przemsi99 31.08.07, 10:30 Dlaczego rodzą sie kalekie dzieci? Dlaczego niewinni ludzie giną w wypadkach samochodowych, połykani przez tsunami albo w atakach terrorystyczny? Przecież wielu z tych ludzi, którzy zgineli nic Bogi nie zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niedo-wiarek Bóg Cię kocha! 31.08.07, 10:43 przemsi99 napisał: > Dlaczego rodzą sie kalekie dzieci? Dlaczego niewinni ludzie giną w > wypadkach samochodowych, połykani przez tsunami albo w atakach > terrorystyczny? kalekie dzieci - wina chemii tworzonej przez ludzi (najczęściej nie- katolików) wypadki samochodowe - powodują ludzie zamachy terrorystyczne - ludzie tsunami - dyjabeł >Przecież wielu z tych ludzi, którzy zgineli nic Bogi > nie zrobiło. Tylko Bóg to wie. Jest nie tylko nieskończenie dobry, ale i nieskończenie mądry ;) Odpowiedz Link Zgłoś
przemsi99 Re: Bóg Cię kocha! 31.08.07, 11:31 Dzieki za odp. Mam jeszcze takie pytanie dlaczego ludzie cierpią? Co z tego ma Bóg jak pozbawi dziecko wzroku,słuchu itd? Odpowiedz Link Zgłoś
niedo-wiarek Re: Bóg Cię kocha! 31.08.07, 11:35 przemsi99 napisał: > Dzieki za odp. > Mam jeszcze takie pytanie dlaczego ludzie cierpią? Co z tego ma Bóg > jak pozbawi dziecko wzroku,słuchu itd? Cierpienie uszlachetnia. Bóg robi to z miłości. Odpowiedz Link Zgłoś
aldebaran2 Re: Bóg Cię kocha! 31.08.07, 11:40 niedo-wiarek napisał: > kalekie dzieci - wina chemii tworzonej przez ludzi (najczęściej nie- > katolików Tiaaa chemii;a przez XVIII wieków jak chemii nie było? (najczęściej nie> katolików) gratuluję poczucia humoru > tsunami - dyjabeł skąd wiesz,że to "dyjabeł"? a może to bóg? zresztą to by było zgodne z tym w co wierzycie,że nic na tym świecie nie dzieje się bez woli wszechmogącego. Sam zresztą dajesz tego przykład na końcu. > Tylko Bóg to wie. Jest nie tylko nieskończenie dobry, ale i > nieskończenie mądry ; Mhmmmm,pewnie bóg Ci to powiedział.Skąd wiesz,że tak jest? Skąd wiesz,że w ogóle istnieje jakiś bóg? Słyszałeś głosy? - czas udać się do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
niedo-wiarek Re: Bóg Cię kocha! 31.08.07, 11:42 aldebaran2 napisał: > Słyszałeś głosy? - czas udać się do lekarza. Jeszcze nie słyszałem. Ale wciąż z utęsknieniem czekam na łaskę wiary ;) Odpowiedz Link Zgłoś
astrotaurus Re: Bóg Cię kocha! 31.08.07, 11:47 aldebaran2 napisał: Słyszałeś głosy? - czas udać się do lekarza. Myślę, że skojarzenie nicku z ironią dałoby lepsze efekty. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
astrotaurus Re: Tragedie 31.08.07, 11:51 Jeśli wierzysz w boga takie pytania moga doprowadzić do obłędu, więc jeśli wierzysz - nie pytaj, tylko się ciesz. :l (to naprawdę nie jst dla mnie zabawne). Jeśli jesteś w stanie odrzucić te brednie - odrzuć i wszystko zacznie Ci się układać w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Tragedie 31.08.07, 22:58 Wszystkie tragedie są następstwem grzechu , tylko nie wiem którego;archanioła czy Ewy? Nagrodę odbierzemy w niebie, albo i nie.Ziemianie powinni się modlić , modlić , modlić...jak nie mają nic innego do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś