Dodaj do ulubionych

"w progi boże w godnym ubiorze"

04.08.12, 08:49
www.gazetakrakowska.pl/artykul/629737,ruszyla-akcja-w-progi-boze-w-godnym-ubiorze,id,t.html
- i słusznie! do koscioła nalezy chodzi porządnie ubranym , skromnie nie znaczy skąpo! Mój strój świadczy o mnie! skąpy ubiór swiadczy o braku szacunku i pogarde dla ludzi i boskiego majestatu
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 04.08.12, 09:38
      osiole prześladowany. to na jaką najjaśniejszą cholerę ta wasza bozia stworzyła te piękne dupcie???
      • ferro2 Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 05.08.12, 10:30
        billy.the.kid napisał:

> osiole prześladowany. to na jaką najjaśniejszą cholerę ta wasza bozia stworzyła
        > te piękne dupcie???

sama uwazam, ze do Kosciola winno sie odpowiednio ubrac. Na pewno nie pojde np w opalaczu, chociaz na pewno ksiadz by chetnie popatrzyl, ale kto by dalej msze prowadzil??? A na powaznie, sa miejsca gdzie nalezy byc odpowiednio ubranym, / slub, pogrzeb, msza, sad,plaza itp itd /.

Nie ma ko­lej­ki do nieba, tam przychodzi tyl­ko zasłużona kolej.
        • 6burakow Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 05.08.12, 16:50
          ferro2 napisała:

> sa miejsca gdzie nalezy byc odpowiednio ubranym, /
          > slub, pogrzeb, msza, sad,plaza itp itd /.

Ciekawe dlaczego nie wymienilas pracy jako miejsce gdzie nalezy byc odpowiednio ubranym.
          • ferro2 Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 05.08.12, 17:08
            6burakow napisał:

> ferro2 napisała:
            >
            > > sa miejsca gdzie nalezy byc odpowiednio ubranym, /
            > > slub, pogrzeb, msza, sad,plaza itp itd /.
            >
            > Ciekawe dlaczego nie wymienilas pracy jako miejsce gdzie nalezy byc odpowiednio
            > ubranym.

napisalam itp, itd, wiec w tym moze byc praca, bycie w szpitalu, zakupy, mozna wiele wymieniac, a w pracy kobiety powinny byc tak ubrane by szefowie nie mieli pokuszenia, to chciales uslyszec???

• oszolom-z-radia-maryja Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 06.08.12, 10:18
            słuszna uwaga. ale dodam do tego jeszcze szkołę. uczniowie przychodzą do niej jak chcą, luz blues!rewia mody, co uczniów z ubogich rodzin wpędza w kompleksy. A za nie taki kolor adidasów można nieźle oberwać. To miały ukrócić giertychowe mundurki..ale wy żeście sie temu sprzeciwili, szkoła to miejsce pracy ucznia i nauczyciela i ich obojga obowiązywać powinien odpowiedni strój!
      • kolter-xl Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 05.08.12, 11:01
        billy.the.kid napisał:

> osiole prześladowany. to na jaką najjaśniejszą cholerę ta wasza bozia stworzyła
        > te piękne dupcie???

Osioł nie wie , przecież bozia dała mu chłopca za żonę :)
        • oszolom-z-radia-maryja Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 06.08.12, 10:19
          mów za siebie
    • kolter-xl Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 05.08.12, 10:59
      oszolom-z-radia-maryja napisał:

> - i słusznie! do koscioła nalezy chodzi porządnie ubranym , skromnie nie znaczy
      > skąpo! Mój strój świadczy o mnie! skąpy ubiór swiadczy o braku szacunku i poga
      > rde dla ludzi i boskiego majestatu

No popatrz a mi zawsze się wydawało ze bóg patrzy na ludzkie serce ,a nie na jego gacie :))
      • marina0321 Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 05.08.12, 11:23
        Zdanie w artykule -
        "Ale proboszcz ma prawo zabronić wejścia do SWOJEGO kościoła w szortach lub mini. "

Zawsze myślałam, że "Kościół to my". Dopóki proboszcz buduje kościół i zbiera na niego datki, należy on do wszystkich. Budynek gotowy należy już tylko do proboszcza. Sami się teraz wygadali.
        • marina0321 Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 05.08.12, 11:41
          Uważam, jeżeli finansowo dokładałam się do budowy budynku kościelnego, to w cząstce należy on również i do mnie, więc mogę wejść tam i nago. Jeżeli mnie proboszcz stamtąd wyprosi, zażądam zwrotu swojej daniny.
        • kolter-xl Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 05.08.12, 11:43
          marina0321 napisał(a):

> Zawsze myślałam, że "Kościół to my".

No to już wiesz ze dal mnich kościół to klecha i zakonnica .

> Budynek gotowy należy już tylko do proboszcza. Sami się teraz wygadali.

Nie , należy do kurii ale jeżeli jego wartość jest wyższa niż milion euro to nawet prymas nie może go sprzedać. Tylko za zgodą watykanu .
      • oszolom-z-radia-maryja Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 06.08.12, 10:19
        jak cię widzą tak cię piszą!
    • wariant_b Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 05.08.12, 11:52
      Godnym ubiorem na lato jest strój lekki i przewiewny.
      Fakt, w kościele jest trochę chłodniej i lepiej się przebrać.

Ale wzorem muzeów kościoły również mogłyby prowadzić
      wypożyczalnie elementów ubioru, w tym wypadku nie kapci,
      a gustownych giezełek w stonowanych kolorach, skoro widok
      nagich męskich i damskich torsów wydaje się im niestosowny.
      • billy.the.kid Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 05.08.12, 17:20
        jakieś gustowne, eleganckie. woreczki pokutne.
        • karbat Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 06.08.12, 00:26
          w godnym ubiorze .... nawet Armani czy jak mu tam, by sie nie powstydzil takiego sloganu .

no ... bog patrzy i ocenia, kto jak jest odziany ...
          prog boszy, kosciol ... trzeba dowartosciowac .... ubiorem
          zebracy , bida z nedza ... wypier.alac, albo najpierw do sklepu odziezowego .

som godne .... pajacowate przebrania biskupow
        • sammler Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 06.08.12, 09:20
          billy.the.kid napisał:

> jakieś gustowne, eleganckie. woreczki pokutne.

Worki pokutne ze zgrzebnego płótna i jakiś pejczyk w komplecie... Na wizytę w kościele jak znalazł...

S.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: "w progi boże w godnym ubiorze" 06.08.12, 10:20
        wystarczy lekka przewiewna narzuta
    • jeepwdyzlu podeszwy wypastowane? 06.08.12, 09:55
      osioł a PODESZWY butów pastujesz???
      inaczej jezus nie będzie cię kochał....
      jeep
      • oszolom-z-radia-maryja Re: podeszwy ??? 06.08.12, 10:22
        poodeszw nie musisz pastować wystarczy że wypastujesz góra część obuwia o ile jest ona ze skory jeśli z innego materiału to po prostu wystarczy papcie wyprać
        • marina0321 Re: podeszwy ??? 06.08.12, 10:33
          oszolom-z-radia-maryja napisał:

> poodeszw nie musisz pastować wystarczy że wypastujesz góra część obuwia o ile j
          > est ona ze skory jeśli z innego materiału to po prostu wystarczy papcie wyprać

Z Pisma św. wiem, że Jezus chodził boso.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: podeszwy ??? 06.08.12, 11:40
            musisz doczytać. Jest tez napisane am że Jan Chrzciciel nie jest temu co po nim nadchodzi odpiąć rzemyka u jego sandała...
        • jeepwdyzlu Re: podeszwy ??? 06.08.12, 10:41
          poodeszw nie musisz pastować wystarczy że wypastujesz góra część obuwia o ile jest ona ze skory jeśli z innego materiału to po prostu wystarczy papcie wyprać
          --------------
          klasyczny błąd....
          z marines by cię wywalili pierwszego dnia
          z nieba tak samo....
          Pastuj chłopie bo trafisz do piekła - do kotła z bywalcami tego forum :-)
          jeep
    • l.george.l Ależ macie przygłupów w swoich szeregach 06.08.12, 12:19
      Człowiek inteligenty zawsze wie jak się zachować.
      • ferro2 Re: Ależ macie przygłupów w swoich szeregach 06.08.12, 12:55
        l.george.l napisał:

> Człowiek inteligenty zawsze wie jak się zachować.

no prosze, inteligentna dygresja:D ja!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka