Dodaj do ulubionych

z Nottingham do Dublina

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 10:42
witam eleganco wszystkich zebranych !

rozpoczalem swoja kariere na wyspach w nottingham, ale wiedziony potrzeba zmian udaje sie z kolega wlasnie do dublina. czy ktos ze zgromadzonych dokonywal juz takiej przeprowadzki?
gwoli szczegolow, to interesuje mnie czy moje konto w HSBC zachowuje swoja moc w irlandi, insurance no. czy dziala dalej, karta sim w o2 itp. itd.

nom, i na koniec; jesli komus brakuje do zasiedlenia mieszkania/domu w dublinie dwoch zalogantow - oto jestesmy :) fajne chlopaki zyjace maxymami: i) alleluja i lekko w prawo ii) (SBK) stop buractwu kategorycznie

pozdrawiam/
Obserwuj wątek
    • Gość: bird i'th'and Re: z Nottingham do Dublina IP: *.cable.ubr09.live.blueyonder.co.uk 27.07.07, 10:52
      dawajcie do slough..
    • Gość: poleglota stop buractwu w dublinie IP: 207.218.42.* 27.07.07, 10:54
      my tu mamy swoje buraki i kategorycznie elegancko ci doradzamy, w...pi..dalaj!!!
    • Gość: marek makoviecki Re: z Nottingham do Dublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:01
      bird i'th'and dzienx, ale od angielskiego chleba chialbym troche odpoczac :)
      tej poleglo, mysle, ze troche swierzego sosu buraczanego nigdy za viele. oi !

:) trzymanko
      • Gość: Justyna Re: z Nottingham do Dublina IP: 83.141.66.* 27.07.07, 11:12
        Nie wiem, czy zauwazyles, ale Irlandia nie jest czescia Anglii, w zwiazku z
        czym: A) jest euro a nie funty (konto w HSBC byc moze zachowa swa moc, ale nie
        slyszalam jeszcze, zeby ktos placil wyplate na zagraniczne konto - wiaze sie to
        z oplatami za przewalutowanie i kazdorazowymi oplatami za wyplate z bankomatu -
        no chyba, ze macie tam na tej drugiej wyspie jakies zajebiste banki, ktore
        robia takie operacje za darmo, to moze tez sobie tam zaloze konto).
        B) Karta z 02 oczywiscie bedzie dzialac - patrz punkt regulaminu "roaming"
        C) A na NIN to sie tutaj mowi PPS ;) wiec nie bedzie dzialal.
        A tak poza tym to powodzenia :)
        • xiv Re: z Nottingham do Dublina 27.07.07, 11:22

> Nie wiem, czy zauwazyles, ale Irlandia nie jest czescia Anglii, w zwiazku z
          > czym:

To fakt, ale nie wiem czy zauważyłaś, Anglia też nie jest pańtwem :)

Po za tym, w części Irlandii działa i HSBC, i funty, i NIN, i karta O2 :)))
          • Gość: markoviecki Re: z Nottingham do Dublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:27
            ale ta czesc irlandii akurat za bardzo mnie nie interefere :D

pozdrx

• maja92 Re: z Nottingham do Dublina 27.07.07, 11:39
            xiv napisał:

>
            > > Nie wiem, czy zauwazyles, ale Irlandia nie jest czescia Anglii, w zwiazku
            > z
            > > czym:
            >
            > To fakt, ale nie wiem czy zauważyłaś, Anglia też nie jest pańtwem :)
            >
            > Po za tym, w części Irlandii działa i HSBC, i funty, i NIN, i karta O2 :)))
            >

Autor watku pisze o przeprowadzce do Dublina - ta Irlandia to zdecydowanie inny
            kraj niz UK. Sprobuj powiedziec cos innego przecietnemu Dublinczykowi, to
            ciezko widze koniec Twojego wywodu;-))))
            Mozesz troche seplenic plujac krwia....

Czes wyspy irlandzkiej to i owszem jest czescia UK, ale Dublin zdecydowanie
            jest stolica zupelnie innego kraju, wiec wszelkie angielskie konta w
            angielskich bankach, numery podatkowe i telefoniczne sa traktowane jako
            zagraniczne, czyli obce;-)

Dublinski pracodawca zdecydowanie nie bedzie wyplacal pensji na konto bankowe
            otwarte w UK-u;-))
            Z podatkiem tez nie da sie zalatwic w dublinskim Tax Office, by korzystac z
            angielskiego NIN i nie placic irlandzkiego emergency tax na tej podstawie...
            ;-))))
          • Gość: Justyna Re: z Nottingham do Dublina IP: 83.141.66.* 27.07.07, 13:15
            Bije sie w piersi i przyznaje do winy (z ta Anglia) ach to stereotypowe
            myslenie :)
            On napisal, ze jedzie do Dublina, tutaj nie dzialaja funty ;)
        • Gość: markoviecki Re: z Nottingham do Dublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:26
          spoko Justyna dzieki za niusy.
          no nic, na poczatek bedzie musialo styknac konto w hsbc.
          wygenerowanie numeru ubezpieczenia wiaze sie z podobnymi zabiegami jak w uk ?
          pzdr
          • Gość: poleglota buraki w dublinie swojego HSBC tez maja IP: 207.218.42.* 27.07.07, 11:40
            buraki z HSBC moga ci przeniesc twoje buraczane konto z buraczanymi funtami na
            buraczane konto w buraczanym Dublinie,

buraczany telefon z buraczanego UK bedzie ci dzialal jak w kartoflanym roamingu
            czyli zostaniesz wy..ny jak ladny burak

z buracznym pozdrowieniem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka