Dodaj do ulubionych

Jade do domu!!!!!!!!!!!!

26.01.07, 23:01
Przykre, ale pomimo, ze od marca probuje sie tu jakos zaadoptowac, to mimo
wszystko jadac jutro do Polski czuje sie jakbym wracala do domu (radosc
przycmiewa fakt, ze za miesiac musze wrocic). Oczywiscie bede bardzo tesknic
za mezem (mam nadzieje, ze nigdy nie przeczyta tego co tu pisze, bo wciaz ma
do mnie pretensje o to, ze "nie staram" sie tu poczuc jak w domu...) ale tak
sie ciesze, ze moge tam sobie tak posiedziec. Dopoki dzieci male, to tak
mozna bo potem szkola, a i one moze nie beda chcialy na tak dlugo?...

W kazdym razie, nie bede miala tam dostepu do netu wiec: trzymajcie sie
zdrowo u progu wiosny, niech Wam kwiatki pieknie kwitna, w ogrodkach, na
balkonach czy chocby w glowie tylko ;-) Usciski, papatki i do "spotkania"
tutaj w marcu - Hania
Obserwuj wątek
    • monika_irl Re: Jade do domu!!!!!!!!!!!! 27.01.07, 00:16
      Miłego odpoczynku Haniu i baw się dobrze.
    • zapytajnick Re: Jade do domu!!!!!!!!!!!! 27.01.07, 15:41
      Oj ale Ci fajnie! Wypoczywaj i ciesz sie pobytem. Miesiac szybko zleci i znow
      bedziesz z mezem.
      Do mnie przylatuje siostra z synem juz beda za pare minut, na ponad tydzien.
      Potem za dwa tygodnie moja przyjaciolka, a potem my jedziemy na 2,5 tygodnia na
      swieta do Polski! Hura!
      ... i tak sobie biegnie czas...
      jeszcze nie wspomnialam, ze wyjezdzamy na 5 tygodni do Polski na wakacje, takze
      jest na co czekac! Bedziemy bez Colma przez 3 tygodnie, wiec sobie troche
      postesknimy, ale to na dobre nam wyjdzie;-))). Nie ma jak troszke potesknic!
      Nie?;-).
    • bozka24 Re: Jade do domu!!!!!!!!!!!! 27.01.07, 19:01
      Miłego odpoczynku życzę ci Haniu. Patrząc po twoich fajnych dzieciaczkach to
      chyba potrzebujesz trochę oddechu.
      Ja natomiast nie mogę się doczekać kiedy pojadę z dziećmi do męża do Dublina.
      Jest tam od listopada a ja z maluchami w Warszawie. Strasznie za nim tęsknie i
      mam już serdecznie dosyć statusu słomianej wdowy. Z tęsknoty to sama nie wiem
      czasami gdzie się zaszyć.
      Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz życzę zdrowego odpoczynku w Polsce.
    • zapytajnick Re: Jade do domu!!!!!!!!!!!! 03.04.07, 12:22
      Ja tez jade do Polski juz w czwartek, tak sie ciesze. Wczoraj Colm zapytal czy
      ciesze sie, ze jade do domu, a ja zdalam sobie sprawe, ze tam juz nie jest moj
      dom tylko tutaj i dziwnie na niego popatrzylam. Usmiechnal sie i chyba
      ucieszyl. Czas robi swoje jednak. Jeszcze nie tak dawno mowilam o Polsce jako o
      domu, a tu prosze taka niespodzianka. Bylo nie bylo, juz prawie 3 latka stukna
      jak tu przyjechalam na dobre.
      Swoja droga ciekawe co u Hani, nie odzywa sie na forum, moze nie chce juz tu
      wracac i zostala w Polsce.... hm.... chyba musze jej wyslac jakiegos sms.

Czeka mnie 2,5 tygodniowa laba, ale bedzie super. Jeszcze do tego za mezem
      zatesknie pewnie, bo niestety Colm wraca i bedzie ciezko na nas pracowac, jak
      my bedziemy sie wylegiwac i jesc te pysznosci mojej mamy.

To ja juz tak swiatecznie tez, dziewczyny Wesolych Swiat, biore laptopa ze
      soba, wiec bede od czasu do czasu zagladac co tu sie dzieje.
      • maja92 Re: Jade do domu!!!!!!!!!!!! 03.04.07, 13:17
        ;-)))

Ja tez mam juz takie rozdwojenie jazni;-)))
        Polska juz nie moj dom, ale Irlandia jeszcze nie;-)))) Z wiekszym naciskiem na
        Irlandie jako domowego miejsca naszej rodzinki, bo wiadomo wspomnienia i reszta
        rodziny jest w Polsce, chociaz ta ostatnia tez sie rozlazi po swiecie...;-)))
        Moj kuzyn w Dundalk wyladowal miesiac temu, a bratu zalatwiam papiery na
        magisterke tutaj w Dublinie, wiec jak Tata bedzie chcial zobaczyc swoje dzieci
        i wnuki to latwiej bedzie jak On przyjedzie na Wyspe, niz my wszyscy mielibysmy
        wyruszyc do Polski;-)))))

Dla moich dzieci Irlandia jest domem, a Polska krajem goracego slonca i komarow
        i Kubow;-))
        Zamierzam z nimi jezdzic poki jeszcze chca do Dziadkow, bo wiadomo jako
        nastolatkowie na pewno sie wypna na wakacje u Dziadkow w Polsce, i z kumplami
        do Hiszpani pojada;-)))

Ja sie tez zawsze ciesze, ze mam jechac do Polski, ale po 4 dniach tam chce juz
        wracac...
        A to latem za goraco, a zima za zimno;-)))) I wiecznie tylko w podrozy i trzeba
        wszystkie ciotki odwiedzic...taka meczarnia, ze wakacje na tydzien na plazy w
        Francji czy Hiszpanii by sie przydaly by wypoczac;-)))))))
        • annie_pl Re: Jade do domu!!!!!!!!!!!! 03.04.07, 14:28
          Ja tez juz w czwartek o 17 wskakuje w samolocik i siuuuup ;)))

Kwestia gdzie dom jest trudna dla mnie do roztrzygniecia, co bedac tu odliczam godziny do wzbicia sie w powietrze, a tam co krok sie lape na stwierdzeniu "a u nas to..."

Takie to juz pewno zycie emigranta...

Jutro ostatni dzien przed swietami w pracy, szkoda tylko ze roboty tyle ze musze dzis zabrac fakturki do domu i tam nad nimi posiedziec, ale coz wole tak niz przyjezdzac w czwartek na 2 godz.

Nie moge sie doczekac az zobacze wszystkie dzieciaki....echhh

Jedyne co mnie odrobine stopuje w radosci to wspomnienie wigiliejek i roznych roznorakich (a wlasciwie okrutnie monotematycznych) zyczen...moze teraz bedzie lepiej

Tez biore laptopa wiec bede sprawdzac co u Was.

A w razie czego to juz teraz pozycze Wam udanego jajka i BAAAARZDO MOKREGO Dyngusa ;))))
          • monika_irl Re: Jade do domu!!!!!!!!!!!! 03.04.07, 14:58
            ale Wam zazdroszcze, my dopiero pod koniec maja :(

a co do domu to dla mnie juz chyba IRL. Zawsze mówie ze u mnie to czy tamto a w
            Polsce tak.
            Do PL jezdzimy na bardzo pracowite i meczace wakacje, dokladnie tak jak
            napisala Maja, ciagle w ruchu i ciagle tylko odwiedziny, a po powrocie do domu
            marza mi sie prawdziwe wakacje na plazy zeby odpoczac po tych poprzednich :)

W kazdym badz razie zycze Wam udanych swiat, pysznosci na stole i mokrego
            dyndusa.
            • maja92 Re: Jade do domu!!!!!!!!!!!! 03.04.07, 15:20
              Bawcie sie dziewczyny dobrze w Dyngusowe swieto;-)))

Ja zostaje w domu, czyli Dublinie na swieta - koszyczki od Itonka juz mam -
              jaja tez;-)) Wczoraj znalazlam piekne wielkanocne ozdoby w Terenure.

Bedziemy stroic nasz dom i cos tam pichcic na swieta - Remi sie nie moze
              doczekac kiedy z matka zacznie robc salatki...

Jeszcze 3 dni - piatek tez mam wolny - zostalo mi okno w duzym pokoju do
              umycia;-)))
              • olliesmum Jade do tesciowej! :)))) 03.04.07, 15:36
                No wlasnie, my nie zostajemy w domu - w Dublinie :))) - a lecimy do Szkocji, na
                prawie tydzien, zobaczyc sie z moja angielska rodzina :). Wlasciwe sie ciesze
                na te wizyte i wlasnie mysle...jak tu przemycic polskie akcenty! Chyba
                wprowadze swieconke, bo ciast nie umiem za bardzo piec :(. A juz napewno mozemy
                sie bic jajkami z chlopcami i oblewac woda na dyngusa!:))))
                W kazdym razie ciesz sie na maly urlop od codziennosci.

Co do domu, to zawsze wszystkich Irlandczykow poprawiam gdy mnie pytaja czy
                jade na swieta home, ze tu jest moj home, bo z Polski juz dawno wyjechalam...
                A mysle, ze dobrze jest miec dom, tam gdzie sie zdecydowalo zamieszkac na
                dluzej, lepiej czlowiek sie wtedy czuje.:))

Hani zycze nie tylko, by poczula sie tutaj choc troche jak w domu, ale zeby i
                troszke czesciej tu do nas na forum zagladala!!! :)))

No i wszystkim Zdrowych i Wesolych Swiat!!!
                (U mnie w rodzinie krazy taki wielkanocny zart, mam nadzieje, ze nikt sie nie
                obrazi: Nie zapomnijcie pocalowac meza przy jajku!!;))
                • maja92 Re: Jade do tesciowej! :)))) 03.04.07, 16:08
                  olliesmum napisała:
                  Nie zapomnijcie pocalowac meza przy jajku!!;))

Ja mojemu obiecalam, ze Mu je urwe na Wielkanoc;-)))), bo sypialnie juz drugi
                  miesiac remontuje.... i jak nie skonczy na Swieta to Mu je urwe;-)))
                  • imszulc Re: Jade do tesciowej! :)))) 03.04.07, 16:24
                    Wesołych Świąt i bawcie sie dobrze.
                    Wczoraj nasi przyjaciele wrócili, po prawie 5-ciu latach, na stałe do Polski.
                    Zazdroszczę im trochę, chociaż do wielu rzeczy już się tutaj przyzwyczaiłam i
                    już nie bardzo wiem co nazywać domem. Tam mój dom gdzie są moje graty :-) Chyba
                    w takim razie i tu i tam.
                    My też kiedyś tam wrócimy, mam nadzieję.
                    • patyczako Re: Jade do tesciowej! :)))) 04.04.07, 16:59
                      tomsmom swietnie cie rozumiem bo ja w czerwcu bede tu 2 lata ale wiem ze moj
                      dom jest w Polsce a tu jestem z musu przy mezu, strasznie zazdroszcze wyjazdu
                      ale mnie trzyma przy zyciu fakt ze w maju wyjade na cale 3,5 mies. wszystkiego
                      dobrego ,super pogody i udanego wyjazdu oraz super swiat
                      • maja92 Re: Jade do tesciowej! :)))) 04.04.07, 17:13
                        Patyczako, a Ty wtedy corke zostawisz tutaj, czy ja szybciej, o poltora
                        miesiaca, ze szkoly wyciagasz?

W mojej szkole dyrektor zabronil zabierania dzieci w czerwcu na dwa tygodnie
                        (duzo rodzicow korzystalo z tanszych wakacji w Hiszpanii przed sezonem) a Tobie
                        az tyle udalo sie corce "obciac" szkoly!!
                        Ty masz chody u dyrekcji;-))))
                        • patyczako Re: Jade do tesciowej! :)))) 05.04.07, 16:25
                          my w maju lecimy na komunie i potem ona wraca z tata i miesiac tu beda
                          samodzielni a potem tata przywiezie ja na wakacje do mnie... ze szkoly tylko
                          kilka dni urwiemy...
                          • maja92 Re: Jade do tesciowej! :)))) 05.04.07, 16:43
                            patyczako napisała:

> my w maju lecimy na komunie i potem ona wraca z tata i miesiac tu beda
                            > samodzielni a potem tata przywiezie ja na wakacje do mnie... ze szkoly tylko
                            > kilka dni urwiemy...

Ooo widze, ze plan strategiczny zapiety na ostatni guzik;-)))
                            Patrycjo - podziwiam za wytrwalosc - ja chyba bym rzucila wszystko w kat;-))
                            • patyczako Re: Jade do tesciowej! :)))) 07.04.07, 17:06
                              dzieki nie wiem co za wytrwalosc bo wciaz chodzi za mna powrot z dzieciakami do
                              kraju... wiem ze niektorym sie tu podoba i planuja dluszy lub staly pobyt ale
                              to nie dotyczy mnie... troche chce by corka jeszzce lepiej podszkolila
                              angielski i pewnie sie tu kolejny rok przemecze ale nie wiem czy wytrzymam
                              dluzej... mysle o powrocie do pracy w Polsce bo za poltora roku konczy mi sie
                              wychowawczy...
                              • tomsmom jestem... 09.04.07, 21:05
                                Wrocilam na poczatku marca, i od tego czasu 'biernie' jestem na forum... Jakos
                                wtedy akurat byl taki post o negatywizmie i narzekaniu wiec pomyslalam, ze nie
                                bede marudzic, ale prawda taka, ze nadal mam dola i pewnie z niego nie wyleze
                                dopoki nie pojade do DOMU (=Polska) w lipcu... Jakos nawet fakt, ze
                                zaliczylismy z Tomkiem szpital w czasie polskiego urlopu zupelnie nie popsul mi
                                percepcji (tylko nerwy zjadl...).
                                Dzieki, ze jeszcze mnie pamietacie i dzieki, ze to forum nadal jest, milo jest
                                podczytywac. Wesolego Po-Swietach!! Usciski - Hania
                              • maja92 Re: Jade do tesciowej! :)))) 10.04.07, 10:09
                                Patrycjo zycze wytrwalosci. Wiem ze te decyzje sa trudne dla Ciebie i Twojej
                                rodziny i nie jest Ci lekko.
                                Cokolwiek postanowisz - obys byla zadowolona;-)

Wznosze szklaneczke z sokiem jablkowym, by Ci sie powiodlo!!
                                • patyczako Re: Jade do tesciowej! :)))) 10.04.07, 14:53
                                  wielkie dzieki i rowniez wszystkiego dobrego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka