k_a_p_p_a 21.10.11, 20:30 Taki napis wymalowała młodzież w pewnym podwarszawskim miasteczku na ścianie kościoła. Czy jest to obraza uczuć i czy napis powinien zostać usunięty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skomar102 Re: Jezus tu był 21.10.11, 20:35 k_a_p_p_a napisał: > Taki napis wymalowała młodzież w pewnym podwarszawskim miasteczku na ścianie ko > ścioła. Czy jest to obraza uczuć i czy napis powinien zostać usunięty? A w czym to cię obraża czy to tylko prowokacja z twojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_p_p_a Re: Jezus tu był 21.10.11, 20:48 > A w czym to cię obraża czy to tylko prowokacja > z twojej strony. Ależ Marianie, mnie nic nie obraża. Taki typ. I żadna prowokacja, zdarzenie z wczoraj, zastanawiam się, jaki będzie dalszy bieg sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 21.10.11, 20:54 k_a_p_p_a napisał: Taki typ. I żadna prowokacja, zdarzenie z w > czoraj, zastanawiam się, jaki będzie dalszy bieg sprawy. Naprawdę nie ma nad czym łamać głowy Odpowiedz Link Zgłoś
jotkajot49 Re: Jezus tu był 21.10.11, 21:01 > A w czym to cię obraża Ciebie powinno obrażać. "Był" to czas przeszły. A Ty i Twoi współwyznawcy twierdzicie, że jest tam na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 21.10.11, 21:07 jotkajot49 napisał: > Ciebie powinno obrażać. "Był" to czas przeszły. A Ty i Twoi współwyznawcy twi > erdzicie, > że jest tam na stałe. Mnie nie obraża Był Jest i Będzie Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Jezus tu był 27.10.11, 22:58 skomar102 napisał: > Mnie nie obraża Był Jest i Będzie Sugerujesz, że weźmiesz farbę w szpreju i dokonasz stosownej korekty? S. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Jezus tu był 21.10.11, 21:33 Jeśli nie domalowali krzyża, można usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-orangutan Re: Jezus tu był 21.10.11, 21:58 wariant_b napisał: > Jeśli nie domalowali krzyża, można usunąć. Dlaczego, nieraz graffiti jest niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_p_p_a Re: Jezus tu był 21.10.11, 22:09 Żadne graffiti. gryzmoł. O treść chodzi. Czy godzi się zamalować napis "Jezus tu był" i czy ewentualnie ścigać za obrazę uczuć. Jakaś małolata rok temu bodaj przerobiła napis nad wejściem do kościoła z "żyj jaj Maryja" na "żryj jak Maryja" to dostała wyrok za obrazę uczuć. Nie za dewastację, ale za treść. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Jezus tu był 22.10.11, 00:11 skomar102 napisał: > jotkajot49 napisał: > > Ciebie powinno obrażać. "Był" to czas przeszły. A Ty i Twoi współwyznaw > cy twierdzicie,że jest tam na stałe. > Mnie nie obraża Był Jest i Będzie powaznie ... a co dzieje sie z Jezusem, ktorego cialo ( doslownie ) spozywasz w niedziele .... Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 22.10.11, 07:19 karbat napisał: > powaznie ... a co dzieje sie z Jezusem, ktorego cialo ( doslownie ) spozywasz w > niedziele .... No a co ma się dziać Jezus Był Jest i Będzie jest wieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus tu był 22.10.11, 08:27 skomar102 napisał: > karbat napisał: > > powaznie ... a co dzieje sie z Jezusem, ktorego cialo ( doslownie ) spozy > wasz w > > niedziele .... > > No a co ma się dziać Jezus Był Jest i Będzie jest wieczny. > Oj ,dziwny masz skomar układ trawienny.Dziwny... Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 22.10.11, 09:23 pocoo napisała: Oj ,dziwny masz skomar układ trawienny.Dziwny... Oj nie chcę głośno mówić co ty masz dziwnego oj nie chcę Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus tu był 22.10.11, 09:38 skomar102 napisał: > pocoo napisała: > Oj ,dziwny masz skomar układ trawienny.Dziwny... > > Oj nie chcę głośno mówić co ty masz dziwnego oj nie chcę > Kochanie.Mój komentarz był odpowiedzią na temat tego co napisałeś o swoim spożywaniu. Nie mam z tym nic wspólnego i nie o mnie tu mowa. Na dodatek nie rozumiesz,że jeżeli ktoś u ciebie BYŁ,to znaczy że już go nie ma, więc jak sie to ma do przedmiotowego napisu? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 22.10.11, 09:48 pocoo napisała: > Kochanie.Mój komentarz był odpowiedzią na temat tego co napisałeś o swoim spoży > waniu. > Nie mam z tym nic wspólnego i nie o mnie tu mowa. > Na dodatek nie rozumiesz,że jeżeli ktoś u ciebie BYŁ,to znaczy że już go nie ma > , więc jak sie to ma do przedmiotowego napisu? Tak Kochanie, ale Jezus to nie jest taki sobie ktoś Jezus jest Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus tu był 22.10.11, 11:06 skomar102 napisał: > Tak Kochanie, ale Jezus to nie jest taki sobie ktoś > Jezus jest Bogiem. Jezus jest Synem Boga;Bóg Ojciec,Syn Boży i Duch Święty-to trójca.O tym nie dyskutuję,bo to nie moje przekonania. Napis "Jezus tu był",świadczy,że Jezusa już tam nie ma.Był,ale się zmył.Dla ciebie to powinien być kretyński napis bo on znaczy,że w tym kościele już Jezusa(Boga) nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 22.10.11, 11:41 pocoo napisała: > Napis "Jezus tu był",świadczy,że Jezusa już tam nie ma.Był,ale się zmył.Dla cie > bie to powinien być kretyński napis bo on znaczy,że w tym kościele już Jezusa(B > oga) nie ma. Nie bulwersuj się tak tym napisem ( złość ......... szkodzi ) człowiek jest zdolny do gorszych rzeczy niż ten napis. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Jezus tu był 23.10.11, 21:04 Zadziwia mnie, że tyle czasu rozmawiasz, a wciąż nie dociera do Ciebie błędna logika tego zdania. Czepiacie się tego, jak wyrażają się inni, a sami nie dbacie o sens wypowiadania się. Czy nie rozróżniasz czasów gramatycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Jezus tu był 22.10.11, 19:01 karbat napisał: > skomar102 napisał: > > jotkajot49 napisał: > > > > Ciebie powinno obrażać. "Był" to czas przeszły. A Ty i Twoi współwy > znaw > > cy twierdzicie,że jest tam na stałe. > > > Mnie nie obraża Był Jest i Będzie > > powaznie ... a co dzieje sie z Jezusem, ktorego cialo ( doslownie ) spozywasz w > niedziele .... nic sie z nim nie dzieje, on jest przy mnie jak go potrzebuje i jak go nie potrzebuje, to moj towarzysz zyciowy:))) musze powiedziec, ze to wspaniala osoba, ktora na dodatek umarla za nas, za mnie za Ciebie i innych:))) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 22.10.11, 19:21 ferro2 napisała: > nic sie z nim nie dzieje, on jest przy mnie jak go potrzebuje i jak go nie potr > zebuje, to moj towarzysz zyciowy:))) musze powiedziec, ze to wspaniala osoba, k > tora na dodatek umarla za nas, za mnie za Ciebie i innych:))) Brawo ferro2 pięknie , lecz spodziewaj się że za chwilę będziesz tu wyśmiana przez zatwardziałych ateistów lub innych na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Jezus tu był 22.10.11, 19:33 skomar102 napisał: > ferro2 napisała: > > nic sie z nim nie dzieje, on jest przy mnie jak go potrzebuje i jak go ni > e potr > > zebuje, to moj towarzysz zyciowy:))) musze powiedziec, ze to wspaniala os > oba, k > > tora na dodatek umarla za nas, za mnie za Ciebie i innych:))) > > Brawo ferro2 pięknie , lecz spodziewaj się że za chwilę będziesz > tu wyśmiana przez zatwardziałych ateistów lub innych na tym forum > wcale mnie to nie rusza skomar, maja prawo, tylko ze kto sie smieje ostatni ten sie smieje:))) Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Jezus tu był 23.10.11, 21:15 ferro2 napisała: > nic sie z nim nie dzieje, on jest przy mnie jak go potrzebuje i jak go nie potr > zebuje, to moj towarzysz zyciowy:))) Nic dziwnego, że tak jest, bo stworzony w głowie, w niej musi siedzieć. Normalnie człowiek ma swoją jaźń i koniec. Do tego dochodzą wyobrażenia jak myślą inni ludzie (czasem nawet zwierzęta lub przedmioty :)). John Nash, noblista, miał taką przypadłość - wydawało mu się, że świat wypełni9ają nierealne, kontaktujące się z nim istoty ludzkie. Nie będę mówił jak to się nazywa, pewnie wiesz lub sobie znajdziesz. To nie jest norma dla ludzkiego umysłu. To artefakt. Produkt kulturowy. To sposób na kontrolę umysłów innych ludzi przez pomysłodawców takiej idei. > musze powiedziec, ze to wspaniala osoba, k > tora na dodatek umarla za nas, za mnie za Ciebie i innych:))) Umarła za nas... :)))) Za mnie nie umarła. Jak by bóg chciał wybaczyć grzech pierworodny, którym osobiście obarczył ludzkość, to mógł to zrobić bez tego cyrku. Gdzie tu jest logika? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Według mnie podróbka 22.10.11, 12:59 i żadnego Jezusa tam nie było. Gdyby faktycznie był na murze pisałoby: Tu byłem - Jezus. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Według mnie podróbka 22.10.11, 19:24 ferro2 napisała: - a ja mysle, ze komus zabraklo albo farbki albo miejsca by dopisac ze on nadal jest. I po co ten krzyk , tylko prowokują Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Według mnie podróbka 22.10.11, 19:34 niech prowokuja, od tego sa fora by pogadac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Według mnie podróbka 22.10.11, 20:01 ferro2 napisała: > nic sie z nim nie dzieje, on jest przy mnie jak go potrzebuje i jak go nie potr > zebuje, to moj towarzysz zyciowy:))) musze powiedziec, ze to wspaniala osoba, k > tora na dodatek umarla za nas, za mnie za Ciebie i innych:))) ??? za mnie umarl Jezus ... nic mi o tym nie wiadomo , nic mi o tym nie mowil . po pierwsze ; nie pytal sie mnie o to , NIGDY bym nie wyrazil zgody, by za mnie umieral . po drugie ; jesli mial takie egoistyczne zyczenie umierac za mnie ... i nie bylbym go go w stanie powstrzymac przed jego decyzja , JEGO problem . swoja egoistyczno-masochistyczna decyzja o swojej smierci,- smiecia nie robi na mnie najmniejszego wrazenia . mial takie hobby ... to sobie je zrealizowal . Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Według mnie podróbka 22.10.11, 20:23 karbat napisał: > ??? > za mnie umarl Jezus ... Za wyłączne prawo Jezusa do umierania za ludzkość zginęło już wystarczająco wiele osób. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 22.10.11, 20:53 czubata napisała: > Kłamstwa nie napisali,Jezus tu był. ;) Dopisz jeszcze że Jest i Będzie to wtedy będzie cała prawda Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 22.10.11, 21:01 ferro2 napisała: - wczesniej juz napisalam, ze byl, jest i bedzie, ale czubata chyba nie wierzy w Jezusa, tylko w >Jahwe wiec co bezie pisac:))) Czubata wierzy w Jehowe Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: Jezus tu był 22.10.11, 21:05 > Czubata wierzy w Jehowe > To bawimy się w przedszkolaków? Czubata wierzy w Jehowę, a ty w jednego boga który jest w trzech osobach bo ma rozstrojenie jaźni. No i wszystko gra. /mamo a Piotrek powiedział.../ Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 22.10.11, 21:09 czubata napisała: > > Czubata wierzy w Jehowe > > > > To bawimy się w przedszkolaków? Czubata wierzy w Jehowę, a ty w jednego boga kt > óry jest w trzech osobach bo ma rozstrojenie jaźni. No i wszystko gra. /mamo a > Piotrek powiedział.../ Sama kiedyś przyznałaś że jesteś ŚJ mnie to nie przeskadza chyba że to był żart , wyjaśnij Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: Jezus tu był 22.10.11, 21:20 > Sama kiedyś przyznałaś że jesteś ŚJ mnie to nie przeskadza > chyba że to był żart , wyjaśnij No jestem Śj,a co temu przeczy? Że ty wierzysz w trójbóstwo z osobowością mnogą? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 22.10.11, 21:24 czubata napisała: > No jestem Śj,a co temu przeczy? Że ty wierzysz w trójbóstwo z osobowością mnog > ą? Nic temu nie przeczy twoje wyznanie twoja sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: Jezus tu był 22.10.11, 21:27 > Nic temu nie przeczy twoje wyznanie twoja sprawa to dobrze. Cieszę się że mogę. :))) dziękuję. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: Jezus tu był 22.10.11, 21:02 Uważam że był i jest bo zmartwychwstał, więc co ma go nie być :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Jezus tu był 22.10.11, 21:06 Ale napiszcie, chociaż który Jezus? Czy ten z Ew.św.Mateusza, którego dziadkiem jest Jakub, i który jest czterdziestym pierwszym potomkiem licząc od Abrahama, któremu fiuta nie obrzezali. Czy ten z Ew.św. Łukasza, którego dziadkiem jest Heli, i który jest pięćdziesiątym szóstym potomkiem, licząc od Abrahama, któremu fiuta obrzezali. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 [...] 22.10.11, 21:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Jezus tu był 22.10.11, 21:15 Zapraszam Cię na sprawdzian. W końcu ktoś obiektywny się trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 22.10.11, 21:11 nehsa napisał: > Ale napiszcie, chociaż który Jezus? > > Czy ten z Ew.św.Mateusza, którego dziadkiem jest Jakub, i który jest czterdzies > tym pierwszym potomkiem licząc od Abrahama, któremu fiuta nie obrzezali. > > Czy ten z Ew.św. Łukasza, którego dziadkiem jest Heli, i który jest pięćdziesi > ątym szóstym potomkiem, licząc od Abrahama, któremu fiuta obrzezali. Nehsa , jak będziesz takie brednie pisał to tobie fiuta obetną Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 [...] 22.10.11, 21:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Jezus tu był 22.10.11, 21:20 Skomarku102! Jak możesz podważać treści PISMA ŚWIĘTEGO??? Przecież, jest tak napisane w Ewangeliach tak św. Mateusza, jak i św.Łukasza. Co TY czytać nie umiesz? Tak przypuszczałem. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 22.10.11, 21:29 nehsa napisał: > Jak możesz podważać treści PISMA ŚWIĘTEGO??? To ty nehsiu podważasz treści Pisma Świętego > Przecież, jest tak napisane w Ewangeliach tak św. Mateusza, jak i św.Łukasza. Ewangelie mówią o jednym Jezusie Synu NMP Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Jezus tu był 23.10.11, 18:26 Skomarku! Ja, Twoje percepcyjne talenta znam. Jedna z tych mających ryja, imieniem Maryja, wyszła za mąż za Józefa syna Jakuba, a według Ewangelii św.Mateusza, tenże Józef był czterdziestym potomkiem z linii Abrahama. A druga z mających ryja, imieniem Maryja, wyszła za mąż za Józefa syna Helego, a według Ewangelii św.Łukasza, 55 potomka z linii Abrahama. Według Ciebie Skomarku, Maryja była jedna, co automatycznie według Ciebie oznacza, że dawała doopy dwom mężczyznom o takim samym imieniu Józef, i urodziła dwóch synów o takim samym imieniu Jezus. Zdarza się. Tata chce takiego imienia, i mama się godzi. Bardzo Cię proszę Skomarku, nie posądzaj mnie o napisanie Czterech Ewangelii. ----- NAUKA OJCA Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 23.10.11, 19:17 nehsa napisał: > Skomarku! > Ja, Twoje percepcyjne talenta znam. Ja twoje też > Jedna z tych mających ryja, imieniem Maryja, wyszła za mąż za Józefa syna Jakub > a, a według Ewangelii św.Mateusza, tenże Józef był czterdziestym potomkiem z l > inii Abrahama. > A druga z mających ryja, imieniem Maryja, wyszła za mąż za Józefa syna Helego, > a według Ewangelii św.Łukasza, 55 potomka z linii Abrahama. > > Według Ciebie Skomarku, Maryja była jedna, co automatycznie według Ciebie oznac > za, że dawała doopy dwom mężczyznom o takim samym imieniu Józef, i urodziła dwó > ch synów o takim samym imieniu Jezus. Zdarza się. Tata chce takiego imienia, i > mama się godzi. Nehsiu już tam w piekle diabły rozpalają ogień pod kotłem ze smołą na ciebie za takie pisanie, będziesz się smażył zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus tu był 23.10.11, 21:24 skomar102 napisał: > Nehsiu już tam w piekle diabły rozpalają ogień pod kotłem ze smołą > na ciebie za takie pisanie, będziesz się smażył zobaczysz > Czym ty nehsę straszysz?Niematerialna dusza ,niematerialny ogień i kocioł ze smołą.Moze chociaz diabełki na coś sie przydadzą.Och ,jak ja je uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 23.10.11, 21:32 pocoo napisała: .Moze chociaz diabełki na coś sie przydadzą.Och ,jak ja je uwielbiam. Wiadomo , Diablica Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus tu był 23.10.11, 21:41 skomar102 napisał: > Wiadomo , Diablica Skoro wiesz kim jestem,to również wiesz gdzie mam różki?Tęsknisz za mną? Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Jezus tu był 24.10.11, 08:47 pocoo napisała: > skomar102 napisał: > > > Wiadomo , Diablica > > Skoro wiesz kim jestem,to również wiesz gdzie mam różki?Tęsknisz za mną? pocoo, nie swiruj z tymi diabelkami, mnie az otrzepuje jak takie cos slysze:))) Przegrać to nie znaczy nie mieć racji. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus tu był 28.10.11, 13:20 ferro2 napisała: > pocoo napisała: > > > skomar102 napisał: > > > > > Wiadomo , Diablica > > > > Skoro wiesz kim jestem,to również wiesz gdzie mam różki?Tęsknisz za mną? > > pocoo, nie swiruj z tymi diabelkami, mnie az otrzepuje jak takie cos slysze:))) > A co? Chciałabyś chciała,chciałabyś chciała... Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Jezus tu był 28.10.11, 16:13 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > > pocoo napisała: > > > > > skomar102 napisał: > > > > > > > Wiadomo , Diablica > > > > > > Skoro wiesz kim jestem,to również wiesz gdzie mam różki?Tęsknisz za > mną? > > > > pocoo, nie swiruj z tymi diabelkami, mnie az otrzepuje jak takie cos slys > ze:))) > > > A co? Chciałabyś chciała,chciałabyś chciała... nieeeeeeeeeeeeeeeeeee, diabelka to akurat nieeeeeeee:))) Przegrać to nie znaczy nie mieć racji. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus tu był 28.10.11, 20:13 ferro2 napisała: > nieeeeeeeeeeeeeeeeeee, diabelka to akurat nieeeeeeee:))) Dlaczego nie? Ktoś z czarcim poczuciem humoru wymyslił takie rogate,ogoniaste i z jednym kopytkiem.Cud,miód malina.Uwielbiam je.A jeszcze ta rogata dusza...ech. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Jezus tu był 28.10.11, 20:16 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > > nieeeeeeeeeeeeeeeeeee, diabelka to akurat nieeeeeeee:))) > > Dlaczego nie? > Ktoś z czarcim poczuciem humoru wymyslił takie rogate,ogoniaste i z jednym ko > pytkiem.Cud,miód malina.Uwielbiam je.A jeszcze ta rogata dusza...ech. kazdy ma swoje kolka zainteresowan:))) Przegrać to nie znaczy nie mieć racji. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus tu był 28.10.11, 20:30 ferro2 napisała: > kazdy ma swoje kolka zainteresowan:))) Zapytam serio;czy wierzysz w istnienie rogato-ogoniastych diabłów? Miliardy ludzi,miliardy diabłów i miliardy aniołów? Czy w to wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Jezus tu był 28.10.11, 20:33 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > kazdy ma swoje kolka zainteresowan:))) > > Zapytam serio;czy wierzysz w istnienie rogato-ogoniastych diabłów? > Miliardy ludzi,miliardy diabłów i miliardy aniołów? Czy w to wierzysz? tak, wierze ze jest diabel / a czy rogaty i ogoniasty?? tak go czlowiek malowal /, aniolowie a ludzie to tez sa:))) Przegrać to nie znaczy nie mieć racji. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus tu był 28.10.11, 22:27 ferro2 napisała: > tak, wierze ze jest diabel / a czy rogaty i ogoniasty?? tak go czlowiek malowa > l /, aniolowie a ludzie to tez sa:))) Chodziło mi tylko i wyłącznie o tych moich rogatych i ogoniastych czartów. Inną sprawą jest każdy człowiek,którego mają w "opiece" i diabły i anioły.Jezeli w to wierzysz to zdajesz sobie sprawę z tego,że Ty również masz swojego opiekuńczego diabła i nie ma się czego bać.Jezus też takowego miał. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Jezus tu był 28.10.11, 23:15 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > > tak, wierze ze jest diabel / a czy rogaty i ogoniasty?? tak go czlowiek > malowa > > l /, aniolowie a ludzie to tez sa:))) > > Chodziło mi tylko i wyłącznie o tych moich rogatych i ogoniastych czartów. > Inną sprawą jest każdy człowiek,którego mają w "opiece" i diabły i anioły.Jezel > i w to wierzysz to zdajesz sobie sprawę z tego,że Ty również masz swojego opiek > uńczego diabła i nie ma się czego bać.Jezus też takowego miał. nawet w tym troche racji, diabel kreci sie kolo kazdego by go kusic, Jezus tez byl kuszony przez szatana, ale najwieksza chluba bedzie nie dac sie kusicielowi. Ja jednak wole byc w opiece aniola :))) Przegrać to nie znaczy nie mieć racji. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus tu był 29.10.11, 11:08 ferro2 napisała: ... ale najwieksza chluba bedzie nie dac sie kusicielowi > . Ja jednak wole byc w opiece aniola :))) > Doskonale rozumiem co piszesz.Jestem przekonana,że zdajesz sobie sprawę z tego ,że wszyscy ludzie na ziemi byli i są grzeszni.Jest to czarcia robota a tych diabełków są miliardy.Do Ciebie mają dostęp, czy tego chcesz czy nie. Mam w domu 5 diabłów(4 bieszczadzkie i jeden kaszubski),4 anielice i jednego anioła faceta,2 Jezusów innych niż wszystkie,2 "Najświętsze Panienki"(jedna ma twarz mojej synowej), a góruje nad nimi okazały Światowid. I co? Są to tylko rzeźby,które zdobią mój dom. Jeden pokój gościnny jest na chińską modłę z bożkami buddyjskimi,smokami i posągami Buddy.Moja sypialnia jest orientalna.To wszystko dobitnie świadczy o tym,że jestem ateistką,która lubi pamiątki z wojaży po Polsce i świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Jezus tu był 29.10.11, 18:28 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > > ... ale najwieksza chluba bedzie nie dac sie kusicielowi > > . Ja jednak wole byc w opiece aniola :))) > > > Doskonale rozumiem co piszesz.Jestem przekonana,że zdajesz sobie sprawę z tego > ,że wszyscy ludzie na ziemi byli i są grzeszni.Jest to czarcia robota a tych di > abełków są miliardy.Do Ciebie mają dostęp, czy tego chcesz czy nie. > Mam w domu 5 diabłów(4 bieszczadzkie i jeden kaszubski),4 anielice i jednego an > ioła faceta,2 Jezusów innych niż wszystkie,2 "Najświętsze Panienki"(jedna ma tw > arz mojej synowej), a góruje nad nimi okazały Światowid. > I co? Są to tylko rzeźby,które zdobią mój dom. > Jeden pokój gościnny jest na chińską modłę z bożkami buddyjskimi,smokami i posą > gami Buddy.Moja sypialnia jest orientalna.To wszystko dobitnie świadczy o tym, > że jestem ateistką,która lubi pamiątki z wojaży po Polsce i świecie. jasne, kazdy ma prawo umeblowac sobie dom jak chce:))) ja akurat w swoich zbiorach diabelka nie posiadam, ale ladny aniolek jest:))) Tak, wszyscy sa grzeszni, ale powinnismy dazyc do doskonalosci:))) Nie wiem czy az taka ateistka jestes, duzo wiesz na temat Trojcy Swietej, duzo wiesz o Biblii i co tam napisane, mysle, ze beda z Ciebie jeszcze ludzie:))) Przegrać to nie znaczy nie mieć racji. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Jezus tu nie był 30.10.11, 11:03 Ferrarii do Pocoo m.in. napisała: Nie wiem czy az taka ateistka jestes, duzo wiesz na temat Trojcy Swietej, duzo wiesz o Bib > lii i co tam napisane, mysle, ze beda z Ciebie jeszcze ludzie:))) ***Zatem póki co, to jest Ona Pocoo, tylko namiastką ludzia. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Jezus tu nie był 30.10.11, 11:07 nehsa napisał: > Ferrarii do Pocoo m.in. napisała: > Nie wiem czy az taka ateistka jestes, duzo wiesz na temat Trojcy Swietej, duzo > wiesz o Bib > > lii i co tam napisane, mysle, ze beda z Ciebie jeszcze ludzie:))) > > ***Zatem póki co, to jest Ona Pocoo, tylko namiastką ludzia. > > nehsa, a Ty kim jestes??? do jakiej grupy bys sie zaliczyl??? Przegrać to nie znaczy nie mieć racji. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus tu nie był 30.10.11, 11:56 ferro2 napisała: > nehsa, a Ty kim jestes??? do jakiej grupy bys sie zaliczyl??? Czy prawdziwy ludź to taki naiwniaczek,który całe swoje życie wierzy w obiecanki - cacanki? Jeżeli tak,to ludzia ze mnie nie będzie ino wymyślony diabeł wcielony. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Jezus tu nie był 30.10.11, 12:22 pocoo napisała: > ferro2 napisała: > > > nehsa, a Ty kim jestes??? do jakiej grupy bys sie zaliczyl??? > > Czy prawdziwy ludź to taki naiwniaczek,który całe swoje życie wierzy w obiecanki - cacanki? > Jeżeli tak,to ludzia ze mnie nie będzie ino wymyślony diabeł wcielony. ***Pocoo! Wiara, to nie WIEDZA. A intencje, to nie czyny. O wrażliwości, subtelności naszego rozumu , czyli o zdolności różnicowania w procesie myślenia decyduje Stwórca. I są ludzie, którzy nigdy nie słyszeli o jakimkolwiek bogu, ale zachowywali się wobec bliźnich tak, że zasłużyli na zapłatę gwarantowaną słowem Nauki Ojca, i oni zmartwychwstaną. A jak chodzi o CIEBIE POCUNIU! To jest takie porzekadło: "Porzućcie wszelką nadzieję", i nie ma jej przed Tobą, co wynika z treści Twoich postów. A ponad to jeszcze, jesteś mężatką. A więc nie ma sposobu, aby Cię przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus tu nie był 30.10.11, 19:55 nehsa napisał: > A jak chodzi o CIEBIE POCUNIU! > To jest takie porzekadło: "Porzućcie wszelką nadzieję", i nie ma jej przed Tobą > , co wynika z treści Twoich postów. A ponad to jeszcze, jesteś mężatką. A więc > nie ma sposobu, aby Cię przekonać. > E...nie jest tak źle.Spróbuj nehsa mnie przekonać bez Nauki Ojca.Zobaczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Agent Jezus słucha. 30.10.11, 20:58 Pocoo! Ja, jestem w wieku "gawędziarza seksualnego", i nie wypada mi raczyć gawędą niewiast, które nie osiągnęły na tym padole łez i rozpaczy półwiecza. Bo przysłowie mówi: "Jak przeżyje półwiecze, starczy, że z gęby ciecze." Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 24.10.11, 18:17 pocoo napisała: > skomar102 napisał: > > > Wiadomo , Diablica > > Skoro wiesz kim jestem,to również wiesz gdzie mam różki? Domyślam się tylko. Tęsknisz za mną? Nie dokazuj. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus tu był 28.10.11, 13:25 skomar102 napisał: > Tęsknisz za mną? > > Nie dokazuj. > Boisz się grzesznych myśli? Dopadają ciebie z każdej strony?Nie uciekniesz przed nimi i nawet kąpiel w święconej wodzie nic nie da oprócz kataru. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 28.10.11, 18:06 pocoo napisała: > Boisz się grzesznych myśli? Dopadają ciebie z każdej strony? Szczególnie ty mi je nasuwasz. Nie uciekniesz prze > d nimi i nawet kąpiel w święconej wodzie nic nie da oprócz kataru. To fakt Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus tu był 28.10.11, 20:23 skomar102 napisał: > pocoo napisała: > > Boisz się grzesznych myśli? Dopadają ciebie z każdej strony? > > Szczególnie ty mi je nasuwasz. > > Nie uciekniesz prze > > d nimi i nawet kąpiel w święconej wodzie nic nie da oprócz kataru. > > To fakt > > Skomarku,pogrzesz troszkę,no...trochę albo... tak na maksa.Ponieważ spowiedź jest dla ciebie ważna to będziesz miał te grzechy z głowy i z duszy .Potem już nic nie będzie takie grzeszno- fajne .No...Skomareczku... Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 28.10.11, 20:30 pocoo napisała: Skomarku,pogrzesz troszkę,no...trochę albo... tak na maksa.Ponieważ spowiedź je > st dla ciebie ważna to będziesz miał te grzechy z głowy i z duszy .Potem już ni > c nie będzie takie grzeszno- fajne .No...Skomareczku... Jesteś niemożliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Jezus tu był 23.10.11, 21:50 Skomarku! Ja Tobie ośmielam się doradzić: Weź Ty sobie przeczytaj w Czterech Ewangeliach kilkanaście razy przypowieść w podobieństwie "O pszenicy i kąkolu", ona uprzedza o fakcie zakłamywania świadectw pisanych Nauki Jedynego Ojca. I nawet podaje, kto będzie sprawcą ZGORSZENIA, jakie kłamstwa w świadectwach spowodują. Potem, weź sobie przeczytaj, chociaż kilka razy, przypowieść w podobieństwie "O dzierżawcach winnicy Pańskiej". A potem, aby Ci się utrwaliło w główce, kilkanaście razy werset w Ewangelii św. Jana 12/46, i postaw sobie pytanie, gdzie jest napisane, że Syn(Bóg) Ojca(Boga) powiedział, że Jego Imię jest: Jezus. Ja, niczego Ci nie sugeruje, bo mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyc_h Re: Jezus tu był 24.10.11, 10:37 Przecież wiadomo że nie przeczyta. Skomar to katolik a katolikom czytać biblii niewolno. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 24.10.11, 18:31 krzyc_h napisał: > Przecież wiadomo że nie przeczyta. Skomar to katolik a katolikom czytać biblii > niewolno. A kto im zabrania Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus tu był 24.10.11, 18:26 nehsa napisał: gdzie jest napisane, że Syn(Bóg) Ojca(Boga powiedział, że Jego Imię jest: Jezus. MT 1,1-16 Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Jezus syn Judasza. 27.10.11, 15:17 skomar102 napisał: "> nehsa napisał: > gdzie jest napisane, że Syn(Bóg) Ojca(Boga > powiedział, że Jego Imię jest: Jezus. > > MT 1,1-16" Skomarku102! W Nauce Ojca, Syn Ojca do żydów rzekł: Ewangelia św.Jana 8/44 "Wyście z diabła, i pożądliwości jego czynić chcecie ; onci był mężobójcą, i w prawdzie nie został, bo w nim prawdy nie masz; gdy mówi kłamstwo, z swego własnego mówi, iż jest kłamcą." Nauczyciel(Bóg), Syn Ojca, Światłość wyżej przytoczonymi słowy, powiadomił wszystkich ówczesnych wyznawców judaizmu, że są potomkami mężobójcy, bratobójcy Kaina. Zatem wszystkie rodowody w Biblii i w Czterech Ewangeliach, to sterta śmieci dla naiwniaków Twojego Skomarku pokroju. Smutna jest ta, katolicka głupota. forum.gazeta.pl/forum/w,127763,129890644,129890644,Autorzy_swiadectw_Nauki_Ojca_.html i następne posty. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus syn Judasza. 27.10.11, 18:22 nehsa napisał: Ewangelia św.Jana 8/44[/i] "Wyście z diabła, i pożądliwości jego czynić chcecie ; onci był mężobójcą, i w prawdzie nie został, bo w nim prawdy nie masz; gdy mówi kłamstwo, z swego własnego mówi, iż jest kłamcą." Nehsiu; jakie ty masz tłumaczenie biblii ? bo w katolickiej jest tak; J 8,44 44 Wy macie diabła za ojca i chcecie spełniać pożądania waszego ojca. Od początku był on zabójcą i w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy mówi kłamstwo, od siebie mówi, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa. A te wersety zasadniczo się różnią w znaczeniu. nie dostrzegasz tego o kim tu Jezus mówi do kogo te słowa są skierowane po wsze czasy ? Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Jezus syn Judasza. 27.10.11, 21:19 Skomarku! W świadectwach Nauki Ojca, przetrwała przypowieść "O pszenicy i kąkolu", której treść uprzedza, o zakłamywaniu wiarygodnych świadectw Nauki Ojca, które sporzadzili obrani przez Syna Ojca, Światłość Uczniowie-Apostołowie. Księża zawsze traktowali katolików, jak motłoch, dlatego na obecność kłamstw do dnia dzisiejszego nie zwracają uwagi, bo to godziłoby w ich kapłański autorytet. Miano, "OJCIEC", zostało kategorycznie zastrzeżone, i odnosi się do Pierwszego Boga, Dawcy Życia. Zatem Syn Ojca, nie mógł nim określać Kaina, którego określił, diabłem. Natomiast poza Dwoma Istotami Niematerialnymi, czyli Duchami, to jest Ojcem i Synem Ojca, żadnych innych istot niematerialnych nie ma, i nie zna ich Nauka Ojca.. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus syn Judasza. 28.10.11, 10:11 skomar102 napisał: > nehsa napisał: > Ewangelia św.Jana 8/44[/i] > "Wyście z diabła, i pożądliwości jego czynić chcecie ; > onci był mężobójcą, i w prawdzie nie został, bo w nim prawdy nie masz; > gdy mówi kłamstwo, z swego własnego mówi, iż jest kłamcą." > > Nehsiu; jakie ty masz tłumaczenie biblii ? > bo w katolickiej jest tak; > > J 8,44 > 44 Wy macie diabła za ojca i chcecie spełniać pożądania waszego ojca. Od począt > ku był on zabójcą i w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy mówi > kłamstwo, od siebie mówi, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa. > >A w mojej jest tak; "Wyście z ojca dyjabła,i pożądliwości ojca waszego czynić chcecie;onci był mężobójca od początku,i w prawdzie nie został,bo w nim prawdy nie masz:gdy mówi kłamstwo,z swego własnego mówi,iż jest kłamcą i ojcem kłamstwa".(interpunkcja zapisu biblijnego) Każdy kto kłamie ma za ojca dyjabla."O cie Florek".Same dyjable pokolenie na ziemi, ja,ty i on też.Diabelskie wcielenie mi odpowiada no i to kuszenie,kuszenie... w nieskończoność. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Jezus syn Judasza. 28.10.11, 11:07 Wyraz, "kuska", pochodzi, od kuszenia właśnie. PO prostu, trzeba mieć, czym kusić. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus syn Judasza. 28.10.11, 11:35 nehsa napisał: > Wyraz, "kuska", pochodzi, od kuszenia właśnie. > PO prostu, trzeba mieć, czym kusić. Już ja to wiem Nehsa,i bez Nauki Ojca. Którą skusi facet wisząca "kuśką"?I wisieć ona będzie na wieki wieków dopóki kusicielka sie za to "kusidło" nie weźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Jezus syn Judasza. 28.10.11, 11:49 takie grzeszne temayt rozwijacie, siejecie tylko zgorszenie. Tutaj juz boje sie odzywac, znow mnie na osla wysla:((( Przegrać to nie znaczy nie mieć racji. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Jezus syn Judasza. 28.10.11, 12:17 ferro2 napisała: > > takie grzeszne temayt rozwijacie, siejecie tylko zgorszenie. Tutaj juz boje sie > odzywac, znow mnie na osla wysla:((( > Wiem,że cofam się wieki całe ale po Średniowieczu modne nastało hasło;NIC CO LUDZKIE,NIE JEST NAM OBCE.Wiszące kusidło nehsy też. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Jezus syn Judasza. 28.10.11, 13:58 Dopóki da się zmierzyć, nie jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Jezus syn Judasza. 28.10.11, 13:55 ferro2 napisała: '"> takie grzeszne temayt rozwijacie, siejecie tylko zgorszenie. Tutaj juz boje sie > odzywac, znow mnie na osla wysla:(((" ***Ferarii! (to zdrobnienie od Ferro) forum.gazeta.pl/forum/w,127763,129890644,129945831,Re_Sens_zgorszenia_wg_Nauki_Ojca_Cz_IV.html Przeczytaj spokojnie, ten post i następne, a dowiesz się czym jest ZGORSZENIE. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Jezus syn Judasza. 28.10.11, 16:19 tak,ferro to wlasnie zdrobnienie od Ferrari, normalnie jestem pelna podziwu za spostrzegawczoac, nawet ja bym na to nie wpadla:))) Dzieki za wytlumaczenie na czym polega pokusa i czym ona jest, wiesz ja taka nie kumata, mnie trzeba wszystko po chlopsku wytlumaczyc. A na Twoje lekcje z braku czasu i ochoty nie dam rady sie zapisac:)) ale dzieki za zaproszenie:))) jestes dobry czlowiek. Przegrać to nie znaczy nie mieć racji. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Jezus syn Judasza. 28.10.11, 21:10 ferro2 m.in., napisała: "ale dzieki za zaproszenie:))) jestes dobry czlowiek." ***Na ranę przyłóż, i po Tobie Ferrari. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Jezus syn Judasza. 28.10.11, 23:17 nehsa napisał: > ferro2 m.in., napisała: > "ale dzieki za zaproszenie:))) jestes dobry czlowiek." > > ***Na ranę przyłóż, i po Tobie Ferrari. po mnie by mialo byc??? mam juz sie bac??:))) moze jednak niech zostane ferro. Przegrać to nie znaczy nie mieć racji. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus syn Judasza. 28.10.11, 17:56 nehsa napisał: > Wyraz, "kuska", pochodzi, od kuszenia właśnie. > PO prostu, trzeba mieć, czym kusić. To nehsiu nie masz już czym kusić to już po chłopie aby kalesony zostały. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Jezus syn Judasza. 28.10.11, 21:15 I wspomnienia, a mogło pozostać i leczenie. Ale ja się ustrzegł. Ale czytam Wasze posty, i tu do leczenia dużo Was jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Jezus syn Judasza. 28.10.11, 23:18 nehsa napisał: > I wspomnienia, a mogło pozostać i leczenie. Ale ja się ustrzegł. > Ale czytam Wasze posty, i tu do leczenia dużo Was jest. tylko, ze wiekszosc jakos wracza nie potrzebuje, przynajmniej tutaj. Przegrać to nie znaczy nie mieć racji. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Jezus syn Judasza. 28.10.11, 18:22 pocoo napisała: .Diabelskie wcielenie mi odpowiada no i to kuszenie,kuszenie > ... w nieskończoność. Kusicielka. Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_p_p_a Jezus tu był? 28.10.11, 19:45 Z ostatniej chwili- na końcu napisu pojawił się znak zapytania. Może małolaty czytają to forum? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Jezus tu był 22.12.11, 11:08 k_a_p_p_a napisał: > Taki napis wymalowała młodzież w pewnym podwarszawskim miasteczku na ścianie ko > ścioła. Czy jest to obraza uczuć i czy napis powinien zostać usunięty? Powinien z co najmniej dwóch powodów ; 1 Możliwe ze to zabytek. 2 Jezus nie bywa w burdelach. Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_p_p_a Re: Jezus tu był 22.12.11, 18:39 kolter-xl napisał: > k_a_p_p_a napisał: > > > Taki napis wymalowała młodzież w pewnym podwarszawskim miasteczku na ścia > nie ko > > ścioła. Czy jest to obraza uczuć i czy napis powinien zostać usunięty? > > Powinien z co najmniej dwóch powodów ; > 1 Możliwe ze to zabytek. > 2 Jezus nie bywa w burdelach. Na razie jest. I się rozwija. Ktoś domalował obok: jebać szatana- ultasi Jezusa Odpowiedz Link Zgłoś