dora3385 Re: GLS jeszcze raz! 26.07.07, 17:38 wiem, ze to juz bylo, ale czy ktoras z Was ma mozed nr. tel do GLS ale nie do Parcel shop tylko do typa, ktory przyjezdza do domu i zabiera te ciezkie pakiiiii? pozdr. D Odpowiedz Link Zgłoś
ania2425 Re: GLS jeszcze raz! 14.08.07, 14:20 niestety jesli jestes osoba prywatna i nie wysylasz min 200 paczek miesięcznie to zaden "typ" do ciebie nie przyjedzie. wiem co mowie bo pracuje w gls od 5 lat z górka :) GLS specjalizuje sie w obsludze firm, osoby prywatne sa tak przy okazji...no i musisz paczke sama dowiezc Odpowiedz Link Zgłoś
ika_jen Re: GLS jeszcze raz! 14.08.07, 16:01 Gdzieś w necie przewinęła mi się nazwa Island Express. Podobno to firma obsługująca głównie klientów indywidualnych. Ich strona to www.islandexpress.eu Sama z niej nie korzystałam, ale może warto spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia.w ISLANDEXPRESS 14.08.07, 21:18 tylko nie ta firma, ostatnio miałam z nia ogromne nieprzyjemności. W maju jak przeowzili moj dobytek z Polski to było ok, pomijając drobne potkniecia z odbiorem paczki. Ale teraz w lipcu tesciowa wysłała do nas paczkę, prawie 30 kg, paczka doszła okradziona, naczynia niektore były pobite lub uszkodzone. Najgorsze jest to ze ukradli nawet słodycze które babcia wlozyła dla wnucząt. Firma nie poczuwa sie do odpowiedzialności, proszą o faktury na rzeczu które zostały zniszczone lub ukradzione, a kto wysyłając paczkę zastanawia sie czy ma faktury. Takze nie polecam - ISLANDEXPRESS - nie Odpowiedz Link Zgłoś
ika_jen Re: ISLANDEXPRESS 15.08.07, 11:05 No, ładnie... A ja myślałam, że jeśli na tą tułaczkę nam przyjdzie, to właśnie do nich uderzę, żeby mi dobytek przewieźli. To może juz lepiej zaczynać tam życie całkiem od nowa, od dwóch talerzy i 1 garnka, które się kupi na początek, zamiast szarpać się z przewoźnikami? Odpowiedz Link Zgłoś
ania2425 Re: ISLANDEXPRESS 15.08.07, 11:45 spróbujcie może z DHL'em, są drodzy, ale mają transport lotniczy, więc mniejsze ryzyko uszkodzenia towaru, no i gwarancja że paczka nie jest po kilka razy przeładowywana po drodze. Było juz na forum o firmach przewozowych, które specjalizują się w dostawach "door to door" i przewożą cały dobytek łącznie z meblami. W transporcie międzynarodowym niezły jest też UPS. Odpowiedz Link Zgłoś
ika_jen Re: ISLANDEXPRESS 15.08.07, 12:11 Dziękuję za wskazówki. W odpowiednim czasie z pewnością się przydadzą:-) Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: ISLANDEXPRESS 15.08.07, 12:18 Mysmy mieli UPS: przyszli: spakowali, zabrali, ubezpieczyli, przewiezli, oclili (a co, takie czasy to byly!!) przywiezli do domu i rozpakowali. Nic nie zbili;-)) Zajelo im tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
kamini Re: GLS jeszcze raz! 16.08.07, 13:01 Odpisze krotko, bo z wscieklosci mam migrene gigant i ledwo monitor widze. UPS zgubil jedna paczke z dwoch, odnalazla sie na szczescie po tygodniu i jakos rzeczy podobno wygladaly (prezenty na swieta do PL). Wczoraj z opoznieniem pod naszym domem zostala wyrzucona czesc przesylki wyslanej z Polski za posrednictwem DPD inaczej Masterlink. Wyrzucona, bo nikogo w domu nie bylo, wiec po co zostawiac awizo skoro mozna zostawic rzeczy na podjezdzie. Polowa rzeczy innych niz ksiazki wyladowala w smietniku, ksiazki jako tako przetrwaly bo byly dodatkowo popakowane w worki. Dwa kartony zniknely gdzies w Niemczech. Dalam firmie ultimatum, ze jezeli do dzis wieczor nie dostane od nich sensownej propozycji rekompensaty to jutro umieszcze zdjecia w necie, moze chociaz ktos nie bedzie musial sie na nich przejechac jak my. Jedyna firma, ktora moge polecic z czystym sumieniem to Besto, ale to firma przeprowadzkowa. Powodzenia w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś