Dodaj do ulubionych

gdzie praca dla programisty informatyka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 12:01
Bardzo proszę podpowiedzcie, gdzie bardzo dobry informatyk programista z dużym
doświadczeniem zawodowym i oczywiście biegłą znajomością angielskiego mógłby
poszukać pracy. Znacie jakieś sensowne miejsca? Może jakieś serwisy,
pracodawców, do których można przesłać resume/cv?. Mam już serdecznie dość
mieszkania z teściami, wyjeżdżamy gdziekolwiek. Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • penelopa.pitstop Re: gdzie praca dla programisty informatyka 13.02.07, 12:04
      Moze ten informatyk z duzym doswiadczeniem potrafi skorzystac z google i wpisac
      tam np: it jobs albo inne haslo, ktore pozwoli mu znalezc serwisy ogloszeniowe i
      oferty. W koncu biegle zna angielskie wiec sobie poradzi.

Moze tez skorzystac z wyszukiwarki na tym forum. Temat walkowany wielokrotnie.
      • duende1 Re: gdzie praca dla programisty informatyka 13.02.07, 13:01
        www.jobsite.co.uk
        www.planetrecruit.co.uk
        www.jobserve.co.uk
        www.monster.co.uk
        www.reed.co.uk
        www.redlineplc.com
        • Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 14:08
          Dzięki :-)
      • Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 14:06
        A po co ten zgryźliwy ton? Tak dla zasady -będę jędzowata ponad wszystko- chyba...?
        Ten informatyk potrafi wiele, ale google wielkie jak świat i mnóstwo tego.
        Prosiłam o porady, o doświadczenia z serwisami.
        Twoje doświadczenie sprowadza się do "przeszukaj google". Rada ta jest tak
        oczywista, że nie widzę powodu by o niej pisać. Ty znalazłaś ten powód? Chyba
        chciałaś zabłysnąć? Wtrącić swoje głupie trzy grosze.
        Nie szkoda ci życia na bycie jędzą?
        • penelopa.pitstop Re: gdzie praca dla programisty informatyka 13.02.07, 15:19
          Ostatnio srednio co tydzien jest taki temat, wiec uzycie wyszukiwarki nie jest
          zlosliwa rada.

Od informatyka oczekuje sie czegos wiecej niz zadanie pytania na forum, bez
          wczesniejszego skorzystania z ogolnie dostepnych informacji. A jak google za
          duze, to wystarczy zawiezic wyszukiwanie wpisujac odpowiednie frazy.

Jak widac na tym forum, korzystanie z wyszukiwarki nie jest akurat oczywista
          rzecza.

Wiec po raz kolejny szczerze radze przejrzec stare watki na tym forum, na
          podobny temat.
          • Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 16:23
            > Ostatnio srednio co tydzien jest taki temat, wiec uzycie wyszukiwarki nie jest
            > zlosliwa rada.
            >
            Twój ton i bezsensowne rady to czysta jędzowatość złośliwość i nic więcej.
            Niektórym to się chyba nudzi. Zamiast jakiejś sensownej pomocy skupiają się na
            pisaniu pierdół.

> Od informatyka oczekuje sie czegos wiecej niz zadanie pytania na forum, bez
            > wczesniejszego skorzystania z ogolnie dostepnych informacji. A jak google za
            > duze, to wystarczy zawiezic wyszukiwanie wpisujac odpowiednie frazy.
            >

O rany, poproszę listę rzeczy, których oczekuje się od informatyków na forum.
            Skąd "Pani Mądra" wie co ów informatyk wcześniej przeglądał z ogólnie dostępnych
            informacji a czego nie?

> A jak google za duze, to wystarczy zawiezic wyszukiwanie wpisujac odpowiednie
            frazy.

Naprawdę? Cholera, nie wiedziałam. Dziękuję za cenną radę! :-))))))))

Generalnie dla mnie koniec tematu, poprzyczepiaj się do kogoś innego z kolejnymi
            mądrościami. Dla mnie wymiana zdań z Tobą to strata czasu.

Jeśli ktoś znajdzie czas w podzieleniu się swoimi doświdczeniami z szukaniem
            pracy, z serwisami, miejscami będę wdzięczna. Co do doświadczeń z googlami, z
            góry: nie, dziękuję. Nie są ciekawe ;-)

• penelopa.pitstop Re: gdzie praca dla programisty informatyka 13.02.07, 17:07
              Powodzenia.
            • Gość: majkel Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.unknown.be.uu.net 13.02.07, 17:11
              > O rany, poproszę listę rzeczy, których oczekuje się od informatyków na forum.
              > Skąd "Pani Mądra" wie co ów informatyk wcześniej przeglądał z ogólnie
              dostępnyc
              > h
              > informacji a czego nie?

bez obrazy to ty jakas podjarana i zgryzliwa i wszedzie weszysz spisek
              gdyby ten informatyk cos przegladal to po pierwsze nie ma czegos takiego jak
              informatyk jest programista ,servisant, admin bazy systemu informatyka nie ma
              wracajac do tematu gdyby cos przegladal to pytanie brzmialo by co sadzicie o
              servisie reeds albo monster bo gdyby przegladal to by tam musial wpasc
              do tego watkow o IT bylo milion wystarczy forumowa wyszukiwarke odpalic i
              poczytac dowiedziec sie czegos a wtedy w razie jakichs nie wyjasnionych
              watpliwosci zadac pytanie wtedy ni ebedziesz miala odpowiedzi poszukaj w
              wyszukiwarce
              • Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 18:03
                Bez obrazy, nic nie zrozumiałam z tego słowotoku.
                • Gość: majkel Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.unknown.be.uu.net 13.02.07, 18:06
                  nie ma sprawy nawet bym cie nie podejrzewal
                  • Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 19:10
                    A kogokolwiek oprócz siebie byś podejrzewał...
                    Nie zaśmiecaj mi wątku, proszę.
                    • tzymische Re: gdzie praca dla programisty informatyka 13.02.07, 20:13
                      jezu... co za "informatyk".... przerazajace jakich klepaczy kodu produkuja
                      nasze uczelnie..

A Ty ANA, coz, nie obwiniaj Majkela o to ze nie potrafisz czytac ze
                      zrozumieniem. To wina rodzicow, szkoly itp.
                      • Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 20:23
                        Dziękuję, jesteś miły/a. Mnie wyprodukowała nie tylko polska uczelnia, co więcej
                        to ja produkuję jak piszesz "informatyków", nie tylko programuję.
                        Nie obwiniam się, że nie potrafię czytać bo nie ma o co. Nie chce mi się czytać
                        bełkotu nieuka delikatnie pisząc.
                        Ogólnie dziękuję, że zechciałeś/aś napisać tak od serca i podzielić się swoimi
                        doświadczeniami w szukaniu pracy.

Przerażające, rzeczywiście. Przerażające to forum. I ludzie.

Dziękuję wszystkim 2 czy 3 osobom, które zechciały pomóc. Jednego adresu nie
                        znaliśmy, bardzo dziękujemy. Gdyby ktoś sensowny chciałby jeszcze coś dopisać,
                        jakieś doświadczenia będziemy wdzięczni. Szukamy pracy, jak pisałam wyżej
                        programiści. Jedno z nas ma również doktorat amerykańskiej uczelni + referencje
                        również amerykańskich pracodawców. Pracujemy w zawodzie ~10 lat. Gdybyście
                        gdzieś na coś trafili i zechcieli się podzielić - dzięki. Chcemy jak najszybciej
                        wyjechać, zależy nam na czasie (od września nasze dziecko rozpoczyna szkołę).

Pozostałym współczujemy ;-)
                        • tzymische Re: gdzie praca dla programisty informatyka 13.02.07, 20:41
                          No i wszystko jasne. Jacy wykladowcy tacy absolwenci. I nie ma sie co dziwic ze
                          jak trzeba przyjac kogos do glupiego helpdeska to najlepiej celowac w
                          pasjonatow a nie absolwentow.

Wspolczucie? Alez Konradzie! Bo jak rozumiem czujesz, ze za milijony cierpisz i
                          przezywasz katusze?

10 lat doswiadczenia? 10 lat w zawodze w najlepszym okresie IT i ciagle
                          programista???? Toz to zakrawa na pusty smiech. To juz nawet nie programista,
                          tylko hinduski klepacz kodu. Po 10 latach w branzy, przecietny startujacy z
                          poziomu programisty, dobrze wyksztalcony i inteligentny inzynier zwykle jest
                          calkiem niezlym projektantem albo przynajmniej menadzerem projektu...

Ale tacy potrafia google uzyc...
                          • Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:17
                            Ja nie rozumiem w sumie ciebie. Sprawia ci przyjemność obrażanie ludzi czy o co
                            chodzi? Po cholerę piszesz te głupotki? Podnieca cię to? W życiu ci nie poszło?
                            Wymyślasz sobie bzdurki, karmisz się nimi, przerabiasz je w główce i bach poszło
                            coś, wysłało się. Nijak odnoszące się do rzeczywistości. Co ty możesz o mnie
                            człowieku wiedzieć? Dlaczego drwisz? Jak nie współczuć idiocie? Może tylko
                            przejść obojętnie i pokiwać smętnie nad głupkiem... Szkoda mi czasu na ciebie.
                            • Gość: majkel Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.bas504.dsl.esat.net 13.02.07, 21:22
                              jestes bardzo nie sympatyczna i nie mila i strasznie sie jarasz wyluzuj sie
                              powinnas sie tego nauczyc na amerykanskiej uczelni
                              • Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:28
                                Ja?
                                Nie szanujesz mnie, jako twojego odbiorcy, pisząc z potwornymi błędami
                                ortograficznymi, interpunkcyjnymi, gramatycznymi, stylistycznymi... Używasz w
                                stosunku do mnie słów: debilne, jarasz się...
                                Nadto, z mizernym skutkiem, próbujesz być złośliwy.
                                Jak napisałam już: nie mam ochoty na pyskówkę z tobą. Skoro jestem taka
                                niesympatyczna to może idź sobie do innego wątku...
                                • Gość: majkel Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.bas504.dsl.esat.net 13.02.07, 21:35
                                  musze cie zmartwic niestety to forum otwarte mozesz ignorowac moje wpisy ale
                                  nie mozesz mi zabrobic pisac
                                  • Gość: DX2 Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.116.227.243.strzyzow227.tnp.pl 15.02.07, 00:01
                                    Ludzie też szukam pracy. Jestem profesorem informatykiem znam nawet kogoś kto
                                    był w ameryce :), programuje od 20 lat, ale niewiem jak prace znaleźć prace
                                    znaleźć jako programista w Anglii. Dajcie linki do tej pracy co ją szukam.
                                    Poszukał bym sobie w goglach ale też linka niemam :(

;)

• Gość: Ralph Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.bb.sky.com 13.02.07, 23:25
                            tzymische napisał:
                            > Po 10 latach w branzy, przecietny startujacy z poziomu programisty,
                            > dobrze wyksztalcony i inteligentny inzynier zwykle jest
                            > calkiem niezlym projektantem albo przynajmniej menadzerem projektu...

Kurcze, to z ćwokami pracuję, bo na przykład przy sąsiednim biurku siedzi gość,
                            który ma doktorat z informatyki i od 20 lat zajmuje się tworzeniem bardzo
                            zaawansowanego oprogramowania, jest po prostu geniuszem, przed nim powinno się
                            bić pokłony na ziemi. Według Ciebie jest bałwanem, bo po tylu latach nadal jest
                            klepaczem kodu?
                            Jeżeli bym chciał być managerem, to bym skończył zarządzanie, ale mnie
                            interesuje programowanie. Jedno nie ma nic wspólnego z drugim. Wiem, że wielu
                            programistów zostaje managerami, ale to wcale nie musi być naturalna kolej rzeczy.
                            • Gość: DX2 programisty czego?? IP: *.116.227.61.strzyzow227.tnp.pl 14.02.07, 15:56
                              Ana jesteś programistą czego?

- Programowalnych układów logicznych PLD?
                              - Mikrokontrolerów w asemblerze?
                              - może sterowników PLC?
                              - układów pomiarowych w LABView?
                              - A może JAVA/C# + SQL - dla jakichś biznesowych rzeczy?
                              - strony internetowe w php + mysql?
                              - a może C/C++ w UNIXie?
                              - fizyka w grach?
                              - czy może jakaś wyższa matematyka w stylu Perceptrony czy coś takiego?

Powiedzieć "jestem programistą" to zbyt ogólne jest moim zdaniem..
                              • ratpole Programistka pralki ofkorz 14.02.07, 21:08
                                Gość portalu: DX2 napisał(a):
                        • Gość: tia Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.189.18.194.griffin.managedbroadband.co.uk 13.02.07, 20:41
                          To w czym potrzebujecie tej pomocy? Macie takie swietne doswiadczenie i
                          wyksztalcenie i potrzebujecie czegos od ludzi z tak przerazajacego forum?

Czemu nie szukacie informacji na forach zagranicznych?
                          Czemu nie zaczniecie odpowiadac na ogloszenia? Czemu nie zarejestrujecie sie na
                          stronach z ogloszeniami? Czemu nie zaczniecie czytac porad i roznych innych
                          informacji na setkach portali dotyczacych pracy i zycia w UK? Nie tylko
                          polskich. Jest mnostwo stron dla ekspatow.

Oczekujesz, ze ktos zacznie Ci podsylac linki do ogloszen? Nie napisalas nawet
                          dokladnie czym sie zajmujecie. Programowanie to bardzo szeroka dzialka i
                          programista programiscie nie rowny.

Nie ma potrzeby wspolczuc osobom, ktore potrafia znalezc w internecie informacje
                          i wykorzystac je.
                          • Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:19
                            > To w czym potrzebujecie tej pomocy? Macie takie swietne doswiadczenie i
                            > wyksztalcenie i potrzebujecie czegos od ludzi z tak przerazajacego forum?
                            >
                            > Czemu nie szukacie informacji na forach zagranicznych?
                            > Czemu nie zaczniecie odpowiadac na ogloszenia? Czemu nie zarejestrujecie sie na
                            > stronach z ogloszeniami? Czemu nie zaczniecie czytac porad i roznych innych
                            > informacji na setkach portali dotyczacych pracy i zycia w UK? Nie tylko
                            > polskich. Jest mnostwo stron dla ekspatow.

A kto ci powiedział, że nie szukamy, nie rejestrujemy się, nie odpowiadamy na
                            ogłoszenia i tak dalej?

> Oczekujesz, ze ktos zacznie Ci podsylac linki do ogloszen? Nie napisalas nawet
                            > dokladnie czym sie zajmujecie. Programowanie to bardzo szeroka dzialka i
                            > programista programiscie nie rowny.

Nie, nie oczekujemy. No, nie równy.

> Nie ma potrzeby wspolczuc osobom, ktore potrafia znalezc w internecie informacje
                            > i wykorzystac je.

No, nie ma.

Generalnie o czym ty do mnie piszesz? Czy to ma jakiś związek z moim postem?

• tzymische Re: gdzie praca dla programisty informatyka 13.02.07, 20:47
                          aha i tak na marginesie... jestem mily i sie podziele:
                          zajelo mi to 1.5 minuty z googlami (no ale ja nie mam 10 lat doswiadczenia w
                          programowaniu i referencji z amerykanskiej firmy)

www.searchjobs.jobs.co.uk/Jobs/jobs.aspx?sKeyword=Programmer&liEmployerTypeID=17&liJobRegionID=104&liSalaryRangeID=0&liHo
                          ursID=0&liJobPositionTypeID=0

www.cwjobs.co.uk/Jobseeking/(Analyst%20Programmer)_f12.html
                          Czy moze powinienem to jakos ladnie przelozyc na kod binarny? bo zwyklym
                          pisanym angielskim "nie panial"???

A moze oczekujesz, ze wiekszosc ludzi na forum to jasnowidzowie, ktorzy
                          doskonale wiedza w czym sie specjalizujecie i wskaza wam gotowe rozwiazania,
                          wysla za was CV i takie tam pierdolki??

• Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:20
                            ?!?!
                            Masz jakieś doświadczenia w szukaniu pracy w zawodzie programisty, jakieś
                            ciekawe miejsca i rady? Jak pisałam wyżej... Po cholerę produkujesz śmieci i
                            wysyłasz taki post, jak powyżej? Może tupnij sobie nogą?
                            • Gość: majkel Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.bas504.dsl.esat.net 13.02.07, 21:28
                              > Masz jakieś doświadczenia w szukaniu pracy w zawodzie programisty,

ale slonko programista to nie jest jakies super stanowisko nie do zdobycia
                              od tego to sie zaczyna a nie na tym konczy
                              jakieś
                              > ciekawe miejsca i rady

ciekawe to moze HP , Microszit , Google (nie hodzi mi o wyszukiwarke tylko taka
                              amerykanska firme),
                              nadal nie wiadomo w czym programujesz wiec no trudno cos doradzisz bardziej
                              szczegolowo
                        • Gość: majkel Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.bas504.dsl.esat.net 13.02.07, 21:16
                          twoje wspolczucie jest naprawde zbedne
                          ja sobie prace umialem znalezc i nie uwierzysz oferte znalazlem w internecie a
                          potem wyslalem CV
                          co do doktoratu amerykanskie uczelnie dyplomy super angielski tutaj nie wiem jak
                          to skomentowac brzmi trohe jak zart bo osoba z takim dorobkiem od paru lat
                          powinna ciac 100k rocznie a nie debilne pytania na forum zadawac
                          z ciekawosci spytam w czym programujesz zatrzymalas sie na basic czy moze do
                          pascala doszlas ?
                          • Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:22
                            Głęboko współczuję.
                            Nie mam ochoty na pyskówkę.
                            • Gość: majkel Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.bas504.dsl.esat.net 13.02.07, 21:30

> Głęboko współczuję.
                              > Nie mam ochoty na pyskówkę.

ale czego wspolczujesz naprawde nie potzrebne mi twoje wspolczucie zreszta nie
                              widze powodu uswiadom mnie
                              • Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:31
                                Sorka, ale zignoruję cię już, trollu.
                                • Gość: majkel Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.bas504.dsl.esat.net 13.02.07, 21:36
                                  no od trola to mi jeszcze nikt nie pojehal bylo wiele ale tu jestes pierwsza
                                  • Gość: Pascalanalfabeta Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.smsnet.pl 13.02.07, 22:24
                                    Zauważ, ze napisała - "Jedno z nas ma również doktorat amerykańskiej uczelni
                                    + referencje"
                                    Logicznie myśląc,nie ona, ale chce znaleźć mu pracę w UK i tam zamieszkać z dala
                                    od teściów.
                                    • Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 22:31
                                      Ona, ona ma. Popracuj nad logiką.
                                      Mimo to, dziękuję, że zechciałeś/aś wtrącić coś sensownego. To teraz taka
                                      rzadkość :-)

Ok, ja już poza tematem nie będę się udzielała. Bez sensu jest odpisywać na
                                      Państwa wymysły, złośliwości, inwektywy i próby zrozumienia, co autor miał na
                                      myśli i dlaczego akurat w tym wątku zechciał popisać sobie... Także daruję już
                                      sobie, bo szkoda czasu.
                                      Będę wdzięczna osobom, które zechcą się sensownie odezwać. Na dniach na pewno
                                      zajrzę, może akurat ktoś coś wyszukał i zechce się podzielić.
                                      • Gość: tia Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.189.18.194.griffin.managedbroadband.co.uk 14.02.07, 00:06
                                        Jak piszesz na publicznym forum to spodziewaj sie roznych reakcji, a nie takich
                                        jakie by Ci odpowiadaly. Nie zadalas zbyt konkretnego pytania, wiec nie dostalas
                                        konkretnej odpowiedzi. Nie wiadomo czego wlasciwie oczekujesz. Dalej nie wiemy w
                                        czym programujecie.

Dowiedzielismy sie tylko, ze wspaniali wyksztalceni ludzie, z wieloletnim
                                        doswiadczeniem i doktoratem nie sa w stanie nawet samodzielnie mieszkac w
                                        Polsce, tylko musza zyc z tesciami. A to nie wiele wnosi do tematu szukania
                                        pracy w IT ;)

• Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 00:37
                                          > Dowiedzielismy sie tylko, ze wspaniali wyksztalceni ludzie, z wieloletnim
                                          > doswiadczeniem i doktoratem nie sa w stanie nawet samodzielnie mieszkac w
                                          > Polsce, tylko musza zyc z tesciami. A to nie wiele wnosi do tematu szukania
                                          > pracy w IT ;)

Dziękuję za komplementy. To teście mieszkają z nami, w naszym domu, a nie my z nimi.
                                          • ratpole Re: gdzie praca dla programisty informatyka 14.02.07, 01:23
                                            Gość portalu: Ana napisał(a):

> Dziękuję za komplementy. To teście mieszkają z nami

Hmmm, przysiaglbym, ze po polsku mowi sie "tesciowie", Sz. P. Programmerko
                                      • Gość: tia Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.189.18.194.griffin.managedbroadband.co.uk 14.02.07, 00:14
                                        "może akurat ktoś coś wyszukał i zechce się podzielić."

Swoja droga dlaczego ktos mialby poswiecac czas i wyszukac czegos dla Ciebie.
                                        Przeciez nie wiemy nawet czego. A watek o pracy programisty byl na tym forum i
                                        sporo informacji w nim bylo.
      • Gość: fremen Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.apple.com 13.02.07, 17:13
        zdecydowanie odradzam sanzeal. mozesz czekac i czekac, az sie nie doczekasz...
        polecam monster i jobs.ie
        • Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 18:03
          Dzięki :-)
    • Gość: Agnieszka Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: 83.104.19.* 13.02.07, 13:45
      Ana, zajrzyj na www.sanzeal.com, jest to agencja ktora promuje polskich
      profesjonalistow, maja sporo ofert pracy.
      • Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 14:07
        Dziękuję za dobre rady, zaraz zajrzymy i tam.
        • Gość: Tez Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: 83.104.19.* 13.02.07, 23:24
          Ana, przeczytalam caly ten Twoj post i zgadzam sie ze niektorzy sa bardzo
          zlosliwi i proponuje zupelnie ignorowac wariatow.
          • Gość: Ana Re: gdzie praca dla programisty informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 00:38
            Bywa :-)
            Też masz na imię Ana? Tak dosłownie: Ana? W Pl nie spotkałam nikogo o moim imieniu.
            • ratpole Re: gdzie praca dla programisty informatyka 14.02.07, 01:32
              Gość portalu: Ana napisał(a):

> Bywa :-)
              > Też masz na imię Ana? Tak dosłownie: Ana? W Pl nie spotkałam nikogo o moim
              imieniu.

Ja tez nie spotkalem jeszcze nikogo o imieniu Ana i to nawet w Ameryce.
              Owszem tak sie to imie wymawia po angielsku, ale pisownia jest zawsze Anna.
              Z kolei nie ma polskiego imienia Ana. Moze wy jestescie Ejny albo pochodzicie z
              Kamerunu?
            • duende1 Re: gdzie praca dla programisty informatyka 14.02.07, 09:30
              ana, jesli masz ochote, wyslij mi CV na kkrotki@redlineplc.com

pozdrawiam.
    • alter_czarny Re: gdzie praca dla programisty informatyka 14.02.07, 17:37
      Bardzo proszę podpowiedzcie, gdzie bardzo dobry informatyk programista z dużym
      > doświadczeniem zawodowym i oczywiście biegłą znajomością angielskiego mógłby
      > poszukać pracy. Znacie jakieś sensowne miejsca?

Czesc,
      w Londynie, albo w poniedzialkowym dodatku >>praca<<
      • Gość: Soup Nazi Dlaczego ludzie sa tacy przyglupi? IP: *.sdsl.bell.ca 14.02.07, 19:30
        Nie moge zrozumiec. Otoz niewiasta owa, nieokreslonego wieku, konduity, i
        zdrowia psychicznego, utrzymujaca, iz (do spolki ze swoim slubnikiem):

1. posiada obywatelstwo USA
        2. tameczne wyksztalcenie wyzsze w dodatku do polskieg
        3. bardzo duze doswiadczenie w informatyce/programowaniu (10 lat bodajze)
        4. bardzo przebiegla znajomosc angielskiego
        5. wiedze tak przytlaczajaca, ze sama produkuje informatykow poprzez ksztalcenie
        ich na poziomie wyzszym, co oznaczaloby, ze jest nauczycielem akademickim
        6. przemieszkuje w kacie za szafa u tesciow

Otoz majac te wszystkie "asety", niewiasta owa przychodzi sie dowiadywac o prace
        w UK na polskie forum!

Poniewaz jest to raczej "unheard of", istnieje kilka mozliwosci (niekoniecznie w
        podanej kolejnosci):

1. dziewcze jest nienormalne
        2. dziewcze ma lat 13
        3. dziewcze stalo obok woznego z Wyzszej Wieczorowej Szkoly Wyplatania Koszykow
        i Informatyki im. Braci Bzdziuchow w Kiernozi
        4. dziewcze cos tam skonczylo i cos tam umie, ale chce wygladac na forum duzo
        lepiej niz rzeczywiscie wyglada.

Jezeli zachodzi ten ostatni przypadek, to wytlumaczcie mi dlaczego ludzie to
        robia? Przeciez gdyby przyszla i spokojnie zapytala, bez klamstw i ubarwiania -
        znalazloby sie tu sporo zyczliwych ludzi, ktorzy daliby jej pare pozytecznych
        wskazowek i linkow, bez calego tego glupiego watku i rozdzierania przez nia japy
        od ucha do ucha. Huaj, ou huaj?
        • Gość: Ralph Re: Dlaczego ludzie sa tacy przyglupi? IP: *.bb.sky.com 14.02.07, 19:50
          He, he, też mnie zastanawia pod który punkt (które punkty) da się zaklasyfikować
          autorka wątku. Soup, a może nie przewidziałeś wszystkich możliwości i prawda
          okaże się naprawdę zaskakująca?
          Sam jestem programistą i jak szukałem pracy w UK, to znalazłem w internecie tyle
          informacji i porad, że nie byłem w stanie tego przerobić, a było to 2 lata temu,
          w tej chwili wszelkich sugestii dla informatyków i nie tylko jest bez porównania
          więcej, tak naprawdę wystarczy dobrze przeszukać to forum, żeby wszystkiego się
          dowiedzieć.
        • jaleo Re: Dlaczego ludzie sa tacy przyglupi? 14.02.07, 19:51
          Soup Nazi, jak zwykle w sedno :-)
          Mnie czasami zastanawia, jak niektorym ludziom sie udaje wstac rano z lozka i
          znalezc wlasne kapcie, nie mowiac juz o znalezieniu pracy gdziekolwiek.
        • ratpole Re: Dlaczego ludzie sa tacy przyglupi? 14.02.07, 21:12
          Gość portalu: Soup Nazi napisał(a):

> Nie moge zrozumiec.

Ja moge.
          Ludziom tam odbija z glodu.
          Kto jak kto, ale Soup Nazi must know a thing or two about it :-)
          • barbakana is it difficult to become a help desk analyst? 14.02.07, 22:35
            Is it difficult to become a help desk analyst? I have no previous experience as
            for working in supporting IT systems, just can install and use some software,
            switch cables to make them work and do simple operations on computer, nothing
            special. I know that there are special courses, recognised by different
            institutions, like these signed by Microsoft. Is it worthy at the beginning to
            invest money in such sort of education, which cost is about 1000 GBP, or
            probably there are some other options I am not aware of. As far as I know one of
            the lowest positions is 1st Line Support Analyst. Does anybody know whether the
            general knowlegde about computers should be enough or the employers are looking
            for people with some IT education or background experience from that discipline.
            Where should I start from if I am going to become one of the HDA?
            • Gość: coolioqq Re: is it difficult to become a help desk analyst IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 14.02.07, 23:21
              nope, it's kinda easy but shitty paid (approx. 20k pa) - good start for exp. tho
              also nope, theres no point in doing courses for 1k GBP before you actually work - to dear my dear, 95% of IT companies will send you on a course free of charge if you show them you care

gd luck
          • nadau [...] 16.05.07, 09:00
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: wk Re: Dlaczego ludzie sa tacy przyglupi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 10:14
              kolega syna pojechał na południe Anglii w jednym dniu znalazł pracę, jako
              informatyk-tworzenie stron internetowych.
              Na początku ciężko idzie mu, bo nie znał języka biegle ale radzi sobie.
              Myślę,że bez problemu znajdziesz pracę.
              • Gość: wk Re: Dlaczego ludzie sa tacy przyglupi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 10:18
                szukał pracy przez agencje angielskie już na miejscu.
    • kerryman nie ma sie na co oburzac 16.05.07, 13:05
      ne dziw sie ludziom ze ich ponosi, kiedy czytaja ze informatyk programista z
      super jezykiem angielskim i wielkim doswiadczeniem szuka pracy na forum gazeta.pl

to jest mniej wiecej tak jakby wszedl tutaj chirurg pytac czy ktos nie wie jak
      wygladaja migdalki.

sa tu osoby ktore chetnie pomagaja, sam chetnie pomagam, ale sorry, ja bede
      szukal na google a doswiadczony informatyk co? chyba cos nie tak z tym
      doswiadczeniem, bo zwykla przyzwoitosc nakazalaby najpierw sprawdzic dostepne
      zrodla a potem zapytac. no ale polak polakowi wilkiem, nie? wez tu potem wylap z
      tego szumu osoby ktorym naprawde przydaloby sie pomoc.
    • kerryman zle zadane pytanie 16.05.07, 13:10
      gdybys zatytulowala watek "czy sa na forum jacys programisci?" wszystko
      potoczyloby sie inaczej :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka