Dodaj do ulubionych

Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:)

31.05.08, 19:25
Mam do Niej pytanko ale może jest ktoś chętny to zapraszam
Co sądzicie o Matce Boskiej z Guadelupy???
Jestem sceptyczką tych wszystkich domniemanych "cudów"ale z tym nie mogę sobie
poradzić!!
Ktoś moze mi to logicznie wyjaśnić??
Obserwuj wątek
    • etna82 a s t r o t a u r us 31.05.08, 19:34
      Co z tym Bogiem i jego rowem?
      • astrotaurus Re: a s t r o t a u r us 31.05.08, 19:46

W porząchu! :D
      • etna82 Re: a s t r o t a u r us 31.05.08, 19:56
        Odpowiedz mi- bedziesz wielki:)!!
        • etna82 Re: a s t r o t a u r us 31.05.08, 19:57
          A co powiesz o Matce Boskiej z Guadelupy????
    • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 21:07
      etna82 napisała:

> Mam do Niej pytanko ale może jest ktoś chętny to zapraszam
      > Co sądzicie o Matce Boskiej z Guadelupy???
      > Jestem sceptyczką tych wszystkich domniemanych "cudów"ale z tym nie mogę sobie
      > poradzić!!
      > Ktoś moze mi to logicznie wyjaśnić??

Najpierw ustal ile jest tych matek bo jak wiem to Jezus był jeden !
      • etna82 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 21:16
        kolter_hugh napisał:

> etna82 napisała:
        >
        > > Mam do Niej pytanko ale może jest ktoś chętny to zapraszam
        > > Co sądzicie o Matce Boskiej z Guadelupy???
        > > Jestem sceptyczką tych wszystkich domniemanych "cudów"ale z tym nie mogę
        > sobie
        > > poradzić!!
        > > Ktoś moze mi to logicznie wyjaśnić??
        >
        > Najpierw ustal ile jest tych matek bo jak wiem to Jezus był jeden !

Ja nie wiem ,pytam Ciebie, to ty madry jesteś
        Nie zapominaj ,ze stoisz najwyżej jeszcze :)
        • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 21:18
          etna82 napisała:
          > Ja nie wiem ,pytam Ciebie, to ty madry jesteś
          > Nie zapominaj ,ze stoisz najwyżej jeszcze :)

Jak na razie to okazałaś mi brak zaufania kierując to pytanie do Krytykantki !!
          • etna82 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 21:22
            Ale zaprosiłam niżej kazdego z Was ...
            Jej nie ma ,moze ja skrzywdziliście?
            • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 21:27
              etna82 napisała:

> Ale zaprosiłam niżej kazdego z Was ...
              > Jej nie ma ,moze ja skrzywdziliście?

Mi ona nie przeszkadza, co prawda nie zgadzam sie z 70% jej teorii ale .............
              • etna82 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 21:34
                Nie musisz sie z Nia zgadzać ale lubisz ja ,wiem:) Ja tez sie nie zgadzam z tym
                co Ty piszesz na temat Boga ale wiem ,ze posiadasz ogromna wiedze ,jak i
                Krytykantka i jeszcze kilka osób
                Wcieleniem Diabla to jest ten Astro az sie boje czytac jego posty!!Jak zostane
                moderatorem bedzie miał wstep wzbroniony!!:):) hahaha
                • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 21:43
                  etna82 napisała:

> Nie musisz sie z Nia zgadzać ale lubisz ja ,wiem:)

To ie jest kwestia czy ja kogoś lubię czy nie !!

Ja tez sie nie zgadzam z ty
                  > m
                  > co Ty piszesz na temat Boga

Zdaje się że jestem tu jedynym ateistą który tego domniemanego Boga nie obraża!!

ale wiem ,ze posiadasz ogromna wiedze ,jak i
                  > Krytykantka i jeszcze kilka osób

Tą wiedzę zdobywałem pewno z tyle lat ile ty masz w ogóle.

> Wcieleniem Diabla to jest ten Astro az sie boje czytac jego posty!!Jak zostan
                  > e
                  > moderatorem bedzie miał wstep wzbroniony!!:):) hahaha

Nie wolno nikomu zabraniać dostępu do forum ,bo staniemy się jak Inkwizycja
                  ,albo UB !!
                  • etna82 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 21:46
                    Wlasnie ,ze wolno W regulaminie jest ze nie wolno obrazac kobiet!!!:)
                    A On nie przebiera w epitetach!!Co za ,ehhh juz będe cicho bo jak wpadnie to juz
                    tu dla mnie miejsca nie bedzie:)
                    Ty nie obrazasz ,nie zauwazylam ale ciekawe dlaczego Cie moderator
                    wycinał??:)Cos tam bylo nie tak ,chyba??
                    • etna82 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 21:49
                      Napisz coś o tym cudzie ,jesli chcesz ,nie zmuszam...
                      Dobranoc
                      • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 21:59
                        etna82 napisała:

> Napisz coś o tym cudzie ,jesli chcesz ,nie zmuszam...
                        > Dobranoc

Jakim cudzie , cud to dopiero się zaczyna jak biskup zarabia na tym miliony a
                        tak to najczęściej jest z tymi ,,cudami"
                        • krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 22:01
                          kolter_hugh napisał:

>> Jakim cudzie , cud to dopiero się zaczyna jak biskup zarabia na
                          tym miliony a > tak to najczęściej jest z tymi ,,cudami"

Coś w tym jest ;). Matka Boża objawia sie zwykłym ludziom, bo
                          papieżom i biskupom nie ma odwagi sie objawić. Za wysokie progi? ;)
                          • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 22:03
                            krytykantka07 napisała:
                            > Coś w tym jest ;). Matka Boża objawia sie zwykłym ludziom, bo
                            > papieżom i biskupom nie ma odwagi sie objawić. Za wysokie progi? ;)

Jaka matka boska , Bóg nie ma Matki !!
                            • krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 22:10
                              kolter_hugh napisał:
                              >
                              > Jaka matka boska , Bóg nie ma Matki !!

Kolterku później do tego dojdziemy ;). Na razie zastanów sie
                              dlaczego Matka Boska objawiła sie nie biskupowi a wysłała prostego
                              człowieka, żeby biskupa przekonał.
                              • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 23:00
                                krytykantka07 napisała:
                                > Kolterku później do tego dojdziemy ;). Na razie zastanów sie
                                > dlaczego Matka Boska objawiła sie nie biskupowi a wysłała prostego
                                > człowieka, żeby biskupa przekonał.

Gdybym wierzył w to że ktoś coś widział , to na pewno nie jest znak dany od Boga
                                bo to go obraża!!! bo nie przez widzenie a wiarę w okup się wierzy !!
                                • krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 23:10
                                  kolter_hugh napisał:

> Gdybym wierzył w to że ktoś coś widział , to na pewno nie jest
                                  znak dany od Bog> a > bo to go obraża!!! bo nie przez widzenie a
                                  wiarę w okup się wierzy !!

Mnie nie chodzi o to, co znaczy wiara. Tu rozprawiamy się z
                                  manipulowaniem przez kler. Zastanów sie raz jeszcze czemu ta religia
                                  jest tak silna. Dlaczego Maryja objawia sie zwykłym ludziom i
                                  dlaczego kler to wykorzystuje. Na logikę powinna objawiać sie
                                  papieżom i biskupom, ale do ich pałaców nie wchodzi ;). Poza tym
                                  gdyby nawet im sie objawiała, to kler nie byłby tak bałwochwalony.
                                  To przesłanie, żeby wieśniak poszedł do pałacu biskupa wskazuje na
                                  to, że mamy do czynienia z manipulacją. A resztę robi wiara w cuda
                                  wsród plebsu i to oni podtrzymują mit o świętości kleru. A tak na
                                  marginesie. Czy ten biskup został wyniesiony na ołtarze? Powinien
                                  zostać, bo musiał być świety za życia skoro Maryja nie odważyła sie
                                  bezpośrednio do niego iść ;)
                                  • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 23:15
                                    krytykantka07 napisała:> Mnie nie chodzi o to, co znaczy wiara. Tu rozprawiamy się z
                                    > manipulowaniem przez kler. Zastanów sie raz jeszcze czemu ta religia
                                    > jest tak silna. Dlaczego Maryja objawia sie zwykłym ludziom i
                                    > dlaczego kler to wykorzystuje. Na logikę powinna objawiać sie
                                    > papieżom i biskupom, ale do ich pałaców nie wchodzi ;). Poza tym
                                    > gdyby nawet im sie objawiała, to kler nie byłby tak bałwochwalony.
                                    > To przesłanie, żeby wieśniak poszedł do pałacu biskupa wskazuje na
                                    > to, że mamy do czynienia z manipulacją. A resztę robi wiara w cuda
                                    > wsród plebsu i to oni podtrzymują mit o świętości kleru. A tak na
                                    > marginesie. Czy ten biskup został wyniesiony na ołtarze? Powinien
                                    > zostać, bo musiał być świety za życia skoro Maryja nie odważyła sie
                                    > bezpośrednio do niego iść ;)

Może ustalmy , Maria jest od 2 tys lat nieboszczką ,więc nikomu się nie objawia
                                    , mówiąc językiem ludzi pobożnych , to diabeł we własnej osobie mami durnych
                                    wieśniaków , a kler który jest diabelskim pomiotem ma z tego korzyść !!
                                    • krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 23:20
                                      kolter_hugh napisał:

> Może ustalmy , Maria jest od 2 tys lat nieboszczką ,więc nikomu
                                      się nie objawia > , mówiąc językiem ludzi pobożnych , to diabeł we
                                      własnej osobie mami durnych > wieśniaków , a kler który jest
                                      diabelskim pomiotem ma z tego korzyść !!

Właśnie to ustalamy. Dlaczego diabeł mami durnych wieśniaków, a kler
                                      ma z tego korzyść? Dlaczego diabeł nie mami kleru? ;)
                                      • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 23:41
                                        krytykantka07 napisała:
                                        > Właśnie to ustalamy. Dlaczego diabeł mami durnych wieśniaków, a kler
                                        > ma z tego korzyść? Dlaczego diabeł nie mami kleru? ;)

On wszystkich mami , kler ,wieśniaków ITD ,ITP
                                        • krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 01.06.08, 10:08
                                          kolter_hugh napisał:

> On wszystkich mami , kler ,wieśniaków ITD ,ITP

To nie tak. On mami wybrane grupy społeczne ;). Mami wieśniaków i
                                          zakonników. To jednak ciekawe ;). Mami zawsze biednych i
                                          nieszczęśliwych ludzi, a każe im pójść do biskupów. Gdyby to nie
                                          było takie dziwne, to pomyślałabym, że faktycznie jest w tym
                                          szatański plan zniszczenia świata. Dzięki temu ten hierarchiczny
                                          kler ma sie dobrze, a szatan może panować nad światem.
                                          • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 01.06.08, 19:05
                                            krytykantka07 napisała:
                                            >
                                            > To nie tak. On mami wybrane grupy społeczne ;). Mami wieśniaków i
                                            > zakonników. To jednak ciekawe ;). Mami zawsze biednych i
                                            > nieszczęśliwych ludzi, a każe im pójść do biskupów. Gdyby to nie
                                            > było takie dziwne, to pomyślałabym, że faktycznie jest w tym
                                            > szatański plan zniszczenia świata. Dzięki temu ten hierarchiczny
                                            > kler ma sie dobrze, a szatan może panować nad światem.

No nie bardzo określone grupy !!!

1 Jana 5,19
                                            Wiemy, że jesteśmy z Boga, cały zaś świat leży w mocy Złego.
                                          • etna82 Beautiful Sunday:) ( kocham Was oboje:) 01.06.08, 21:24

Milego wieczoru:)
                                            pl.youtube.com/watch?v=feegxv4goKo&feature=related
                    • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 21:58
                      etna82 napisała:

> Wlasnie ,ze wolno W regulaminie jest ze nie wolno obrazac kobiet!!!:)
                      > A On nie przebiera w epitetach!!Co za ,ehhh juz będe cicho bo jak wpadnie to ju
                      > z
                      > tu dla mnie miejsca nie bedzie:)
                      > Ty nie obrazasz ,nie zauwazylam ale ciekawe dlaczego Cie moderator
                      > wycinał??:)Cos tam bylo nie tak ,chyba??

Nie widzisz bo moderator to wyciął ::))))
                    • astrotaurus Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 01.06.08, 01:52

etna82 napisała:

**Wlasnie ,ze wolno W regulaminie jest ze nie wolno obrazac kobiet!!!:)**

Nie obrażam kobiet, ani nikogo.
                      Często jedynie rozmówcy obrażają się. Ale z obrażalskimi tak zawsze.

**A On nie przebiera w epitetach!!**

Nigdy nie używam epitetów, a jedynie dobrze uzasadnionych opinii.

**Co za ,ehhh juz będe cicho bo jak wpadnie to juz tu dla mnie miejsca nie
                      bedzie:)**

Nie mam żadnych mocy sprawczych na tym forum.
                      A po drugie to forum publiczne i jeszcze nie ma na nim możliwości usypiania
                      szkodliwców, do których sie zresztą jeszcze nie zaliczasz. :D
                      • 1-kkk Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 02.06.08, 16:19

>
                        > Nie mam żadnych mocy sprawczych na tym forum.
                        > A po drugie to forum publiczne i jeszcze nie ma na nim możliwości usypiania
                        > szkodliwców, do których sie zresztą jeszcze nie zaliczasz. :D

Matomias ja zaliczam Twoje zachowanie do zachowania chamskiego - z kultura nie
                        majacego nic wspolnego( po lekturze twoich postow)
                        Poza tym piszesz tak jakbys uwazal siebie za najmadrzejszego!!
                        Tylko glupi czlowiek tak uwaza Madry zawsze ma pytania watpliwosci

>
          • krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 21:55
            kolter_hugh napisał:

> Jak na razie to okazałaś mi brak zaufania kierując to pytanie do
            Krytykantki !!

Jeszcze trochę i pomyślę, że jesteś zazdrosny Kolterku ;)
            • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 22:00
              krytykantka07 napisała:

> kolter_hugh napisał:
              >
              > > Jak na razie to okazałaś mi brak zaufania kierując to pytanie do
              > Krytykantki !!
              >
              > Jeszcze trochę i pomyślę, że jesteś zazdrosny Kolterku ;)

Na razie nie , ale ..................
              • krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 22:04
                kolter_hugh napisał:

> Na razie nie , ale ..................

Oki, nie będę sie w takim razie wymądrzać, żeby Ci nie robić
                przykrości ;). Obiecałam, że pozostaniesz numerem jeden ;). Wiesz,
                że Cię lubię ;). No a jak będziesz zazdrosny, to Ty mnie nie
                będziesz lubił ;). To byłoby niedobrze ;).
                • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 22:10
                  krytykantka07 napisała:
                  >
                  > Oki, nie będę sie w takim razie wymądrzać, żeby Ci nie robić
                  > przykrości ;).

Mi nie zrobisz przykrości bo jestem twoim aliantem ::)))

Obiecałam, że pozostaniesz numerem jeden ;).

Na razie chyba nie masz na to wpływu ???

Wiesz,
                  > że Cię lubię ;).

Po co i za co ??
                  No a jak
                  będziesz zazdrosny, to Ty mnie nie
                  > będziesz lubił ;). To byłoby niedobrze ;).

Nie jestem na razie zazdrosny ::)))
                  • krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 22:23
                    kolter_hugh napisał:

> Na razie chyba nie masz na to wpływu ???

No ja nie, ale wątek założony przez Etnę pokazał coś innego ;)

> Po co i za co ??

Powiedzmy, że za intelekt ;). To co Ty dla mnie kopiujesz ja sobie
                    tłumaczę na swój sposób. A dzięki Tobie nie muszę szukać. No i do
                    tego zdarza Ci sie, że mnie bronisz. Jak więc mogę Cię nie lubić?

> Nie jestem na razie zazdrosny ::)))

No i niech tak zostanie. Jak będę z Tobą rywalizować, to może sie to
                    zmienić. Ja rywalizacji nie lubię, a cenię sobie współpracę ;).
                    • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 23:03
                      krytykantka07 napisała:
                      >
                      > No ja nie, ale wątek założony przez Etnę pokazał coś innego ;)

Czy napisała o zmianie na podium ???

> Powiedzmy, że za intelekt ;). To co Ty dla mnie kopiujesz ja sobie
                      > tłumaczę na swój sposób. A dzięki Tobie nie muszę szukać. No i do
                      > tego zdarza Ci sie, że mnie bronisz. Jak więc mogę Cię nie lubić?

Robie to tylko po pijaku ::))))

> No i niech tak zostanie. Jak będę z Tobą rywalizować, to może sie to
                      > zmienić. Ja rywalizacji nie lubię, a cenię sobie współpracę ;).

Jednak o pełnej współpracy nie ma mowy masz trochę za kontrowersyjne poglądy z
                      którymi mało kiedy sie zgadzam,ale skoro jesteś antyklerykalna to nie komentuje
                      ich !!!
                      • krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 23:16
                        kolter_hugh napisał:

> Czy napisała o zmianie na podium ???

Nie, ale zwróciła sie z pytaniem do mnie, czym uraziła Ciebie ;).
                        Sam się poczułeś zdetronizowany.

>> Robie to tylko po pijaku ::))))

Nie mów, bo jeszcze uwierzę, że na trzeźwo jesteś katolikiem ;)

> Jednak o pełnej współpracy nie ma mowy masz trochę za
                        kontrowersyjne poglądy z > którymi mało kiedy sie zgadzam,ale skoro
                        jesteś antyklerykalna to nie komentuje > ich !!!

Moje poglądy wcale nie są kontrowersyjne. Chyba, że naukę Jezusa
                        uważasz za kontrowersyjną. Zapewniam, że jest on aspójna, po
                        odrzuceniu ST ;). Jest spójna na tyle, żeby widzieć, że Bóg Ojciec
                        Jezusa to nie jest Jehowa ;). Jezus przekazywał całkiem inne treści
                        w swoim nauczaniu.
                        • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 23:40
                          krytykantka07 napisała:
                          > Nie, ale zwróciła sie z pytaniem do mnie, czym uraziła Ciebie ;).
                          > Sam się poczułeś zdetronizowany.

Może inaczej ,ja nie jestem biegły w tych coraz to nowych ,, matkach " Jezusa
                          ,więc tak odpisałem dla odczepnego ::)))

> Nie mów, bo jeszcze uwierzę, że na trzeźwo jesteś katolikiem ;)

Czy pijany, czy trzeżwy jestem nim bo oficjalnie nigdy z tej sekty się nie
                          wypisałem ::)))

> Moje poglądy wcale nie są kontrowersyjne.

Przypominam ze to moja ocena , a ty możesz uważać ze nie ,co wcale mojego
                          stanowiska na dzień dzisiejszy nie zmieni !!

Chyba, że naukę Jezusa
                          > uważasz za kontrowersyjną.

Nie uważam żebyś zbyt wiele jego nauk tu przedstawiła !!

Zapewniam, że jest on aspójna, po
                          > odrzuceniu ST ;). Jest spójna na tyle, żeby widzieć, że Bóg Ojciec
                          > Jezusa to nie jest Jehowa ;). Jezus przekazywał całkiem inne treści
                          > w swoim nauczaniu.

No i tu jest pies pogrzebany ,bo jakoś twoich słów nie potwierdza biblia
                          • isi.4 Krytykantko.. 01.06.08, 02:23
                            Tak przy okazji, uważasz, że chrześcijaństwo może się obyć bez kleru? Jak sobie
                            to wyobrażasz? Kto miałby tej wiary nauczać? Pewnie, możesz powiedzieć że sama
                            byś uczyła swoje dzieci ale równie dobrze mogłabyś nie posyłać dzieci do szkoły
                            i sama uczyć je w domu. Czy byłyby wtedy odpowiednio wykształcone?
                            • anna.1 Re: Krytykantko.. 01.06.08, 09:39
                              Na kolejnym etapie rozwoju człowiek prawdopodobnie nie będzie potrzebował
                              kapłanów..,ale dziś nawet ludzie rozwinięci duchowo potrzebuja, przynajmniej na
                              początku swej drogi mistrzówW przyszłości wiedza (mądrosć ) duchowa będzie czyms
                              naturalnym.. Kosciół, nie tylko katolicki to struktura, instytucja, podobnie jak
                              państwo.. Jego rola w rozwoju ludzkosci jest ogromna
                              Nasz system edukacyjny pozwala na kztalcnia dzieci w domu ale korzystaja z tego
                              jednostki
                              • astrotaurus Re: Krytykantko.. 01.06.08, 10:02

anna.1 napisała:

**Kosciół, nie tylko katolicki to struktura, instytucja, podobnie jak państwo..
                                Jego rola w rozwoju ludzkosci jest ogromna**

Zaiste, święte słowa. Nigdy nie było większego hamulcowego!!

Właściwsze byłoby zatem sformułowanie, że "jego rola w niedorozwoju ludzkości
                                jest ogromna".
                                • krytykantka07 Re: Krytykantko.. 01.06.08, 10:29
                                  astrotaurus napisał:

> Zaiste, święte słowa. Nigdy nie było większego hamulcowego!!
                                  > > Właściwsze byłoby zatem sformułowanie, że "jego rola w
                                  niedorozwoju ludzkości > jest ogromna".

Zgadzam sie z tym. Nikt też równie skutecznie ludzi od Boga nie
                                  odciągnął jak kler i nikt równie skutecznie nie wpakował ich w
                                  objęcia szatana, który jest bogiem dla kleru. Dlatego kler walczył z
                                  każdym postępem i walczy do tej pory. Ludzie, którzy zaczynają sie
                                  rozwijać i potrafią samodzielnie myśleć są zagrożeniem dla kleru.
                                  >
                              • kolter_hugh Re: Krytykantko.. 01.06.08, 19:02
                                anna.1 napisała:
                                Jego rola w rozwoju ludzkosci jest ogromna

Jeżeli Europa się rozwijała to nie dzięki Krk ,ale właśnie wbrew niemu !!
                                pl.wikipedia.org/wiki/Indeks_ksi%C4%85g_zakazanych
                                pl.wikipedia.org/wiki/Giordano_Bruno
                            • krytykantka07 Re: Krytykantko.. 01.06.08, 10:25
                              isi.4 napisała:

> Tak przy okazji, uważasz, że chrześcijaństwo może się obyć bez
                              kleru? Jak sobie > to wyobrażasz? Kto miałby tej wiary nauczać?

Powiem inaczej z klerem to chrześcijaństwa nie będzie, będzie tylko
                              katolicyzm. Jakiej wiary chcesz więc nauczać? Chcesz nauczać dzieci
                              o bogu, który jest bogiem wojny i którym dowolnie można manipulować
                              oszukując go, że więcej grzeszyć nie będziesz? Chrześcijaństwo nie
                              potrzebuje sakramentu pokuty, bo Bóg nie potrzebuje takich ludzi,
                              którzy nie żałują prawdziwie za grzechy i dalej je popełniają.
                              Chrześcijaństwo nie polega na wywyższaniu sie, a to jest udziałem
                              kleru. Grzech pychy to grzech i nie jest wcale uświęcony dlatego, że
                              coś powiedział papież albo biskup czy prymas. Hierarchii w
                              chrześcijaństwie nie ma. Bo wtedy jest bałwochwalstwo.
                              Chrześcijaństwo to dobra nowina i nawróconych nawracać nie trzeba.
                              To Ty w domu dobrym przykładem swojego życia i Twój mąż uczycie
                              swoje dziecko miłości do Boga. Na tym polega życie w duchu miłości
                              bliźniego. I zapewniam Cię, że nic wiecej nie trzeba, a Twoje
                              dziecko będzie umiało oprzeć sie pokusom świata. Nie musisz mu
                              niczego zakazywać ani nakazywać jeśli traktujesz je jak
                              pełnoprawnego cżłonka rodziny.

Pewnie, możesz powiedzieć że sama > byś uczyła swoje dzieci ale
                              równie dobrze mogłabyś nie posyłać dzieci do szkoły
                              > i sama uczyć je w domu. Czy byłyby wtedy odpowiednio wykształcone?

Widzisz to jest nieuniknione. Internet wystarczy, bo wszystko to co
                              potrzebujesz do nauczania masz w internecie. Czy wszystko czego
                              dzieci sie uczą jest im potrzebne? I co znaczy odpowiednio
                              wykształcone? Czy jesteś pewna, że teraz ludzie tacy są? To tylko
                              ułuda ;). Dopóki Ty nie zobaczysz,że coś jest łatwe wmówią Ci, że
                              jest trudne. Dlatego myśle, że przy rozwoju ludzi zacznie sie bunt.
                              Okaże sie, że sędziowie i cały wymiar sprawiedliwości są
                              niepotrzebni bo na niczym sie nie znają, politycy są niepotrzebni,
                              bo sama byłabyś lepszym politykiem, menadżerowie i inni
                              przedstawiciele handlowi, no i kler jest niepotrzebny. Obawiam sie,
                              że niewiele wtedy zostanie zawodów. Umysłowych nie będzie na
                              pewno ;). To wiara ludzi, że coś jest trudne sprawia, że te zawody
                              jeszcze są ;).
                            • kolter_hugh Re: Krytykantko.. 01.06.08, 19:00
                              isi.4 napisała:

> Tak przy okazji, uważasz, że chrześcijaństwo może się obyć bez kleru? Jak sobie
                              > to wyobrażasz? Kto miałby tej wiary nauczać? Pewnie, możesz powiedzieć że sama
                              > byś uczyła swoje dzieci ale równie dobrze mogłabyś nie posyłać dzieci do szkoły
                              > i sama uczyć je w domu. Czy byłyby wtedy odpowiednio wykształcone?

Zawsze są jacyś przełożeni ,ale nie w takiej formie jak to widać w Krk
                              • asterix-2 Etno:) 03.06.08, 16:40
                                Ten obraz to Leonidas jak malowany. A jak się dobrze przyjrzec to wychodzi takie
                                skrzyżowanie aliena z predatorem. Niesamowite!!!
                                Jutro lecę do Meksyku i zaczynam czcić ten obraz
    • krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 31.05.08, 21:54
      etna82 napisała:

> Mam do Niej pytanko ale może jest ktoś chętny to zapraszam
      > Co sądzicie o Matce Boskiej z Guadelupy???
      > Jestem sceptyczką tych wszystkich domniemanych "cudów"ale z tym
      nie mogę sobie > poradzić!! > Ktoś moze mi to logicznie wyjaśnić??

Witaj Etno. Miło mi, że pytasz o mnie. Co do cudów, to zauważ, że
      one nie stają sie udziałem kleru, tylko tych zwykłych skromnych
      ludzi. Więc jest to raczej dowód na to, że Bóg potępia pychę w
      wykonaniu kleru. To, że kler sie później podpisuje pod takimi cudami
      i identyfikuje sie z nimi jest co najmniej śmieszne. To tak jak sie
      mówi: " konia kują, żaba nogę podstawia ". Dzięki temu, że ci
      ludzie, którzy mieli objawienia identyfikują sie z KK czyli kler
      myśli, że z nim ta pycha kleru nie zostanie złamana. Jest coś
      jeszcze w tych objawieniach. Matce Boskiej tak zależało na opinii
      biskupa? No to czemu jemu się nie objawiła? Potrzebowała pośrednika?
    • astrotaurus Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 01.06.08, 01:21

etna82 napisała:

**Co sądzicie o Matce Boskiej z Guadelupy???**

Oooo! Matka boska z Gwadelupy jest debeściasta!

Nawet dżejpitu jej sie pokłonił w jednej z pierwszych podróży zagranicznych
      (może nawet pierwaszą...). Chociaż pewnie słabo się kłaniał, bo jak go Ali Agca
      postrzelił to tylko fatimska ruszyła tyłek, żeby go uratować. Inne się leniły z
      jasnogórską naszą rodaczką na czele.

Ale nie jestem drobiazgowy.
      Niech żyją wszystkie cudowne matki boskie z naszyboskimi i nadrzewnymi łącznie!
      I niech żyją wszystkie cudowne kopie kopii ich obrazów! :D
      • krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 01.06.08, 17:45
        astrotaurus napisał:

jak go Ali Agca > postrzelił to tylko fatimska ruszyła tyłek, żeby
        go uratować. > > Ale nie jestem drobiazgowy.

Właśnie jesteś drobiazgowy. Matka Boska Fatimska ma święto w dniu 13
        maja, a w tym dniu został postrzelony JPII. No to kto miał go
        ratować? ;). Wtedy tylko Matka Boska Fatomska mogła uczynić cud.
        Gdyby uczyniła inna to i tak byłoby to na konto Fatimskiej ;). Co
        innego gdyby wtedy nie było daty 13 maja. O to wtedy byśmy nie
        wiedzieli, kto uratował JPII. Trzeba byłoby dziękować Bogu, Jezusowi
        Duchowi Świętemu, wszystkim Matkom Bożym i wszystkim świętym ;).
        >
      • etna82 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 01.06.08, 21:21
        Dziekuje ...a s t r o t a u r u s i e ..ciesze sie ,ze szanujesz Matki Boskie
        Jest jeszcze jadna Matka Boska Kiepska.. gdzieś przeczytałam ale nie wiem czy to
        sprawdzone..informacje
    • psycho.patyk Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 01.06.08, 02:05
      Iluż to bogów musi być, skoro tyle matek boskich na świecie się uchowało!
      • etna82 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 01.06.08, 21:21
        psycho.patyk napisał:

> Iluż to bogów musi być, skoro tyle matek boskich na świecie się uchowało!

Może ktoś wie?
    • 2-bad Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 02.06.08, 15:47

Zastanów się dziewczyno, co Ty bredzisz.
      Postępujesz jak chory człowiek szukający pomocy u operatora dźwigu
      lub innego równie wybitnego specjalisty w dziedzinie zdrowia.
      Masz pytania, wątpliwości odnośnie religii ?
      Nie wiesz gdzie się zwrócić ?

• 1-kkk Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 02.06.08, 15:52
        2-bad napisała:

>
        > Zastanów się dziewczyno, co Ty bredzisz.
        > Postępujesz jak chory człowiek szukający pomocy u operatora dźwigu
        > lub innego równie wybitnego specjalisty w dziedzinie zdrowia.
        > Masz pytania, wątpliwości odnośnie religii ?
        > Nie wiesz gdzie się zwrócić ?

Napewno nie znajdzie odpowiedzi u Ciebie Bo chamskie zachowanie to by ja napewno
        odstraszylo?

>
        >
        • 2-bad Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 02.06.08, 16:26

czasami lepiej być chamem niż obłudnikiem
          • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 12:04
            2-bad napisała:

>
            > czasami lepiej być chamem niż obłudnikiem

Jak raz u ciebie to się skumulowało ::))))
            • 2-bad Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 15:19

belki w swoim oku nie widzisz ?

• astrotaurus Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 02.06.08, 19:13

2-bad napisała:

**Zastanów się dziewczyno, co Ty bredzisz.
        Postępujesz jak chory człowiek szukający pomocy u operatora dźwigu lub innego
        równie wybitnego specjalisty w dziedzinie zdrowia. Masz pytania, wątpliwości
        odnośnie religii ? Nie wiesz gdzie się zwrócić ?**

Beznadziejne porównanie!
        Dowodzisz tylko jak upodlony religią masz mózg. Zapewne Ty w razie wątpliwości
        poleciałabyś do kościoła spowiadać się i leżąc krzyżem bić głową w podłogę dla
        przebłagania swojego strachu.
        Normalny człowiek pytania zadaje tam, gdzie może uzyskać odpowiedź.
        Czy jakiś wierzący w bajki, albo tylko "pracujący w finansach" matoł w czarnej
        kiecce będzie w stanie powiedzieć o religii tyle, ile może powiedzieć człowiek
        myślący?!
        • 2-bad Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 15:30
          Porównanie jak najbardziej trafione.

Wiara dodaje odwagi- nie tylko mnie .

Normalny człowiek nie pyta wszystkich dookoła, ale sam próbuje
          odnaleźć odpowiedź.
          Normalny, więc i dojrzały zarazem, cechuje się autonomią myślenia,
          nie negując kompulsywnie cudzej wiary. Nie musi też posuwać się do
          manipulacji faktami chcąc udowodnić własne "racje".

Niech o religii wypowiadają sie Ci, co wiarę posiadają.

Inaczej to opowieść ślepego o kolorach.

• krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 02.06.08, 19:13
        2-bad napisała:

>> Zastanów się dziewczyno, co Ty bredzisz.
        > Masz pytania, wątpliwości odnośnie religii ?
        > Nie wiesz gdzie się zwrócić ?

Może podpowiedz, że do nadzwyczajnego Japolana ;). Niestety na forum
        Lublin on już nie pisze, chociaż ja za Twoim przykładem też go
        zaprosiłam. No ale po tej awanturze sam się wyrejestrował.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=78564892&a=78723284

• 2-bad Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 15:35
          krytykantka07 napisała:

> > Masz pytania, wątpliwości odnośnie religii ?
          > > Nie wiesz gdzie się zwrócić ?

> Może podpowiedz, że do nadzwyczajnego Japolana ;). Niestety na
          forum Lublin on już nie pisze, chociaż ja za Twoim przykładem też
          go zaprosiłam. No ale po tej awanturze sam się wyrejestrował.

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=78564892&a=78723284

zniekształcanie faktów - jakie to u ciebie typowe :))
          wyrejestrowal sie wtedy, gdyż jak SAM NAPISAŁ nie zgadzał sie na
          sposób administrowania na Forum.

Poza tym,
          doskonale wiesz, że Japolan w dalszym ciągu bierze aktywny udział w
          dyskusjach na różnych forach, nie wykluczając lubelskiego.
          :)

• krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 04.06.08, 00:02
            2-bad napisała:

> zniekształcanie faktów - jakie to u ciebie typowe :))
            > wyrejestrowal sie wtedy, gdyż jak SAM NAPISAŁ nie zgadzał sie na
            > sposób administrowania na Forum.

A niby co ja skopiowałam jak nie ten wątek?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=78564892&a=78690809
            > Poza tym, > doskonale wiesz, że Japolan w dalszym ciągu bierze
            aktywny udział w > dyskusjach na różnych forach, nie wykluczając
            lubelskiego. > :)

Tiaaaaaaaa ja to doskonale wiem? A skąd niby miałabym to wiedzieć?
            Czy ja śledzę Japolana tak jak Ty mnie? Skoro napisał, że się
            wyrejestrował to może pisać jako gość. Ale dlaczego miałby wtedy
            pisać?

• etna82 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 02.06.08, 20:09
        2-bad napisała:

>
        > Zastanów się dziewczyno, co Ty bredzisz.
        Zostalam wychowana w rodzinie katolickiej Wcześniej mieszkałam z rodzicami i chodziłam posłusznie do Kościoła .Wiesz co to jest presja rodziny ..środowiska w ktorym zyjesz?
        Teraz mieszkam sama - do kościoła nie chodze.
        Wiele spraw mnie interesuje ale nadal jestem zwiazna z osobami wyznania katolickiego i nie mam odwagi rozmawiać z nimi na takie tematy

Myslę ,ze fora religijne są właśnie po to żeby zadawać takie pytania.
        Jesli nie interesuje Cię temat to nie musisz odpowiadać .Ja nie pisze pod wątkami ktore mnie nie interesują jak rowniez staram sie nie oceniać drugiego czlowieka , nie wybuchać agresją ,złością
        Napewno Cie to rozbawi a może nawet będziesz dumna z siebie ,że udało Ci sie doprowadzić mnie do łez
        Pozdrawiam
        • krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 02.06.08, 20:24
          Naprawdę mi przykro Etno, ale oberwałaś za to, że poświęciłaś mi
          wątek. Nie wiem dlaczego 2-bad sie do mnie przyczepiła i co więcej:
          wydaje się jej, że mnie zna. Dlaczego mnie nienawidzi i nazywa
          prostytutką - też nie wiem. Ale sie tym nie przejmuję. Ona nie jest
          w stanie mnie obrazić, bo na niej mi nie zależy ;).

Pozdrawiam cieplutko :)
          • etna82 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 02.06.08, 20:41
            Nikogo tu nie znam ,nie wiem wogole o co chodzi.Mam wiele pytań ale już nie będę
            pytać - boję sie ataków ,juz taka jestem
            Pozdrawiam serdecznie Dobranoc
            • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 12:09
              etna82 napisała:

> Nikogo tu nie znam ,nie wiem wogole o co chodzi.Mam wiele pytań ale już nie będ
              > ę
              > pytać - boję sie ataków ,juz taka jestem
              > Pozdrawiam serdecznie Dobranoc

Pytaj , pytaj bo ciekawość to pierwszy stopień do ....wiedzy , nie piekła jak to
              katolicy mówią::))))))
          • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 12:07
            krytykantka07 napisała:

> Naprawdę mi przykro Etno, ale oberwałaś za to, że poświęciłaś mi
            > wątek. Nie wiem dlaczego 2-bad sie do mnie przyczepiła i co więcej:
            > wydaje się jej, że mnie zna. Dlaczego mnie nienawidzi i nazywa
            > prostytutką - też nie wiem. Ale sie tym nie przejmuję. Ona nie jest
            > w stanie mnie obrazić, bo na niej mi nie zależy ;).
            >
            > Pozdrawiam cieplutko :)

Marudna to ty jesteś ,ale z tą prostytucją to przecięcie kiedyś ten /ta 2 bad
            napisał/a do mnie na priwa maila sadząc że weżmie mnie na jakieś zwierzenia,
            sugerując np ; to żebym wybaczył duchownym ::)))).
            He he miała/ał pewno nadzieje że zwierze się z molestowania jakiego doznałem
            jako dziecko ::)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • isi.4 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 02.06.08, 21:19
          Etno ,jeszcze raz bo wpisałam pod innymwatkiem ,omylkowo:)
          \
          A więc piszac na na forum musisz uodpornic sie na złośliwców .Omija z daleka
          intruzow:):)
          Pozdrofka
          • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 12:10
            isi.4 napisała:

> Etno ,jeszcze raz bo wpisałam pod innymwatkiem ,omylkowo:)
            > \
            > A więc piszac na na forum musisz uodpornic sie na złośliwców .Omija z daleka
            > intruzow:):)
            > Pozdrofka

Przestań tak jej radzić bo będzie musiała mnie wykreślić ::(((((
            • isi.4 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 13:20
              kolter_hugh napisał:

> Przestań tak jej radzić bo będzie musiała mnie wykreślić ::(((((

hehe z tego co zdazylam przeczytac to jesteś jej numerek 1!
              Ale chyba skutecznie zniecheciala ja do pisania ta cala 2bad:(:(
              • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 13:26
                isi.4 napisała:

> kolter_hugh napisał:
                >
                > > Przestań tak jej radzić bo będzie musiała mnie wykreślić ::(((((
                >
                > hehe z tego co zdazylam przeczytac to jesteś jej numerek 1!
                > Ale chyba skutecznie zniecheciala ja do pisania ta cala 2bad:(:(

Ta niby 2 bad to facet !!!!!
                • krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 13:36
                  kolter_hugh napisał:

> Ta niby 2 bad to facet !!!!!

A, no to teraz rozumiem dlaczego on za mną łazi po forach ;).
                  Kobieta nie mogłaby być tak mną zainteresowana ;)
                  • kolter_hugh Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 13:41
                    krytykantka07 napisała:

> kolter_hugh napisał:
                    >
                    > > Ta niby 2 bad to facet !!!!!
                    >
                    > A, no to teraz rozumiem dlaczego on za mną łazi po forach ;).
                    > Kobieta nie mogłaby być tak mną zainteresowana ;)

Może to Lesba ????????
                    • krytykantka07 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 13:55
                      No coś Ty!!! On jest zauroczony Japolanem. To w takim razie raczej
                      gej!!!I do tego walczy ze mną bo ośmieliłam sie krytykować Japolana.
                      Czyli tylko z tego względu za mną łazi, bo chce go pomścić ;)
        • 2-bad Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 15:47
          > Myslę ,ze fora religijne są właśnie po to żeby zadawać takie
          pytania.

A ja myślę, że szukanie pytań odnosnie Boga na tego typu forach to
          oznaka naiwności. Wybacz, ale tak to wygląda.

> Jesli nie interesuje Cię temat to nie musisz odpowiadać.
          Ja nie pisze pod wątkami ktore mnie nie interesują jak rowniez
          staram sie nie oceniać drugiego czlowieka , nie wybuchać
          agresją ,złością

Kiedy dostrzegam absurd w danej sytuacji to reaguję. Chyba normalny
          odruch.

> Napewno Cie to rozbawi a może nawet będziesz dumna z siebie ,że
          udało Ci sie doprowadzić mnie do łez

Wzbudzanie winy nie powiodło się.
          Do łez doprowadziła Ciebie świadomość własnego błędu - runięcie jak
          domku z kart pochopnie wykreowanego autorytetu.

> Pozdrawiam

Również pozdrawiam

• isi.4 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 15:57
            nie wyslilaś sie 2-bad ,jakbym sluchala siostry synka ze starszakow, 5 latka (
            napewno by sie obrazil na mnie gdyby to przeczytal)
            Rusz mozgiem może uda cie napisać cos madrego bo u podobno inteligentna
            jestes- jakos trudno po twoich postach to zauwazyć
          • isi.4 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 16:03
            Och 2-bad bym zapomnial!!Jestes trollem forumowym nikim wiecej!!
            Jak zdążyłam zauważyć to forumowicze juz maja wyrobiona opinie na Twoj temat
            I sluszną. Popieram
            hahaha
        • 2-bad Replay :) 03.06.08, 16:07
          Widzisz Etna, ja też wychowałam się w rodzinie katolickiej.
          Nie byłam gorliwym katolikiem, w pewnym momencie wręcz sądziłam, że
          lepiej odsunąć sie na chwile od Kościoła. Dziś wiem, że dobrze
          postąpiłam nie ulegając tamtej myśli.

Podobnie ja Ty, mieszkam sama.
          W swoim życiu zetknęłam się ze środowiskiem ateistycznym, które
          okazało się zupełnym bagnem.

Zauważ, że każde wydarzenie w naszym życiu ma jakiś cel, czasem
          ukryty, widzialny dopiero po pewnym czasie.
          Poznanie ateistów i jednocześnie fanatycznych przeciwników Kościoła
          pozwoliło mi inaczej spojrzeć na własną wiarę. Utwierdziło mnie też
          w przekonaniu, że do duchowości się dojrzewa. Wiara w człowieku
          nieustannie ewoluuje i nigdy nie jest doskonała.

Nie daj się zwieść pozorom, Etna.
          Nie idealizuj obcych osób i nie gub złudzeń. Może wtedy będzie mniej
          płaczu, a więcej zdrowego rozsądku.

• 1-kkk Re: Replay :) 03.06.08, 16:28
            Madry człowiek zawsze pyta tylko głupi uważa ,ze wie wszystko
            Nic nie wniołaś mąderego na to BAD poza złośliwościa w stosunku do dziewczyny
            która nikogo nie obraża i jest tu od niedawna .Ale co Ty możesz wiedzieć o tym
            ,ze są ludzie wrażliwi??Ty tego nie znasz Najważniejsze dokopać takiej osobie
            co wiadomo ,ze chamska nie bedzie Tak najbezpieczniej czyż nie??bo trzeba sie
            wyleczyć z własnych kompleksów
          • kolter_hugh Re: Replay :) 03.06.08, 20:11
            2-bad napisała:
            > Podobnie ja Ty, mieszkam sama.
            > W swoim życiu zetknęłam się ze środowiskiem ateistycznym, które
            > okazało się zupełnym bagnem.

No tak za to środowisko Tzw wierzących to same aniołki z księdzem np;
            alkoholikiem ::)))
    • 1-kkk Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 16:29
      Etno ,ja uważam ,że z Bogiem nie ma to nic wspólnego. Drugie przykazanie
      Dekalogu zabrania oddawania jakiejkolwiek czci wizerunkom. To przykazanie mimo
      że nie jest nauczane w niektórych Kościołach, jednak nigdy nie zostało przez
      Boga odwołane. Co do osoby przedstawionej na obrazie i jej roli w pobożności
      niektórych ludzi, to Biblia mówi wyraźnie że wszelka cześć należy się tylko
      Bogu, a jedynym pośrednikiem pomiędzy Bogiem a ludźmi jest Jezus.
    • anna.1 Re: Gdzie jest ulubiona krytykantka07??,moja:) 03.06.08, 17:01
      Tu nie chodzi aby to logicznie wytłumaczyć ponieważ nie wszystko da się
      logicznie wytłumaczyć a jeżeli chodzi o wiarę to jest to kwestia naszych
      przekonań i przeczuć jeżeli w coś wierzymy poniewż podpowiada nam tak sumienie
      to lepiej wierzyć niż nie ponieważ wtedy nic nie tracimy a wiele możemy zyskać a
      jeżeli nie będziewmy wierzyć to wiele stracimy a nic nie zyskamy, ot co.
      Myślę że wielkie zdanie jest tu nie potrzebne jak mówią słowa pewnej pisenki "
      gdyby wiara twa była wielka jak gorczycy ziarnko rzekłbyś do góry przesuń się a
      góra posłusznie przesunie się"
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka