24.04.12, 15:52
Czy konkordat jest traktatem legalnym?? Jak się przyjrzeć z bliska, to nie: Skubiszewski z Suchocką przekroczyli uprawnienia podpisując traktat, bądź co bądź międzynarodowy (w czasie interegnum) a Płażyński przyklepał w Sejmie ratyfikację, bez ważnej większości (brakło mu chyba z siedemnaście głosów) - kościół korzysta z czegoś, co nie istnieje a mordę drze, jakby miał pełnoprawie!
Nie rozumiem dlaczego, qrvamać, nikt tego do dej pory nie wyciągnął???
Nawet Palikot, tak obcesowy (nagle) w sprawach kościoła...
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: konkordat 24.04.12, 16:16
      nie wyciągneli - bo na wyścigi lizali dupę kościołowi
      bo myśleli że tak trzeba i lizanie podoba się wyborcom
      dopiero sukces Palikota otworzył im oczy
      Stąd zmiana sytuacji: przestali się bać
      Zresztą - lizanie dupy okazało się polityką błędną.
      Lizali, oddawali nieruchomości, co roku 2 000 000 000 zł dokładali im do kasy, nie widzieli przestępstw finansowych ojca dyrektora, tolerowali sianie nienawiści w radiu maryja, ściągali kapłanów na poświęcenie byle komina, sabotowali wprowadzenie nauczania etyki do szkół, nie ścigali pedofili, ukryli akta bezpieki dotyczące agentów.... I czego się doczekali?
      Kościół stoi przy Kaczorze, nie przy podlizującej się mu latami lewicy i PO.
      Kościół jest "prześladowany, sekowany" i popiera zdradę o świcie.

Jaki będzie tego efekt?
      Zmiana konkordatu, wycofanie religii ze szkół, liberalizacja ustawy o przerywaniu ciąży, legalizacja środków wczesnoporonnych, wycofanie finansowania kościoła przez Państwo.
      To nieuniknione.
      Dla dobra nas wszystkich, z kościołem na czele. Co mądrzejsi z nich sami wiedzą, że poszli za daleko a ich arogancja po prostu nie ma granic.

jeep
      • sclavus Re: konkordat 24.04.12, 20:02
        Oby... jednak mam pewne wątpliwości...
        Powtórzę: dlaczego doqrvynędzy, jeszcze nikt tego nie wyciągnął na wierzch??
        Może, gdyby ktoś, choćby półgębkiem, bąknął o tym, to kościół stulił by pysk - to jest możliwe.
        Bo właśnie to pozwoliło by na to, co określiłeś jako efekt :)
        • dunajec1 Re: konkordat 24.04.12, 21:11
          Kosciol nigdy mordy nie zamknie, jesli by zamknal to traci wladze i pieniadze, a na to sobie oszusty nie pozwola, za dobrze sie zyje.
          • sclavus Re: konkordat 25.04.12, 10:19
            Ba!
            Ale przy wykazaniu nieważności konkordatu, musieliby stulić uszka i negocjować nowy...
            Ten nowy, nie byłby już taki sam, jak ten nieważny - wiele by stracili... tak uważam!
            Nastawienie do kościoła i i przywilejów jakie ma, jest już inne...
            Kościół wiele spraw uzyskał wymachując tym konkordatem a przez lata, że to kościół wygrał z komuną, coraz bardziej staje się przybladłym mitem, Kościół tańczył na Okrągłym Stole tak, żeby jak najwięcej z tego mieć i ... wytańczył :D
            Przy nowej próbie konkordodatowej, mogłoby dojść ... nie do nowego konkordatu, tylko do zwykłych stosunków dyplomatycznych a to byłoby pięknym posadzeniem kościoła na właściwym mu miejscu, na zwyczajnym stołku a nie na fotelu, przypominającym lekko tron :D:D:D
            • jeepwdyzlu Re: konkordat 25.04.12, 10:45
              można konkordat wypowiedzieć i nowego nie podpisywać
              tak czy siak
              dziś wydaje się to mżonką
              za 10 lat będziemy się z tego śmiali
              z roku na rok prestiż kościoła i jego wpływy słabną
              z miesiąca na miesiąc
              z dnia na dzień
              jeep
              • niebardzotorozumiem Re: konkordat 09.02.13, 17:58
                www.facebook.com/pages/TAK-dla-referendum-w-sprawie-konkordatu/201983766611078?sk=page_insights
      • niebardzotorozumiem Re: konkordat 09.02.13, 17:54
        zapraszam :

www.facebook.com/pages/TAK-dla-referendum-w-sprawie-konkordatu/201983766611078?sk=page_insights
        nie dawno dołączyłam
    • znj2 Re: konkordat 25.04.12, 21:05
      Ten bałwański narodek i tak będzie walił łbem o posadzkę. A, to co mówi ksiądz-kombinator będzie przyjmował jak zasadę życiową.
    • pit_44a Re: konkordat 29.04.12, 14:55
      Sprawdziłem w archiwum sejmu. Brakowało 18 głosów. No to jest k...a rozbój w biały dzień.
      • lumpior A może to początek końca konkordatu? 29.04.12, 16:36
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11639232,PiS_chce_walczyc_ws__TV_Trwam__Bedziemy_demonstrowac.html? //
      • sclavus Re: konkordat 29.04.12, 17:31
        Ale też i Suchocka, do spółki ze Skupbiszewskim, nie mieli prawa podpisywania żadnych umów a już międzynarodowych w szczególności...
        Po rozwiązaniu sejmu, byli tylko rządem przejściowym, do czasu wyborów - mogli tylko i wyłącznie zarządzać... a nie działać...
        Tak więc, jest to, qrva, rozbój do sześcianu!!!
        • niebardzotorozumiem Re: konkordat 09.02.13, 17:59
          zapraszamy do nas :

• sclavus Re: konkordat 09.02.13, 19:01
            ... zamknąłem konto na Facebooku, już ładny kawałek czasu temu...
            (i nic, ani nikt, mnie nie zmusi do ponownego jego otwarcia)
    • niebardzotorozumiem Re: konkordat 09.02.13, 17:52
      polecam wam :
      nie dawno dołączyłem i ciekawe rzeczy są i ogólnie popieram sprawę również
      • nehsa Re: konkordat 09.02.13, 18:36
        Od lat, zamiast politycznej walki na ringu polityków z kapłanami, proponuję uświadomienie społeczeństwu faktu, że funkcjonowanie każdej religii jest niezaprzeczalnym dowodem sprzeniewierzenia się przede wszystkim kapłanów ale i wyznawców religii, Nauce Ojca Wszystkich Ludzi, Którego religijni zwą Bogiem.

Współcześnie, wszystkie religie świata, są bałwochwalczymi, a będąc nimi, skutkują upodleniem ludzi-wyznawców religii.

Ale w naszym kraju i na świecie, przeciwnikami nieskończenie racjonalnej, na wskroś świeckiej Nauki Wszechmogącego Ojca, są przede wszystkim wyznawcy judaizmu - żydzi,
        środowiska wierców ateistycznych, kapłani różnych religii, ogłupieni przez nich wyznawcy,
        oraz zobojętniały na rzeczywistość, odczłowieczony, ludzki chłam.

Dlatego konsekwentnie powtarzam: Polska utraci niepodległość, i nie odzyska jej już nigdy.
        • sclavus Re: konkordat 09.02.13, 19:03
          (zidiocenie nie jest groźne... szczególnie anonimowe...)
          • nehsa Re: konkordat 09.02.13, 20:44
            "...Nie rozumiem dlaczego, qrvamać, nikt tego do dej pory nie wyciągnął??? ..."

*** idiota nie rozumie.
            • sclavus Re: konkordat 09.02.13, 21:10
              Widzisz?
              Nawet zidiocieli szaleńcy (jak ty), nie wyciągnęli tego na wierzch...
              A przecież szaleńcy , nie takie rzeczy robią... co, nehsa???
              • nehsa Re: konkordat 09.02.13, 22:58
                sclavus napisał:

> Widzisz?
                > Nawet zidiocieli szaleńcy (jak ty), nie wyciągnęli tego na wierzch...
                > A przecież szaleńcy , nie takie rzeczy robią... co, nehsa???

**O tym, że ty jesteś prymitywem, to ja wiem od dawna.
                Stawiasz problem, który społeczeństwu zafundowali obłudnicy, i jak przystało na idiotę, którym jesteś, proponujesz adekwatne rozwiązania.

O nierestaurowalnym deficycie twego rozsądku ostrzega sygnaturka, którą się posługujesz:
                " nieistnienie nie może być powołane do bytu....itd." - święte słowa.
                • sclavus Re: konkordat 10.02.13, 10:13
                  Dobrze nehsiu... olałem cię już jakiś czas temu śfientym moczem twojego ojca, aleś się wpierdzielił - jak to szaleniec - nie proszony i nie oczekiwany...
                  Widzę również, że tylko eskalacja inwektyw się z tego bierze...
                  Chciałbym żebyś dobrze zrozumiał ten EOT&EOD: mnie pod twoim - choćby nie wiem jak niedorzecznym - postem, nie uświadczysz a twoje pod moimi, będą ignorowane
                  PeeS - wczytaj się w tę sygnaturkę z uwagą (jeśli na uwagę szaleńca stać): jest o twoim ojcu i synu i co tam jeszcze podłożysz...
                  Na koniec, życzę powodzenia i samych sukcesów w twoim szaleńczym copy/past...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka