mi pomoglo to poród :)
      moczyłam nogi w wodzie z sola, maz mi masował, jak siedziałam to trzymałam je
      wyżej, nawet jak spałam to miałam podłoona poduszke po stopy i nic.
      dopiero dwa dni po porodzie zobaczyłam swoje normalne nogi
    • viwka Re: opuchnięte nogi 06.11.06, 11:08
      Hejka, witaj w klubie...
      Mi "stuknął" 26 TC... Przede mną ostatni trymestr.

Nogi raz spoko a raz zgiąć w kolanach nie mogę. To po jakimś masakrytycznym
      wysiłku :długi galop pod górę, długi galop po sklepach, gotowanie ilości
      kosmicznych i stanie przy garach bo jakaś impreza szykowana (nie umiem gotowac
      na siedząco :/), albo np stanie na koncercie gdzie normalnie nie czujesz upływu
      czasu ...
      No to wtedy nogi katastrofa.. tym bardziej lewa nadawała sie już 2 lata temu do
      operacji na żylaki :(

Wtedy najzwyczajniej w świecie ... leżę plackiem. Mąz smaruje mi nogi albo
      maścią miętową - takim żelem chłodzącym, albo maścią na żylaki... W Polsce
      dawałam rade bo mogłam ... napuścić wody do wanny, nogi "postawić" nad kranem i
      leżakować(w sumie wannować) godzinami... Tu brak mi wanny, do położenia się w
      wynajętej, choć wydomestosowanej nie umiem sie przekonać...

Nosić mam co... zaciążyłam mając prawie stówkę na liczniku wagi :/

Rodzę na początku lutego w Waterford

Serdecznie pozdrawiam
      Iwka
      nasz blog: www.futraki.blox.pl
    • zapytajnick Re: opuchnięte nogi 06.11.06, 21:43
      Nogi w gore drogie Panie!;-) Kiedy tylko sie da, czasem nawet poduszke podlozyc
      pod nogi, zeby bylo wyzej. Mi zadne moczenie nie pomagalo, w pierwszej ciazy
      bylo najgorzej, strasznie opuchniete nogi, rece. Tak jak Monika pisala
      przejdzie zaraz po porodzie, jak reka odjal.
      Haniu juz niedlugo tylko 2 miesiace... hm... latwo powiedziec.
      • tomsmom Re: opuchnięte nogi 07.11.06, 13:52
        I ja tez sie podpisuje pod tym co Gosia powiedziala: niewiele tak naprawde
        pomoze tylko porod ;-) Mialam to samo i tak jak mowia dziewczyny: nogi w gore,
        odpoczywac, nie stac za dlugo, nie zakladac nogi na noge, i... liczyc dni do
        porodu!!! Powodzenia - Hania
        • ania.b5 Re: opuchnięte nogi 08.11.06, 15:03
          pomoze troche jak polozycie oczywiscie nogi wyzej i bedziecie wykonywaly
          kółeczka stopami w obie strony a potem jeszcze rozprostowywały i zginały stope
          w stawie..Mi pomagało, to cw poprawia krązenie, opuchlizna powinna choc troszke
          zejsc:(Trzymajcie sie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka