a000000 02.03.11, 17:02 historia pewnego piaru. 69.72.163.94/joomla/index.php?option=com_content&view=article&catid=6%3Awarto-przeczytac&id=2375%3Apius-xii-ukochany-papie-ydow&Itemid=6 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a000000 Re: Pius XII 02.03.11, 20:17 okazuje się, że historia z "Mędrcami Syjonu" sprzedała się po raz drugi. Ludzie uwierzyli kłamcom. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Pius XII 02.03.11, 19:43 Motto tej strony nie ma sensu, albowiem Polacy są głupi i są. Przez głupotę mam tu na myśli nasze umeijętności w "zarządzaniu" państwem i jego zasobami. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Pius XII 02.03.11, 20:19 maitresse.d.un.francais napisała: > Motto tej strony nie ma sensu, ma sens. To jest ostrzeżenie. Jeśli Polacy nie sięgną po rozum, to zginą. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Pius XII 02.03.11, 20:30 Ciekawe, ale strona tak skrajnie prawicowa, że obawiam się o jej wiarygodność. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Pius XII 02.03.11, 21:06 0golone_jajka napisał: > Ciekawe, ale strona tak skrajnie prawicowa, że obawiam się o jej wiarygodność. wywiad był w Rzeczpospolitej. /Rzeczpospolita- 27-28 marca 2010/ na dole jest link i info ,że przeczytanie całości w archiwum RZ jest płatne. tu parę słów innego świadka: wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/199641,kulisy-ataku-kgb-na-piusa-xii.html Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Pius XII 03.03.11, 00:18 Rzeczywiście, link jest, nie zwróciłem uwagi. Ale to oznacza, że autor strony JEST ZŁODZIEJEM. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Pius XII 03.03.11, 13:15 0golone_jajka napisał: > Rzeczywiście, link jest, nie zwróciłem uwagi. Ale to oznacza, że autor strony J > EST ZŁODZIEJEM. nie jest złodziejem, bo podał źródło. Sądzę również, że uzyskał zgodę - inaczej byłby proces i musiałby ze swojej strony artykuł usunąć. Rzecz jest sprzed roku. nie masz argumentów wobec oszkalowania Piusa XII, więc atakujesz posłańca tej wielce nieprzyjemnej dla Ciebie wiadomości. Przyjmij do wiadomości, że większość paskudztw rzucanych na kler to czarny piar. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Pius XII 03.03.11, 13:33 > nie jest złodziejem, bo podał źródło. Jak umieszczę w sieci jakiś tekst w całości i podam z jakiego płatnego serwisu go wziąłem, to będę złodziejem czy nie? Sądzę również, że uzyskał zgodę - inaczej > byłby proces i musiałby ze swojej strony artykuł usunąć. Gdyby uzyskał zgodę, to by o tym wspomniał, żeby nie było wątpliwości. A RP nie chce się pewnie z nim procesować, zwłaszcza że strona jest chyba poza granicami kraju. A może RP zwyczajnie o tym nie wie? > nie masz argumentów wobec oszkalowania Piusa XII, więc atakujesz posłańca tej w > ielce nieprzyjemnej dla Ciebie wiadomości. Przyjmij do wiadomości, że większość > paskudztw rzucanych na kler to czarny piar. Oczywiście że nie mam żadnych argumentów, bo się na tym nie znam. Nie twierdziłem też nigdy, że Pius 12 nękał żydów czy coś. Niewiele wiem na ten temat po prostu. A czepiam się posłańca, bo dokonał kradzieży. Niemniej uważam, że fałsz trzeba prostować. Tylko, że niestety ciężko jest stwierdzić, co jest prawdą, a co nią nie jest. Zwłaszcza, jak jest podawana przez złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Pius XII 03.03.11, 13:47 artykuł był powieszony 10 dni po opublikowaniu w rzepie... wówczas czytanie nie było płatne. Skąd wiesz, że złodziej? Masz dowody, czy chcesz iść pod sąd? Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Pius XII 03.03.11, 13:54 > artykuł był powieszony 10 dni po opublikowaniu w rzepie... wówczas czytanie nie > było płatne. To pozornie zmienia postać rzeczy, niemniej nadal jest to czyn zabroniony, jak sądzę. Nie wspomnę już że niezgodny z netykietą. Dowodów nie mam, mam tylko przypuszczenia. A katolik walczący o Prawdę powinien być poza wszelkimi podejrzeniami, bo inaczej jest niewiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Pius XII 03.03.11, 14:09 0golone_jajka napisał: >niemniej nadal jest to czyn zabroniony, spoko, na pewno rzecz uzgodniona i z rzepą i z autorem Garym Kruppem. A katolik walczący o Prawdę powinien > być poza wszelkimi podejrzeniami, bo inaczej jest niewiarygodny. ale autorem wywiadu jest niekatolik. Kłamie? A co powiesz a ateiście? czy ateista walczący o Prawdę nie powinien być poza wszelkimi podejrzeniami, bo traci wiarygodność? A muzułmanina? A buddysta? A protestant? A w końcu KTOKOLWIEK???? czy TYLKO na katoliku ciąży obowiązek? Żadna część jak i całość utworów zawartych w dzienniku nie może być powielana i rozpowszechniania lub dalej rozpowszechniana w jakiejkolwiek formie i w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny lub inny albo na wszelkich polach eksploatacji) włącznie z kopiowaniem, szeroko pojętą digitalizacją, fotokopiowaniem lub kopiowaniem, w tym także zamieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody PRESSPUBLICA Sp. z o.o. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części bez zgody PRESSPUBLICA Sp. z o.o. lub autorów z naruszeniem prawa jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie. Sądzisz że właściciele portalu (kimkolwiek są - chyba narodowcy zaprawieni w bojach z przeciwnikami politycznymi, więc się pilnują....) nie przeczytali powyższego i się nie udali do autora z prośbą o zgodę? Byliby aż tak naiwni? Takich ogolonych jak Ty jest mnóstwo - tylko czyhają na jakiekolwiek potknięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Pius XII 03.03.11, 14:18 > spoko, na pewno rzecz uzgodniona i z rzepą i z autorem Garym Kruppem. Wątpię. Napisali, że wzięte to jest ze strony dakowski.pl. A tam jest link do PŁATNEGO archiwum no i cała treść artykułu. Ciekawe czy wszyscy uzyskalii pozwolenie na przedruk tego artykułu? > Sądzisz że właściciele portalu (kimkolwiek są - chyba narodowcy zaprawieni w bo > jach z przeciwnikami politycznymi, więc się pilnują....) nie przeczytali powyżs > zego i się nie udali do autora z prośbą o zgodę? Byliby aż tak naiwni? Takich o > golonych jak Ty jest mnóstwo - tylko czyhają na jakiekolwiek potknięcie. Sądzę, że są nie tyle naiwni co nie przejmują się "niską szkodliwością społeczną". Oczywiście każdy powinien byc poza podejrzeniami, ale zwłaszcza ten, który chlubi się swoją prawością. Odpowiedz Link Zgłoś