feelek
06.06.21, 20:34
[uwaga: poniższy wątek NIE jest dla tych, co mają jakiś problem z jakąś religią, np. z buddyzmem Jeżeli więc, internauto, chcesz dyskutować o swoich niewłaściwych relacjach z jakąś religią, to NIE TUTAJ.]
-----------------
Co sądzicie o tym jak powstało Wszystko?
..
Powie ktoś, że to pytanie jest niewłaściwe.
Nikt przecież nie może powiedzieć niczego o powstaniu Wszystkiego.
..
Ktoś inny, choćby osoby tzw. wierzące nie zgodzi się z ww.: ktoś może coś powiedzieć o powstaniu Wszystkiego. Bo przecież teologowie znają odpowiedź na to pytanie. Wiadomo, wg teologów, jak powstało wszystko: był Bóg, Bóg był od zawsze, a w roku: - 14 000 000 000[ minus czternaście miliardów], powiedzmy, że 6 czerwca, o 14.43, w środę, Bóg postanowił, że będzie Wielki Wybuch.
..
ALE:
1. dlaczego Bóg postanowił, że WW będzie właśnie 6.6.- 14 000 000 000 [ 6 czerwca roku minus 14 miliardów], o 14.43?
A nie, że: 2 tygodnie, 7 godzin, 53 minuty, 43 sekundy później?
..
2. Co działo się przez poprzednie nieskończenie wiele lat?
Np. co działo się między dniem: 1 luty - 35 000 000 000 [ 1 luty roku: minus 35 miliardów], a WW?
..
3. Powie tu wielu: to jest bezproduktywne - to co ten wątek proponuje żeby robić: i tak nikt na takie pytania nie zna żadnej odpowiedzi, więc po co tracić czas?
..
Czy Ty też tak uważasz?
..
A jeśli - to ?
No właśnie - to co?
--
4. Czy to, co komu zostaje, to np. pójście w antyklerykalizm?
..
[?Prosić pp. antyklerykałów o Manifest antyklerykalizmu?
Mogę pomóc, zaproponuję tytuł:
..
Ja, ANTY- KLERY- KAŁ (???)
I, ANTICLERICALIST(ang.)
JA, ANTIKLIERIKALIST ( ros.),
ICH, ANTIKLERIKALENEIN ( niem.)
..
Ale to wychodzi jakoś głupio, jak widać,
(gotowi się tu obrażać, za ten kał).]
--
5. A może antyateizm?
[Antyateiści będą przypominać liczbę zamordowanych przez ateizm na przestrzeni wieków?
: "Dzieci zamordowane przez przedszkolanki- ateistki na przestrzeni wieków" ( sam niewiele brakowało, abym był ofiarą 😊]
PS. To forum ma tytuł: religia i wiara.
Tutejsza wiara to:
Awariant,
feelek,
Kallllka,
O'szoł,
Pooco,
Qwerty,
Snajper,
Wariant_b,
Wawrzanka,
Vacia
( może kotom pominął)
..
tyłu pamiętam z tut. wiary.
Niektórzy z " wiary" nie są może lubiani, 1 rzecz ich łączy, są tu od min. 5 lat. Nie - od kilku miesięcy...