oszolom-z-radia-maryja 30.04.13, 13:47 gosc.pl/doc/1535472.Cud-pod-Czarnobylem -sprawa jest bardzo ciekawa i warta bliższemu przyjrzenia sie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
der-chef Re: Cud pod Czarnobylem? 30.04.13, 13:56 oszolom-z-radia-maryja napisał: > gosc.pl/doc/1535472.Cud-pod-Czarnobylem > -sprawa jest bardzo ciekawa i warta bliższemu przyjrzenia sie No to jedź sprawdzić a nie śmieć tu. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Cud pod Czarnobylem? 30.04.13, 14:13 Podobno na każdego, kto odda hołd Madonnie ze Spiłowanej Gałęzi spłynie łaska pańska a jego dzieci aż do siódmego pokolenia będą miały po dwie głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Cud pod Czarnobylem? 30.04.13, 14:32 "W miejscu po spiłowanej gałęzi starego wiązu pojawił się wzór, który niektórym okolicznym mieszkańcom przypomina Matkę Bożą z Dzieciątkiem". Ktoś mógł się odsikać i też pozostawić wzór. Nieładnie to brzmi, ale lepsza sroga prawda, aniżeli świat iluzji, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Cud pod Czarnobylem? 30.04.13, 15:02 tych KArTOfLI już całkiem poj...ło. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Cud pod Czarnobylem? 30.04.13, 15:29 Sprawa jasna. Wszyscy przecież wiemy jak wyglądała Matka Boska. Józef pasjami ją fotografował. Odpowiedz Link Zgłoś
ziner Cud to by był... 30.04.13, 16:06 Cud to by był w '86, gdyby Bóg zapobiegł awarii. Ale widocznie miał ważniejsze sprawy na głowie, niż zapobierzenie największej w historii katastrofie nuklearnej. A może po prostu mu się nie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Cud to by był... 30.04.13, 16:55 ziner napisał: > Cud to by był w '86, gdyby Bóg zapobiegł awarii. > Ale widocznie miał ważniejsze sprawy na głowie, niż zapobierzenie największej w > historii katastrofie nuklearnej. A może po prostu mu się nie chciało. Czy to Bóg wybudował Elektrownię Jądrową, a potem ją zaniedbał? Zadaniem i obowiązkiem człowieka jest ponieść odpowiedzialność za swoją pracę lub ponieść konsekwencje. Poza tym, gdyby nawet Bóg zapobiegł katastrofie, czy byśmy o tym wiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
ziner Re: Cud to by był... 30.04.13, 19:19 Nie wiedział co się zdarzy - nie jest wszechwiedzący, ergo nie jest Bogiem Wiedział co się zdarzy, nie mógł zapobiec - nie jest wszechmocny, ergo nie jest Bogiem Wiedział, mógł zapobiec, nie zapobiegł - ergo jest sk...synem, a nie Bogiem > Poza tym, gdyby nawet Bóg zapobiegł katastrofie, czy byśmy o tym wiedzieli? Czyli PR jest dla twojego Boga ważniejszy niż życie ludzkie? Zresztą mógłby to zrobić w odpowiednio widowiskowy sposób. Przecież jest "wszechmogący". Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Cud to by był... 30.04.13, 21:09 ziner napisał: > Nie wiedział co się zdarzy - nie jest wszechwiedzący, ergo nie jest Bogiem > Wiedział co się zdarzy, nie mógł zapobiec - nie jest wszechmocny, ergo nie jest > Bogiem > > Wiedział, mógł zapobiec, nie zapobiegł - ergo jest sk...synem, a nie Bogiem > > > Poza tym, gdyby nawet Bóg zapobiegł katastrofie, czy byśmy o tym wiedziel > i? > > Czyli PR jest dla twojego Boga ważniejszy niż życie ludzkie? Zresztą mógłby to > zrobić w odpowiednio widowiskowy sposób. Przecież jest "wszechmogący". Nie rozumię twoich bzdetów, mimo to nie musisz mi ich wyjaśniać. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Cud to by był... 30.04.13, 22:04 marina0321 napisał(a): > Nie rozumię twoich bzdetów, mimo to nie musisz mi ich wyjaśniać. Skoro ziner nie musi, to ja ci wyjaśnię. Bóg nie ma nic wspólnego z awarią reaktora w Czarnobylu. Nie ma nic wspólnego z tym, że samolot z "czarownicą" rozbił się pod Smoleńskiem. Nie ma nic wspólnego z tym, że Jasiowi na lekcji złamał się ołówek. Bóg nie ma nic wspólnego z tym, czy świeci słonko, czy pada deszcz. Nie ma nic wspólnego z tym, że trawka rośnie, a kury znoszą jaja. Nie ma nic wspólnego z tym, co jakiś ksiądz mówi w kościele. Bóg z niczym nie ma nic wspólnego, na nic nie ma wpływu i za nic nie odpowiada. Nawet na to, czy wierzymy w boga, czy nie wierzymy, bóg wpływu nie ma. Podobno kiedyś miał, ale to se ne vrati. Nie pozwolimy mu niszczyć reaktorów, strącać samolotów i łamać dzieciom ołówków. Nie pozwolimy mu zsyłać suszy, powodzi, gradobicia, pożarów, wojen i zarazy. Nie odbierze jaj kurom, ani wiernych kościołom. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Cud to by był... 30.04.13, 22:41 wariant_b napisał: > marina0321 napisał(a): > > Nie rozumię twoich bzdetów, mimo to nie musisz mi ich wyjaśniać. > > Skoro ziner nie musi, to ja ci wyjaśnię. > Bóg nie ma nic wspólnego z awarią reaktora w Czarnobylu. > Nie ma nic wspólnego z tym, że samolot z "czarownicą" rozbił się pod Smoleńskie > m. > Nie ma nic wspólnego z tym, że Jasiowi na lekcji złamał się ołówek...itd. Z "wyjaśnienia" Twojego tyle samo się dowiedziałam, co z zinera. Jeżeli piszesz to w odniesieniu do mnie, to znów, jak zwykle, przeczytałeś mój post pomiędzy wierszami. forum.gazeta.pl/forum/s,721,144208579,144211960.html?rep=2 Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Cud to by był... 30.04.13, 22:48 marina0321 napisał(a): > Z "wyjaśnienia" Twojego tyle samo się dowiedziałam, co z zinera. To zaproponuj własne. Wielu ciekawi, czemu bóg miałby mieć wpływ na odpiłowywane gałęzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Cud to by był... 30.04.13, 22:57 wariant_b napisał: > marina0321 napisał(a): > > Z "wyjaśnienia" Twojego tyle samo się dowiedziałam, co z zinera. > > To zaproponuj własne. > > Wielu ciekawi, czemu bóg miałby mieć wpływ na odpiłowywane gałęzie. Już to wyjaśniłam tu: forum.gazeta.pl/forum/w,721,144208579,144211960,Re_Cud_to_by_byl_.html "Smutni! Chorzy! Wy zamiast cieszyć się i leczyć, wolicie nawzajem siebie smucić i kaleczyć".(A. Mickiewicz). Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Cud to by był... 30.04.13, 23:24 marina0321 napisał(a): > Już to wyjaśniłam tu: Nie bardzo rozumiem. To bóg zasiał to drzewo, żeby ktoś mógł odpiłować gałąź? Czy drzewo dowolne, tylko piła poświęcona? Czy piła też obojętna, ale drwal nawiedzony? Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Cud to by był... 01.05.13, 16:18 wariant_b napisał: > marina0321 napisał(a): > > Już to wyjaśniłam tu: > > Nie bardzo rozumiem. > To bóg zasiał to drzewo, żeby ktoś mógł odpiłować gałąź? > Czy drzewo dowolne, tylko piła poświęcona? > Czy piła też obojętna, ale drwal nawiedzony? Może smoleńską brzozę ktoś tam przeniósł? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Cud to by był... 01.05.13, 20:32 marina0321 napisał(a): > Może smoleńską brzozę ktoś tam przeniósł? Czy bóg musi się ograniczać do brzóz? Nie może zrobić cudu na dowolnym drzewie - tu akurat na wiązie. Nie może zamienić gałęzi w Maryję, aby dać znak oszołomom? To co on może? Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Cud to by był... 30.04.13, 22:44 marina0321 napisał(a): > ziner napisał: > > > Cud to by był w '86, gdyby Bóg zapobiegł awarii. > > Ale widocznie miał ważniejsze sprawy na głowie, niż zapobierzenie najwięk > szej w > > historii katastrofie nuklearnej. A może po prostu mu się nie chciało. > > Czy to Bóg wybudował Elektrownię Jądrową, a potem ją zaniedbał? Zadaniem i obow > iązkiem człowieka jest ponieść odpowiedzialność za swoją pracę lub ponieść kon > sekwencje. Poza tym, gdyby nawet Bóg zapobiegł katastrofie, czy byśmy o tym wi > edzieli? > > > Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: Cud to by był... 30.04.13, 22:45 Pardon!!! Pokićkały mi się linki - nie wyszło tak, jak chciałam. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: Cud pod Czarnobylem? 30.04.13, 16:55 w b. ZSRR to dosyć częste: ludzie tam pozbawieni normalnych miejsc kultu, doszukują się czegoś nadzwyczajnego np. w źle wytopionej szybie, znane i u nas. takich rzeczy jest tym więcej im niższy poziom technologii ich brakowi [tych wad w szybie] sprzyja, że rzeczy są wykonane z większą starannością, nie psują się to i modlić się nie ma potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
qqww1122 Re: Cud pod Czarnobylem? 30.04.13, 18:09 oszolom-z-radia-maryja napisał: > -sprawa jest bardzo ciekawa i warta bliższemu przyjrzenia sie Proponuje urządzić ogólnonarodowa zbiórkę pieniędzy i ufundować bilet lotniczy Panu Slawkowi Leszkowi Głudziowi. Jak Pan Sławek Leszek Głudź będzie patrzył na to drzewo , to Maryja ześle na niego łaskę abstynencji od alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś