Dodaj do ulubionych

wysłanie paczki anglia-polska

27.08.08, 11:24
Witam
Chciałbym wysłać paczkę z Londynu do Polski o wadze około 10-20 KG. Czy są jakieś firmy, które szczególnie polecacie? Z tego, co mi podała wyszukiwarka Pan o emailu thores(at) gazeta.pl reklamuje się na forum i ceny ma całkiem przyjemne:), ale czy ktokolwiek korzystał z jego usług?
Obserwuj wątek
    • india16 Re: wysłanie paczki anglia-polska 28.08.08, 03:25
      Witam ponownie

Odbiór paczki nastąpi w godzinach 9-17
      W tym czasie ktoś z rodziny musi przebywać w miejscu zamieszkania, w przeciwnym razie kurier odjedzie i nie będzie ponawiał próby odbioru paczki w dniu następnym.
      Paczki sa odbierane tylko od poniedziałku do piątku.

Paczka dotrze do Polski w ciągu 3-4 dni od momentu odebrania.
      Na maila wysyłam numer paczki. Będziesz w stanie ja śledzić na www.dhl.com

Płatności można dokonać na nasze konto ,w takich bankach jak

Lloyds Tsb
      Alliance& Leicester
      Citibank
      Barclays
      Lub w najgorszym przypadku poprzez system płatności Paypal ,lecz w tym przypadku będziemy zmuszeni pobrać opłatę w wysokości 4% od wartości/ceny paczki.

Do wysłania paczki będzie potrzebny :
      Pełny adres nadawcy wraz z telefonem komórkowym lub stacjonarnym.
      Pełny adres odbiorcy w Polsce.

Pozdrawiam

Zbigniew

Fedexuk@gmail.com
      Europefedex@gmail.com
      India16@gazeta.pl

0777 2185 666 ( po 4pm)

Ceny

1kg-10 kg – £26.99+ 17.5 % Vat= £32.98

10 kg -25 kg - £34.99 + 17.5 % Vat= £41.12
      • Gość: izysia Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: 92.20.117.* 29.11.08, 00:34
        polecam Zbigniewa
        'wyczarował' dla mnie kuriera w ostatniej chwili i paczka doszła na miejsce
        zgodnie z obietnica - pomimo niesprzyjających warunków weekendowych (wiadomo, w
        weekend możesz dzwonić na Berdyczów);

• gato.domestico Re: wysłanie paczki anglia-polska 28.08.08, 17:49
      ja wysylam z firma delta ... zawsze na czas 07834058023, poleceni
      przez znajomych.
    • gajowy_marycha Re: wysłanie paczki anglia-polska 28.08.08, 18:45
      Polecilabym dwie tanie firmy, z ktorych uslug korzystalam:
      1. polskapaczka (www.polskapaczka.co.uk/)
      1. delta-parcel (www.delta-parcel.co.uk/)

Ad. 1. Kuriera mozna zamowic na okreslony dzien. Przesylka dotarla w
      deklarowanym terminie (2-5 dni jak podaja na swojej stronie). Oplate reguluje
      sie karta platnicza lub przelewem na konto. Minusem jest to, ze na kuriera
      trzeba czekac praktycznie caly dzien, moze sie on bowiem pojawic cos miedzy 9 -
      18 i zawezic tego przedzialu czasowego nie mozna. Oferta skierowana zatem raczej
      do osob niepracujacych ;|

Ad 2. Chyba najtansza oferta na rynku (£16 za paczke do 15kg) Paczka dotarla w
      deklarowanym terminie, ktory jest dluzszy tym razem, bowiem delta-parcel jest
      'corka' firmy z Chorzowa i paczki najpierw tam wedruja, a potem sa rozwozone po
      Polsce. Plusem jest ze kurier pojawia sie w godzinach wieczornych (miedzy 18 a
      24 chyba). Placi sie kurierowi przy przekazywaniu paczki.
      • Gość: Ania Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.cmbg.cable.ntl.com 28.08.08, 20:15
        www.paczkapolska.co.uk to tragedia.
        Mialam z nimi do czynienia raz i juz wiecej na pewno nie.
        Na kuriera czekalam przez 5 dni od rana do wieczora (pomimo ze byl
        umowiony na konkretny dzien -oczywiscie nie przyjechal).Nawet nie
        potrafili poinformowac ze nie przyjedzie.Pozniej niby zamowienie im
        zginelo!Telefonow wykonanych chybaz 50.
        Szkoda zdrowia i nerwow!
        • gajowy_marycha Re: wysłanie paczki anglia-polska 28.08.08, 23:54
          To rzeczywiscie mialas przykre doswiadczenia.

Nie wysylam paczek co tydzien, wyslalam dwie w odstepie kilku miesiecy, za
          kazdym razem z inna firma, wszystko odbylo sie sprawnie i zgodnie zdeklaracjami
          uslugodawcy. Stad moja wczesniejsza wypowiedz.

Pozdr.
          • Gość: Ralph Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.zone2.bethere.co.uk 29.08.08, 12:31
            Moje doświadczenia z PolskąPaczką są w miarę pozytywne, chociaż przesyłka trwała
            ponad tydzień. Jeżeli jednak zdarzają się takie problemy jak opisała Ania, to
            trzeba taką firmę omijać. Po to jest właśnie forum żeby się dzielić dobrymi i
            złymi doświadczeniami. Ktokolwiek przesyłał paczki na trasie PL - UK proszony
            jest o zamieszczenie swoich doświadczeń w tym wątku.
            • Gość: Ania Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.cmbg.cable.ntl.com 31.08.08, 09:37
              Z ta firma na poczatku bylo cudnie.Kurier mial byc we wtorek nie
              bylo. Telefony byly, ale tylko z mojej strony.Mowia kurier bedzie
              sroda - nie bylo! Bedzie w czwartek nie bylo.Mowia po czwartku ze
              zamowienie zginelo a kobieta w Polsce siedzie w domu bez wychylania
              sie no bo pzreciez zaraz kurier moze przyjechac.
              Po telefonach mowia ze pzreciez na stronie jest napisane ze
              kurier przyjedzie ale na 97% czy cos takiego.
              Napisalam wczesniejszego posta, bo wiem ze nie moglam o nich nic
              znalesc.Pozniej na jakiejs innej stonie(chyba londynek) znalazlam ze
              kobieta zaplacila ale kurier nigdy nie przyjechal.
    • Gość: ksu30 Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: 62.255.240.* 28.08.08, 19:57
      polecam polish express, jezeli sie nic nie zmienilo to 1£ za kg+5£
      za odbior
      • Gość: ńiezadowolony Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.as13285.net 27.02.13, 13:10
        omijajcie UK Express szerokim łukiem - nieterminowi do bólu, zarówno jesli chodzi o odbiór paczki w UK jak i dostarczenie jej w polsce. Deklarowany przez nich czas dostarczenia (piatek tego samego tydonia) to po prostu kpina! Moje ostatnie 2 paczki dotarły z ponad tygodniowym opóźnieniem... NIE POLECAM !!!! już więcej nie skorzystam z ich usług
    • Gość: Ania Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.lns4-c10.dsl.pol.co.uk 29.08.08, 15:58
      Polish express niestety nie polece - problemy z kurierami, niescislosci w
      "wycenie" ( nie do konca £1/kg). Korzystalismy pare razy i nigdy nie odbylo sie
      to gladko :( wiecej z ich uslug napewno nie skorzystam
    • galadus1 Re: wysłanie paczki anglia-polska 31.08.08, 16:10
      www.paczki24.pl . Jestem zadowolona z ich usług.
      • mariola123412 Re: wysłanie paczki anglia-polska 28.11.08, 10:25
        Ja tam korzystam z ich usług www.polskapaczka.co.uk i wszystko jest OK jak do
        tej pory, mają miła obsługę i paczki docierają bardzo szybko. szkoda, że nie
        można płacić gotówką, no ale coś za coś. Ogólnie jak raz zrezygnowałam, bo nie
        mogłam zostać w domu i czekać na kuriera to bez żadnych problemów zwrócili mi
        pieniążki, także można im ufać
        • irasiadek jamtrans nie polecam 22.01.09, 22:51
          pierwszy i chyba ostatni raz przesylalismy graty do Polski. no i
          trafilo na firme Jamtrans - podobno z wieloletnim doswiadczeniem i w
          pelni profesjonalna. g... prawda! wieloletnie doswiadczenie to
          kilkamiesiecy raptem. kierowcy to jacys niewychowani gowniarze w
          dresach, ktorzy po angielsku nawet dziendobry nie sa w stanie
          powiedziec, sekretarka w biurze bardzo niemila. wszystko bylo ok jak
          zlecalismy przewoz. jak sie okazalo, ze rzeczy dojechaly w
          kawalkach - nie odbieraja telefonu ( a jak obieraja to ta bnaba
          pyskuje ), podobno maja ubezpieczenie ladunkow - klamia. tak samo
          jak w sprawie rzetelnosci wykonania uslugi i doswiadczenia. jakos
          nie mozemy sie doprosic potwierdzenia ubezpieczenia ladunku - jak
          bylo trzeba placic za usluge, odbierali telefony. teraz kompletna
          olewka. dno! chca sie dorobic najtanszym kosztem i dobrem klientow!
          wieloletnie doswiadczenie to jak sie okazalo przewozy regionalne.
          sami jestesmy sobie winni. gdybysmy wczesniej sprawdzili byloby po
          klopocie. zreszta gdybuysmy wczesniej znalezli ich ogloszenie
          ktorego tresc brzmi "nasza firma zajmuje sie przewozem osob z Naszej
          Ojczyzny jka i do niej" zdecydowalibysmy sie na firme ktorej
          profesjonalizm nie budzi watpliwosci. a teraz my tez czekamy na
          wypowiedz drugiej strony. jedyne co mozemy to uprzedzac
          • Gość: Kasia Re: jamtrans nie polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 11:30
            My rownież z mężem wysyłaliśmy paczke firmą Polska Paczka
            www.polskapaczka.co.uk Nie moge złego słowa powiedzieć na ich
            uslugi. Dośc szybko i tanio załatwilismy przewóz. Oferuja usługe od
            drzwi do dzwni i zajmuja się przewozem paczek z Anglii do Polski
            oraz w drugą stronę Polecam
        • Gość: lala Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.range81-151.btcentralplus.com 12.04.09, 21:42
          korzystalam z firmy trans voyadzer i nie bylo problemu nr w Londynie
          07821767503 odbieraja jeszcze chyba w Manchester
    • zajac81 Re: wysłanie paczki anglia-polska 11.05.09, 15:37
      www.uk-express.pl goraco polecam
    • Gość: IRENA Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 15:45
      CZEŚĆ.\
      POLECAM cI FIRMĘ SPEEDTRANS.
      wYSYŁAŁAM PRZEZ NICH PACZKĘ DO POLSKI W SOBOTĘ I NA PONIEDZIAŁEK
      BYŁA JUŻ NA MIEJSCU.
      pOLECAM
    • Gość: Kasia Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: 212.160.142.* 28.12.09, 14:26
      Polecam firmę CatrinaTrans. Korzystałam z usług tej firmy pierwszy raz i jestem
      zachwycona. Tanio!!! Solidnie!!! Szybko!!! Przyznaję, że na początku bardzo się
      bałam, bo o firmie usłyszałam po raz pierwszy na jakimś forum o Hull, ale teraz
      nie żałuję, że spróbowałam. Zapłaciłam im z góry za 30 kg paczkę 125 zł w
      piątek. We wtorek był u mnie kurier i zabrał paczkę. Siostra dostała ją w
      poniedziałek w Kornwalii. I to przed świętami :) Polecam.
      • noira Re: wysłanie paczki anglia-polska 19.02.10, 11:33
        No jak chce się tanio wysłać paczkę, to warto się zastanowić nad AIN Kurier -
        mają niższe ceny, wiem bo kilka razy wysyłałam paczkę do Szwajcarii - bardzo
        szybko doszła, a ceny naprawdę były niewygórowane.
        • kal_ho_naa_ho Re: wysłanie paczki anglia-polska 22.06.10, 10:49
          oj z wysyłaniem paczek, czy to na terenie Polski, czy za granicę to często
          bywają problemy, bo albo jest strasznie drogo, albo nie mamy pewności, że
          przesyłka na pewno dotrze do nadawcy. ale myślę, że chyba najlepiej i
          najbezpieczniej byłoby wysłać paczkę kurierem.
          Jedna z moich przedmówczyń ma rację, że jeśli chodzi o firmę kurierską to jedną
          z lepszych i tańszych jest AIN. Przesyłki zawsze docierają na miejsce, a koszty
          można wcześniej policzyć przez specjalny mechanizm na stronie.
      • Gość: gościu Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.play-internet.pl 24.03.15, 15:27
        jak busy z polski do anglii to tylko, street bus
    • hooda Re: wysłanie paczki anglia-polska 19.02.10, 21:52
      DHL - taniej chyba nie znajdziecie w UK, bez zadnych polskich
      posrednikow

www.parcel2go.com/parceldelivery-euro.aspx?serviceid=157#157
    • easy321 Re: wysłanie paczki anglia-polska 26.02.10, 19:54
      Eagle Transport polecam
    • Gość: Majeczka22 Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: 109.243.215.* 27.03.10, 13:19
      Moge ci polecic firme Wojar Express. Sa nowi ale juz 2 razy paczke wysylalam raz
      laptopa i raz tv i wszystko bez problemu. Ceny maja niskie i dostarczaja szybko.
    • princesia Re: wysłanie paczki anglia-polska 12.05.10, 18:37
      Wlasnie pierwszy i ostatni raz wyslalam paczke przez polska firme (jesli mozna
      to tak nazwac)
      Nazywaja sie firma a ten polaczyna mi mowi ze niebedzie siedzial przy tel albo
      komputerze zeby co chwile informacji natemat naszych paczek nam dawac!!!!
      Zadnego potwierdzenia zlozenia zamowienia,umowionego odbioru. Zadnego
      potwierdzenia wyslania paczek! Zaznaczyl ze NIEKTORYM wysylaja sms z numerem
      track gdzie mozna sobie sprawdzic gdzie jest dana paczka ale tylko NIEKTORYM!!!!
      szok!!!!
      • princesia Re: wysłanie paczki anglia-polska 12.05.10, 18:39
        aaa zapomnialam napisac ich nazwy hehe
        oto oni www.kurier0125.pl/page1.php
        WSTYD!
    • Gość: Anka Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.10, 13:52
      Polecam Pana Przemka ze strony duzapaka.cba.pl/start.html .Paczka błyskawicznie doszła z Anglii do Polski/z Polski do Anglii prosto do drzwi, mimo złych warunków atmosferycznych i wolnych dni. Chyba posiada najtańszą ofertę, z tego co się zorientowałam. Plusem była dla mnie błyskawiczna odpowiedź mailowa, a następnie konkretna rozmowa telefoniczna. Byłam zadowolona, dlatego polecam innym.
    • Gość: sirlej Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.watf.cable.ntl.com 05.07.10, 14:42
      witam ja korzystam z uslug firmy Green,paczki zawsze na czas i
      niedrogo.pozdrawiam
    • kris_wise Re: wysłanie paczki anglia-polska 25.08.10, 16:44
      całkiem spora paczka ;p na stronie www.ainkurier.pl/ w dziale
      "Cennik paczek" znajduje się wygodny mechanizm, który pozwoli Ci
      obliczyć cenę takiej paczki. Słyszałem że konkurują z UPS, oferując
      niższe ceny, więc myślę że warto byłoby sprawdzić ich ofertę :)
    • Gość: Elżbieta Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 12:56
      Ja polecam pack4you.pl Mają tanie ceny i obsługa przyjemna
      • Gość: gość Najtańsze przesyłki z Anglii do Polski IP: *.play-internet.pl 24.02.11, 18:32
        Polecam firmę europarcels.eu. W tej chwili ich oferta cenowa jest chyba najlepsza. 120 zł za paczkę z Anglii do Polski i z Polski do Anglii przy ubezpieczeniu do 5000 zł
    • Gość: ostrzezenie Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 19:37

Drodzy Państwo
      Powyższy e-mail to ostrzeżenie i proszę go potraktować poważnie.
      Proszę uważać na firme Przesyłki Ekspresowe P&P Parcel Expresss
      www.przesylki-ekspresowe.pl/kontakt.html
      Szef Firmy Pan Piotr Myszka to oszust, który wyłudza pieniądze od stałych klientów, pracowników jak również innych firm transportowych.
      Byłem regularnym klientem tego Pana przez blisko 1,5 roku. Wszystko zaczęło się psuć w naszych relacjach jak 3 miesiące temu pożyczyłem mu pieniądze na okres 1 miesiąca i po upływie tego czasu zwróciłem się o ich oddanie. Jest to kwota w sumie 9000 tys. Złotych
      W chwili obecnej wszczynam postępowania z innymi ludźmi a znalazłem do tej pory już 4 inne poszkodowane osoby przez Pana Myszkę. Ich kontakty tez mogę udostępnić.

Posiadam wszystkie kontakty do tych osób i w tej chwili razem działamy aby przestępstwa Pana Piotra zostały ukrócone.
      Jeśli jest Pan/Pani również poszkodowana przez Piotra Myszkę bardzo proszę o kontakt pod numer telefonu 603 623 023, bądź pod meila: sroka@hotmail.co.uk

Jeśli nic Państwo nie wiedzą o Firmie P&P Parcels Express to proszę przekazać innym osobom działającym w transporcie jak również klientom, że firma ta funkcjonuje w sposób jaki powyżej opisałem.
      Serdecznie Pozdrawiam Piotr

• clk parcel 2 go 13.04.11, 00:57
      Normalna, solidna firma.

www.parcel2go.com/
      Nie sugeruj sie cenami, wylicz wysylke.
      Owszem, wychodzi nieco wiecej niz polskimi pseudo kurierami ale... Jakosc i pewnosci.

Wysylalam 2 razy, kurier przyjezdzal do domu (2 razy wybralam FedEx), najtansza opcja 4dni paczka byla w PL. Ponad 20kg, kolo £30 mozna trafic na dobre promocje.
    • Gość: zawiedziona Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.11, 12:01
      Uwaga na strone parcel2go, wlasnie sie z nimi wyklocam o odszkodowanie, ciezka sprawa, kurier, ktory nawalil zgodzil sie oddac kase za uszkodzone rzeczy, a strona parcel2go, nie!
      • Gość: stefan Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 23:41
        a ja polecam firmę "KUBA"
        młoda załoga,wszystko sprawnie i bezproblemowo. Paczka zabrana w sobotę była u rodziców w środę tak jak obiecali. Wiele razy wysyłałem przez nich i jestem zadowolony. tel.07563835609 polecam.
        Stefan
    • lewania BRIT PORT 10.05.11, 13:01
      www.britport.net/kurier
      23 FUNTY ZA PACZKE DO 30KG
    • 123azja Re: wysłanie paczki anglia-polska 01.09.11, 15:24
      Słyszałam o takim nowym portalu tankuj.pl, gdzie jest taka usługa transport dla Ciebie i tam można wypełnić formularz jak chcesz coś przewieźć, podajesz adres mailowy i firmy transportowe wyceniają Ci usługę i przysyłają ofertę na twojego maila i już sobie wybierasz to co Ci pasuje najbardziej
      • Gość: asia Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.range86-173.btcentralplus.com 01.11.11, 20:48
        witam tez chce wysłac paczke do angli z polski i pytanie czy ktos ryzykował wysyłanie papierosów 1-3 kartony? wiem ze niewolno ale moze by sie udało
        • Gość: , Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.range86-177.btcentralplus.com 05.12.11, 17:16
          Legalnie nie mozesz przesylac tytoniu droga pocztowa. Ale moze bedziesz miec farta i nie sprawdza co zawiera.
    • Gość: jasiu Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.gemini.net.pl 30.12.11, 11:49
      Ja korzystam z www.tankuj.pl/transport-dla-ciebie.html Wypełniam tam formularz zapytania o transport rzeczy i wyceny od różnych firm przychodzą na mojego maila. Wygodne :)
      • Gość: oBox - paczki Euro Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.142.196.142.metrointernet.pl 14.10.12, 18:40
        Paczki z/do Polski i nie TYLKO... 22 ₤, 27 € lub 110 PLN, sprawdź www.oBox.pl
        - żadnych ukrytych kosztów
        - profesjonalna obsługa
        - pełna kontrola zleceń
        - atrakcyjne stawki
        - szybko
        - bezpiecznie
    • Gość: Natka Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 13:48
      polecaf firmę sevaro.pl mają konkurencyjne ceny, nie korzystają z pośredników no i oczywiście dostarczają i odbierają paczki "od drzwi do drzwi"
      z tego co wiem mają stronę internetową więc tam są pewnie szczegóły i numery tel.
      • Gość: seb444fa Re: wysłanie paczki anglia-polska IP: *.croy.cable.virginmedia.com 26.12.12, 00:01
        Najlepiej skorzystać z kuriera DPD. Trzeba mieć z nimi umowę żeby wysłać paczkę do Polski czy UK, ale jest wielu pośredników. M.in. www.angliapolska.pl. Najważniejsze że przesyłki są ubezpieczone standardowo i jest to tania przesyłka.
        • Gość: Gosc Re: wysłanie paczki anglia-polska ( Firma KACPER) IP: *.bb.sky.com 03.07.13, 20:54
          Witam, nie polecam firmy przewozowej Kacper.Paczka zostala dostarczona uszkodzona, posiekana nozem, na szczescie nic w srodku nie zostalo zniszczone. Zlozylam reklamacje do firmy Kacper, wyslalam zdjecia posiekanej nozem torby podroznej. Pomimo kilkunastu prob meilowych i telefonicznych sprawa reklamcji nie zostala rozpatrzona. Za kazdym razem proby kontaktu telefonicznego mowiono mi, iz odzwonia lub odpisza. Sprawa ciagnie sie ponad 2 miesiace. A od strony firmy Kacper cisza. Nigdy nie spotkalam sie z tak nieodpowoedzialna firma i brakiem szacunku do klienta. Zaznacze, iz korzystalam z roznych firm przewozowych na trasie Wielka Brytania - Polska.
          • Gość: wkurzona [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.07.13, 15:29
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • xiv Re: wysłanie paczki anglia-polska ( Firma KACPER) 10.07.13, 15:31
              Nie łapię - raz się już sparzyłaś, a dalej ich używasz.
          • Gość: Edyta Re: wysłanie paczki anglia-polska ( Firma KACPER) IP: 212.183.128.* 27.07.13, 12:45
            Witam.
            Ja jestem ich klientka już jakis czas i nie narzekam. Odbierają na czas i tak samo przywożą a jak coś sie opoznic ma w czasie to informują (której firmie nawet największej nie zdarzyło sie tak?). Wysyłałam też większe rzeczy jak lozeczko dla dziecko to nawet pomogli spakować je.. z innymi firmami miałam więcej próblemow ale nie bede nikogo oczerniac, bo kiedyś kolega przez takie komentarze pracę stracił. Ludzie czasem mają za dużo siarki w sobie a mało zrozumienia. Wielu moich znajomych też korzysta z usług firmy Kacper i nie słyszałem żadnych ale. :)

Pozdrawiam,
            Edyta z rodzina.
          • Gość: Kuba - wschodni L. Re: wysłanie paczki anglia-polska ( Firma KACPER) IP: *.dab.02.net 14.08.13, 00:11
            a paragon miałaś na te torby? Bo w sklepie na słowo nie uwierzą... a pracuję w odzieżowym i wiem co ludzie robią i jak kombinują ze zwrotami, sami zmajstrują a potem nam do reklamacji. Ale jak mają paragon to nie robimy problemu. Ale bez dowodu zakupu towaru sam bym odesłał z kwitkiem, bo to czyste naciągastwo! A co do paczek, ja wolę kartony, bo te torby ruskie i te inne nieraz mi się rozrywały przy przeprowadzce... nie dziwię się, że niektórzy pobierają dodatkowe opłaty, ja już się nauczyłem pakować w kartony :P
          • Gość: wiedzmin26 Re: wysłanie paczki anglia-polska ( Firma KACPER) IP: *.bb.sky.com 08.06.15, 10:36
            potwierdzam w zadnym wypadku nie polecam firmy kacper.Ostatnio przewozili mi kuchenke z uk do pl.Podczas transportu kuchenka ulegla uszkodzeniu.wlasciciel firmy kacper twierdzi ze to nie oni ja uszkodzili tylko firma dpd ktorej uzywaja do wysylania towarow na terenie pl.A wogule to probuje mi wmowic ze wyslalem juz uszkodzona przesylke. Wypelnilem formularz reklamacyjny i odeslalem do firmy kacper.Czekam juz drugi miesiac na wiadomosc od nich i nic dodam ze przesylka byla ubezpieczona na kwote 5000zl
          • Gość: Gitan1310 Re: wysłanie paczki anglia-polska ( Firma KACPER) IP: *.play-internet.pl 03.08.15, 16:00
            Nie polecam
            Najgorsza firma na świecie , a obsługa w biurze w Pl pozostawia wiele do życzenia .
            Panie ktore tam pracują sa z kultura na bakier - słownictwo ktore jest użuwany w stosunku do klienta jest jak z pod budki z piwem . Zostałam wyzwana od k.... .
          • Gość: Gosc1 Re: wysłanie paczki anglia-polska ( Firma KACPER) IP: *.20-2.cable.virginm.net 27.10.15, 10:52
            Witam, ostatnio ja równiez skorzystałam z firmy Kacper. Transport mial byc z Londynu do Polski. Paczka dotarła z opoźnieniem ale to co było w tej paczce to zakrawa o zgroze. Wszytkie rzeczy które zapakowałam do paczki zostały potłuczone, połamane , zgniecione wiekoszość rzeczy nadawała sie tylko do wurzucenia. A co najlepsze w momencie składania reklamacji firma sie wycwaniała i nie bierze odpowiedzialności za transport zbiorowy , wg ich regaulaminu ja powinnam wszystko wyszczególniśc na liście przewozowym co zawiera paczka w przeciwnym wypadku reklamcje nie sa uwzględniane. Tylko pytanie, który kurier ma czas wpisywac całej listy rzeczy na list przewozowy. FIRMA KACPER - PORAŻKA
            • Gość: Tomek Re: wysłanie paczki anglia-polska ( Firma KACPER) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.15, 12:47
              Zamierzam z nich nadal korzystać!

Ta firma (Kacper) jako jedyna, poinformowała mnie, że papierosów, tytoniu i alkoholu nie mogą wozić (teraz już wiem - że jak nie opłacę wpierw podatku akcyzowego i VAT w UK, to żadna firma tego przewieść mi nie może, chyba, że osobiście sobie zawiozę). Sprawa moja tyczy się innej firmy (firma X), która nie powiedziała mi wprost, że nie mogę.. wysłałem, wyrób tytoniowy.. pośrednik firmy X odebrał w PL paczkę i zanim ona dotarła do firmy X, Urząd Celny ją przechwycił. Sprawa jest na wokandzie. Wezwanie na przesłuchanie dostałem... i Zesrałem się jak nic, nie wiem jaki będzie końcowy rezultat, ale ryzykować już nie będę. Wyzwałem tamtych z firmy X, bo tak mnie wkurzyli... ale fakt, w regulaminie mieli taką informację. Dziwi mnie wypowiedź Gitan1310, te panie w PL (z Kacpra) rzetelnie odpowiadały na moje pytania i nawet podpowiadały jak lepiej coś zapakować itd. Gitan1310 nie opisał/a sprawy, tylko rzucił/a oskarżenie, a może też coś miał/a na sumieniu? Jak to się mówi akcja prowadzi do reakcji. Nie ważne, nie moja broszka. Tak czy inaczej, ludzie czytajcie regulaminy, bo nawet Poczta Polska, czy te molochy jak UPS czy Fedex, GLS, DPD, DHL - mają je i jestem pewien, że osoby, które czytają i stosują się do przepisów (tak jak ja teraz), będą zadowolone.
              Acha, a co do osoby Gosc1 - hm, UPS i DHL (tyle zdążyłem wyczytać) mają to samo w regulaminie, że paczki zbiorcze ("transport zbiorowy") nie podlegają reklamacji. Ciekawy jestem co tam było i jak to było spakowane? Bo jak kiedyś zawiozłem sam paczkę na magazyn pewnej firmy, to aż byłem w szoku, że ludzie pakują płyny (chemia) z żywnością i wysyłają to w torbie sportowej. Pozostawię bez komentarza taki styl :/

Polecam wam więc firmę KACPER!
              • Gość: Monika Re: wysłanie paczki anglia-polska ( Firma KACPER) IP: *.29.164.82.threembb.co.uk 29.11.15, 10:47
                Co do Kuriera Kacper to korzystam juz od trzech lat (polecilam mi ich kolezanka a pozniej ja polecilam ich innej kolezance i zadna z nich sie nie skarzyla ze bylo cos nie tak)i nigdy nie mialam problemu z nimi, zawsze wiedzialam w ktory dzien maja przyjechac po odbior paczki i zawsze do mnie dzwonili 15min przed przyjazdem. I paczka nigdy tez nie byla w zaden sposob uszkodzona i tez zawartosc zawsze byla ok ale to chyba dlatego ze np chemie to korek obklejam tasma i pakuje to w reklamowke. Ostatnio wysylalam tez w laptopy narzedzia do stolarnia dla taty i wszystko doszlo;) takze tez moge polecic kuriera Kacper
      • przytulas1 Re: wysłanie paczki anglia-polska 27.02.13, 22:54
        Ja myślę, że dobrym pomysłem jest zajrzeć na jakiś serwis ogłoszeniowy np na www.wyspiarz.co.uk gdzie w dziale Firmy i usługi / Transport paczek mają całkiem spory wybór ogłoszeń. Wystarczy podzwonić i popytać. Są też komentarze użytkowników więc może to w jakiś sposób pomoże Ci podjąć decyzję i wyeliminować niekompetentnych przewoźników :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka