02.09.12, 22:02
Republikański kandydat na prezydenta USA, były biskup mormoński Mitt Romney styczniu b.r., jeszcze przed jego wyborem na kandydata wziął był dział w rytuale pośmiertnego chrztu mormońskiego jego teścia, Edwarda R. Daviesa, wynalazcy i burmistrza Bloomfield Hills, który do swej śmierci był zdeklarowanym ateistą.
( określającym w dosadnych słowach zorganizowane religie jako „absurdy" i „nonsensy" (hogwash dosł. znaczy świniomycie i oznacza czynność absurdalną), zaś ludzi religijnych - „miękkimi w kolanach")
Okazję tę wykorzystał Bill Maher — od śmierci Carlina czołowy komik ateistyczny, twórca głośnego Religulous — i zaaranżował w jednym ze swoich cotygodniowych programów w HBO (Real Time with Bill Maher) ceremonię odchrzczenia Daviesa.
Za:

www.racjonalista.pl/kk.php/s,8310/q,HBO.Pierwsza.ceremonia.odchrzczenia.nieboszczyka
Umiłowani, zebraliśmy się tutaj dziś w obecności matematyki, grawitacji, ewolucji i elektryczności, by uczcić pamięć brata Edwarda i aby wysłać moce 666 Oddziału SEALsów, aby wyratowały go z Planety Klolobb, aby mógł spędzić wieczność z tymi wolnomyślicielami, których wybierał za życia na Ziemi. Niniejszym więc, na mocy władzy udzielonej mi przez Blair Witch, schlemiel schlimazel, e plurbis mumbo jumbo, expecto patronum, sussussudio, yo momma... Wyzywam mormońskie duchy do zostawienia w spokoju twych zwłok: wypie...ć. Bracie Edwardzie, który musiałeś znosić na tym świecie Mitta Romneya - wycierpiałeś już dość!

I tu dwie kwestie
- są na świcie gorsi idioci niż katolicy
- jeden z tych idiotów być może będzie dysponował guzikiem do rakiet z głowicami jądrowymi
Obserwuj wątek
    • l.george.l Re: odchrzest 02.09.12, 22:15
      Jest jeszcze trzecia kwestia, może najważniejsza w tym wszystkim i poruszona w tekście, że przymusowy chrzest katolicki, bez pytania delikwenta o zdanie, jest moralnie bardziej naganny niż kłusowanie na trupów przez mormonów. Truposzowi ganz pomada, tyle że mormoni brukają pamięć po zmarłym, ale życie z piętnem chrztu to już całkiem inna bajka.
      • yoma Re: odchrzest 03.09.12, 15:24
        Może i truposzowi ganz pomada, ale podejrzewam, że jakby na mnie padło, to jak bym nie wstała z trumny, jak bym się nie odwinęła...
        • biimboom do yoma 04.09.12, 00:04
          a ja bym wstala i zapytala-a flaszka gdzie? chrzest i na sucho? nei uchodzi...
    • sclavus Re: odchrzest 02.09.12, 23:07
      To jest odlot!!!... brak mi słów (póki co ;))
      Póki co - również - myślałem, że na najdalsze odloty, stać jedynie Antka M. i jego szefa (quoi que, Antoś jest miSZCZem nad miSZCZe)
      Ateista mormonem post mortem -
      ... czego to te błogosławione, łaska na nich spływająca, nie wymyślą...
    • kolter-xl Re: odchrzest 02.09.12, 23:13
      k_a_p_p_a napisał:

I tu dwie kwestie
      > - są na świcie gorsi idioci niż katolicy

Też.

> - jeden z tych idiotów być może będzie dysponował guzikiem do rakiet z głowicami jądrowymi

Nie jeden z nich już to miał .
      • 6burakow Re: odchrzest 02.09.12, 23:46
        k_a_p_p_a napisał:

> jeden z tych idiotów być może będzie dysponował guzikiem do rakiet

Tylko poczekaj jak taki sie oglosi zmartwychwstalym jezusem i zarzadzi sad ostateczny.

• pawelkucharek0 Re: odchrzest 07.09.12, 17:29
        Nie masz debila nad komunistę co trzyma rękaę na guziku w ChRL.
        • sclavus Re: odchrzest 07.09.12, 17:37
          ... zdołałem poznać jeszcze jednego... tutaj...
          Ma obsesję paranoidalną na punkcie guzików :O :D:D:D
        • kolter-xl Re: odchrzest 07.09.12, 20:09
          pawelkucharek0 napisał:

> Nie masz debila nad komunistę co trzyma rękaę na guziku w ChRL.

Masz na myśli tych komunistów co was tyle lat dymali a wy im dupy lizaliście ??
          • karbat Re: odchrzest 07.09.12, 21:43
            k_a_p_p_a napisał:

> Republikański kandydat na prezydenta USA, były biskup mormoński Mitt Romney s
            > tyczniu b.r., jeszcze przed jego wyborem na kandydata wziął był dział w rytuale
            > pośmiertnego chrztu mormońskiego jego teścia, Edwarda R. Daviesa, wynalazcy i
            > burmistrza Bloomfield Hills, który do swej śmierci był zdeklarowanym ateistą.

no , przeciez u wiercow nie ma rzeczy niemozliwych , jak naucza religia , ksiadz , #
            ksiazka - biblia nazywana sfientom . nie wiem wiem skad to zaskoczenie .
    • hanka78 Re: odchrzest 07.11.12, 09:53
      jeden z tych idiotów być może będzie dysponował guzikiem do rakiet z głowicam
      > i jądrowymi

Można odetchnąć - ni będzie...
    • bezpocztyonline Chrzest za zmarłych 07.11.12, 14:19
      O chrzcie za zmarłych pisał już Paweł z Tarsu jako o stosowanej wśród chrześcijan praktyce.

Tak, ze niestety pod tym względem akurat mormoni tylko stosują stare chrześcijańskie zwyczaje.
    • qqww1122 Re: odchrzest 04.06.13, 00:49
      k_a_p_p_a napisał:

> - są na świcie gorsi idioci niż katolicy

Tak , sa to nawiedzeni katolicy , jak np. mohery od ryjdzyka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka