Dodaj do ulubionych

online check-in w ryanairze

IP: 86.157.187.* 14.02.08, 16:50
czy ktos juz zaiksperjensowal?

czy rzeczywiscie sredni plecaczek lub torebka i prosto do odprawy paszportowej
najpozniej 30 minut przed lotem (w Polsce), ew. prosto do bramek, gdzie
sprawdzaja podreczny bagaz (Stansted)?

a czy ktos przewozil zwykle leki (ibuprofen czy septolete) w podrecznym bagazu
- mozna?
Obserwuj wątek
    • Gość: A Re: online check-in w ryanairze IP: 217.33.252.* 14.02.08, 16:54
      > a czy ktos przewozil zwykle leki (ibuprofen czy septolete) w podrecznym bagazu
      > - mozna?

A dlaczego by nie mozna bylo? Sa niebezpieczne wedlug Ciebie? Skad ta watpliwosc?
      • Gość: Infolinia Re: online check-in w ryanairze IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 14.02.08, 16:59
        > A dlaczego by nie mozna bylo? Sa niebezpieczne wedlug Ciebie?

Wedlug wiekszosci z nas woda jest bezpieczna, a jednak nie mozna miec normalnej
        butelki ze soba :-(
      • Gość: iza Re: online check-in w ryanairze IP: 86.157.187.* 14.02.08, 17:02
        byl taki czas, ze tylko leki na recepte mozna bylo tak wozic. teraz tez sa
        ograniczenia. Ze strony stanstedu:

"Medicines

Essential medicines and baby food may be permitted in larger quantities above
        the 100ml limit, but will be subject to authentication."

I nie jest to podkategoria kategorii "liquids", wiec wyglada na to, ze tylko
        essential medicines, a painkillery takimi sa?

Nie Ciebie juz pytam, bo widac Ty najmniej sie orientujesz, sorry!
        • Gość: A Re: online check-in w ryanairze IP: 217.33.252.* 14.02.08, 17:26
          To co cytujesz dotyczy plynow.
          • Gość: A Re: online check-in w ryanairze IP: 217.33.252.* 14.02.08, 17:27
            W tym roku przelecialam tylko 20K km wiec faktycznie malo sie orientuje ...
            Zaden samolot nie spadl i na pokladzie kazdego mialam lekarstwa nie w plynie.
            • Gość: iza Re: online check-in w ryanairze IP: 86.157.187.* 14.02.08, 17:38

> To co cytujesz dotyczy plynow.

taka mam nadzieje, choc powinno to byc podkategoria plynow w spisie, a nie jest.
              jest to osobny punkt. jednak Twoje doswiadczenie przelatanych 20 "K" jest tu
              prawie rozstrzygajace, dzieki.
              • Gość: A Re: online check-in w ryanairze IP: 217.33.252.* 14.02.08, 17:42
                W razie watpliwosci Forum Latanie - forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=711
    • Gość: klara Re: online check-in w ryanairze IP: 89.243.71.* 14.02.08, 19:35
      pracowalam jako check in agent dla ryanaira na stansted. za bardzo sie
      wczytujesz w te przepisy jedyna restrykcyjnie przestrzegana zasada to: 100ml
      rule (plyny do 100ml) i one bag rule (tylko 1 sztuka bagazu podrecznego ze soba
      w przypadku ryanaira do 10kg). co do lekow jedno opakowanie tabletek nikt ci nic
      nie powie. co innego jakbys przewozila w ilosciach hurtowych;-)
    • Gość: jojko Re: online check-in w ryanairze IP: *.manc.cable.ntl.com 14.02.08, 19:38
      w lutym lecialem 2 razy na check-in. nie mam drukarki w chacie, wiec bilety
      musialem sobie wydrukowac w kafejce, i w zasadzie na kilkanscie godzin przed
      wylotem, wiec obawialem sie tylko czegos w stylu "sorry, system nie dziala,
      sprobuj kiedy indziej", ale wszystko poszlo jak po masle. wydrukowujesz sobie
      bilety (przy check-in online od razu dostajesz automatycznie status prority ,
      czyli jako pierwszy wchodzisz na poklad samolotu), z nastepnie omijasz check-in
      na lotnisku, i od razu idziesz na kontrole. w anglii jedyna roznica bylo to, ze
      facet widzac moj wydrukowany bilet kazal mi stanac przed jedna kamerka, i sie w
      nia patrzec. inna osobe z wlasnorecznie wydrukowanym biletem spotkalo to samo. w
      polsce obylo sie bez tego. mialem podreczny bagaz. wylatujac z polski w
      przezroczysty woreczek wlozylem sobie lekarstwo w plynie z apteki w takiej dosyc
      sporej buteleczce, typowe brazowe przezroczyste szklo, emblemat. koles wyjal,
      popatrzyl chwile, i wlozyl z powrotem. zero problemow, ogolnie check-in online
      swietny pomysl.
      • Gość: iza Re: online check-in w ryanairze IP: 86.157.187.* 14.02.08, 19:58
        klara i jojko - wielkie dzieki za te wpisy, o taka wiedze mi chodzilo. dzieki.
        • Gość: andrej Re: online check-in w ryanairze IP: *.lei3.cable.ntl.com 15.02.08, 00:28
          drukujesz kartke A4 i pokazujesz przy kontroli,mi zawsze skanerem po
          kodzie przejedzie i tu sa problemy bo musi byc dobrze wydrukowane,ja
          raz mialem glowice nierowno ustawiona i kod niewyrazny wiec
          nieodczytalo,trzeba wtedy kartke na bilet wymienic w biurze ryanaira
          (jak jest,jak nie to klopot),dalej juz normalnie,tylko stajesz w
          kolejce"priorytetowej"-ja czesto staje jak 60-80-tyle ludzi to ma!
          Niewiem jak do PL bo bede lecial za tydzien dopiero,ale w hiszpanii
          niemoglem wydrukowac to na lotnisku 3EURO skasowali za wystawienie
          biletu.
          • Gość: iza Re: online check-in w ryanairze IP: 86.157.187.* 15.02.08, 13:58
            Ok, dzieki, na pewno to wyprobuje.
            • klakomski Re: online check-in w ryanairze 11.03.08, 22:43
              mam głupie pytanie: jesli mam juz wydrukowany bilet i chciałbym dokonac odprawy
              online to o co chodzi z tym terminem, ze moge jej dokonac od 4dni do najpizniej
              2h przed odlotem? why dopiero wtedy moge to zrobic?
              • Gość: iza Re: online check-in w ryanairze IP: *.range86-157.btcentralplus.com 11.03.08, 23:09

> mam głupie pytanie: jesli mam juz wydrukowany bilet

podejrzewam, ze to, co masz wydrukowane, to tylko "confirmation of booking", to
                co kazdy pasazer ostrzymuje na koncu procesu kupownia biletu przez internet.

sam bilet dopiero bedziesz mogl wydrukowac na 4 dni-2 godz. przed lotem. Bedzie
                on mial kod kreskowy. By go wydrukowac wchodzisz na "online check-in" na glownej
                stronie internetowej takiego np. ryanaira i tam wstukujesz swoj "confirmation
                number", ewentualnie chyba znow numer karty kredytowej. Krotko przed lotem - bo
                to w koncu check-in...

tak mysle, jeszcze tego nie robilam, wyprobuje w maju. Jesli cos zle napisalam,
                to byloby wspaniale dla Ciebie, gdyby ktos lepiej poinformowany szybko mnie tu
                sprostowal. :)

pozdrawiam!
                • Gość: janusz Re: online check-in w ryanairze IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 07.04.08, 11:48
                  no i juz wszystko jasne bo sam sie zastanawialem jak to jest wzialem
                  w ryanair online odprawe w ciemno ale widze ze bedzie ok. Lece do
                  londynu z dublina na weekend i jakis wielki bagaz mi nie jest
                  potrzebny.
              • Gość: Karolina Re: online check-in w ryanairze IP: *.cable.ubr02.mort.blueyonder.co.uk 13.04.09, 20:22
                cytuje prosto ze strony ryanair'a.
                "Drukując własną kartę pokładową za pomocą naszej usługi odprawy Online Check’N
                Go, możesz zaoszczędzić czas na lotnisku.
                Odprawa online jest dostępna od 15 dni do 4 godzin przed planowaną datą odlotu."

powtorze.. od 15 dni do 4 godzin przed odlotem. ;)
    • Gość: aza Re: online check-in w ryanairze IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 07.04.08, 21:36
      jak to jest?
      lece w czwartek ryanair, zaraz robie online check in, wracam
      tydzien pozniej(rowniez w czwartek) czy musze jeszcze raz robic
      online check in na powrot ( od 4 dni do 2 godzin przed odlotem?)
      czy wystarczy tylko raz?
      pytam bo jestem z tym nie za bardzo oswiecona, nie lecialam juz
      ponad 2 lata z ryanair
      dzieki
      • Gość: iza Re: online check-in w ryanairze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 00:27
        na logike musisz zrobic check-in przed kazdym lotem. to ze wykupilas w obie
        strony nie ma znaczenia ani wplywu na nic... traktuj sprawe, jakbys byla
        wykupila dwa osobne loty. zacheck-in-uj sie przed kazdym lotem. Jakbys miala
        walizke i oddawala ja przed lotem.. malo wazne, czy ostatnio to lecialas
        wczoraj czy przedwczoraj..
        • Gość: mandi.ole Re: online check-in w ryanairze IP: 194.128.29.* 15.04.09, 12:16
          Bzdura, nawet jesli lot, ktorym wracasz jest pozniej, niz 5 dni, to
          automatycznie odprawiasz sie w obydwie strony- przechodze przez to
          srednio 2 razy w miesiacu wiec raczej wiem.
          a co do prioity na wejscie- juz tego nie ma. mozesz wykupic osobno
          pierwszenstwo wejscia na poklad, a samo on-line checking nie jest z
          tym rownowazne.
          • Gość: kikas Re: online check-in w ryanairze IP: *.cmbg.cable.ntl.com 15.04.09, 21:17
            to chyba ma sens ...bookujac returna dostajesz jeden code na lot w obie strony.

Priority jest osobno do wykupienia przy bookowaniu lotu. Jednym slowem jest ryan
            jest coraz drozszy - nawet za oplate Visa Debit charguja 10 GBP - tu juz chyba
            Ajrysze przesadzaja, ze tyle to ich kosztuje.
    • excentrix troszke z innej beczki a troszke nie... 07.04.08, 22:07
      a jak z aparatem foto? Moge go wniesc na poklad? I nie jest to
      pocket, ktory sie miesci w kieszonce kurtki. I czy moge zrobic kilka
      zdjec znad chmurek?

Sprawdzalem na stronie RA co mozna wniesc z elektroniki ale o
      aparacie nie ma tam nic. Jednak kolezka fotografowal cos przez okno.
      Jak to zatem jest ?
      • Gość: iza Re: troszke z innej beczki a troszke nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 00:28
        no skoro mozna miec laptopa, to czemu nie aparat(a)? ;)
        • Gość: Karolina Re: troszke z innej beczki a troszke nie... IP: *.cable.ubr02.mort.blueyonder.co.uk 13.04.09, 20:18
          Oficjalnie mozesz wniesc aparat lustrzanke, kompakt, cokolwiek, na poklad
          samolotu, tak jak i laptop. ale pstrykajac zdjecia na pokladzie licz sie z tym,
          ze beda zwracac Ci uwage, ew. w ostatecznosci zabiora Ci aparat i schowaja do
          schowka na bagaze. Mi nie schowali aparatu, ale bylam swiadkiem kiedy wraz z
          trzecia prosba o nierobienie zdjec chlopaka aparat powedrowal do schowka. ;)
      • sylviap1 Re: troszke z innej beczki a troszke nie... 07.04.09, 15:46
        a jak sie robi online check in + 1 bagaz?
        • Gość: iza Re: troszke z innej beczki a troszke nie... IP: *.range86-155.btcentralplus.com 14.04.09, 14:51
          nie ma takiej mozliwosci. posiadanie walizki, ktora idzie do luku (nie "hand
          luggage") wyklucza mozliwosc online-check-inu.
          • Gość: swda Re: troszke z innej beczki a troszke nie... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.04.09, 17:53
            Bzdura. Ryanair umożliwia już odprawę online z bagażem. Z tego co
            wiem to bagaż zdaję się na lotnisku w specjanym punkcie.
            • Gość: iza Re: troszke z innej beczki a troszke nie... IP: *.range86-155.btcentralplus.com 16.04.09, 21:48
              zgadza sie, ze bzdura, gratuluje refleksu.

wystarczy wejsc na strone i widac tam, ze jest juz mozliwosc "1 bag+online check-in"

a bagaze sie oddaje w jednym "specjalnym" punkcie niezaleznie, czy byl online
              czy airport check-in, wiec ta dorzucona wiadomosc, swda, jest bez wartosci.

:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka