1zzarda 06.09.13, 08:32 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,14555947,_Po_jednej_z_pielgrzymek_zniknal__Nikt_nie_wiedzial_.html#MT Kto lustracją wojuje.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cookies9 Re: Zwerbowali Rydzyka? 06.09.13, 09:02 Niewykluczone.Ale kto? Kwit jest opatrzony klauzulą "tajne". Na jego odwrocie, pod rubryką "Drugostronnie wymieniony figuruje w kartotece...", widnieje odpowiedź Biura "C" - trzynaście wersów zapisanych ręcznie długopisem, następnie starannie zamazanych czarnym flamastrem. Treść jest kompletnie nieczytelna. Jeżeli dokumentu nie zniszczył ktoś w IPN - co byłoby przestępstwem - musiał to zrobić jakiś esbek lub jego następca z UOP. Tak czy inaczej, informacja Biura "C" o zakonniku nie przeszkodziła temu, aby 17 czerwca 1988 roku dostał nowy paszport, ważny pięć lat. Niewele osób,pomimo takiej przeszłości otrzymywało paszport ... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,14555947,_Po_jednej_z_pielgrzymek_zniknal__Nikt_nie_wiedzial_.html#MT Odpowiedz Link Zgłoś
widz102 Nie można odczytać? Bzdura lita! 06.09.13, 09:51 Bierze się nowoczesną aparaturę identyfikującą (chromatografia) warstwowo skład pierwiastków i ich rozłożenie na papierze (skład atramentu w długopisie i tuszu flamastra się różnią, ba! - dziś można z łatwością odróżnić na papierze nawet ślady różnych flamastrów o tym samym kolorze!), przepuszcza się to przez program komputerowy i mamy 13 wersów jak na dłoni. Za psi pieniądz, w dodatku. JEŚLI TYLKO NAPRAWDĘ TEGO CHCEMY! Kiedyś owszem - technika była kiepska. Ale dziś? Więc kto taki kit wciska. Dwa dni i po sprawie. I prawda nas wyswobadza, nicht Wahr? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Nie można odczytać? Bzdura lita! 06.09.13, 11:35 Odpowiadasz na: widz102 napisał: > Bierze się nowoczesną aparaturę identyfikującą (chromatografia Zgadza się, ale takie badanie musi zarządzić prokurator. Dziennikarz piszący książkę nie ma takich uprawnień. BTW Kilka lat temu założyłem wątek na FK zawierający podobne tezy i wyszczegolniajacy te same fakty, o których piszą w tej książce. Miałem nosa, wszystko się zgadza o czym pisałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Zwerbowali Rydzyka? 06.09.13, 12:39 Jaka różnica, zwerbowali go czy nie, w jego życiorysie trudno dopatrzeć się czegoś, co by rzeczywiście śmierdziało. Odpowiedz Link Zgłoś