Dodaj do ulubionych

Zbior Zonkili Onute K

IP: *.wie.okay.pl 11.01.07, 11:07
czy ktos wie cos na temat pracy przy zbiorze zonkili na południu w regionie
Kornwell? mam tak jechac, boje sie troche, ale coz...jak nie zaryzykuje nic
miec nie bede... w ogloszeniu gosciu przedstawil sie jako Onute K. tel
kontaktowy do niego to: 00447841397427. prosze o jakies info jesli ktos ma...
wyjazd ma byc za tydzien juz:(
Obserwuj wątek
    • kaffelek Re: Zbior Zonkili Onute K 11.01.07, 11:14
      Gość portalu: beatka87 napisał(a):

> czy ktos wie cos na temat pracy przy zbiorze zonkili na południu w regionie
      > Kornwell? mam tak jechac, boje sie troche, ale coz...jak nie zaryzykuje nic
      > miec nie bede... w ogloszeniu gosciu przedstawil sie jako Onute K. tel
      > kontaktowy do niego to: 00447841397427. prosze o jakies info jesli ktos ma...
      > wyjazd ma byc za tydzien juz:
      ========

Warunki zatrudnienia??? Tzn. koszty z Twojej strony????
      • Gość: bbeatka87 Re: Zbior Zonkili Onute K IP: *.wie.okay.pl 11.01.07, 11:33
        sama mam jechac, w Londynie z dworca ktos ma mnie odebrac. nie jade sama, ze
        mna jada 3 osoby. oferta wydaje mi sie byc dobra, byly juz takie ogloszenia ale
        z innej firmy. dzwonilam, umowilam sie ze 22 tam bedziemy. strasznie
        przerywalo, wiec nie zdazylam sie wszystkiego zapytac. mam kontakt na gg z
        gosciem ktory dal to ogloszenie(ten nr tel jest do jego szefowej), i juz
        napisalam mi wlasnie zeby napisal czy musze jakies oplaty tam wnosic, czy
        bedzie cos kosztowac zatrudnienie i wogole...i czekam na odp. do tej Pani mam
        dzwonic w srode, dokladnie powiedziec kiedy bedziemy zeby ktos nas odebral
        izeby podala adres dokladny gdzie jedziemy(bo albo bedzie na poludniu WB albo w
        okolicach Bostonu)... bilety juz zamowic musze, bo przeciez okres ferii
        zimowych sie zbliza i pozniej moge nie dostac biletow. i nie wiem co robic...
        jak zawsze panikuje:) juz taka jestem...
        poczekam dzis, mam nadzieje,ze tez pan odpisze, jak nie bede musiala chyba do
        babki dzwonic...
        • Gość: bbeatka87 Re: Zbior Zonkili Onute K IP: *.wie.okay.pl 11.01.07, 11:37
          facet wydawal mi sie byc wiarygodny, z Nim rozmawialam na gg, podal mi nr do
          szefowej swojej...nie moglam sie dodzwonic, napisalam do Niego, i On odpisal ze
          rozmawia na razie(bo On tam z nia jest w WB, pracuje dla niej) chwile potem
          powiedzial,zeby dzwonila, bo juz nie rozmawia, i dodzwonilam sie i umowilam.
          babka mowila po polsku, ale tak jakby bulgarka lub ukrainka byal, taki akcent
          miala...
          wczoraj z gosciem bym pozniej gadalam ponad godz, odpowiadal normalnie na moje
          pytania, tylko wlasnie z tych nerwow zapomnialam zapytac o najwazniejsze, czy
          cos placic musze...wiem ze to praca legalna jest, podlega opodatkowaniu, to
          nawet ta Pani mowila...
          musze chya cierpliwie poczekac az sie odezwie...
          • Gość: mxx Re: Zbior Zonkili Onute K IP: *.proxy.aol.com 11.01.07, 11:43
            a jaka jest tam placa?
          • buena_xena Re: Zbior Zonkili Onute K 11.01.07, 12:34
            Z tego co piszesz - nie wiesz kompletnie nic! Zycze Ci jak najlepiej, ale jak
            mozna sie decydowac na wyjazd w nieznane (za granice) nie wiedzac na jakich
            warunkach i gdzie beziesz zyc?!!! Tego u ludzi nie rozumiem. Rozumiem
            frustracje spowodowana sytuacja w kraju, chec wyrwania sie z tej szarzyzny i
            poprawienia swej sytuacji ale ta chec nie moze przeslaniac instynktu
            samozchowawczego! Z tego co piszesz nic tu nie jest wiarygodne, jakies mety,
            krety! Radze uwazac, zeby nie wpakowac sie w jakas historie typu oboz pracy.

Sama niedawno mialam sytuacje, ze zaproponowano mi prace, podano naprawde
            korzystne warunki finansowe ale niedoprecyzowano kosztow jakie bede musiala
            ponosic. Zaczelam o to pytac i niestety nie doeczekalam sie odpowiedzi -
            okazalo sie nagle ze moje emaile nie dochodza a w rozmowach telefonicznych mnie
            po prostu zbywano. Poproszono mnie o podpisanie dokumentu zobowiazujacego do
            pracy na rzecz firmy w Anglii przez 365 dni w roku bez przedstawienia
            kontraktu. Ludzie (ci co ze mna przeszli rekrutacje) to podpisali - ja nie - 2
            lata w UK nauczyly mnie szacunku do samej siebie. Zsada jest taka: jak dasz sie
            zrobi w bambuko, to cie w nie zrobia!

Dobrej decyzji zycze!
        • kaffelek Re: Zbior Zonkili Onute K 11.01.07, 11:55
          Moje zdanie:
          Bardzo niepewna sprawa. Wiem, że obecnie jesteś "cała w skowronkach", że coś Ci
          się udało znaleźć. Ale pomyśl o wiarygodności tego...

Rozumiem, że podany przez Ciebie numer w pierwszym poście był do tego "gościa"?
          I należy wnioskować, że jest on pośrednikiem w kontaktach z Polakami ze względu
          na język?

Czy w rozmowach, które prowadziłaś było pytanie o wiek kandydata?

Dobrze zrobiłaś pisząc tutaj na Forum. Może ktoś miał jakiś kontakt z taką
          pracą, lub z osobami TAM pracującymi...
          Nie mam prawa Cię zniechęcać, ale forma naboru pracowników bardzo mi się nie
          podoba...

Pisz o wszystkim, czego się w międzyczasie dowiesz.

Pozdrawiam
          • Gość: bbeatka87 Re: Zbior Zonkili Onute K IP: *.wie.okay.pl 11.01.07, 12:17
            co do wieku, to trzeba byc pelnoletnim i miec dobra kondycje fizyczna, bo to
            praca jest w deszczu i w kazdy dzien.
            dziekuje ze wogole starasz mi sie pomoc.
            wiesz co? szukalam na necie inf o tym, i napisalam do jednej firmy w Polsce, i
            odpisala, ze dzis wlasnie wplynela im oferta zbioru zonkili. i po przeczytaniu
            wszystko sie sprawdza, nawet miejscosc, bo ten gosc powiedzial ze bedzie w
            okolicachg Cornwell, a na ogloszeniu tym od polskiej firmy tez tak pisze:
            Camborne, Cornwall...
            ja bardzo chce jechac, bo potrzebuje pracy, tu nie mam z czego zyc, no ale jak
            to beda oszusci? pozycze pieniadze na bilet i wszystko i z czego oddam?
            i'm scared:(
            • kaffelek Re: Zbior Zonkili Onute K 11.01.07, 12:30
              Najważniejsze, że masz na tyle zdrowego rozsądku, aby sprawdzić wiarygodność.
              Może jestem uprzedzony, ale wszędzie węszę podstęp, (jeśli chodzi o
              "załatwianie" pracy przez Polaków).
              Sami sobie wyrobili zdanie...
              Życzę Ci bardzo dobrze i cieszę się z roztropności, którą wykazałaś pisząc na
              tym Forum.
              Jak w poprzednim poście: pisz o wszystkich nowych informacjach.
              Życzę powodzenia.

Pozdrawiam
              • Gość: bbeatka87 Re: Zbior Zonkili Onute K IP: *.wie.okay.pl 11.01.07, 12:46
                wiec jakies 4 miesiace temu moglam jechac do Holandii na zbior pieczarek, i
                wszyscy wlasnie odradzali mi, bo tak wypadlo ze dowiedzialam sie 4 dni przezd
                wyjazdem i mnie nie puscili, a znajoma byla 2 miesiace, przyjechala i pieniazki
                ma, i nawet dobrze zarobila...
                zdarza sie, no ale nie wszyscy sa tacy sami:(
                skontaktowalam sie mailowo z tym panem, i czekma a wiadomosc. napisalam z
                innego maila najpierw jako ktos inny i odpisal, wiec napisalam juz potem z
                mojej poczty w swojej sprawie i czekam...
                • kaffelek Re: Zbior Zonkili Onute K 11.01.07, 13:32
                  Wiesz, ja tez żałuję, ze nie zagrałem w totka w ubiegłym tygodniu...
                  było 8 baniek do wygrania....

Pozdrawiam
              • Gość: bbetka87 Re: Zbior Zonkili Onute K IP: *.wie.okay.pl 11.01.07, 12:47
                a jednak umiem byc podstepna:)))
                • kaffelek Re: Zbior Zonkili Onute K 11.01.07, 12:52
                  Gość portalu: bbetka87 napisał(a):

> a jednak umiem byc podstepna:)))
                  ========
                  Nie schlebiaj sobie.
                  Samouwielbienie to najgorsza rzecz w ocenie rzeczywistości.

Pozdrawiam
                • buena_xena Re: Zbior Zonkili Onute K 11.01.07, 13:02
                  Podstepna? Eeee raczej sprytna, przezorna i za to bravo!
                  • Gość: bbetka87 Re: Zbior Zonkili Onute K IP: *.wie.okay.pl 11.01.07, 13:09
                    mam taka osobowosc, ze za dobra jestem i to moja chyba? jedyna wada, bo chocby
                    nie wiem kto mnie o co poprosil, nawet najwiekszy wrog, to i tak pomoge...
                    i dlatego ludzie m,nie wykorzystuje, bo wierze im slepo:(
                    obym sie na tym nie zawiodla... nadal nie odpisuje, normalnie mu wszystkie
                    skrzydelka powyrywam. czlowiek tu juz sie pakuje, juz do pracy chce jechac a tu
                    kiszka....
                    • Gość: bbetka87 Re: Zbior Zonkili Onute K IP: *.wie.okay.pl 11.01.07, 14:47
                      i nadal sie nie odzywa:(
                      • Gość: mela Re: Zbior Zonkili Onute K IP: *.wie.okay.pl 17.01.07, 01:16
                        jest ktos jeszcze kto jedzie na cos takiego lub podobnego?
                        zbior zonkili, kwiatow, scinanie kwiatow, pakowanie...
    • kaffelek Beatka, zamelduj o efektach, proszę 17.01.07, 09:01
      Skoro odgrzano ten wątek, warto abyś poinformowała jak potoczyły się dalej sprawy.
      Tak po prawdzie to się domyślam, ale mogę się mylić.
      Bez względu na efekty Twoja relacja może pomóc innym. I jeśli nic nie wyszło,
      nie ma się czego wstydzić, a wręcz odwrotnie.
      Jeśli wykażesz dużą wolę wyjazdu, może ktoś z tego Forum będzie mógł Ci pomóc.
      Chyba że traktowałaś to jako okazjonalną przygodę.

Pozdrawiam
      • Gość: bbeatka87 oto prawda... IP: *.wie.okay.pl 20.01.07, 16:11
        a wiec.... praca wydawala mi sie byc ok, ale...ale 2 dni po tym ogloszeniu
        znalalzma ogloszenie na innym serwisie o takiej samej pracy, tylko ze widnial
        inny adres mail. napisalam i okazalo sie ze chodzi o ta sama prace, wszystkie
        szczegoly sie zgadzaly, tylko...tylko trzeba bylo zaplacici 150funtow.
        oczywiscie nie zostawilam tak tego. na tamtym serwisie dalam ogloszenie,
        odezwal sie chlopak, ktory dzwonil o to drugie ogloszenie. wszystko sie
        zgadzalo, szefowa: pani Ania, wszystkie szczegoly, nawet to ze ona nie mowila
        czysto po prostu...
        tak sobie mysle, fajnie...ja dzwonilam mowila ze za nic nie place, a gosciu
        mowi ze ma zaplacici 150funtow. a wiec dalam mu nr ten co wczesniej podalam i
        okazalo sie ze to calkiem inna pani. i Jemu tez powiedziala to co mi, ze za nic
        nie place...

a wiec mamy doczynienia z dwoma roznymi osobami...tylko kto tu jest oszustem???
        firmy te same, adresy tez, praca w tym samym miejscu, tylko dwie rozne szefowe
        sa....do pierwszej mam telefon i wszystko, a druga nie podala nic, to ona
        dzwoni i kontaktuje sie ze wszystkimi, troche to dziwne:/
        umowie sie z jedna, pojade, i okaze sie ze babka mnie nie zna, ze nie jestem
        zapisana, bo ona ze mna sie nie umawiala...i? wtedy jedynie w łec sobie
        strzelic...kasa na bilety, podroz pozyczona, a tu z pracy nici...

pogubilam sie juz...
        • Gość: mxx Re: oto prawda... IP: *.proxy.aol.com 20.01.07, 19:31
          150funtow? znaczy za co?
    • Gość: UK boy Re: Zbior Zonkili Onute K IP: *.xdsl.murphx.net 21.01.07, 14:48
      trafilem na te kwiatki jeszce pare lat temu,szcegolow nei chce opisywac,to co
      sie tam dzialo pzrechodiz ludzkei pojecie,na 99% sie na tym przejedziesz..
    • Gość: ND Re: Zbior Zonkili Onute K IP: *.range86-157.btcentralplus.com 13.01.14, 23:07
      Pracuje w tym od 8 lat w kornwalji znam tą prace od podszewki masz pytania zadzwoń to powiem co i jak 004407751213034
      a to jest mój filmik z penzance www.youtube.com/watch?v=Mj5eFkBkejU TAK to wygląda TO JEST BARDZO CIĘŻKA FIZYCZNA PRACA jak trafisz na uczciwego pracodawce to zarobisz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka