oszolom-z-radia-maryja
26.10.12, 11:40
ciekawa dyskusja toczy(ła) się własnie na antenie TOK FM.16-10-2012r) Musze przyznać że nie spodziewałem się czegoś takiego a i dużo się dowiedziałem w tym temacie. łasiczka jest lepszym prezenterem niż Laszuk, stara sie być w miarę obiektywny. Ale że poruszy ten temat no ho ho..mam nadzieje ze nie podpadnie tym Michnikowi. przede wszystkim jest to praktyka zabijania zwierząt w celu złożenia z nich ofiary Bogu. czyli jest to ofiara całopalna. Sposób wykonywania tego uboju aż mnie o dreszcze przyprawiło. To wyjątkowe prymitywne okrucieństwo rodem z czasów prehistorycznych niemalże. Zabijano wtedy hurtem zwierzęta w celu przebłagania Boga czy Bogów.. były tez ofiary całopalne z ludzi składane. To było tak okrutne że Bogu najwyższemu sie to nie spodobało i jako ofiarę przebłagalna i ostateczną złożył ze swojego syna Jezusa Chrystusa. Te praktyki stosowali również Indianie w czasach prekolumbijskich ale tez w czasach pierwszych konkwistadorów (XVI wiek) ci składali je z ludzi.Dlatego tez część tych konkwistadorów nie uznawała Indian za ludzi co było przyczyna ich znacznej eksterminacji. w Pózniejszych wiekach nowoczesne totalitaryzmy zorganizowały swoisty permanentny ubój przeciwników idowoych czy politycznych bo czymże jest np holocaust?