Dodaj do ulubionych

Los człowieka

10.06.12, 10:21
Bóg jest potrzebny ludziom żywym a nie umarłym. Los człowieka dedecyduje się w momencie jego śmierci. "Kto wierzy we mnie ma życie wieczne" Potem już żadne modlitwy, msze w intencji zmarłego, różańce i pielgrzymki nie mogą nic pomóc czy zmienić.
Obserwuj wątek
    • kolter-xl Re: Los człowieka 10.06.12, 10:59
      mmujer napisał:

> Bóg jest potrzebny ludziom żywym a nie umarłym. Los człowieka dedecyduje się w
      > momencie jego śmierci. "Kto wierzy we mnie ma życie wieczne" Potem już żadne m
      > odlitwy, msze w intencji zmarłego, różańce i pielgrzymki nie mogą nic pomóc czy zmienić.

Jak śmiesz odbierać chleb od ust około milionowi księży ??

No a co na to ich konkubiny , konkubenci i ich dzieci ??
      • ferro2 Re: Los człowieka 10.06.12, 14:42
        kolter-xl napisał:

> mmujer napisał:
        >
        > > Bóg jest potrzebny ludziom żywym a nie umarłym. Los człowieka dedecyduje
        > się w
        > > momencie jego śmierci. "Kto wierzy we mnie ma życie wieczne" Potem już ża
        > dne m
        > > odlitwy, msze w intencji zmarłego, różańce i pielgrzymki nie mogą nic pom
        > óc czy zmienić.
        >
        > Jak śmiesz odbierać chleb od ust około milionowi księży ??
        >
        > No a co na to ich konkubiny , konkubenci i ich dzieci ??

konkubiny, dzieci itp, zaopatrzone juz na wiele lat, ale jak by to teraz zmienic, oj bylby placz i zgrzytanie zebow w kk:)))
    • wariant_b Wasi ojcowie jedli na pustyni mannę i poumierali 10.06.12, 11:57
      Kto nie je manny na pustyni, ten nie umiera.
      • pocoo Re: Wasi ojcowie jedli na pustyni mannę i poumie 10.06.12, 12:30
        wariant_b napisał:

> Kto nie je manny na pustyni, ten nie umiera.
        Słusznie,bo na pustyni jest z piachem.
    • pocoo Re: Los człowieka 10.06.12, 12:37
      mmujer napisał:

> Potem już żadne m
      > odlitwy, msze w intencji zmarłego, różańce i pielgrzymki nie mogą nic pomóc cz
      > y zmienić.

Nie po to wymyslili czyściec abyś teraz próbował zamknąć dopływ gotówki.
      • skomar102 Re: Los człowieka 10.06.12, 12:42
        pocoo napisała:
        Nie po to wymyslili czyściec abyś teraz próbował zamknąć dopływ gotówki.

Podła złośnica.
        • karbat Re: Los człowieka 10.06.12, 14:17
          skomar102 napisał:
          >> pocoo napisała:
          >> Nie po to wymyslili czyściec abyś teraz próbował zamknąć dopływ gotówki.

> Podła złośnica.

cos sie nie zgadza ?, argumanty wiercy - merytorycznie ZERO .

jezeli katolicki wierca jest w niebie , nie ma sensu sie za niego modlic .
          jezeli katolicki wierca jest w piekle , modlitwy sa bezsensowne . nie pomoga mu .

zauwazyli to cwaniaki w wierze stosunkowo pozno , - aby modlitwy za tych, ktorzy umarli mialy " sens ", wprowadzili pojecie tzw. czyscca ( jak zaznaczylem stosunkowo pozno ) .
          modlitwy , msze , zabobony za zmarlych - kasa . nie mogli jej odpuscic .

Cwaniaki w wierze poprawili nauki swego boga Jezusa . czego sie nie robi dla mamony .

Jezus podobno umarl za wszystkie grzechy ludzi , to po co w koncu umieral ...
          jesli czlowiek ma cierpiec w czyssccu ? ... jego ofiara byla niewystarczajaca ....
        • ferro2 Re: Los człowieka 10.06.12, 14:40
          skomar102 napisał:

> pocoo napisała:
          > Nie po to wymyslili czyściec abyś teraz próbował zamknąć dopływ gotówki.
          >
          > Podła złośnica.

a czemu poco jest niby zlosnica?? w tym wypadku ma 10000% racje!!!
    • ferro2 Re: Los człowieka 10.06.12, 14:41
      mmujer napisał:

> Bóg jest potrzebny ludziom żywym a nie umarłym. Los człowieka dedecyduje się w
      > momencie jego śmierci. "Kto wierzy we mnie ma życie wieczne" Potem już żadne m
      > odlitwy, msze w intencji zmarłego, różańce i pielgrzymki nie mogą nic pomóc cz
      > y zmienić.

zgadzam sie z Toba w 1000%, ale takich jak ja chyba mniej niz tych myslacych inaczej:)))
    • beatrix-kiddo Re: Los człowieka 10.06.12, 17:36
      mmujer napisał:

> y zmienić.

Dokładnie. Dlatego wszelkie "msze zaduszne" to pic na wodę, wyciąganie pieniędzy z naiwnych "owieczek". Każdy odpowiada za siebie, i tyle.
      • wariant_b Re: Los człowieka 10.06.12, 17:46
        beatrix-kiddo napisała:
        > Dokładnie. Dlatego...

Nie dokładnie.
        O własnym losie człowiek decyduje w każdym momencie swojego życia.
        Dlatego wiara może wpływać na decyzje, ale nie znosi odpowiedzialności.

---
        Miło Cię znowu widzieć na Forum.
      • pocoo Re: Los człowieka 10.06.12, 21:11
        beatrix-kiddo napisała:
        > Dlatego wszelkie "msze zaduszne" to pic na wodę, wyciąganie pieniędz
        > y z naiwnych "owieczek".

No nie.Przeczytałam,ze dusze w czyśccu mogą być oczyszczane NIEMATERIALNYM OGNIEM nawt 1000 lat.Najskuteczniejsze w skróceniu oczyszczania są msze gregoriańskie ale one odpowiednio kosztują więc tylko głupek je zamawia.Cała reszta katolików wierzy bo wierzy.
        • ferro2 Re: Los człowieka 11.06.12, 07:02
          pocoo napisała:

> beatrix-kiddo napisała:
          > > Dlatego wszelkie "msze zaduszne" to pic na wodę, wyciąganie pieniędz
          > > y z naiwnych "owieczek".
          >
          > No nie.Przeczytałam,ze dusze w czyśccu mogą być oczyszczane NIEMATERIALNYM OGNI
          > EM nawt 1000 lat.Najskuteczniejsze w skróceniu oczyszczania są msze gregoriańsk
          > ie ale one odpowiednio kosztują więc tylko głupek je zamawia.Cała reszta katoli
          > ków wierzy bo wierzy.

Sami sukienkowi w to nie wierza, ale jak ich tak nauczyli tak robia, kazda owieczka niezywa sie liczy, ludzie, kasa, kasa,kasa, madre i cwane te koscioly kk. oj. Niektorzy umieja sie ustawic.
      • astrotaurus Re: Los człowieka 11.06.12, 21:01
        beatrix-kiddo napisała:

**Dlatego wszelkie "msze zaduszne" to pic na wodę,**
        Hę, a może powiesz co w jakiej religii nie jest picem na wodę? :)

• ferro2 Re: Los człowieka 11.06.12, 21:08
          astrotaurus napisał:

> beatrix-kiddo napisała:
          >
          >
          > **Dlatego wszelkie "msze zaduszne" to pic na wodę,**
          > Hę, a może powiesz co w jakiej religii nie jest picem na wodę? :)
          >
          >
          > Nie liczy sie zadna religia, nie liczy sie zadna nazwa, liczy sie czy kochasz Boga, Jezusa i chcesz zyc tak jak on nakazuje.
          • astrotaurus Re: Los człowieka 11.06.12, 21:24
            ferro2 napisała:

** Nie liczy sie zadna religia, nie liczy sie zadna nazwa, liczy sie czy kochasz Boga, Jezusa i chcesz zyc tak jak on nakazuje. **
            Nie liczy się żadna religia? Te z Bogiem, Jezusem też nie? Liczy się tylko życie wedle nakazów bożka pewnego segmentu religii?
            Ech, bełkoczesz tylko....
    • grgkh Re: Los człowieka 10.06.12, 18:04
      mmujer napisał:

> Bóg jest potrzebny ludziom żywym a nie umarłym.

Jako substytut więzi, których sami sobie zapewnić nie potrafimy.
      Jako narkotyk łagodzący ból istnienia.

Ale nie każdemu...

> Los człowieka dedecyduje się w momencie jego śmierci.

Załóżmy sobie, że śmierć przychodzi niespodziewanie.

> "Kto wierzy we mnie ma życie wieczne"

Jak intensywnie trzeba wierzyć, żeby nie było "za mało"? To jest bardzo istotne pytanie.

> Potem już żadne modlitwy, msze w intencji zmarłego,
      > różańce i pielgrzymki nie mogą nic pomóc czy zmienić.

Wcześniej też praw fizyki nie zmieniają. Kto - znając je i ich konsekwencje - przewiduje, co się stanie, ten ma lepiej. Znajomość i stosowanie modlitw tego stanu nie poprawi, a często potrafi pogorszyć.
      • voxave Re: Los człowieka 10.06.12, 19:43
        Człowieczy los......śpiewala taka jedna duża dziewczyna, ale ona jest teraz w niebie.
        • pocoo Re: Los człowieka 10.06.12, 21:04
          voxave napisała:

> Człowieczy los......śpiewala taka jedna duża dziewczyna, ale ona jest teraz w n
          > iebie.
          Nie jest w niebie bo nie była katoliczką.
          • ferro2 Re: Los człowieka 11.06.12, 06:59
            pocoo napisała:

> voxave napisała:
            >
            > > Człowieczy los......śpiewala taka jedna duża dziewczyna, ale ona jest ter
            > az w n
            > > iebie.
            > Nie jest w niebie bo nie była katoliczką.

Nie nasza sprawa osadzac gdzie tak pieknie spiewajaca Anna German jest teraz, w kazdym razie miala dar czy moze inaczej nazwac talent i go umiala wykorzystac:))
            • pocoo Re: Los człowieka 11.06.12, 07:19
              Ferro. Tak sobie napisałam bo dusze katolików błąkają się to tu,to tam.
              Moja mama była Adwentystką DS.Babcia Anny German też.Wiem (co nieco) co robiła Anna German jak zachorowała.Wg Adwentystów człowiek złożony do grobu śpi i czeka na Powtórne Przyjście Chrystusa i zmartwychwstanie.Jego dusza nigdzie się nie błąka ,stąd ten mały żart.
              • ferro2 Re: Los człowieka 11.06.12, 07:27
                pocoo napisała:

> Ferro. Tak sobie napisałam bo dusze katolików błąkają się to tu,to tam.
                > Moja mama była Adwentystką DS.Babcia Anny German też.Wiem (co nieco) co robiła
                > Anna German jak zachorowała.Wg Adwentystów człowiek złożony do grobu śpi i czek
                > a na Powtórne Przyjście Chrystusa i zmartwychwstanie.Jego dusza nigdzie się nie
                > błąka ,stąd ten mały żart.

Jest ok Poco, ale ja akurat zgadzam sie z tym, ze umarli spia czekajac na zmartwychwstanie, i na przyjscie Chrystusa. Tylko, ze jedni beda powolani na sad a inni do zycia wiecznego. W koncu cale nasze zycie pracujemy na to co bedzie potem. W zasadzie i logiczne i po sprawiedliwosci. Wedle kk mozesz robic co chcesz a i tak cie wyczyszcza i po sprawie. Czy na zdrowy rozum, nie byloby to troche za lekkie podejscie do zycia i to co po nim bedzie???
            • kolter-xl Re: Los człowieka 11.06.12, 13:52
              ferro2 napisała:

> Nie nasza sprawa osadzac gdzie tak pieknie spiewajaca Anna German jest teraz,

No jak to gdzie ? w grobie .
              • ferro2 Re: Los człowieka 11.06.12, 20:57
                kolter-xl napisał:

> ferro2 napisała:
                >
                >
                > > Nie nasza sprawa osadzac gdzie tak pieknie spiewajaca Anna German jest te
                > raz,
                >
                > No jak to gdzie ? w grobie .

Dokladnie, tam na pewno jej cialo lezy.
                • kolter-xl Re: Los człowieka 11.06.12, 21:17
                  ferro2 napisała:

> kolter-xl napisał:
                  >
                  > > ferro2 napisała:
                  > >
                  > >
                  > > > Nie nasza sprawa osadzac gdzie tak pieknie spiewajaca Anna German j
                  > est te
                  > > raz,
                  > >
                  > > No jak to gdzie ? w grobie .
                  >
                  > Dokladnie, tam na pewno jej cialo lezy.

Jak otworzysz biblie to dowiesz sie ze jej ciało to nic innego jak jej dusza
                  • pocoo Re: Los człowieka 11.06.12, 23:25
                    kolter-xl napisał:

> Jak otworzysz biblie to dowiesz sie ze jej ciało to nic innego jak jej dusza

Biblijnie tak ,dlatego Biblię otwieram wtedy kiedy muszę.
    • atalia9 Re: Los człowieka 12.06.12, 13:23
      Śmierć jest tylko stanem przejściowym. Stwórca stworzył nas na swój obraz i podobieństwo lecz jesteśmy jego przeciwieństwem a całe nasze ziemskie życie ma być drogą naprawy naszych egoistycznych pragnień by w końcu móc upodobnić się do niego .
      Polecam ciekawy artykuł zdrowieducha.pl/sens-zycia.html
      • pocoo Re: Los człowieka 12.06.12, 13:56
        atalia9 napisał(a):

>Stwórca stworzył nas na swój obraz i pod
        > obieństwo lecz jesteśmy jego przeciwieństwem a całe nasze ziemskie życie ma być
        > drogą naprawy naszych egoistycznych pragnień by w końcu móc upodobnić się do n
        > iego .

Czy rozumiesz to co piszesz?
        Absolutnie nie chcę upodabniać się do Biblijnego Boga nawet na jotę.
        • atalia9 Re: Los człowieka 12.06.12, 14:10
          a może wyjdź tak poza ramy religii i zastanów się czym jest Stwórca ?
      • kolter-xl Re: Los człowieka 12.06.12, 14:22
        atalia9 napisał(a):

> Śmierć jest tylko stanem przejściowym.

Byłeś tam widziałeś ??

>Stwórca stworzył nas na swój obraz i podobieństwo lecz jesteśmy jego przeciwieństwem a całe nasze ziemskie życie ma być
        > drogą naprawy naszych egoistycznych pragnień by w końcu móc upodobnić się do niego .

No bez jaj ,bogowi chcesz dorównać :)))
        • atalia9 Re: Los człowieka 12.06.12, 14:28
          kolter-xl napisał:

> atalia9 napisał(a):
          >
          > > Śmierć jest tylko stanem przejściowym.
          >
          > Byłeś tam widziałeś ??
          >
          > >Stwórca stworzył nas na swój obraz i podobieństwo lecz jesteśmy jego przec
          > iwieństwem a całe nasze ziemskie życie ma być
          > > drogą naprawy naszych egoistycznych pragnień by w końcu móc upodobnić się
          > do niego .
          >
          > No bez jaj ,bogowi chcesz dorównać :)))

idź klepach zdrowaśki do kościoła bo religia jak katarakta legła ci na oczy i nic poza nią nie jesteś w stanie dostrzec. To religia ogranicza nasza percepcję.
          • kolter-xl Re: Los człowieka 12.06.12, 14:30
            atalia9 napisał(a):

> idź klepach zdrowaśki do kościoła bo religia jak katarakta legła ci na oczy i n
            > ic poza nią nie jesteś w stanie dostrzec. To religia ogranicza nasza percepcję.

Nie ćpaj jak tu wchodzisz .
            • atalia9 Re: Los człowieka 12.06.12, 14:35
              kolter-xl napisał:

> atalia9 napisał(a):
              >
              >
              >
              > > idź klepach zdrowaśki do kościoła bo religia jak katarakta legła ci na oc
              > zy i n
              > > ic poza nią nie jesteś w stanie dostrzec. To religia ogranicza nasza perc
              > epcję.
              >
              > Nie ćpaj jak tu wchodzisz .

a ty zmień trochę nastawienie bo po śmierci i tak tu wrócisz by dalej swoje gó...ane życie prowadzić nie wiedzieć po co i w jakim celu, no i jaki w tym sens ? klepać zdrowaśki i wierzyć że Bóg jest w niebie a jak będziesz nie doby to pójdziesz do piekła ???
              • kolter-xl Re: Los człowieka 12.06.12, 14:39
                atalia9 napisał(a):

> kolter-xl napisał:
                > a ty zmień trochę nastawienie bo po śmierci i tak tu wrócisz by dalej swoje gó.
                > ..ane życie prowadzić nie wiedzieć po co i w jakim celu, no i jaki w tym sens
                > ? klepać zdrowaśki i wierzyć że Bóg jest w niebie a jak będziesz nie doby to pó
                > jdziesz do piekła ???

Ośle wejdź wyszukiwarkę i poczytaj moje posty zanim ponownie zrobisz z siebie kompletnego durniu nazywając mnie wiercą .
                • atalia9 Re: Los człowieka 12.06.12, 14:45
                  kolter-xl napisał:

> atalia9 napisał(a):
                  >
                  > > kolter-xl napisał:
                  > > a ty zmień trochę nastawienie bo po śmierci i tak tu wrócisz by dalej swo
                  > je gó.
                  > > ..ane życie prowadzić nie wiedzieć po co i w jakim celu, no i jaki w tym
                  > sens
                  > > ? klepać zdrowaśki i wierzyć że Bóg jest w niebie a jak będziesz nie doby
                  > to pó
                  > > jdziesz do piekła ???
                  >
                  > Ośle wejdź wyszukiwarkę i poczytaj moje posty zanim ponownie zrobisz z siebie k
                  > ompletnego durniu nazywając mnie wiercą .

Atalia to imię żeńskie melepeto, wolę być durniem niż ignorantem
                  • kolter-xl Re: Los człowieka 12.06.12, 14:50
                    atalia9 napisał(a):

> Atalia to imię żeńskie melepeto, wolę być durniem niż ignorantem

Idż swoją drogą babochłopie zanim ci życzenia złożę takie na jakie zasługujesz.
                    • atalia9 Re: Los człowieka 12.06.12, 14:57
                      kolter-xl napisał:

> atalia9 napisał(a):
                      >
                      > > Atalia to imię żeńskie melepeto, wolę być durniem niż ignorantem
                      >
                      > Idż swoją drogą babochłopie zanim ci życzenia złożę takie na jakie zasłu
                      > gujesz.

a składaj ruszy mnie to jak śnieg zeszłoroczny, przecież tylko człowiekiem jesteś, wystarczyła tylko mała prowokacja ... dobrzy ludzie na pokaz
                      • kolter-xl Re: Los człowieka 12.06.12, 15:32
                        atalia9 napisał(a):

> kolter-xl napisał:
                        >

>
                        > a składaj ruszy mnie to jak śnieg zeszłoroczny, przecież tylko człowiekiem jest
                        > eś, wystarczyła tylko mała prowokacja ... dobrzy ludzie na pokaz

mała prowokacja i jakoś nie wyszła ,a le wracając do tematu opowiedz no na której to chmurce planujesz latać po śmierci ??
                        • atalia9 Re: Los człowieka 12.06.12, 15:44
                          kolter-xl napisał:

> atalia9 napisał(a):
                          >
                          > > kolter-xl napisał:
                          > >
                          >
                          > >
                          > > a składaj ruszy mnie to jak śnieg zeszłoroczny, przecież tylko człowiekie
                          > m jest
                          > > eś, wystarczyła tylko mała prowokacja ... dobrzy ludzie na pokaz
                          >
                          > mała prowokacja i jakoś nie wyszła ,a le wracając do tematu opowiedz no na któr
                          > ej to chmurce planujesz latać po śmierci ??
                          ogarnij się anty kleryku po śmierci stoisz w kolejce po kolejne życie jeśli nie zdołam osiągnąć machsom tym życiu cóż będę próbować w następnym aż do skutku i to właśnie jest piekło, piekło na ziemi
                          • kolter-xl Re: Los człowieka 12.06.12, 15:52
                            atalia9 napisał(a):

> ogarnij się anty kleryku po śmierci stoisz w kolejce po kolejne życie jeśli nie zdołam osiągnąć machsom tym życiu cóż będę próbować w następnym aż do skutkui to właśnie jest piekło, piekło na ziemi

Nie pisz tak do mnie bo juz ze strachu w gacie prawie narobiłem :(
                            • atalia9 Re: Los człowieka 12.06.12, 15:57
                              kolter-xl napisał:

> atalia9 napisał(a):
                              >
                              > > ogarnij się anty kleryku po śmierci stoisz w kolejce po kolejne życie jeś
                              > li nie zdołam osiągnąć machsom tym życiu cóż będę próbować w następnym aż do sk
                              > utkui to właśnie jest piekło, piekło na ziemi
                              >
                              > Nie pisz tak do mnie bo juz ze strachu w gacie prawie narobiłem :(

to ubierz pampersa i Get The Fuck Off Me marsjanie, życzę mimo wszystko miłego popołudnia
                              • kolter-xl Re: Los człowieka 12.06.12, 16:00
                                atalia9 napisał(a):

> to ubierz pampersa i Get The Fuck Off Me marsjanie, życzę mimo wszystko miłego
                                > popołudnia

Jak będziesz tak brzydko tu pisało to cie na chmurkę za kare nie puszczą .
                                • ferro2 Re: Los człowieka 12.06.12, 17:54
                                  kolter-xl napisał:

> atalia9 napisał(a):
                                  >
                                  >
                                  > > to ubierz pampersa i Get The Fuck Off Me marsjanie, życzę mimo wszystko m
                                  > iłego
                                  > > popołudnia
                                  >
                                  > Jak będziesz tak brzydko tu pisało to cie na chmurkę za kare nie puszczą .

kolter, tobie ten ateizm na glowe pad, nawet z ludzmi gadac nie umiesz, w zyciu nie zawsze sie wygrywa, ale chyba o tym nie wiesz geniuszu:)))
                                  • kolter-xl Re: Los człowieka 12.06.12, 18:08
                                    ferro2 napisała:

> kolter, tobie ten ateizm na glowe pad,

No a co to za bzdet ??

> nawet z ludzmi gadac nie umiesz,

Z oszołomami to raczej trudno .

> w zyciu nie zawsze sie wygrywa,

Wiem .

>ale chyba o tym nie wiesz geniuszu:)))

Widząc ciebie nie martwię sie przegraną :))
                • ferro2 Re: Los człowieka 12.06.12, 17:52
                  kolter-xl napisał:

> atalia9 napisał(a):
                  >
                  > > kolter-xl napisał:
                  > > a ty zmień trochę nastawienie bo po śmierci i tak tu wrócisz by dalej swo
                  > je gó.
                  > > ..ane życie prowadzić nie wiedzieć po co i w jakim celu, no i jaki w tym
                  > sens
                  > > ? klepać zdrowaśki i wierzyć że Bóg jest w niebie a jak będziesz nie doby
                  > to pó
                  > > jdziesz do piekła ???
                  >
                  > Ośle wejdź wyszukiwarkę i poczytaj moje posty zanim ponownie zrobisz z siebie k
                  > ompletnego durniu nazywając mnie wiercą .

kolter rzekomo nikogo nie wyzywa , no tak jak to geniusz:)))) chory gosc:)))
                  • kolter-xl Re: Los człowieka 12.06.12, 18:05
                    ferro2 napisała:

> >
                    > > Ośle wejdź wyszukiwarkę i poczytaj moje posty zanim ponownie zrobisz z si
                    > ebie k
                    > > ompletnego durniu nazywając mnie wiercą .
                    >
                    > kolter rzekomo nikogo nie wyzywa , no tak jak to geniusz:)))) chory gosc:)))

No a kiedy ja kogoś wyzwałem ,stuknięta panienko ??
                  • voxave Re: Los człowieka 13.06.12, 09:51
                    ferro2 napisała:

> kolter-xl napisał:
                    >
                    > > atalia9 napisał(a):
                    > >

>
                    > kolter rzekomo nikogo nie wyzywa , no tak jak to geniusz:)))) chory gosc:)))

Tak Kolter to jest w porzo gośc---jedyny na tym forum,który zna Biblie na pamięć.
                    • ferro2 Re: Los człowieka 13.06.12, 19:03
                      voxave napisała:

> ferro2 napisała:
                      >
                      > > kolter-xl napisał:
                      > >
                      > > > atalia9 napisał(a):
                      > > >
                      >
                      >
                      > >
                      > > kolter rzekomo nikogo nie wyzywa , no tak jak to geniusz:)))) chory gosc
                      > :)))
                      >
                      > Tak Kolter to jest w porzo gośc---jedyny na tym forum,który zna Biblie na pamię
                      > ć.

jedyny, ktory mysli, ze jak postuka kopytkami to sie kazdy wystraszy i zacznie myslec jak on chce, wykrzykujac swymi ponizajacymi slowami innych.Ciekawe do czego ta znajomosc Biblii bedzie mu potrzebna??? cos chyba tutaj nie gra, po co znac Biblie nie wierzac w Boga, to jest chore:))) no ale geniuszom wszystko wypada:)))
                      • kolter-xl Re: Los człowieka 13.06.12, 19:21
                        ferro2 napisała:

> jedyny, ktory mysli, ze jak postuka kopytkami to sie kazdy wystraszy i zacznie
                        > myslec jak on chce,

Przecież nie mogę ciebie zmusic do tego czego na co dzień nie praktykujesz .... myślenia
                        :))

>wykrzykujac swymi ponizajacymi slowami innych.

Ciekawe rzeczy czujesz się poniżana tutaj ??

>Ciekawe do cz ego ta znajomosc Biblii bedzie mu potrzebna???

Do niczego ale mam mozg (ty masz ?) pamięć to i sobie z niej czerpie .

> cos chyba tutaj nie gra, po co znac Biblie nie wierzac w Boga, to jest chore:)))

No ale jako ze za bystra nie jesteś to i pewno umknęło twojej uwadze to co napisałem tu ;

Autor: kolter-xl ☺ 12.06.12, 13:20

ferro2 napisała:

> jezeli juz jest az takim wielkim ateista to po co siedzi w tej Biblii??

Nie siedzę , siedziałem wtym z 15 lat a teraz tylko korzystam z dawniej nabytej wiedzy . "

>no ale geniuszom wszystko wypada:)))

Co wolno wojewodzie ...............
                        • ferro2 Re: Los człowieka 13.06.12, 19:29
                          Kolter, gdybys chociaz tylko minimalnie byl inteligentny to bys sie inaczej zachowywal, to ze znasz iles tam cytatow na pamiec, nie zwieksza twojej inteligencji ani w zyciu ani na forum:)))
                          • kolter-xl Re: Los człowieka 13.06.12, 22:08
                            ferro2 napisała:

> Kolter, gdybys chociaz tylko minimalnie byl inteligentny to bys sie inaczej zac
                            > howywal, to ze znasz iles tam cytatow na pamiec,

Mówiłem ze znam je na pamięć ? znam jeden na pamięć :)) ale nawet ty go zapamiętasz :)) Jan 11,35 ; Jezus zapłakał. No a pamięta go bo to najkrótszy werset biblii :))

>nie zwieksza twojej inteligeneji ani w zyciu ani na forum:)))

Browara już wypiłaś ?
            • pocoo Re: Los człowieka 12.06.12, 21:08
              kolter-xl napisał:

> atalia9 napisał(a):

> > idź klepach zdrowaśki do kościoła
              >
              > Nie ćpaj jak tu wchodzisz .
              No i kurka udławiłabym się cukierkiem.
              • kolter-xl Re: Los człowieka 12.06.12, 21:16
                pocoo napisała:

> kolter-xl napisał:
                >
                > > atalia9 napisał(a):
                >
                > > > idź klepach zdrowaśki do kościoła
                > >
                > > Nie ćpaj jak tu wchodzisz .
                > No i kurka udławiłabym się cukierkiem.

Cukier przed snem ? nie spalisz go w nocy.
                • pocoo Re: Los człowieka 12.06.12, 22:13
                  kolter-xl napisał:

> Cukier przed snem ? nie spalisz go w nocy.
                  To tylko jeden z witaminami.Jeden.Nigdy nie byłam gruba i nie będę bo laptopa mam na antresoli a kuchnię piętro niżej.
                  • voxave Re: Los człowieka 13.06.12, 09:53
                    pocoo napisała:

> kolter-xl napisał:
                    >
                    > > Cukier przed snem ? nie spalisz go w nocy.
                    > To tylko jeden z witaminami.Jeden.Nigdy nie byłam gruba i nie będę bo laptopa
                    > mam na antresoli a kuchnię piętro niżej.

A w piwnicy na materacu dorodnego hydraulika ha,ha
                    • astrotaurus Re: Los człowieka 13.06.12, 10:48
                      voxave napisała:

** A w piwnicy na materacu dorodnego hydraulika ha,ha**

No i nie zapominaj o dekarzach... ;)
                      • voxave Re: Los człowieka 13.06.12, 11:03

astrotaurus napisał:

> voxave napisała:
                        >
                        >
                        > ** A w piwnicy na materacu dorodnego hydraulika ha,ha**
                        >
                        > No i nie zapominaj o dekarzach... ;)

Dekarz sie znalazł--sam sobie takiego dachu szujkaj
                        >
                        >
                        • astrotaurus Re: Los człowieka 13.06.12, 11:31
                          voxave napisała:

**Dekarz sie znalazł--sam sobie takiego dachu szujkaj**
                          I czemu paszkwile na mnie płodzisz?
                          Nie jestem dekarzem, ja to tak z życzliwości wobec pocoo, którą szczerze lubię i wobec dekarzy (bez kumoterstwa, bo żadnego nie znam). :(
                          • voxave Re: Los człowieka 13.06.12, 16:51
                            astrotaurus napisał:

> voxave napisała:
                            >
                            >
                            > **Dekarz sie znalazł--sam sobie takiego dachu szujkaj**
                            > I czemu paszkwile na mnie płodzisz?
                            > Nie jestem dekarzem, ja to tak z życzliwości wobec pocoo, którą szczerze lubię
                            > i wobec dekarzy (bez kumoterstwa, bo żadnego nie znam). :(
                            >
                            >
                            >

Znajdź znaczenie słowa *paszkwil* i na wszelki wypadek *płodzić* :)
                          • pocoo Re: Los człowieka 13.06.12, 21:17
                            astrotaurus napisał:

> Nie jestem dekarzem, ja to tak z życzliwości wobec pocoo, którą szczerze lubię
                            > i wobec dekarzy
                            >
                            Dziękuję za życzliwość .Jeżeli uznam,ze mam nierówno pod sufitem to mur- beton "zainstaluję" w piwnicy murarza.
                            Na dach mam 50 lat gwarancji więc nigdy nie wiadomo kiedy zawołam dekarza.
                    • pocoo Re: Los człowieka 13.06.12, 21:07
                      voxave napisała:

> A w piwnicy na materacu dorodnego hydraulika ha,ha
                      A w piwnicy na kanapie wyleguje się mój mąż.Kicha.
                      A może chcesz wiedzieć jak zaprojektowałam pomieszczenia piwniczne i ilu "fachmanów" mogę w nich "zainstalować" ? Nie napiszę.
                      • voxave Re: Los człowieka 14.06.12, 10:25
                        pocoo napisała:

> voxave napisała:
                        >
                        > > A w piwnicy na materacu dorodnego hydraulika ha,ha
                        > A w piwnicy na kanapie wyleguje się mój mąż.Kicha.
                        > A może chcesz wiedzieć jak zaprojektowałam pomieszczenia piwniczne i ilu "fachm
                        > anów" mogę w nich "zainstalować" ? Nie napiszę.

Napisz--pewno biblioteka i kominek i sauna i pokój do ćwiczeń i może basen......
                        A najważniejsza osobe w piwnicy trzymasz---co z ciebie za kobieta :)

• pocoo Re: Los człowieka 14.06.12, 11:20
                          voxave napisała:

> Napisz--pewno biblioteka i kominek i sauna i pokój do ćwiczeń i może basen.....

Trochę zgadłaś.Biblioteka jest na antresoli,
                          Koza(zamiast typowego kominka) w salonie na parterze,
                          zamiast basenu;
                          dwa garaże,pralnia,łazienka z balią koło sauny i pomieszczenie na narzędzia ogrodnicze.

> A najważniejsza osobe w piwnicy trzymasz---co z ciebie za kobieta :)

Mój mąż mnie ceni za tolerancję.Od dawna robi to co mu się podoba i sprawia przyjemność.Nic mi do tego.Każdy facet by tak chciał.
                        • pocoo Re: Los człowieka 14.06.12, 11:28
                          voxave napisała:

> A najważniejsza osobe w piwnicy trzymasz---co z ciebie za kobieta :)

W "tej piwnicy" jest pokój 30m z telewizorem.Nie trzymam go kątem w kotłowni ,w której jest pompa grzewcza ,zbiornik na ciepłą wodę i...lodówka na piwo. Sam tam wchodzi.
      • voxave Re: Los człowieka 13.06.12, 09:48
        atalia9 napisał(a):

> Śmierć jest tylko stanem przejściowym. Stwórca stworzył nas na swój obraz i pod
        > obieństwo lecz jesteśmy jego przeciwieństwem a całe nasze ziemskie życie ma być
        > drogą naprawy naszych egoistycznych pragnień by w końcu móc upodobnić się do n
        > iego .
        > Polecam ciekawy artykuł zdrowieducha.pl/sens-zycia.html

Nie ma drugiego *ŻYCIA* po smierci wiec nic nie naprawimy.

• billy.the.kid Re: Los człowieka 14.06.12, 10:40
          nie w piwnicy,a w komórce.
          tfu-tera komórka to telefon.

moze na telefon zacznę mówic PIWNICA.toż to prawie to samo.
    • apel1943 Szerzysz zamęt duchowy... 19.08.12, 23:49
      Dusza wyzwolona z ciała potrzebuje pomocy, bo rzadko trafiamy bezpośrednio do Królestwa Niebieskiego (święci). Garstka pragnie świętości już tutaj na ziemi. Lekceważy się przyszły los.
      Dusza przebywająca w Czyśćcu nie może nic zrobić dla siebie. Może modlić się za nas i czeka na ochłodę (Msze św., wyrzeczenia, przekazywane cierpienia zastępcze, itd.).
      Nawet Kościół katolicki niezbyt uczy jak wspomagać tych biedaków.
      • marina0321 Re: Szerzysz zamęt duchowy... 20.08.12, 01:57
        apel1943 napisał(a):
        > Dusza wyzwolona z ciała potrzebuje pomocy, bo rzadko trafiamy bezpośrednio d
        > o Królestwa Niebieskiego (święci).

Zgadza się. Musi się ponownie narodzić i ponieść konsekwencje za czyny popełnione w poprzednim wcieleniu.

> Dusza przebywająca w Czyśćcu nie może nic zrobić dla siebie. Może modlić się za
        > nas i czeka na ochłodę (Msze św., wyrzeczenia, przekazywane cierpienia zastępc
        > ze, itd.).

Biblia w ani jednym miejscu nie nakazuje modlić się za zmarłych, żaden apostoł nie modlił się za zmarłych. DOGMAT O CZYŚĆCU ZOSTAŁ USTANOWIONY W 1443 ROKU NA SOBORZE WE FLORENCJI. Czyściec został wymyślony po to, żeby nabijać duchownym kasę.

> Nawet Kościół katolicki niezbyt uczy jak wspomagać tych biedaków.

...bo Kościół Katolicki sam o nich nic nie wie. Wie TYLKO, jak wspomagać swój portfel.
      • voxave Re: Szerzysz zamęt duchowy... 20.08.12, 04:22
        apel1943 napisał(a):

> o Królestwa Niebieskiego (święci). Garstka pragnie świętości już tutaj na ziemi
        > . Lekceważy się przyszły los.
        > Dusza przebywająca w Czyśćcu nie może nic zrobić dla siebie. Może modlić się za
        > nas i czeka na ochłodę (Msze św., wyrzeczenia, przekazywane cierpienia zastępc
        > ze, itd.).

Ty już o nic nie musisz sie martwić----nie masz duszy zostało ci nawykowe mantrowanie--żałosne istoty.....
      • pocoo Re: Pomagasz duchownym... 20.08.12, 07:21
        apel1943 napisał(a):

> o Królestwa Niebieskiego (święci).

Skąd wiesz?Wie tylko twój Bóg.O świętych też decyduje Bóg a nie ludzie.Nic nie wiesz bo nie jesteś Bogiem w którego wierzysz.

Garstka pragnie świętości już tutaj na ziemi

No i znalazłeś metodę;
        Szpiegujesz,donosisz,rozrabiasz jak pijany zając i robisz zadymę jak kibol.Cierpisz i cierpisz bo chcesz żywcem polecieć do niebieskiego nieba.Nie przekraczaj tylko ziemskiej atmosfery, bo w kosmosie jest zimno,ciemno a i odlamkiem meteora możesz w głowę oberwać.

> Dusza przebywająca w Czyśćcu nie może nic zrobić dla siebie.

Najskuteczniejsze są msze gregoriańskie,umartwianie się,biczowanie,posty,ciągłe modlitwy i oddanie majątku Kościołowi.Tylko tak nie do końca,bo nie będziesz miał czym zapłacić za te gregoriańskie msze i kicha.Ponieważ pojęcia nie masz kiedy Bóg tę duszę wyśle z czyśćca do nieba(które nie jest miejscem jak uczy katolicyzm) to całe pokolenia dla pewności zamawiają msze i płacą.Jak chcą...głupi płaci,cwany bierze.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka