Dodaj do ulubionych

Chcę zabrać do UK notebooka.

IP: 80.50.249.* 22.02.07, 18:06
Czy w mieszkaniu Tesco są gniazdka BT? Czy można podłączyć się w takim
mieszkaniu do internetu? Jeżeli tak, czy możecie polecić wiarygodnych i tanich
dostawców usług internetowych oferujących swoje produkty na terenie całego UK
lub przekazać inną niezbędną wiedzę, by jak najszybciej po przyjeździe
skutecznie wpiąć się w brytyjski internet?
Będę wdzięczny za konkretne i rzetelne informacje.
Pozdrawiam, Sam
Obserwuj wątek
    • e-vil Re: Chcę zabrać do UK notebooka. 22.02.07, 19:18
      Z reguły gniazdka BT są w mieszkaniach, ale to nie jest standard. Zawsze jednak
      istnieje możliwość instalacja lini telefonicznej w mieszkaniu (najpierw jednak
      musiałbyś mieć zgodę właściciela mieszkania!).

Co do rankingu dostawców internetu, to ja nie jestem ekspertem. Wybrałam
      TalkTalk z CarphoneWarehouse głównie z powodu ich oferty telefonicznej (darmowe
      rozmowy na telefony stacjonarne do większości krajów UE, w tym Polski). Ja nigdy
      nie miałam z nimi problemu, ale słyszałam już o kilku przypadkach
      niezadowolonych klientów.
      • Gość: 1spag Re: Chcę zabrać do UK notebooka. IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 23.02.07, 10:11
        jesli bierzesz laptopa to mam nadzieje ze masz w nim karte WIFI jak masz
        szczescie lapiesz nec od sasiada za free, jak nie to trezba probowac szczescia
        pod nazwa telewest.co.uk (obecna nazwa virgin media i adres
        www.virginmedia.com/) jesli jestes w ich zasiegu studzienek (mozna
        sprawdzic znajac kod pocztowy mieszkania) to masz dobrze bo mimo 12 miesiecznego
        kontraktu placisz 14,99gbp /mc za to masz 2mb lacze bez limitu, do dzwonienia
        mozesz wtedy uzywac skype, tesco internet phone albo inne freecall czy easycall,
        jesli nie ma ich studzienki w poblizu no to musisz zaopatrzyc sie w linie BT
        (ew. zamowic w virginmedia pakiet z linia, ale najczesciej wymagane jest juz
        posiadanie lini z BT wtedy masz duuuuzzzzyyyy wybor od chyba 9,99GBP/mc za
        internet bez limitu /ZTCP to tiscali.co.uk/, ale musisz doliczyc ok12 gbp za
        abonament telefoniczny, e-vil ma talktalk na pocazqatku myslalem tez ze to
        rewelacja,ale czas ich instalacji byl straszny nie wiem jak teraz poza tym masz
        limit na internet (40GB) ale dla milosnikow filmow moze to byc malo, no i
        darmowe dzwonienie to troche upierdliwosc bo co ok 60 minut rozmowy musisz
        przerwac i na nowo wybrac zeby bylo za free (chyba ze cos sie pzomienialo, ja
        sobie ustrawilem tak ze juz wiecej mi nei potrzeba :))
        • Gość: waldi Re: Chcę zabrać do UK notebooka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:51
          jakbym miał notebooka to prawdopodobnie bym wziął, ale mam tylko stacjonarny
          więc sprawa jest oczywista. A sprzedawać mi się go na razie nie chce, może będę
          go używał jak wrócę.
        • Gość: Sam Re: Chcę zabrać do UK notebooka - <a href="http://www.touca" targe IP: 80.50.249.* 23.02.07, 10:56
          E - vil,1spag dzięki za informacje!
          Co myślcie o tej ofercie? www.toucan.com/surf/
          Pozdrawiam, Sam
          • Gość: night shift Re: Chcę zabrać do UK notebooka - <a href="ht IP: *.range86-144.btcentralplus.com 23.02.07, 19:07
            a jaki polecicie internet bezprzewodowy, bez zadnego stalego lacza? cos w stylu
            bluconnect w polsce
            • Gość: net Re: Chcę zabrać do UK notebooka - <a href="ht IP: *.popl.cable.ntl.com 24.02.07, 01:56
              jak bierzesz notebooka to w porządku, bo jak masz laptopa to moze byc juz
              problem :P
            • Gość: Sam Re: Chcę zabrać do UK notebooka - <a href="ht IP: 80.50.249.* 24.02.07, 11:40
              Dobre pytanie! Jeżeli ktoś będzie udzielał odpowiedzi? Proszę o wyczerpującą
              odpowiedz dotyczącą np.: kosztów instalacji i korzystania, dostępność na terenie
              całego UK, oceny jakości produktu i jego innych parametrów technicznych np. czy
              istnieją ograniczenia w ilości pobieranych i wysyłanych danych.
              Serdecznie pozdrawiam, Sam
            • Gość: 1spag Re: Chcę zabrać do UK notebooka - <a href="ht IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 24.02.07, 12:48
              nie oplaca sie przynajmniej wczesniej jak sprawdzalem limity sa male na
              sicaganie, predzej zlapiesz Wi-Fi w okolicy i za darmo np. w bibliotece (jak
              wieksza miejscowosc)
              • Gość: Sam Re: Chcę zabrać do UK notebooka - <a href="ht IP: 80.50.249.* 24.02.07, 14:57
                Znalazłem w Internecie hotspoty wifi BT, ale korzystanie z nich jest bardzo
                drogie i przez to całkowicie nieopłacalne. Obecnie uważam, że najlepszym
                rozwiązaniem jest linia BT + twarde łącze na drucie lub przez radio.
                Pozdrawiam, Sam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka