Dodaj do ulubionych

National Express-pytanie.

30.01.07, 12:01
Czy chcąc przejechać pewien odcinek trasy (ok. 70mil) muszę wcześniej rezerwować bilet? I czy bezpośrednio z lotniska kursują te linie? Nie znam się więc pytam ponieważ za niedługo będę musiał włączyć dr Mota. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: 1spag Re: National Express-pytanie. IP: 195.188.152.* 30.01.07, 13:11
      a z jakiego portu cie interesuje?
      • harrisongs Re: National Express-pytanie. 30.01.07, 14:41
        Konkretnie to mam lądowanie w Birmingham a mieszkanie w Gloucester. Będę się sam plątał więc "na gwałt" szukam najlepszego rozwiązania. Lądowanie mam około godz 19-tej więc mam czas do 20.30 ponieważ taki jest kurs NE ale aż z Digbeth:o
        • Gość: 1spag Re: National Express-pytanie. IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 30.01.07, 14:51
          A nie lepiej ci wziasc pociag jestes w ok 1h w gloucester koszt 16,70GBP z
          przesiadka w brimingham new street

nationalrail.co.uk
          • harrisongs Re: National Express-pytanie. 30.01.07, 15:00
            > A nie lepiej ci wziasc pociag jestes w ok 1h w gloucester koszt 16,70GBP z
            > przesiadka w brimingham new street

Właśnie nie chciałem korzystać z pociągów ale to brzmi nadwyraz tanio;) jeszcze się nie orientuję dobrze ale czy możesz... poczekaj, jak z przesiadką w birmingham?
            • harrisongs Re: National Express-pytanie. 30.01.07, 15:20
              Ponawiam pytanie: czy trzeba rezerwować bilet? Rzeczywiście kolej wypada o wiele lepiej. Dzięki.
              • Gość: 1spag Re: National Express-pytanie. IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 30.01.07, 15:25
                nie mysle ze nie trzeba rezerwowac biletu ale nie jestem pewien, tu chyba nie ma
                czegos takiego jak miesjcowka moze na jakichs eurostarach, a przesiadka bo
                wsiadasz na lotnisku i pociag do gloucester jedzie z new street
                • harrisongs Re: National Express-pytanie. 30.01.07, 15:27
                  Ok;) Dzięki.
              • peter78 Re: National Express-pytanie. 31.01.07, 07:47
                jezeli chodzi o national express to lepiej zarezerwowac bilet wczesniej, bo na
                lotnisku moze sie okazac, ze autobus jest juz pelny i nie dostaniesz sie do
                srodka. Ale jest to tylko teoretyczna sytuacja,chociaz mozliwa
                • Gość: 1spag Re: National Express-pytanie. IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 31.01.07, 15:03
                  Peter78
                  nie wiem jak jest gdzie indziej ale na Stansted to autokary kursuja co 15 minut
                  na victorie a jak jest duzo osob to jeden za drugim podjezdzaja, do tego jest
                  terravision, green line i inni przewoznicy, co do rezerwacji przez net to wyszlo
                  mnie drozej (za dwie osoby dwie prowizje po chyba 1 lub 2 gbp kazda) tak ze
                  chyba lepiej u kierowcy kupic
                  • harrisongs Re: National Express-pytanie. 31.01.07, 15:24
                    Mam rozumieć że jadąc pociągiem wyjdę na tym taniej i jednocześnie szybciej?
                    Jeszcze pytanko: Pociągi i autobusy do Bristol (przez Gloucester) odjeżdżają z
                    centrum Birmingham, tzn. tam trzeba się kierować z lotniska?
                    • Gość: 1spag Re: National Express-pytanie. IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 31.01.07, 16:57
                      nie znam birmingham :((
                      ale kolo lotniska, skoro jest stacja o nazwie birmingham international, to
                      mniemam ze jest albo przy (jak Gatwick) lub pod (jak na stansted) lub niedaleko
                      i dowozi pasazrow autobus (ja Luton) zobacz zblizenia na maps.google.co.uk
                      stamtad chyba jest jeden przystanek pociagiem do centrum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka