Dodaj do ulubionych

Fundacja pomocy zadłużonym .

• mordimer.madderdin @ łukasz gałuszka 22.03.13, 05:42
      Chyba pierwszy raz tutaj przeklnę: spieprzaj gnoju z tą swoją piramidą finansową.

Nie wstyd ci naciągać ludzi w tarapatach? Oczywiście, że ci nie wstyd bo jesteś zwykłym tępym [...] Obyś kiedyś znalazł się w ich położeniu.
    • Gość: kasia Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 14:44
      witam czy już udało założyć się to stowarzyszenie? bo też chciałabym się przyłączyć.
      • borow-eczka Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 08.04.13, 16:46
        Witam,nie wiem czy stowarzyszenie istnieje otrzymalam kilka odp.ze to naciaganie ludzi na kase,a nie pomoc w potrzebie pozdr.
        • mordimer.madderdin @borow-eczka 09.04.13, 06:30
          borow-eczka napisał(a):
          > Witam,nie wiem czy stowarzyszenie istnieje otrzymalam kilka odp.ze to naciagani
          > e ludzi na kase

Proszę o info, o co chodzi z tym naciąganiem ludzi na kasę, kto próbował to robić itd..
          Jeśli nie chcesz pisać na forum, pisz na mojego maila: mordimer.madderdin@gazeta.pl
          • Gość: gość Re: @borow-eczka IP: *.nowaruda.mm.pl 10.04.13, 13:06
            żadne stowarzyszenie nigdy nie powstanie.Nikt nie ma na tyle determinacji żeby to zrobić.Szkoda pisania.
            • tadusz03 sprawa stowarzyszenia 10.04.13, 15:25
              Odp. to nie pojedyńcza osoba ma być zdeterminowana tylko grupa osób. dlatego czekam aby osoby, które zgłaszały się do Sylwester71 zgłosiły się do mnie gdyż te problemy o których pan Paweł mówił są łatwe do rozwiązania. szkoda że porozsyłał do tych osób propozycje przystąpienia do BHC, co nie ma nic wspólnego ze stowarzyszeniem i narobił bałaganu. a ja nie mam zgłoszeń tych osób więc sam nie zarejestruje. kiedy padł pomysł stowarzyszenia to ja jeszcze nie miałem chaty i nie mogłem włączyć się w proces tworzenia stowarzyszenia. a teraz gdy mogę to wiele osób zraziło się do tego i do mnie się nie zgłasza. z księżyca adresy mailowe nie wytrzasne.
              • sylwester71 Re: sprawa stowarzyszenia 12.04.13, 10:33
                tadusz03 napisał:

> Odp. to nie pojedyńcza osoba ma być zdeterminowana tylko grupa osób. dlatego cz
                > ekam aby osoby, które zgłaszały się do Sylwester71 zgłosiły się do mnie gdyż te
                > problemy o których pan Paweł mówił są łatwe do rozwiązania. szkoda że porozsył
                > ał do tych osób propozycje przystąpienia do BHC, co nie ma nic wspólnego ze st
                > owarzyszeniem i narobił bałaganu. a ja nie mam zgłoszeń tych osób więc sam nie
                > zarejestruje. kiedy padł pomysł stowarzyszenia to ja jeszcze nie miałem chaty i
                > nie mogłem włączyć się w proces tworzenia stowarzyszenia. a teraz gdy mogę to
                > wiele osób zraziło się do tego i do mnie się nie zgłasza. z księżyca adresy mai
                > lowe nie wytrzasne.
                Po pierwsze panie adwokacie Boga , stowarzyszenie a BHC to odrębne sprawy. Po drugie dłużnicy sami nie wiedzą czego chcą! Po trzecie to są narkomani potrzebujący tylko pożyczek, kredytów itd. Zarazem większość znich to nygusy, nieroby i oczekujące na pomoc ale od siebie nic nie dając! Dlatego: żadne Stowarzyszenie nie powstanie ani fundacja. Dosyć mam szkalowania mojej osoby. Dość, że chce pomóc i szukam różnych rozwiązań ale inni widocznie doszukuje się h...... wie czego. A jak pan wspomina o piramidach to niech sobie pan spojrzy na banki, zusy itd. To sie pan przekonasz co to są za piramidy według prawa. Aha i jeszcze jedno, nie otrzyma pan STATUTU , bo jeśli wypisuje pan takie rzeczy, to jest pan dla mnie nie wiarygodny! Dziękuję za współpracę co do pana. I jeszcze do dłużników - przecież sami macie swoje bagno i nikt wam nie pomoże jak sobie sami nie pomożecie, ale aby wychodzić z zadłużeń to trzeba napełnić swój portfel a nie biadolić.
                „Najważniejszym powodem, dla którego ludzie nie osiągają tego, co chcą , jest to, że sami nie wiedzą , czego chcą”
                • unhappy Re: sprawa stowarzyszenia 12.04.13, 12:01
                  sylwester71 napisał:

> Po pierwsze panie adwokacie Boga , stowarzyszenie a BHC to odrębne sprawy.

Ale pytanie będzie proste. Czy osoby, które się do ciebie zgłosiły usiłowałeś wciągnąć do piramidy BHC?
                  • sylwester71 Re: sprawa stowarzyszenia 12.04.13, 23:12
                    unhappy napisał:

> sylwester71 napisał:
                    >
                    > > Po pierwsze panie adwokacie Boga , stowarzyszenie a BHC to odrębne sprawy
                    > .
                    >
                    > Ale pytanie będzie proste. Czy osoby, które się do ciebie zgłosiły usiłowałeś w
                    > ciągnąć do piramidy BHC?
                    Po pierwsze to nie jest piramida a jak nie wierz co to jest piramida to weź sobie poczytaj w googlach albo idź do biblioteki. Po drugie to odkiedy tak cię zainteresowało stowarzyszenie jak potrafiliście pisać negatywy na ten temat. Co serce wam zmiękło czy oczy sie otwrzyły? Ja temat Stowarzyszenia już zamknąłem czy fundacji. A osoby, które do mnie pisały i były na spotkaniu to im bardzo dziękuję za inicjatywę i życzę im wszystkiego dobrego a ci co nawalili to niech się bujają. I jeszcze jedno , nikogo do BHC się nie wciąga!
                    • unhappy Re: sprawa stowarzyszenia 13.04.13, 03:14
                      sylwester71 napisał:

> Po pierwsze to nie jest piramida a jak nie wierz co to jest piramida to weź sob
                      > ie poczytaj w googlach albo idź do biblioteki.

To jest zwykła piramida finansowa. Nie wiem po co mi biblioteka do tego, żeby rozpoznać piramidę. To dość proste konstrukcje do rżnięcia frajerów :)

> I jeszcze jedno , nikogo do BHC się nie wciąga!

Czyli żadnej z osób nie proponowałeś wstępowania do piramidy BHC, której nie uważasz za piramidę :)

To nawet dość proste. Gdybyś zrozumiał, że BHC to zwykła piramida finansowa to może byś do niej jelonków nie namawiał. Ale skoro nie namawiałeś do piramidy-nie piramidy to spoko :)

Natomiast argument z google i biblioteki spowodował u mnie opad szczęki. Każdemu frajerowi zanim zasili strukturę piramidy trzeba trochę wyprać mózg, żeby uwierzyl, że to co dla każdego jest piramidą to tak naprawdę jest nowa, super wspaniała i wyjątkowo struktura samego dobra i miłości. No, ale mogliby się w tej pralni trochę bardziej postarać żeby ich ofiary nie używały tak nędznej argumentacji. Rzecz ewidentnie do poprawy :)
                • tadusz03 Re:@ sylwester71 12.04.13, 12:41
                  pana obowiązkiem po ostatniej rozmowie ze mną w marcu było przekazanie informacji osobom, których kontakty pan zdobył na wabia stowarzyszenia aby przekazać im,że chcę się z nimi skontaktować. status stowarzyszenia kończę pisać. a pana nie będę dalej przywoływał na forum po uzyskaniu maili osób które pan zdobył i po dowiedzeniu się od każdej z nich co się przez te kilka miesięcy w tej sprawie działo. przy okazji rozczaruje pana bo stowarzyszenie w krótce w formie zwykłego zostanie zgłoszone do starosty i ruszymy temat stowarzyszenia rejestowanego.
                  to pan zawiódł zaufanie moje i wielu innych osób a ani ja ani tymbardziej osoby, które się do pana zgłaszały nie są narkomanami.
                  o dpowiedź z adresami maili czekam po za forum i poroszę nie prowokowac forumowiczów by pana dalej na forum atakowali ja również nie mam czasu na takie bzdury.
                  Tadusz03
                  • sylwester71 Re:@ sylwester71 12.04.13, 22:57
                    tadusz03 napisał:

> pana obowiązkiem po ostatniej rozmowie ze mną w marcu było przekazanie informac
                    > ji osobom, których kontakty pan zdobył na wabia stowarzyszenia aby przekazać im
                    > ,że chcę się z nimi skontaktować. status stowarzyszenia kończę pisać. a pana ni
                    > e będę dalej przywoływał na forum po uzyskaniu maili osób które pan zdobył i po
                    > dowiedzeniu się od każdej z nich co się przez te kilka miesięcy w tej sprawie
                    > działo. przy okazji rozczaruje pana bo stowarzyszenie w krótce w formie zwykłeg
                    > o zostanie zgłoszone do starosty i ruszymy temat stowarzyszenia rejestowanego.
                    > to pan zawiódł zaufanie moje i wielu innych osób a ani ja ani tymbardziej osoby
                    > , które się do pana zgłaszały nie są narkomanami.
                    > o dpowiedź z adresami maili czekam po za forum i poroszę nie prowokowac forumow
                    > iczów by pana dalej na forum atakowali ja również nie mam czasu na takie bzdury
                    > .
                    > Tadusz03
                    Nie jest moim obowiązkiem panu coś przekazywać, jedynie moja wola mogła być taka, ale jak zobaczyłem co pan zrobił to pan u mnie stracił zaufanie. Niby kogo ja zawiodłem?! Panie adwokacie Boga. Może sobie pan zakładać Stowarzyszenie, ja na pewno w nim nie będę uczestniczył. AHa , i nikt na wabika do mnie nie pisał. A osoby, które się wogóle zgłosiły to ciekawe co mówiły. Dla twojej wiedzy w darczyńcach po za jedną osobą więcej nie ma, i jak chcesz jeszcze wiedzieć to bardziej to jej pomoże niż Stowarzyszenie.
                    NIby co ty chcesz zrobić, dawać im pieniądze! Wspierać duchowo. Kończąc rób pan swoje a ja robię swoje i basta.
                • tadusz03 Re: sprawa stowarzyszenia 15.04.13, 22:06
                  Zgłaszam,że :
                  - pierwsze osoby na liście stowarzyszenia zwykłego już są i od kilku pozostałych,którym wysłałem mail z zapytaniem wkrótce otrzymam odpowiedź,
                  - kończe pisać statut stowarzyszenia, którego uproszczona forma jako regulamin jest przewidziana dla stowarzyszenia zwykłego i jego treść prześlę do osób z listy do zaakceptowania bądź do poprawki jeśli zostaną zgłoszone, oraz udostępnie osobom zainteresowanym tematem,
                  - ponieważ sprawa przyspieszyła chętnych zapraszam do kontaktowania się ze mną,
                  - informuje również, że zgłoszenie stowarzyszenia zwyikłego przyspieszy prace nad rejestracją pełnego stowarzyszenia, gdyż wszystkie osoby w nim uczestniczące będą się mogły między sobą kontaktować inaczej niż w przypadku Sylwester71(jak to się skończyło nie muszę przypominać)
                  - po zaakceptowaniu regulaminu zostanie zgłoszone w starostwie stowarzyszenie zwykłe ,
                  - wszyscy zainteresowani rejestrowanym stowarzyszeniem będziemy mogli ustalać konkrety związane z działalnością pełnego stowarzyszenia, jakie będzie miało ograniczenia i jaki potencjał

Tadusz03@gmail.com
                  • ani-a1983 Re: sprawa stowarzyszenia 23.04.13, 10:12
                    Witam,
                    Jestem bardzo zainteresowana wstąpieniem do stowarzyszenia. Bardzo potrzebuję pomocy finansowej, a nie mam dokąd się udać.
                    Jak mogę się zapisać,
                    Pozdrawiam
                    • tadusz03 Re: sprawa stowarzyszenia 23.04.13, 16:40
                      Pani nieaktywowała konta i nie można się skontaktować. Proszę napisać na mój mail, opisać swoją sytuację, koniecznie podać miejscowość bo to ważne.
                  • serwisbmw Re: sprawa stowarzyszenia 30.04.13, 12:34
                    tadusz03 jesteśmy zainteresowani przystąpieniem do stowarzyszenia prosimy o kontakt na mejla lub podanie numeru telefonu oddzwonimy biuro@bmwserwis.com
                    • Gość: antykretyn Dłużnicy IP: *.free.aero2.net.pl 04.05.13, 22:09
                      Osobiście, wszyscy których znam, a którzy są zadłużeni to:
                      1. Lenie którzy się nie uczyli, natomiast żyli na czyjś koszt. Często na koszt rodziny.
                      Nie pracowali, nie szukali pracy. Żyli głownie z kredytu. Urwało się.
                      2. "Biznesmeni" bez żadnej sensownej wiedzy ekonomicznej, trochę zarobili, to im kasa odbiła.
                      3. "Franciszkanie" i podobni kredyciarze, czasem "inwestorzy na rynku nieruchomości"
                      Zapamiętaj:
                      prowadzenie firmy, to nie zajęcie dla leszczy. Samo kupno i sprzedaż to jeszcze nie biznes.
                      Przy tym trzeba myśleć. Najpierw firma, potem fura.
                      Tak się składa, że nadchodzi korekta.
                      • Gość: Stancyk Re: Dłużnicy IP: 84.39.162.* 04.05.13, 23:24
                        Jestes down i out...wystarczy tu w PRL u bis poprowadzic interesy ,wierzac w wolny rynek i kapitalizm ...i terminy platnosci...Wiekszosc przetargow w PRL u bis...jako jeden z punktow w punktacji przetargowej wciska punkt...temin platnosci jako cos co stanowi o wadze oferty...Placa i tak kiedy chca...Potem zgrzyt zebow.Zamknalem firme po 18 latach legalnego dzialania!Mowi Ci to cos oszolomie?!Tu nigdy nie bylo wolnego rynku...tylko ZUS!!!i ...socjalizm !Jak w calej eurosocjalistycznej europce!!!
                        Jak masz jajca napisz do mnie na :paragraf44@op.pl
                        Pozdrawiam oszoloma!
                        • Gość: antykretyn Re: Dłużnicy IP: 93.154.133.* 05.05.13, 22:03
                          Punkt drugi:
                          Żeby prowadzić firmę trzeba mieć sensowną wiedzę ekonomiczną.
                          Tyle.
                          Każdą firmę da się prowadzić. To nie sztuka. Sztuką jest mieć oczy szeroko otwarte
                          i wiedzieć gdzie się pchać, a gdzie nie. I Być przygotowanym na zamkniecie, zmianę profilu,
                          Podjęcie samemu pracy na etat.
                          Szacować ryzyko ( przydaje się rachunek prawdopodobieństwa i parę wzorków ).
                        • Gość: antykretyn Re: Dłużnicy IP: 93.154.133.* 05.05.13, 22:07
                          Podam przykład:
                          Miałem znajomego, który zatrudniał kilkanaście osób. Zaopatrywał spory teren w jego wyroby.
                          Nawet były niezłe jakościowo.
                          Podawali mi go za wzór - Ty się uczysz i pracujesz na etacie, a on ma już FIRME !.
                          Powiedziałem: Właśnie teraz ją powinien sprzedać, lub zamykać.
                          Za rok będzie za późno. Zostało mu wspomnienie i długi. Tyle.
                          • serwisbmw Re: Dłużnicy 14.05.13, 19:45
                            twoim zdaniem nic nie robić tylko tylko brać kase z urzędu pracy
                    • tadusz03 Re: sprawa stowarzyszenia 06.05.13, 16:55
                      Informuje,że statut Stowarzyszenia jest już gotowy i dzisiaj wieczorem prześle mailem tym osobom, które zadeklarowały chęć przystąpienia. zgodnie z zapowiedzią udostępnie tekst statutu każdej zainteresowanej osobie, która się o to zwróci. A więc z osobami, z którymi mam kontakt ustalę szczegóły zgłoszenia Stowarzyszenia zwykłego i od tego momentu zaczniemy szlifować problemy związane z rejestracją pełnego Stowarzyszenia.
                      serwisbmw proszę by potwierdzono mój mail,gdyż przeglądarka wyświetliła mi trzy serwisy z identycznym adresem maila.
                      • zauber07 Re: sprawa stowarzyszenia 08.05.13, 18:04
                        tadusz03 napisał:
                        ........ zgodnie z zapowiedzią
                        udostępnie tekst statutu każdej zainteresowanej osobie, która się o to zwróci

Poproszę tekst statutu na maila:zauber07@gazeta.pl. Chciałbym się zapoznać z jego tekstem...

• tadusz03 Re: sprawa stowarzyszenia. odp. 08.05.13, 18:52
                          W zeszłym roku prubowałem wysłać ci kolego odp na twój mail, ale serwer obsługujący @gazeta.pl odżucił maila gdyż nie dokończyłeś rejestracji profilu. nik jest pogrubiony ale wiadomości nie można wysłać. Jeśl tym razem będzie powtórka to poproszę cię o przesłanie alternatywnego maila.
                          Tadusz03
                        • borow-eczka Re: sprawa stowarzyszenia 09.05.13, 09:52
                          Jestem zainteresowana statutem prosze o kontakt
                          • tadusz03 Re: sprawa stowarzyszenia boroweczka 09.05.13, 12:31
                            Odp. ale ja nie jestem prorokiem, na jaki adres mail mam wysłać jak pani nie aktywowała profilu, na mój mail proszę przesłać adres@. Jestem ciekaw kto się ukrywa pod nikiem borow-eczka.? i dlaczego się ukrywa?
                            przy okazji cieszę się, że sprawa stowarzyszenia w końcu ruszyła jest nas już 20 osób, jeszcze otrzymam kolejne zgłoszenia.
                          • tadusz03 Re: sprawa stowarzyszenia 10.05.13, 13:31
                            Praca nad dokumentacją przyspieszyła regulamin stow.zwykłego już jest i przez następne dwa dni napisze formularze niezbędne do zgłoszenia stowarzyszenia zwykłego. pozostałe sprawy są możliwe do ustalenia w dwa tygodnie , pozostanie już tylko zwołać zebranie założycielskie i zgłosić do starosty stowarzyszenie. ponawiam apel do osób, które miały kontakt z Sylwester71 aby się ze mną skontaktowały. To nie wy zawiedliście, a z wami stowarzyszenie szybciej się rozwinie.
                            • tadusz03 stowarzyszenie osób zadłużonych 13.05.13, 21:43
                              witam wszystkich zainteresowanych tematem, przbliżony termin zebrania założycielskiego podaję na 25.05 sobota. w tym tygodniu ostatecznie zadecydujemy o miejscu. Jest już adres mailowy stowarzyszenieoz2@gmail.com , po spotkaniu założycielskim wyślemy wniosek do starosty o wpis do ewidencji stowarzyszeń zwykłych, max.po miesiącu stowarzyszenie oficjalnie zacznie działać.w razie pytań i wniosków zainteresowane osoby proszę o kontakt mailowy.
                              Tadusz03
                              • Gość: alda13 Re: stowarzyszenie osób zadłużonych IP: *.router4.tygrys.net 26.10.13, 18:29
                                mam podobną sprawe jak wiekszość a zatem wysokie zadłużenie z komornikrm na głowie i nie wiem jak sie z kimś skontaktować na forum, z ludzmi pomagającymi w tym temacie pomóżcie
                                • elunia977 Re: stowarzyszenie osób zadłużonych 26.10.13, 20:54

• Gość: alda13 Re: stowarzyszenie osób zadłużonych IP: *.router4.tygrys.net 27.10.13, 08:26
                                    dziękuje za odzew, napisze napewno
                                    • tadusz03 Re: stowarzyszenie osób zadłużonych 28.10.13, 07:47
                                      Ela przez pomyłkę napisała, żeby napisać na stronę internetowa i podała jej adres. chodziło o sprawdzenie strony aby znaleźć na niej dane kontaktowe. ponownie odpisuję z Domu Kultury, gdyż kolejną dobę trwa (?????) konserwacja w T-mobile. za utrudnienia w komunikacji mailowej wszystkich przepraszam.
                              • Gość: Wiki Re: stowarzyszenie osób zadłużonych IP: 185.72.33.* 27.08.15, 20:32
                                Witam.Mam pytanie czy ja tez moge wstapic do Panstwa stowarzyszenia?
                            • tadusz03 Re: sprawa stowarzyszenia 26.06.13, 20:48
                              Ogłaszam,że dzisiaj wysłane zostały dokumenty rejestracyjne Stowsrzyszenia Osób Zadłużonych do starostwa. Najpóźniej za miesiąc otrzymamy potwierdzenie że stowarzyszenie jest zarejestrowane. problem z zebraniem założycielskim powodował tak długie opóźnienie. Administratora forum proszę o skasowanie najstarszych wpisów w wątku fundacja osób zadłużonych gdyż zbyt duża liczba wpisów dezorientuje nowe osoby,które poszukują pomocy. przynajmniej 200 postów skasować.
                              • mordimer.madderdin Re: sprawa stowarzyszenia 26.06.13, 22:40
                                Załóż raczej nowy wątek. Posty, które nie łamią regulaminu etc. nie będą usuwane.
                              • tadusz03 Re: sprawa stowarzyszenia 26.07.13, 19:31
                                osobom zainteresowanym ogłaszam , że STOWARZYSZENIE OSÓB ZADŁUŻONYCH jest utworzone. :-) A więc osobom zadłużonym itp. podaje mail do kontaktu tadusz03@gmail.com
                                • zauber07 Re: sprawa stowarzyszenia 29.07.13, 14:34
                                  tadusz03 napisał:

> osobom zainteresowanym ogłaszam , że STOWARZYSZENIE OSÓB ZADŁUŻONYCH jest utwor
                                  > zone. :-) A więc osobom zadłużonym itp. podaje mail do kontaktu tadusz03@gmail
                                  > .com

ZAJEBIŚCIE....!
                                  • Gość: norbi Re: sprawa stowarzyszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.13, 12:07
                                    Witam serdecznie, proszę o pomoc, jestem osobą niepełnosprawną, bez nogi, poruszam się na wózku, przy remoncie łazienki i domu, do moich potrzeb, zadłużyłem się w chwilówkach, na początku spłacałem odsetki, ale mój stan zdrowia pogorszył się i obecnie z wszystkich chwilówek narosła kwota ok 17000 zł, nie mam z czego spłacić już mam komornika windykacje, codziennie tel, mam tego dość myślę o samobójstwie, co msc wydaję na leki ponad 700 zł, nie raz nie mam co jeść, proszę o pomoc... błagam Norbert
                                    mój adres email norbert_mendyk.77@o2.pl
                                    • tadusz03 Re: sprawa stowarzyszenia 20.08.13, 12:24
                                      panie Norbercie z mojego maila zaraz otrzyma pan odpowiedź
                                    • tadusz03 Re:Stowarzyszenie Osób Zadłużonych 06.09.13, 20:19
                                      z radością zgłaszam, że mamy już swoją stronę internetową stowarzyszenieoz.manifo.pl
                                      Jeszcze rozwiążemy mały organizacyjny problemik i zaczniemy przyspieszać. Będziemy gotowi do rejestracji w KRSie. Teraz wiem dlaczego tak długo szlifowano temat a nic nie powstawało. Współczuje szczególnie oszukanym przez pseudoradców. Kiedy prawnik nie zauważa zbiegu egzekucji i twierdzi, że nic się nie da zrobić to mi ręce opadają. Potem zadłużeni nikomu nieufają. Jeśli ktoś zna kancelarie prawniczą, gdzie prawnik ma specjalizację z postępowania cywilnego to na maila proszę o namiar. Będziemy wdzięczni. Niektóre sprawy wymagają konsultacji a ja wszystkich rozumów nie zjadłem.

Tadusz03
                                      • Gość: asiula Re:Stowarzyszenie Osób Zadłużonych IP: *.warszawa.mm.pl 09.09.13, 13:13
                                        witam. mam pytanie. czy zadłużenia za rachunki telefonii komórkowej przedawniają się po trzech latach od wystawienia ostatniego z nich ?
                                        • mordimer.madderdin @asiula 09.09.13, 19:49
                                          Witam, ja też mam pytanie.
                                          Co wspólnego ma tematyka TEGO konkretnego wątku z twoim problemem?
                                    • elunia977 Re: sprawa stowarzyszenia 19.11.13, 11:20

• elunia977 Re: sprawa stowarzyszenia 16.09.13, 15:58

• elunia977 Re: sprawa stowarzyszenia 24.09.13, 20:21

• Gość: Regina Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.internet.jettel.pl 21.09.13, 18:42
      jestem 60 letnią matką siedmiorga dzieci. mój najmłodszy syn ma 16 lat i zespół Downa. w dzieciństwie bardzo chorował co spowodowało ogromne problemy finansowe. zadłużylismy się. mój maż jest emerytem. ani ja ani on nie możemy podjąć pracy. niebawem możemy stracić dom. bardzo proszę o pomoc.
      • tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 21.09.13, 20:32
        pani Regino, proszę napisać na mojego maila. Ja nie jestem prorokiem i nie wiem jak z wami się skontaktować. Na forum nie powinno się podawać nr tel. Podaje mój mail, pani na forum niech nie podaje swoich danych kontaktowych.
        • elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 23.09.13, 16:19

• Gość: Stancyk Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: 93.154.171.* 24.09.13, 01:53
            Dyskutujesz o skutkach ...podstawowa przyczyna jest Mafia z systemem ...
            zus 1000zl!zaliczka na podatek...18%...lokal ...biuro rachunkowe ...pst dla mikro i malego biznesu
            PO CO?do 10000euro w england NIE MA PODATKU !!!Wiesz dlaczego 2mln POLAKOW!JURNYCH
            ,inteligentnych i normalnych tam spierbiszkoptowalo?!
            No tak ,ale tu w kraju madrzy i starsi ...dyktuja ze demokracja .../pst czytaj komunizm!/
            ...ze trzeba placic podatki/czytaj lichwe!/
            Ciekawe dokad tu wytrzymamy w tej poblazliwosci...jednym z wiekszych grzechow chrzescijan?
            ...a w niedziele w kosciele ...potem w dyskusji ...kosciol miesza sie do polityki,a margines
            to ....dopisz domaluj sam /patologie 1 promil w kosciele .../ale to stanowi ...ze do polityki sie nie powinien mieszac...he .he !
        • sultanbrunei Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 26.09.13, 16:24
          Witam, Panie Tadeuszu, kolejny dłużnik w opałach....
          Może znajdzie się ktoś mądry w pomocy negocjacji z bankiem. Mamy w BRE hipoteczny całkiem spory i oczywiście nie wydalamy. Próbowałem monitować sytuację w banku pismami ,że jest taki i tak i może coś z tym kredytem dałoby się zrobić to jest wydłużyć żeby ratę zmniejszyć (bo osobiście nie ma możliwości rozmowy) oczywiście wielokrotnie odrzucane pisma , a po któymś zaproponowali 2 -mczną karencję w odsetkach. Ale co mi da 2 -mczna karencja ? nic!
          Gdyby ktoś mi podpowiedział jak takie pismo wystosować żeby były tam mądre argumenty, czy żebym wiedział na co się powoływać, a nie tylko biadolenie . Oczywiście sprawa prosta nie jest bo kredyt jest na firmę w CHF.
          Będę wdzięczny za każdą podpowiedź i wskazówkę, kontakt.
          Pozdrawiam
          • tadusz03 Re: odpowiedź dla sultanbrunei 26.09.13, 18:12
            proszę pana na forum celowo panu nie odpowiem, proszę kliknąć na tadusz03 w polu autor, wyświetli się mój profil i jest tam mój mail. do pana nie mam kontaktu i odradzam aby pan podawał na forum. możemy porozumieć się w tej sprawie, podpowiem.
          • Gość: Stancyk Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: 93.154.161.* 26.09.13, 23:09
            ...bardzo WAZNE!!!prosze pod zadnym pozorem nie decydowac sie na karencje 1,2 lata/zawieszenie/jak Pan sie zgodzi ...powrot do harmonogramu kredytu tylko po spelnieniu
            warunkow jak staral sie |Pan o ...kredyt...!!!/o tym dowie sie Pan przy probie powrotu,chyba ze gdzies maczkiem dopisza w umowie karencji...
            No chyba ,ze ma Pan zwsze zdolnosc kredytowa.../pst/
      • elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 08.11.13, 13:28

• Gość: Mariusz Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.centertel.pl 08.11.13, 18:57
          Witaj, i docry wieczor Pani Elu 997..
          Prosze pani jak mam sie z panią skontaktowac. Moze na mejla, lup na telefon porozmawiac, no i do pani. Na jakies śpokaanie
          w Fundacji. Zapoznalem Pana ktury chce mi dac prace na zlomowisku. Moze dam rade jakos sie z tego wytelepac... Pozdrawiam.
          • elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 09.11.13, 12:27

• Gość: Gawronek Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.opera-mini.net 08.11.13, 18:58
          Witam o jak się ciesze że was znalazłem mam 32 lata i dużo długów ale i tak się nie podaje mam pytanie czy są jakieś spotkania miejskie np.ja mieszkam w Warszawie i chciałbym się spotkać z ludźmi o podobnej sytuacja finansowej może wspólnie damy rade długi ma każdy niezależnie od klasy czy prezes czy kasjer czy dozorca ale mamy jeden wspólny cel wyjść z kłopotów jeden chce wsparcia aby się uspokoić drugi szuka pracy a ten trzeci potrzebuje i wsparcia i pracy itp nie bójmy się rozmawiać z ludźmi nie chowajmy głowy w piasek fajnie że was znalazłem czekam na odp o tych spotkaniach miejskich
      • elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 15.11.13, 15:40

• Gość: ewa Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.armasan.eu 28.09.13, 19:57
      witam ja na przyklad potrzebuje takiej pomocy mam dlugi
      • Gość: ewa Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.armasan.eu 28.09.13, 20:00
        tez szukam prawnika ktory mi pomoze
      • tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 28.09.13, 21:27
        a więc pani Ewo, oczekuje na pani maila w sprawie,z którą sobie pani nie radzi, przypominam adres strony stowarzyszenia :
        stowarzyszenieoz.manifo.com tam pani znajdzie mail do mnie i nie tylko.

Tadusz03
      • elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 19.11.13, 11:04

• Gość: gosia Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.09.13, 20:45
      WITAM.PROSŹE.MI.POMUC.MAM.KREDYTY.I.WNICH.ŹADŁUŹENIA.PROSŹE.POMUŹCIE.MI.WYJŚĆ.ŹTYCH.KŁOPOTÓW.MIESŹKAM.Ź.PARTNEREM.KTURY.JEST.CHORY.NA.HCV.I.NA.TĄ.CHOROBE.SĄ.LEKI.BARDŹO.DROGIE.I.DLATEGO.SIE.ŹADLUŹYLIŚMY..MÓJ.NUMER.TEL.663569623.MÓJ.EMAIL.malgosiafra4@wp.pl.niemoźemy.sobie.ź.tym.problemem.poradźić.prosźe.o.sźybki.kontakt
      • tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 29.09.13, 22:44
        szybki kontakt do mnie: proszę bardzo tadusz03@gmail.com , tak na marginesie ostatnio jakaś osoba podszywała się pod pewną panią, ale mailując do mnie (posługiwała się takim przekręcaniem słów, jakby naśladując czeską gramatyke) zasugerowała mi od razu,że pobieram przedpłaty(na jaki ce?), a najlepsze to stwierdzenie, że to ja wcześniej się z tą osobom kontaktowałem i nagabywałem o przedpłaty. Dałem szanse tej osobie wyjaśnienia, w jaki sposób ktoś się podemnie podszywa, co kolwiek co by świadczyło o jakiś żekomych moich ogłoszeniach. Ale nic nie uzyskałem oprucz fałszywego telef. Efekt: maile trafiły do spamu. Robie sobie nadzieje, że pod nickiem gosia nie kryje się kolejny żartowniś a z tą gramatyką to tylko przypadek.
        • elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 01.10.13, 19:54

• Gość: angra Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.router4.tygrys.net 16.11.13, 13:23
            Pan Tadeusz niestety nie pomaga prosi o dokumenty obiecuje ale nic nie jest w stanie zrobić , nie wiem co chce, podejrzewam że jest pracownikiem firm windykacyjnych!!! uważajcie!!!
            • elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 16.11.13, 13:38

• tadusz03 Re: odp do angra 16.11.13, 18:47
              pod kogo jeszcze się oszuście podszyjesz, bo nie bardzo mi chce się wierzyć, że imię i nazwisko jakie było podane pod nickiem alda13 to prawdziwe nazwisko. Co za cwaniaczek. Kiedy do mnie zgłasza się osoba ma pięciu komorników, chcę wnioskować o przekazanie spraw do jednej kancelarii. Pytam się będzie pani umiała napisać takie pismo do czterech komorników? Nie pomyli pani nr spraw? To odpowiedź jest: a może pan to napisać? A niby skąd mam znać nr spraw, nazwisko komornika? Są osoby, że powiem co ma być w tym piśmie i sobie radzą. Ale większość jak ma wertować w kupie pomieszanych pism to są przerażeni. A ty oszuście wymyśliłeś do odciągnięcia uwagi art. z prawa bankowego, wykreślony od ponad trzech lat aby mieć powód do ośmieszenia mnie na forum, ale ci nie poszło. Więc utrudniłeś sprawę zadłużeń i kiedy czekałem abyś wyjaśnił poważną nieścisłość mdz twoją opowiastką a tym co mi przesłałeś- to ty nie odpisałeś tylko pod drugim nickiem oszkalowałeś mnie.
              • Gość: alda13 Re: odp do angra IP: *.router4.tygrys.net 18.11.13, 18:28
                Człowieku widze że Ci się wszystko myli nie było w mojej strawie żadnych pięciu komorników tylko jednego i nic nie było mowy w moich meila o napisaniu jakiegokolwiek pisma, nie umiał Pan nawet wytłumaczyć art kc i kpc , to PAN SIĘ OŚMIESZA !
                • tadusz03 Re: odp do angra 18.11.13, 18:54
                  nazwanie mnie windykatorem i ostrzeganie forumowiczów - to rzeczywiście drobnostka. Człowieku wejdź na mój profil i zobacz od kiedy jestem na forum. Ponad osiem miesięcy później zacząłem temat przejęcia odpowiedzialności za utworzenie najpierw stowarzyszenia zwykłego. I to zrobiłem.
                  A z tymi pięcioma komornikami przeczytaj o co chodzi i nie wprowadzaj zamętu. Jak uporamy się z problemem rejestracji w krsie, co ogłoszę, to proszę się na mój mail zgłosić. Jesteś człowiekiem, który przychodzi z wymaganiami (z poczuciem, że w tej chwili tylko twój problem się liczy) ale sam od siebie nie zaangażujesz się w sprawy stowarzyszenia. Sobie niepomożesz aby broń Boże innym dłużnikom nie pomóc. Więc będę cię miał na oku po tym oskarżeniu mnie że jestem windykatorem.
                  • Gość: alda13 Re: odp do angra IP: *.router4.tygrys.net 18.11.13, 19:23
                    Człowieku jeszcze raz ogarnij się!!! własnie czytałam wszystkie Twoje wpisy zawsze Ci coś nie pasuje poczytaj sam a potem pouczaj innych i przestan juz do mnie i o mnie pisać koniec tematu i tak nikomu nie pomożesz !
                    • Gość: Stancyk Re: odp do angra IP: 93.154.173.* 18.11.13, 22:48
                      Co mozna myslec o ...mezczyznie ,ktory ma nick angra...poczytaj jeszcze forum,zrozumiesz kto tu jest powazny...
                • elunia977 Re: odp do angra 19.11.13, 11:09

• Gość: 1lusia@gazeta.pl Re: odp do angra IP: 46.227.38.* 19.11.13, 19:53
                    Witaj.Tak jak napisalam mam problem Z firmą UPI a konkretnie ze spłatą zadłużenia .Minęło 3 lata od ostatniej mojej wpłaty i od tamtej pory cisza .Bardzo się boję bo niedawno podjęłam pracę .Mam na utrzymaniu 2 dzieci[7 i 11 lat ].Proszę o pomoc .Jestem u kresu wytrzymałości .
                  • Gość: krystynka35 Re: odp do angra IP: 46.227.38.* 19.11.13, 20:00
                    Tak jak pisałam mam problem z UPI a konkretnie ze spłatą zadłużenia.Od 3 lat nic nie spłacam i sie boje ze zapuka komornik Mam na utrzymaniu 2 dzieci[7 i 11 lat].Prosze o POMOC
                    • elunia977 Re: odp do angra 19.11.13, 20:02

• tadusz03 Re: odp do angra cd. 16.11.13, 19:28
              właśnie z powodu takich głupich zagrywek niektóre osoby czują się przeze mnie jakby źle potraktowane, bo niektórych adresy mail są dziwne, sama treść maila wygląda na prowokację i w tedy upewniam się kto do mnie pisze. Zazwyczaj odrazu te osoby są obrażone,ale za to mogą podziękować takiej osobie jak alda13 vel angra. Miałem sytuację, że w imieniu danej osoby miało wystąpić stowarzyszenie z wnioskiem, więc musiałem tą osobę poprosić aby zadeklarowała swoje przystąpienie do nas. Skończyło się to nieporozumieniem, gdyż ta osoba czyniła znak = między deklaracją a umową wzajemną. na prośbę tego pana skasowałem wszystko co w mailach mi przesłał, mi prywatnie nie są potrzebne tego typu inf. więc proszę nie insyniuować. Prawdą jest, że Stowarzyszenie dopuki jest stow.zwykłym ma symboliczny fundusz składkowy ale to nie oznacza, że nic się u nas nie dzieje. Przy okazji osoby z Wrocławia, które zechciałyby pomóc w zorganizowaniu zebrania założycielskiego Stowrz.rejestrowanego proszę o kontakt. Mamy techniczny problemik, który mogą wyelminować osoby z Wrocławia.
              • Gość: alda13 Re: odp do angra cd. IP: *.router4.tygrys.net 18.11.13, 18:23
                Po pierwsze nikt tu nikogo nie szkalował ani nie obrażał, to Pan nawet nie wie z kim rozmawia nie jestem Pan tylko Pani to po pierwsze, po drugie nawet Pan nie raczył mi odpowiedzieć na proste pytania! to tak się robi? a potem wypisuje się te głupoty o mnie? o wypraszam sobie takie traktowanie!!! i straszenie mnie w meilach !!Człowieku opanuj się!!! Tu naprawdę sa ludzie którzy POTRZEBUJĄ POMOCY a nie Twoich fochów. A to stowarzyszenie to jak widzę zakładasz od 2009r i co nadal nie ma chętnych, to cos dziwnego !!!!
              • Gość: mariusz Re: odp do angra cd. IP: *.182.114.18.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.12.13, 00:00
                Witam nie mogę napisać wszystkiego na forum panie tadeuszu wpakowałem się kredyt ale sobie go po malutku spłacam a teraz za dłużyłem się na kwotę 990złotych czy mógł by mi pan jakoś pomoc ! Jak pan się ze mną kontaktuje to wyjaśnie dlaczego
                • tadusz03 Re: odp do angra cd. 22.12.13, 10:08
                  panie Mariuszu mój mail tadusz03@gmail.com
                  Domyślam się, że chodzi o chwilówkę.
                  Skoro pan nie ma profilu na forum to jak się z panem skontaktuję?
                  • zauber07 Re: odp do angra cd. 27.12.13, 17:56
                    tadusz03 napisał:

> panie Mariuszu mój mail tadusz03@gmail.com
                    > Domyślam się, że chodzi o chwilówkę.
                    > Skoro pan nie ma profilu na forum to jak się z panem skontaktuję?

Tadziu..chwilówki tez załatwiasz ?
                    • tadusz03 Re: odp do angra cd. 27.12.13, 18:40
                      ale się uśmiałem. Moje pytanie było do pana Mariusza, czy te 990zł to była chwilówka ?
                      Jak bym się parał taką działalnością to bym na tym forum nic nie pisał jako dłużnik. Che, che, che.
      • elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 19.11.13, 11:19

• Gość: krystynka35 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: 46.227.38.* 20.11.13, 19:42
          halo odezwałam sie
    • Gość: malgosiafra4@wp.pl Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.10.13, 21:01
      WITAM.PROSŹE.O.POMOC.MAM.PROBLEMY.FINANSOWE.I.NIEMOGE.SOBIE.PORADŹIC.PROSŹE.POMUŹCIE.NIEMAMY.NA.OPŁATY.BIERŹACE.NIEMAMY.NA.ŹYCIE.MAM.KILKA.KREDYTOW.I.MAM.WNICH.ŹADŁUŹENIA.PROSŹE.O.SŹYBKI.KONTAKT
      • tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 01.10.13, 22:59
        pani Małgosiu, rzeczywiście szybki kontakt. mija już druga doba a od pani nie otrzymałałem maila. O co chodzi z tym mailem? Przecież pisze pani na forum więc dostęp do maila jest. Więc w czym jest problem? Mi nie wolno na forum zadawać pani pytań natury prywatnej, a pani nie kontaktuje się z nami po za forum. Na pani odpowiedź oczekuje po za forum. Skoro pani potrzebuje szybkiej pomocy.
        • Gość: Ania Potrzebna pomoc dla rodziny z małymi dziećmi :( IP: *.opera-mini.net 19.11.13, 09:48
          Witam!Mam na imię Ania, mam 29 lat, pracuję dorywczo ze względu na małe dzieci 2 i 3 latka, mąż pracuje na etacie ale połowę pensji przepija-jak twierdzi nie jest alkoholikiem i pije bo zarabia to może, nie zwraca uwagi na to że nam brakuje na wszystko-on też wymaga nie wiadomo jakićh obiadów, rzeczy ale skąd mam na to wziąć to już nie jego sprawa.Posiadamy kredyt hipoteczny z rata 1000zł miesięczną i kilka innych kredytów-łącznie 3tys musimy mieć na kredyty i opłaty, poza tym ja wpadłam w tajemnicy przed mężem w wir kredytów chwilówek-wzięłam jedną aby opłacić bieżące rachunki i tak się zaczęło że mam ich do spłaty już prawie 12tyś, mąż o niczym nie wie bo by mnie zabił chyba, nie interesował się skąd mam na opłaty-w naszej ”rodzinie” to ja jestem od myślenia i kombinowania jak tu przeżyć dany miesiąć. Ale przestałam już sobie radzić :( nie mam sił i naxhodza mnie myśli samobójcze-gdyby nie dzieci to pewnie już by mnie nie było-moim priorytetem jest spłacenie tych chwilówej bo naprawdę nie umiem sobie już z nimi pordzić i jak ich spłacić-błagam dobrych ludzi o pomoc o wsparcie finasowe aby pomogli mi uporać się z tymi chwilówkami-wiem że to moja wina że dałam się w to wciągnć ale nie mogłam pozwolić aby odcięli nam prąd czy wodę. Mam coraz czarniejsze myśli, ciągle tylko myślę jak to spłacić,skąd wziąć pieniądze, szukałam już prywatnych pożyczek ale nic z tego :( Błagam i proszę wierzyć że to wszystko co piszę to prawda-mi chodzi o dobro dzieci, nie chce żeby zostały bez domu lub mnie :( Proszę o jakąkolwiek pomoc ludzi dobrej woli-1 zł, 2zł na konto,bądź jakąś pofertę rozwiązania mojego problemu mój mail roza-1984.29@wp.pl
          nr konta 34 1090 1362 0000 0001 2052 2264, dziękuje za wysłuchanie
          • elunia977 Re: Potrzebna pomoc dla rodziny z małymi dziećmi 19.11.13, 11:14

• tadusz03 Re: Potrzebna pomoc dla rodziny z małymi dziećmi 19.11.13, 15:47
            pani Aniu proszę na mój mail napisać, gdzie pani mieszka? To co pani odpiszę może nie wszystkim się spodobać ale jest podyktowane doświadczeniem z mojego życia prywatnego, gdy byłem dzieckiem w rozpadającej się rodzinie. Również mogłem przyglądać się pracy opiekunek społecznych. Pani przemilczała najważniejszą sprawę tj.uwolnienia siebie i dzieci od (nie używam epitetów). To też ruszę po za forum jeśli pani się odezwie.
    • Gość: Karolcia długi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 09:34
      Witam. Jak wszyscy tutaj mam problemy finansowe. Mąż pił więc zostałyśmy same ja i córka 8lat. A teraz przyszło pismo ze spółdzielni natychmiast spłacić 4000zł. Ja a nie pracuję ponieważ nie mogę znaleźć pracy. Mężuś zamiast pracować podkradał i przepijał pieniądze. A teraz kiedy zostałyśmy same nikt nam nie pomoże, nie mamy żadnej rodziny i znikąd pomocy! Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak mogłabym wyjść z tego problemu to proszę o kontakt. Nie chcę się wykończyć, żołądek boli codziennie, nie mogę spać po nocach! NIe daję rady. karolcia1980.1980@o2.pl
      • tadusz03 Re: długi 09.10.13, 16:09
        pani Karolino, dzisiaj odpisze pani na podanego przez panią maila.
      • elunia977 Re: długi 19.11.13, 11:16

• Gość: gość Stowarzyszenie Zwykłe Dla informacji! IP: *.play-internet.pl 17.10.13, 00:22
      Stowarzyszenie Osób Zadłużonych jest zwykłe, więc dla informacji!
      W praktyce oznacza to, że stowarzyszenia zwykłe nie mogą:

powoływać swoich oddziałów terenowych,
      łączyć się w związki stowarzyszeń,
      zrzeszać osób prawnych (np. innych stowarzyszeń, firm itp.),
      prowadzić działalności gospodarczej,
      przyjmować darowizn, spadków, zapisów, otrzymywać dotacji, korzystać z ofiarności publicznej.
      Więc panie Tadziu gdzie pańska uczciwość jak jest łamane prawo! A składka wynosi 100 zł. Oczywiście minimum 20 zł, ostatecznie gratis dla bardzo ubogich.
      • tadusz03 Re: Stowarzyszenie Zwykłe Dla informacji! 17.10.13, 08:17
        ależ kolego, teraz proszę ,grzecznie zacytować cały artykuł 42 ustawy, pominąłeś par.2 mówiący z czego utrzymuje się stowarzyszenie zwykłe, następnie w ramach przeprosin, proszę w raz z tytułem zacytować całą uchwałę w sprawie składki. Wyjęcie z kontekstu fragmentu uchwały akurat panu nie poszło. Domyślam się, że to pan mailował do mnie sugerując, że trzeba wprowadzić wpisowe. Ale prowokacja się nieudała. Już dawno nikt nie trolił na tym forum

Tadusz03
    • Gość: slawek a zobaczcie jak panstwo jest zadluzone IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.13, 09:11
      jak zadluzaja nas politycy. tak dziala caly system. na calym swiecie. ameryka to najbardziej zadluzony kraj na swiecie. To musi sie zmienic. taki system musi upasc, bo nie mozna zadluzac sie w nieskonczonosc. Wszyscy jestesmy niewolnikami takiego systemu. Skoro Banki drukuja pieniadze z nikad na procent lub nawet nie drukuja tylko w obecnym czasie dopisuja ilosc zer na rachunkach i wprowadzaja je w obieg NA PROCENT!! to skoro wprowadzili 100% pieniedzy w obieg a chcą z niego wyciagnac np 110% to skad wziac te 10% ? Proste trzeba dodrukowac kolejne pieniadze na kolejny procent zeby pokryc odsetki i tak spirala dlugu sie nakreca az w koncu niemozliwym staje sie wyjscie z dlugow. Taki system jest NIEMORALNY I NIELOGICZNY, to tzw sztuczna ekonomia ktora prowadzi do zniewolenia jednostek jak i calych narodow! Na porzadku dziennym jest nawet pozyczanie pieniedzy krajom zadluzonym, przez kraje zadluzone. To chore ale taka jest wlasnie rzeczywistosc. TAKI SYSTEM, TA SPEKULACYJNA BANKA MUSI W KONCU PEKNAC!!!!!
      • Gość: Stancyk Re: a zobaczcie jak panstwo jest zadluzone IP: *.centertel.pl 17.10.13, 09:55
        ...i to sie nazywa III Wojna Swiatowa ...tylko Szkopy zamienili karabiny i pociski na...banki i pieniadze...
        Pomyslcie kto nami rzadzi...jezeli oddaja rynek konsumencki 40 mln ludzia za...fri,zwolnienia z podatkow,ulgi dla OBCYCH...W TELEWIZORNI KLAMIA O ZIELONEJ WYSPIE!!!
        to CO ?TO PRZYPADEK?

• Gość: HALINA POMOC IP: *.xdsl.centertel.pl 22.10.13, 10:09
      PILNIE POTRZEBUJĘ POMOCY FINANSOWEJ , JESTEM ZADŁUŻONA NA 40.TYS . MAM 55LAT PO ROZWODZIE (1996.R ) WYCHOWYWAŁAM CZWÓRKĘ DZIECI , BYŁO CIĘŻKO ALE JAKOŚ SOBIE RADZIŁAM , BYŁAM MŁODSZA I ZDROWSZA ALE OBECNIE NIE DAJĘ RADY , MAM ZADŁUŻONE MIESZKANIE NA KW.OK.15 TYS. MAM NIE SPŁACONE RATY W AGENCJI SKARBU PAŃSTWA ZA WYKUP MIESZKANIA OK 20 TYS.GROZI MI EKSMISJA ,BARDZO SIĘ BOJĘ .PO ŚMIERCI SIOSTRY , KTÓRA BYŁA OPIEKUNEM RODZICÓW , MUSZĘ ZAOPIEKOWAĆ SIĘ RODZICAMI . TATO LAT 77 LAT JEST NIEPEŁNOSPRAWNY , SPARALIŻOWANY PO UDARZE , JEST PO OPERACJI NA SERCE ( BAJPASACH), JEST JUŻ DO ŚMIERCI ZACEWNIKOWANY ,DOSZŁA CHOROBA PARKISONA , WYMAGA STAŁEJ OPIEKI 24 GODZ . NA DOBĘ . MAMA MA 75 LAT RÓWNIEŻ CHORUJE NA SERCE I WIELE INNYCH CHORÓB , NIE MA JUŻ SIŁY ZAJMOWAĆ SIĘ OSOBĄ NIEPEŁNOSPRAWNĄ . ZADŁUŻENIA MOJE SĄ Z NIEPŁACENIA CZYNSZU I INNYCH OPŁAT BO NIE MAM PRACY , WIDOCZNIE JESTEM ZA STARA , MAM 55-LAT , RÓWNIEŻ CHORUJĘ , POTRZEBUJĘ NA ZAKUP LEKÓW I NA ŻYWNOŚĆ , CO POMAGAJĄ MI SPORADYCZNIE DZIECI (W MIARĘ SWOICH MOŻLIWOŚCI) ORAZ OPIEKA SPOŁECZNA .NIE WIEM CO MAM ROBIĆ , JESTEM ZAŁAMANA , NIE POTRAFIĘ JUŻ DŁUŻEJ Z TYM ŻYĆ I TEGO UKRYWAĆ , NOCAMI NIE MOGĘ SPAĆ ,. WIELE WYLAŁAM ŁEZ ALE TO NIC MI NE DA , W TAKIEJ SYTUACJI JEST WIELE OSÓB .PROSZĘ O POMOC , CHCĘ WYJŚĆ Z TEGO I OTWORZYĆ DZIAŁALNOŚĆ - SAMOZATRUDNIENIE.JESZCZE RAZ BŁAGAM , WOŁAM O POMOC , WIEM , ŻE SĄ LUDZIE O DOBRYCH SERCACH .........PROSZĘ POMÓŻCIE .ROZPATRZONA WOŁAJĄCA O POMOC HALINA .
      • tadusz03 Re: POMOC 22.10.13, 10:21
        Pani Halino oczekuję pani maila na mój adres Tadusz03@gmail.com

Tadusz03
        • Gość: HALINA Re: POMOC IP: *.xdsl.centertel.pl 22.10.13, 13:31
          Mój m-eail... mhalinka111@wp.pl ,
          • Gość: Anna Cz Re: POMOC IP: *.204.105.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.10.13, 13:52
            Panie Tadeuszu wysłałam przed chwilą do Pana maila , Pozdrawiam
      • Gość: Kamila Re: POMOC IP: *.play-internet.pl 16.11.13, 18:40
        skontaktuj się ze mną kalina71@autograf.pl

skąd jesteś?
      • elunia977 Re: POMOC 19.11.13, 11:12

• Gość: STOWARZYSZENIE POM Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: 195.26.22.* 25.10.13, 14:37
      NASZE STOWARZYSZENIE ZAJMUJE SIE POMOCA LUDZIA KTORZY NIE WIDZA WYJSCA Z SYTUACJI SA W SPIRALI DLUGOW A KOMORNIK GROZI IM ZABRANIEM OSTATNIEGO MAJATKU JAKIM JEST MIESZKANIE I W TEN SPOSOB RODZINY Z DZIECMI LADUJA NA ULICY CORAZ CZESCIEJ ALE NIE MUSI TAK BYC Z KAZDEJ SYTUACJI JEST JAKIES WYJSCIE DZIALAJMY PRZECIW NIE PATRZMY OBOJETNIE JAK KOMUS DZIEJE SIE KRZYWDA SZUKAMY LUDZI KTORZY MAJA DOBRE SERCE I NIE CHCA PATRZEC NA TAKIE SYTUACJE OBOJETNIE KAZDA POMOC SIE PRZYDA JAK I ZE STRONY PRAWNEJ JAK I TEZ INNEJ CHCESZ COS ZMIENIC ZGLOS SIE POMOZ JESLI JESTES W POTRZEBIE NIE WIESZ CO ROBIC MASZ KOMORNIKA GROZI CI EKSMISJA ZGLOS SIE SPROBUJEMY POMOC PO TO JESTESMY WSZYSTKIE ZAINTERESOWANE OSOBY PROSIMY O KONTAKT MAILOWY JESTESMY TEZ NA FACEBOOK POLUB NAS www.facebook.com/StowarzyszenieDLON ZAPRASZAMY OSOBY W POTRZEBIE JAK I WOLONTARIUSZY
      • tadusz03 odpowiedź dla stow.pom 25.10.13, 16:56
        na razie trzeci dzień nie mam neta, więc nie biorę udziału w dyskusjach. piszę teraz z Domu Kultury. z panią Haliną, Violettą,oraz Anną nawiązaliśmy kontakt - nadmieniam aby brak mojej odpowiedzi nie był potraktowany jako brak zainteresowania z mojej strony. a co do zdjęcia na waszej stronie to jest manipulacja. bo zdjęcie przedstawia osoby bezdomne eksmitowane z nieprawnie zajętego lokalu. nie jest mi to obojętne w jaki sposób właściciele (nieruchomości nieużytkowanej przez siebie) potraktowali tych ludzi, którym mogli pomóc, ale to nie była żadna eksmisja na bruk ,jak to zasugerowaliście na swojej stronie. jako bezdomny byłem świadomy, że zajmując komuś altankę to mogę spotkać się z agresją właściciela gdy przyjdzie, więc tego nie czyniłem. jeśli wasze stowarzyszenie ma zamiar pomagać to zapraszam was do kontaktu ze mną . jestem reprezentantem Stowarzyszenia Osób Zadłużonych. możemy wspólnie ruszyć temat spółki kapitałowej non-profit i spółdzielni socjalnej. Tadeusz Mekin , tadusz03@gmail.com
        Tadusz03
        • Gość: stowarzyszenie pom Re: odpowiedź dla stow.pom IP: 195.26.22.* 25.10.13, 21:45
          panie tadeuszu dla nas nie ma znaczenia czy to jest zdjecie osoby bezdomnej czy tez nie uwazamy ze kazdy ma prawo zyc godnie i po to jestesmy by pomagac ludzia ktorym wydaje sie ze sa w sytuacji bez wyjscia a co do wspolpracy to nie ja podejmuje takie decycje z gory pozdrawiam
        • tadusz03 Re: odpowiedź dla stow.pom 26.10.13, 15:39
          Cutuję:
          Kraków. Centrum Pomocy Osobom Zadłużonym
          Stowarzyszenie Pomocna Dłoń zaprasza osoby mające kłopoty z hazardem, ich rodziny i bliskich oraz osoby zadłużone do skorzystania z bezpłatnych konsultacji ze specjalistami, poradnictwa prawnego i ekonomicznego, terapii indywidualnej i grupowej, warsztatów. Projekt realizowany jest do 31 grudnia 2013 w Krakowie.

jeśli to o wasze Stowarzyszenie chodzi to dajcie jakiś namiar, chętnie skonsultuję się z prawnikiem centrum, w sprawie jednej z naszych członkiń. nie jestem omnibusem i podpowiedź prawnika by nie zaszkodziła. jeśli chodzi o osoby zadłużone z powodu hazardu to nic przeciwko nie mam, nie oceniam i nic nie sugeruję. ale dlaczego nie ma do was żadnego namiaru np. tel. mail, może na początek bloog, to taka mini strona internetowa. ludzie poszukują wsparcia. więc gdzie poza skąpą informacją na Face' ie można znaleźć do was kontakt. a może aktywujcie profil na forum i w nim umieścić można mail stowarzyszenia. czy nr KRS macie? nawiązuję do waszej wzmianki o sponsorach.
          chętnie się z wami porozumiem w sprawie uruchomienia pomocowych instrumentów finansowych dla osób zadłużonych (hazardzistów też). ale narazie nic nie można znaleźć o was.
          • elunia977 Re: odpowiedź dla stow.pom 28.10.13, 15:24

• elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 25.10.13, 19:37

• Gość: stowarzyszenie pom Re:Eli IP: 195.26.22.* 25.10.13, 21:41
          kazda sprawe osobno analizujemy nasze stowarzyszenie posiada pomoc prawna rozmawiamy z wierzycielami wspolnie szukamy rozwiazania posiadamy sponsorow i w miare mozliwosci pomagamy finansowo
          • elunia977 Re:Eli 26.10.13, 12:49

• Gość: samotna mama Re:Eli IP: *.dynamic.mm.pl 19.05.14, 18:16
            Witam jestem w bardzo trudnej sytułaci Zyciowej wraz synkiem mam 680 zl na zycie i oplaty a mój dług to okolo 14000 tys zl sana wychowuje synka i niemam nikogo i czy jest jakas oplata prosze o kontakt 794552947z gory dziekuje
          • Gość: kasia Re:Eli IP: *.protonet.pl 29.06.14, 09:38
            moge prosic o wiecej informacij, czy ja tez moge dostac taka pomoc finansowa?
      • elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 30.10.13, 16:01

• Gość: polak Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.182.178.98.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.10.13, 19:14
      dlaczego się zadłużamy - słabe zarobki -śmieciowe jak można wyżyć za 1200zł.
    • Gość: Mariusz Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.centertel.pl 28.10.13, 20:15
      Dobry wieczur. Mam na imie Mariusz i jestem zadluzony na jakies dziesiec tys. I szukam wlasnie. Pomocy. Jakies pomysly ? odpisz na mejla . A poztym, pozdrawiam i zycze milego wieczoru.
      • elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 02.11.13, 08:55

• elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 05.11.13, 13:08

• Gość: Gawronek Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.opera-mini.net 08.11.13, 19:24
            Ela ja jestem pierwszy który się przyłączy mam kłopoty i z chencja wyjdę im na przeciw pomogę jak będę mógł mieszkam w warszawie teraz jest zimno bo byśmy się gdzieś spotkali nawet w parku wylać z siebie kłopoty wesprzeć jeden drugiego wymienić kontakty i opowiedzieć o sobie a może jeden drugiemu może pomóc a na pewno tak wzajemna relacja to jest ważne może macie jakieś miejsce lub znacie w warszawie gdzie ludzie którzy chcą porozmawiać o sytuacja wymienić poglądy mogli by się spotkać szkoła kawiarnia może ktoś pracuje w jakieś firmie gdzie bodaj piwnica jest duża na początek aby się zapoznać , wieże że później będzie łatwiej jaka jest treść naszych problemów że nie mamy ich z czego spłacać a nikt nam nie pomoże bo każdy myśli że dłużnik to jest zło nie prawda to my się nie baliśmy realizować różne cele tylko któryś zakręt był za mocny ale przy pomocy kogoś możemy i zakręty złagodzić a nawet drogę wyrównać
            • elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 09.11.13, 12:22

• elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 12.11.13, 08:41

• elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 18.11.13, 09:15

• tadusz03 Re: odp.do Gawronek 21.11.13, 20:28
              panie Mariuszu, ponieważ zgłosiły się do mnie kolejne osoby z Warszawy i osoba z waszego województwa więc pana pomysł o utworzeniu grupy wsparcia (samopomocowej) jest otwarty. Proszę aby pan mi mailem odpisał czy nadal pana pomysł jest aktualny? Większość to są przedsiębiorcy w opałach, więc na forum ruszam temat jak zadłużeni przedsiębiorcy mogą się wzajemnie wesprzeć? Jakieś pomysły? Druga sprawa to we Wrocławiu nie udało się zorganizować zebrania założycielskiego, to może w Warszawie? To pytanie do forumowiczów ze Stolicy, czy ktoś pomoże zorganizować zebranie założycielskie ?
              • Gość: Halina Re: odp.do Gawronek IP: *.play-internet.pl 21.11.13, 22:12
                Witam wszystkich. Nazywam się Halina Malińska. Przystąpiłam do Stowarzyszenia miesiąc temu.Część z Was już mnie zna. Inni do tej pory nie słyszeli o mnie. Nie brałam udziału w dyskusjach na forum. Podejmowałam za to inne równie ważne działania. Teraz jednak musiałam się odezwać ponieważ nie podoba mi się to co tu się dzieje. Informacje które są przekazywane nie są zgodne z ustaleniami. Na początku listopada we Wrocławiu odbyło się spotkanie dotyczące ustalenia terminu spotkania założycielskiego Stowarzyszenia Rejestrowanego. W spotkaniu uczestniczył Tadeusz , Ela i ja. Stwierdziliśmy, że w 2 tygodnie da się zebrać osoby zainteresowane powstaniem takiego Stowarzyszenia. Nie wiem dlaczego Tadeusz pisze, że we Wrocławiu nie udało się zorganizować spotkania założycielskiego. Przecież termin tego spotkania jest wyznaczony na 24 listopada. Tadeusz miał do wszystkich, którzy przystąpili do stowarzyszenia wysłać info na ten temat. Nie wiem dlaczego tego nie zrobił. Nie wiem też dlaczego od pewnego czasu używana jest nazwa Fundacja skoro jest to Stowarzyszenie. Proszę o kontakt wszystkie osoby które są członkami Stowarzyszenia i którym zależy na konkretnych działaniach. Informacje proszę kierować do Eli
                • Gość: Halina Re: odp.do Gawronek IP: *.play-internet.pl 21.11.13, 22:22
                  poprawka - informacje proszę kierować do elunia977
              • Gość: Stancyk Re: odp.do Gawronek IP: *.free.aero2.net.pl 22.11.13, 00:40
                To ja Cezary ,Panie Tadeuszu.Zajalem sie swoim upadlym biznesem i nie ma czasu na nic...ale wontek Warszawski ...mysle ze jestem w stanie ogarnac .Ma Pan mail do mnie czekam na szczeguly...sporo wiem!
                pozdrawiam z radomia
                • tadusz03 Re: odp.do Gawronek 22.11.13, 08:35
                  panie Cezary z tą Warszawą to zależy od osób z tamtąd, czy podejmą temat. Ja podpowiedziałem. Chodzi o to by osoba na miejscu , zarezerwowała miejsce spotkania założycielskiego (mogę wskazać konkretne bo bywałem tam). Oraz by osoby, które się do mnie zgłosiły aby zaprosiły po dwóch najlepiej po trzech znajomych. To może być ktoś z rodziny. Cieszę się, że pan się w końcu odezwał. Wszystkim udostępnie statut nowego Stowarzyszenia i program zebrania. Wczoraj prubowałem go skopiować na naszą stronę stowarzyszenieoz.manifo.com
                  ale mi się nie udało. Dzisiaj będę prubował znowu. Tak aby zainteresowani mogli się zapoznać i zgłaszać ewentualne sugestie do poprawki. Nieporozumienia powodują, że jest lekki zamęt ale tego nie unikniemy.
                • Gość: Halina do Gawronek IP: *.play-internet.pl 22.11.13, 11:45
                  Chciałabym się z Panem skontaktować. Proszę prześledzić moje wpisy na forum. Jest ich nie dużo bo odezwałam się dopiero wczoraj. Mój adres mailowy h.malinska@poczta.onet.pl

pozdrawiam
                  Halina
      • Gość: Gawronek Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.opera-mini.net 08.11.13, 19:08
        witaj Mariusz szukasz inwestora na spłatę czy szukasz pracy pierwszego ci nie zaproponuje ale to drugie mogę i szybko spłacisz ta dychę tylko napisz skąd jesteś i co umiesz czym się zajmowałeś wcześniej pozdrawiam i co będę mógł to pomogę
        • tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 08.11.13, 19:35
          panowie o spotkaniach miejskich nic nie wiem. Nasze Stowarzyszenie szykuje się do krsu, po uzyskaniu nr krs, będę chciał aby wyodrębniły się struktury regionalne. Czyli tam gdzie bliżej siebie będzie kilka osób, może spotykać się grupa wsparcia, pewnie to panowie macie na myśli. Jutro mam wyjazd w sprawie biura stowarzyszenia, walnego zebrania itd. I wrócę do tematu utworzenia takiej grupy za kilka dni. Osoby z Warszawy i Wołomina już nawiązały ze mną kontakt, więc ten temat warto będzie poruszyć.
          aby łatwiej wam było te sprawy ogarnąć zapraszam na naszą stronę
          stowarzyszenieoz.manifo.com
          • malgorzata1006 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 14.11.13, 19:26
            Witam Panie Tadeuszu opisałam swoja sytuacje na blogu i w kontaktach na podanej stronie ale nic się nie wyświetliło.Czy ta strona jeszcze działa
            Mój mail: moi.nemesis@gmail.com
            • tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 14.11.13, 20:06
              5 min temu wyświetliło się,
              • elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 16.11.13, 14:25

• Gość: Aza Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: 194.60.227.* 15.11.13, 07:53
          też jestem zainteresowana pracą sstyl@op.pl
    • 1lusia Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 05.11.13, 19:52
      Wlaśnie znalazłem się też w takiej krytycznej sytuacji..Ze siostra moja mając firme transportową miała mi załatwić prace u niej na samochodzie..Zaproponowala mi w w czerwcu 2004 roku pracę u niej ale coś mówiła ze dostanie jakieś pieniądze z Uni Europejskiej na poszerzenie stanowiska pracy.Bylem w tym czasie bez pracy ,bez prawa do zasiłku -nigdzie nie pracujący..Więc się zgodziłem bo mam prawo jazdy więc taka oferta mi odpowiadała..Wzięła ode mnie dowod osobisty i na drugi dzień oddala iPowiedziala ze juz jest dobrze .Ze za pare dni pojedziemy dokumenty podpisać i będziemy czekać aż zalatwią jej leasing samochodu..Za pare dni przyjechała po mnie i pojechaliśmy do Banku PBK do Bydgoszczy.Ona mieszka w Toruniu..Tam przed Bankiem czekał taki niejaki p.T.....k i po krutkiej rozmowie siostra dała mu jakieś dokumenty jeszcze i z tym panem poszliśmy do Dyrektora banku do biura..Tam juz były dokumenty uszykowane i tylko zaznaczone haczyki do podpisu.Tu p.podpisze.tutaj ,tutaj ,,.Po podpisaniu juz wyszliśmy .Krotka rozmowa siostry na boku z p.T.. i zawieźklli mnie do domu ..Ja nie wiedzialem ze to Kredyt bierze tylko ze jakieś papiery niezbędne do uzyskania Leasingu na zakup samochodu..cala korespondencja z banku była wysyłana do Torunia do siostry..po 5 latach do mnie do domu przyszło z banku ze zadłużenie moje niby wzrosło do 48 tysiecy złotych ..Za głowe się złapalismy z żoną ..Skąd zadłuzenie jak my nic nie bralismy nic..Dostala w 2004 roku 38 tysięcy złotych.To znaczy firma lisingowa x..Lisingu nie spłacała samochód zabrali..Ja przez ten okres juz prace znalazłem u nas na miejscu..Puźniej sprawy śądowe,dochodzenia,wyjaśnienia w prokuraturze i CBŚ..Bank wiedział,prokuratura też i wszyscy ze wzięła to na podstawie sfalszowanych dokumentów na mnie...Ja tylko dostałem wyrok w zawieszeniu na dwa lata..Ona też nie spłacala po tym .Ale bank nie dawał za wygraną i wezwał ją i mnie i jeszcze w dodatku moją żonę-która zadnego podpisu przy braniu tego Kredytu przez siostre nie podpisywała .Bo by się nie zgodziła.Siostra przyznała się do tego ze będzie spłacać całość. Bank wiec poprosił nas znowu o podpisy ze jako zgadzamy się na tą ugodę ..My na tym się nie znamy.Po czasie znowu bank się obmył -sprawe skierował do Komornika do Torunia..Też tego nie rozumie..Ja figuruje jako Pożyczkobiorca..Siostra przystępująca do spłaty długu.Komornik z Torunia przesłał dokumenty do komornika do Inowrocławia...Ja po przebytej operacji kregosłupa miałem rente 4 lata..Na koniec września mi rente ZUS zatrzymał..Składam papiery do Urzędu pracy .Bo co zrobić.także byłem u Komornika w Inowrocławiu dwa razy wyjaśniając sprawę z papierami o co chodzi..Dług wynosi już 68 tysięcy złotych.Teraz jestem załamany bo dług z dnia na dzień rośnie,ona nie spłaca bo nie ma z czego..Boję się że komornik wejdzie mi na jedyne mieszkanie co mieszkamy z żoną i wnuczką i pójde na bruk lub pod most.A czeka mnie jeszcze operacja dwóch dłoni bo jestem w kolejce do szpitala..Nie wiem jak to potoczy się dalej .Ale tak to juz jest..Dyrektor banku z paroma osobami właśnie w ten sposób wpędził bank do wielkich strat i ludzi biednych...Niektóre sprawy związane z tym bankiem się jeszcze toczą bo dwa razy byłem wzywany jako świadek..Dyrektor i inni pracownicy siedzieli w więzieniu,.Nie wiem .Moze mi ktoś doradzi .Co mam robić...Nie stać mnie na prawników.Ale też co to by dało..Jezeli moje podpisy są .A ja z tych pieniędzy nie miałem złotóweczki..proszę czy któraś osoba mi mi pomogła dobrymi słowami ten problem rozwikłać..
    • elunia977 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 24.11.13, 13:54

• Gość: Halina Stowarzyszenie - odpowiedzialność IP: *.play-internet.pl 24.11.13, 23:06
        Uważam, że cała ta sytuacja jest bez sensu. Zamiast skupić się na szukaniu możliwości pomocy ludziom będącym na skraju wyczerpania psychicznego nie mówiąc już o finansowym to robisz Tadeuszu coraz większy zamęt. Nie wiem też dlaczego uczepiłeś się Eli. Przecież to wszystko zaczęło się ode mnie. Gdyż to ja zwołałam nasze pierwsze spotkanie we Wrocławiu, pomimo że mieszkam w Mysłowicach. Zależało mi na podjęciu jak najszybszych działań, ale konkretnych które będą dawały efekty. Zaproponowałam swoja pomoc ale chciałam poznać konkrety dotyczące stowarzyszenia i spółdzielni socjalnych o których mi mówiłeś. Jednak na zadawane przeze mnie pytania nie odpowiadałeś. Obrażałeś się, zarzucając mi, że czepiam się szczególików. Wybacz, ja za swoje działania i decyzje biorę pełną odpowiedzialność.
        Dlatego były mi potrzebne dokładne informacje a nie hipotetyczne opowiadania i nie realne do zrealizowania pomysły. Zaangażowałam się tak dalece w działania Stowarzyszenia że postanowiłam przeprowadzić się do Wrocławia. Dzisiaj miało być spotkanie założycielskie.
        Kolejny raz nie dotrzymałeś terminu. Poświeciłeś ten czas na mącenie i zaognianie sytuacji. Ludzie są zdezorientowani. Nie wiedzą co się dzieje. Czują się kolejny raz oszukani. Ja też, nie tego się spodziewałam. Ty jednak zamiast odłożyć swoje ambicje i dąsy na bok oskarżasz Elę która nic tu nie zawiniła. Zrzucasz na nią odpowiedzialność za dalsze losy Stowarzyszenia.
        Nie mogę tego czytać. Nie pojmuję Twojej obłudy. Chłopie każdy ponosi odpowiedzialność za swoje czyny. Chciałyśmy Ci pomóc dla dobra swojego i ludzi, którzy tu się zgłaszają licząc na pomoc. Nie dałeś nam takiej możliwości . Zostawiłyśmy Ci zatem wolną rękę. Zarejestrowałeś Stowarzyszenie, nie chcesz pomocy , jesteś decydentem pomimo, że podstawą istnienia stowarzyszenia jest podejmowanie decyzji przez wszystkich członków, prowadź je zatem w/g swego uznania. Chcesz to likwiduj a nie to działaj tylko nie obarczaj nikogo winą i odpowiedzialnością za decyzje które podejmowałeś. I radzę Ci zostaw Elę w spokoju. Nie dołuj tej wspaniałej kobiety. Jak chcesz kozła ofiarnego to skup się na mnie.
        Ja w przeciwieństwie do Ciebie działam. Ale nie na zasadzie obiecywania rzeczy niemożliwych do spełnienia tylko sprawdzam realne szanse znalezienia pomocy dla każdego z nas. Kiedy będę gotowa do działania ogłoszę to oficjalnie na forum i za każdą decyzję będę odpowiadać osobiście nikogo nie obarczając winą. Jeszcze raz życzę dużo zdrowego rozsądku i opanowania oraz odpowiedzialności za własne decyzje.
        • halina773 Re: Stowarzyszenie - odpowiedzialność 24.11.13, 23:37
          halina i halina773 to ja będę teraz występować jako halina773
        • halina773 APEL do potrzebujących pomocy 25.11.13, 00:27
          Witam,
          zmieniłam login z haliny na halina773 bo chciałam żebyście wiedzieli coś więcej o mnie.
          Z mojego powodu wynikło zamieszanie dotyczące działalności Stowarzyszenia.
          Nie rozumiem dlaczego winą obarczana jest Ela . Przepraszam ją za to .
          Wiem, że większość z Was szuka tu pomocy wyjścia ze swoich problemów.
          Ja też tu trafiłam z tego powodu. Myślałam, że zaświeciło dla mnie światełko nadziei.
          Jednak pomyliłam się. Nie dostałam żadnej pomocy. Tyle razy mnie oszukiwano i zwodzono, że teraz wszystko dokładnie sprawdzam. Kiedy nie dostaję odpowiedzi na zadawane pytania albo są one wymijające to staję się nieufna. Również nie wywiązanie się z obietnic budzi moją nieufność. Niestety tak się zdarzyło tutaj. Ale cieszę się, ze udało mi się poznać wspaniałych ludzi - Ela, Danusia, które pomimo ,że same są w trudnej sytuacji są balsamem na kłopoty innych. Jak mogę tak pomagają. Zmobilizowały mnie też do działania, za co im bardzo dziękuję. Część z Was mnie już poznała inni jeszcze nie mieli okazji się ze mną spotkać.
          Chce Wam powiedzieć, że zamierzenia Stowarzyszenia to świetna sprawa szkoda tylko , że mijają się z realizacją. Wiem, że bardzo liczycie na pomoc. Ja również. Niestety muszę powiedzieć, że jeśli liczycie na to , że ktoś spłaci za Was wasze długi to nie ma na to szans.
          Przynajmniej na tym etapie. Działania które prowadzimy zmierzają do ułatwienia życia dłużnikom. Jednak musicie uzbroić się jeszcze w cierpliwość. Wiem, że większość z Was ma " nóż na gardle". Ja też. Ale nie da się pochopnie działać. Tym co mają terminowe sprawy radzę dogadywać się z wierzycielami . Ja tak robię . Piszę pismo za pismem do kogo się da i są efekty. Odblokowane konto , porozumienie z wierzycielem odnośnie spłaty na jaką mnie stać. Jeśli nic innego nie jesteście w stanie zrobić to piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie byle by odwlec termin egzekucji.
          Musicie jeszcze trochę poczekać na dalsze działania. Potem jednak będziecie potrzebni do prowadzenia działań które pomogą nam osiągnąć sukces. Jeśli się zjednoczymy będzie nam łatwiej.
          Ponieważ większość działań podejmowanych jest we Wrocławiu tak jak pisałam wcześniej zdecydowałam się przeprowadzić do Wrocławia. I tu prośba do mieszkańców tego miasta -.
          Szukam w miarę taniego mieszkania do wynajęcia. Choruję od blisko 10 lat na Parkinsona dlatego muszę mieć zapewnione odpowiednie warunki np. ogrzewanie nie może być na węgiel i wysokie pietra odpadają.
        • Gość: Aza Re: Stowarzyszenie - odpowiedzialność IP: 194.60.227.* 25.11.13, 13:10
          Ludzie.Czytam i uwierzyć nie mogę-a z wypowiedzi Waszych nasuwa się tylko jedno:NIE POMAGAĆ....Wszyscy mamy długi-i każdy prawie na tym forum tylko jedno potrafi:wyciągać rękę...a jak ma coś z siebie dać to już nie!WSTYDŹCIE SIĘ!!
          Co Wy myślicie?-że zaglądnie tutaj na forum jakiś milioner i spłaci Was wszystkich??
          Sama mam olbrzymie długi i wiem jedno,że jak nie ruszę swoich 4 liter nikt za mnie nic nie spłaci.
          Obudźcie się wreście do diabła i oprócz szukania pomocy zacznijcie cos z siebie dawać!!!!
          A jest to takie proste!!
          Założyć Stowarzyszenie
          Zebrać jak największą ilość członków(każda osoba w potrzebie)
          Ustalić kilkuosobowa komisję-aby nikt nie zarzucił oszustw-..bo to ludzie potrafią najszybciej:oczerniać.....
          Zbierać obowiązkowe składki członkowskie 20zł/miesiąc.
          Zbierać wnioski i komisyjnie ze składek spłacać członkom stowarzyszenia długi.
          Proste??PROSTE
          Tylko w końcu przestańcie narzekać a weźcie się do roboty!!
      • Gość: robak Re: do elunia977 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.13, 09:59
        ależ pani kapitana wypchnęła za burtę i jeszcze pani na forum ogłasza, ze zszedł z tonącego statku? na pełnym morzu płynie w pław? czy choć raz odniosła się pani do jego odpowiedzi? nie tylko pani ale jeszcze pani koleżanka Halina. apelowała pani abyśmy się do pani zgłaszali ,wcześniej również do pojedynczych osób odpisyawała podając swój mail. niech się pani zdecyduje czy pani za jego plecami chce coś uzgadniać czy nie? mam do pani maila wysłac czy nie. dwie kobiety a tyle zamieszania narobiłyście. czytajac kolejno co wy wypisujecie i jego odpowiedzi, to ewidentnie wymyśliłyście intrygę, w którą nie dał się wciągnąć. a więc mściwie pani utopiła kapitana. na pełnym morzu wypchnęła pani go za burtę. proszę przeczytać swoją wypowiedź z 22.11.13
        oczekuję na pani odpowiedź czy pani bierze odpowiedzialność za swoje wypowiedzi ? bo nie wiem czy mamy do pani pisać na maila czy nie?
        • sierpc101010 Re: do elunia977 25.11.13, 10:03
        • sierpc101010 Re: do elunia977 25.11.13, 10:04
          czytajac te wypowiedzi to nie wiem czy wierzyc ze otrzymam jaka kolwiek pomoc
    • Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 25.11.13, 11:50
      Ludzie.Czytam i uwierzyć nie mogę-a z wypowiedzi Waszych nasuwa się tylko jedno:NIE POMAGAĆ....Wszyscy mamy długi-i każdy prawie na tym forum tylko jedno potrafi:wyciągać rękę...a jak ma coś z siebie dać to już nie!WSTYDŹCIE SIĘ!!
      Co Wy myślicie?-że zaglądnie tutaj na forum jakiś milioner i spłaci Was wszystkich??
      Sama mam olbrzymie długi i wiem jedno,że jak nie ruszę swoich 4 liter nikt za mnie nic nie spłaci.
      Obudźcie się wreście do diabła i oprócz szukania pomocy zacznijcie cos z siebie dawać!!!!
      A jest to takie proste!!
      Założyć Stowarzyszenie
      Zebrać jak największą ilość członków(każda osoba w potrzebie)
      Ustalić kilkuosobowa komisję-aby nikt nie zarzucił oszustw-..bo to ludzie potrafią najszybciej:oczerniać.....
      Zbierać obowiązkowe składki członkowskie 20zł/miesiąc.
      Zbierać wnioski i komisyjnie ze składek spłacać członkom stowarzyszenia długi.
      Proste??PROSTE
      Tylko w końcu przestańcie narzekać a weźcie się do roboty!!

• Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 25.11.13, 12:04
        Ijeszcze jedno ,krótkie wyliczenie:
        Ww kraju mamy miliony dłużników-przyjmijmy iż w Stowarzyszeniu jest zgłoszonych opłacających składki 5000
        Czyli:
        5000 mnożymy przez 20zł/miesiąc=100000
        Proste??

-Dodatkowo ruszamy województwami-w każdym komitet,zaczynamy pracować chałupniczo-i tutaj tez mam pomysły....
        PAMIĘTAJCIE-chcieć to MÓC.
        Przede wszystkim na tym forum powinny pisać tylko osoby które chcą coś zmienić,a nie te które tylko liczą na pomoc nie dając nic od siebie
        • sierpc101010 Re:stowarzyszenie dłużników 25.11.13, 12:09
          podaj chociasz jeden adres firmy chalupniczej uczciwej chetnie sie zatrunie bo do tej pory co pisalam do takich firm chalupniczych to wszystko oszustwo
          • Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 25.11.13, 12:58
            Nie spotkało mnie żadne szczęście-nie mam pracy.
            Firmy chałupnicze MY bezrobotni pozakładalibyśmy i dlatego pisałam iż województwami musielibyśmy zacząć współpracować
            • sierpc101010 Re:stowarzyszenie dłużników 25.11.13, 13:02
              powiedz gdzie szukac pomocy jak pracy nie ma nie mam sily
              • Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 25.11.13, 13:08
                Nigdzie nie znajdziesz pomocy-taka jest prawda-jak sam sobie nie pomożesz.Ja pomocy szukałam rok czasu,ponieważ jestem kobietą jedyne co dostawałam to propozycje,,seksu,,.Niestety to jest rzeczywistość.Jeśli My sami nie wk.......się i nie zaczniemy działać nic nie wyjdzie.Bo prawda jest taka,że syty głodnego nigdy nie zrozumie.Stowarzyszenie ze składkami byłoby pierwszym krokiem,kolejnym założenie firm w całym kraju tylko i wylącznie dla zadłużonych.Powiedzmy::Zakładamy chałupniczo szwalnie:Jedni projektują,jedni szyją,inni zajmują sie marketingiem,inni pracują jako kierowcy itp.....Do takich szwalni i stworzenia jakiejś marki potrzeba mnóstwo rąk do pracy.A gdybyśmy My dłużnicy się tym zajęli mamy media w kieszeni-bojest to sprawa medialna.Pracowałam przez szereg lat zarządzając produktami i ludźmi-więc wiem o czym piszę.
                To tylko 1 przykład jak moglibyśmy zacząć zarabiać oprócz środków z składek
                • sierpc101010 Re:stowarzyszenie dłużników 25.11.13, 13:10
                  to jest dobry pomysl
                  • Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 25.11.13, 13:12
                    Wiem,tylko spróbuj zebrać ludzi,żeby w końcu zaczęli coś robić...............Każdy tylko chce dostawać i nic więcej...............Prawda jest taka,że ludzie nie chcą sobie sami pomóc,łudzą się że znajdzie się sponsor milioner który długi popłaci.........
                  • Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 25.11.13, 13:14
                    A weź jeszcze pod uwagę,że Unia stawia na walkę z bezrobociem bardzo mocno i na to w pierwszej kolejności idą środki unijne...........
                    • Gość: Stancyk Re:stowarzyszenie dłużników IP: *.free.aero2.net.pl 26.11.13, 01:19
                      Do tego momentu pisalas rozsadnie.Ale z ta unia jest jak z ZSRR ,bezrobotnych produkuje nie stawarza miejsca pracy!Masz na mysli rozdawnictwo z UP?Co zwojujesz za 14 000zl?!
                      Nam trzeba niskich podatkow i likwidacja zlodziejstwa na swieczniku!Ta ryba jest spierna od glowy!My jestesmy tylko skutkiem tego popsucia!
                      Ja po 20 latach kapitalizmu w kraju kompradorow -czytaj PRL bis,zwolnilem izamknalem firme.
                      Radze sobie na granicy egzystencji...ale chyba zostac zlodziejem rownolegle z multizlodziejami bylo by etyczne...
                      Dosc ironii zaimponowal mi Twoj entuzjazm komunistki,moze wymienimy zdania i konstruktywnie sie podroczymy.Jest troche rozsadku w Twojej deklaracji/ach...
                      Tadeusz zrobil duzo...ale brak ludzi ,altruistow rozwala to dzielo...
                      • Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 26.11.13, 10:33
                        Cały czas piszę bardzo konstruktywnie.Pieniadze unijne??-jak najbardziej i nie 14 000,tylko więcej.Budżet unijny to 89% na walkę z bezrobociem.Unia kładzie bardzo duży nacisk.Stowarzyszenie miało by piękne podstawy wystąpić i to nie bajki -rzeczywistość.W Poznaniu pewne Stowarzyszenie dostało 180 000-na walkę z bezrobociem właśnie....
                        Co zaś do PRl-u...Związki związki i jeszcze raz związki-stworzone przez ludzi właśnie-dzieje Ci się krzywda?-masz gdzie iść z kim rozmawiać.Dzisiejsza rzeczywistość?-radź sobie sam,spadaj dziadu......Tak to wygląda.Obojętnie,czy Stowarzyszenie,Związek czy jeszcze inna nazwa-wszystkie te komórki tworzą ludzie i to od ludzi zależy co będzie dalej.
                        Ja nie mówię,że chcę coś tutaj stworzyć-ja próbuję otworzyć oczy-że nikt Nam niczego nie spłaci,jeśli sami nie kopniemy się w 4 litery!!
                        Co zaś się tyczy Pana Tadeusza-nie rozumiem Go-ponieważ po moich wczorajszych wpisach napisał mi na maila:
                        cyt:,,po dzisiejszych wpisach panu już dziękuję. Ja jestem już po za
                        stowarzyszeniem. Macie panią Elżbietę,,-ja zostawiam to bez komentarza,bo jeżeli na pomysły i próbę wstrząśnięcia ludźmi by się w końcu zjednoczyli i zaczęli działać jest taka reakcja....to czegoś nie rozumiem...
                        Nasuwa mi się tylko jedno pytanie:
                        Ludzie-czego Wy właściwie chcecie??????????????
                • sierpc101010 Re:stowarzyszenie dłużników 25.11.13, 13:21
                  jak w tej chwili sobie radzisz
                  • Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 25.11.13, 13:29
                    Nie radzę sobie.Prawda jest taka iż ja już nigdzie nie piszę.Przestałam reagować,nie otwieram drzwi.Dlaczego?-ponieważ ile mozna wysyłac pism i nie płacić?Mam wysokie zadłużenia -5 komorników-nie maja z czego mi ściagać bo nic nie mam oprócz córek,ale prawda jest taka,że chciałabym to spłacić,pracy się nie boję,wiedzę mam też i dlatego tak sobie myślę,że skoro mnie do pracy nikt nie chce to może pora samemu zacząć działać,ato forum przyznam szczerze ,że trochę mnie wkurzyło-bo jedyne co czytam to prośby o pomoc ,albo że ktoś jest oszustem.Tylu Nas jest i naprawdę wierzę,że przy odrobinie dobrej woli moglibyśmy wychodzić z długów,tylko mam wrażenie,że w tym mysleniu jestem sama............
                    • Gość: halina773 Re:stowarzyszenie dłużników IP: *.play-internet.pl 25.11.13, 15:16
                      nie jesteś sama w swoim myśleniu. Myślę podobnie i nie mam nic przeciwko Stowarzyszeniu.
                      Chodzi mi tylko o realizację celu i zamierzeń o konkretne działania a nie retoryczne rozważania.
                      Zgadzam się z Tobą i to samo pisze wszystkim ,że nikt za nas nie spłaci naszych długów. Musimy sami to zrobić znajdując sposób na to.Organizacje Pożytku Publicznego - stowarzyszenia, fundacje posiadające KRS- mają duże możliwości uzyskania funduszy na polepszenie warunków bytowych ( nie mylić ze spłacaniem zadłużenia), stworzenie miejsc pracy, pomoc psychologiczną, pomoc dzieciom w zdobyciu wykształcenia, wypoczynku itd. Oczywiście nie dostaje się tych funduszy lekką ręką. Jest to kawał roboty do wykonania. Ale warto. Organizuję teraz pomoc dla 2 rodzin jednak mam problem bo nasze Stowarzyszenie nie może zbierać pieniędzy i nie wiem jak to przeprowadzić, żeby się nikt nie doczepił.
                      Mam ludzi którzy chcą pomóc, jednak nie mamy jak oficjalnie takich akcji przeprowadzić.
                      Dlatego należy dążyć do uzyskania KRS. Spory i obrażanie się nie doprowadzi Nas do celu jakim jest wyjście z długów. I tu jeszcze raz zgodzę się z Tobą - w jedności siła. Im Nas więcej i im szybciej zaczniemy działać tym lepiej.
                      • Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 25.11.13, 16:57
                        Witaj.Mam pomysł -ponieważ jesteście tutaj dłużej ogłośmy iż wypowiadać mają się tylko osoby które wyrażają chęć wstąpienia do stowarzyszenia-osoby które proszą tylko i wylacznie o samą pomoc nie będą brane pod uwagę.Dlaczego?-ano dlatego iż pomocy chce każdy-a do rejestracji nie ma nikogo.......Pomagamy tylko tym,którzy wstępują i opłacają składki!!Jeśli zaś chodzi o pomoc tym rodzinom o których pisałaś-może zadzwoń do mnie-nie jestem szczegółowo w temacie a chętnie powiem jak rozwiązać problem i tyle/
                        Potrzebujemy stronę,na podstronie ankietę itp...mogę wszystko przez telefon powiedzieć jak zacząć-tutaj za dużo klikania.nrtel.795140231
                        Tutaj najważniejsze:
                        Proszę o zgłaszanie się osób które chcą zacząć działać a nie siedzieć z założonymi rękoma i czekać na cud!!!!
                        • Gość: halina773 Re:stowarzyszenie dłużników IP: *.play-internet.pl 25.11.13, 17:14
                          przepraszam ale nie stać mnie na telefon, miesięczne działania w stowarzyszeniu wygenerowały mi rachunek na 186 zł.
                          Jak chcesz to napisz na maila h.malinska@poczta.onet.pl
                          • Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 25.11.13, 18:18
                            Zawsze ja mogę zadzwonić do Ciebie:)-prawda?
                            • Gość: Stancyk Re:stowarzyszenie dłużników IP: *.free.aero2.net.pl 26.11.13, 01:26
                              W jakiej sieci masz Telefon.Mam kilka sim ,zadzwonie po taniosci...
                              • Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 26.11.13, 10:39
                                W play- po za tym kupuję startówki bo i mnie nie stać już na abonament-zresztą również zalegam....
                                Zwróć uwagę na jedną rzecz.....jakoś na forum mało wpisów przybyło,jak napisałam,że pora wziąść się do pracy,ruszyć z Stowarzyszeniem,składki opłacać......Taj jak się gotowało ilu ludzi szuka pomocy,tak nagle cisza zaczyna się robić......-o czym to świadczy?????
                              • tadusz03 Re:stowarzyszenie dłużników 08.12.13, 15:11
                                ogłaszam konkurs na Managera Stowarzyszenia. Bo te zjawisko szukania wsparcia w wyjściu z pętli zadłużeń to już materiał na tragikomedie. Osoba przekredytowana chętnie przyjmie pomoc(?) w postaci kredytu konsolidacyjnego, który jeszcze bardziej ją pogrąża ale do stowarzyszenia nie przystąpi. Do stowarzyszenia, które wolniej ale wszystkich członków chce poddźwignąć raczej nie dołączy. Z taką postawą, że teraz tylko ja mam problem i tylko mi trzeba pomóc, co mnie obchodzi głodująca Kowalska, albo Nowak myślący o samobójstwie, to dokąd można dojść? Owszem, kiedy właścicielowi upadającej firmy mówie współpraca, to patrzy na mnie jak na wariata. Skoro zawsze konkórował to sam nie przyjmie pomocy ale innym też nie pozwoli pomóc. Bo jak przyłączy się do stowarzyszenia to może dzięki temu ktoś otrzyma wsparcie a to przecież potencjalna konkurencja. Tu wyjątkiem jest pan prowadzący renomowaną restauracje, który postąpił prawidłowo i dziękuje mu za wspaniałą postawę. A przedsiębiorcy z Mazowieckiego,którzy się ze mną kontaktowali, na co czekają? Aż wytrzasne milion i podzielę między nimi?
                                Halo, pobudka !Czas się otrząsnąć! Jedna osoba nie sklonuje się na 15 członków założycieli, z tego 5 klonów będzie komitetem założycielskim. Czy abyśmy się obudzili potrzebna jest seria samobójstw osób przekredytowanych?
                                A osoby bezrobotne przekredytowane? Pytam się każdą z osobna, co możecie robić zarobkowo we własnym domu? Przecież spółdzielnie socjalne powstają. Proszę się obudzić. Pierwsze wpisy fundacja pomocy zadłużonym są z 2009 r. POBUDKA !
                                • tadusz03 Re:stowarzyszenie dłużników 09.12.13, 10:30
                                  kontynuując wątek zastoju w Stowarzyszeniu, bo jesteśmy rozproszeni . robię przymiarki do skompletowania dokumentacji spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej. wiem,wiem nadzór nad tym ma KNF, ale leżeć bezczynnie nie będę aż wujek z RPA i ciocia z Kambodży wyłożą mi gotówkę na spłacenie zaległych długów. jeśli ktoś ma pojęcie na temat funkcjonowania takiej instytucji to proszę o kontakt. ja wszystkich rozumów nie zjadłem i chętnie przyjmę wskazówki,porady a nawet merytoryczne wsparcie, jak powiązać planowane rejestrowane Stowarzyszenie ze SKOKiem i funduszem ,,bank dla ubogich''

ponownie wołam do osób zadłuzonych, które się kontaktowały ze mną w sprawach komorniczych, windykacyjnych i pomocy finansowej :
                                  POBUDKA jedna osoba nie zarejestruje w KRSie Stowarzyszenia ani nie uruchomi innych programów pomocowych.
                                  POBUDKA, zróbmy coś w końcu razem !
                                  mam kontakt z dwiema kompetętnymi osobami, które pomogą to wszystko rozruszać, ale za 15 osób nie podpiszą się na liście członków założycieli.
                                  kolejne kilka osób ma doświadczenie z dziedziny przedsiębiorczości, ekonomii a są zablokowane brakiem kapitału, więc połączmy swe siły, razem możemy coś wkońcu uruchomić.
                                • tadusz03 Re:stowarzyszenie dłużników 20.12.13, 16:55
                                  Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia, odnalezienia nadziei, odzyskania równowagi wewnętrznej i oparcia w najbliższej rodzinie życzy Tadeusz.
                                  Swoją modlitwą ogarniam przede wszystkim najbiedniejszych, opuszczonych przez najbliższych, bezrobotnych bez szans na zatrudnienie.
                          • Gość: robak Re:stowarzyszenie dłużników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.13, 10:58
                            pani Halino i pani Elu czekam na waszą odpowiedź. pani Ela nawoływała aby się z nią skontaktować cytuję ,,sprawa pilna''. potem pani napisała, że pan Tadeusz żekomo zszedł z tonącego statku i że pani nie bierze odpowiedzialności za stowarzyszenie. więc pytam się panią po tym co pani tu wyprawiała przez ostatni tydzień, kto teraz reprezentuje stowarzyszenie skoro pan Tadeusz został zawieszony? otrzymałem powiadomienie mailem od pana Tadeusza(wszyscy, z którymi miał kontakt mailowy), że jest zawieszony i nie może wykonywać swoich obowiązków. po pani apelach aby się skontaktować z panią ogłosiła pani, że to nie pani apelowała. nalegam aby pani powiadomiła teraz kto reprezentuje stowarzyszenie? a teraz pani Halina może powiedzieć jakim cudem poniosła koszty na rzecz stowarzyszenia skoro wszyscy kontaktowaliśmy się z panem Tadeuszem a nie z panią ? to on pisał pisma (wydrukować, przesłać pocztą poleconym) bo nie wszyscy mieliśmy dostęp do drukarki, ja też nie miałem. w sprawie zbiegu egzekucji napisał dla mnie,cztery pisma do czterech kancelarii. poprosiłem go o wydruk i przesłanie ,bo nie mógłbym tego zrobić. mnie zdziwiło pani stwierdzenie o pani rzekomych kosztach,bo po pani wypowiedziach na forum, wysłałem panu Tadeuszowi pytanie dlaczego pani tak go szkaluje na forum? stwierdził, ze pani jest najkrócej w stowarzyszeniu i razem z panią Elżbietą domagałyście się aby wytrzasnął wam nr krs w tydzień. obie mówiłyście, żę macie nóż na gardle i potrzebujecie już oddłuzenia. zauważył, że was obchodzi tylko wasz problem a nie problem pozostałych osób, które się zgłaszają do stowarzyszenia. czyli macie w czterech literach samotne matki. pan Tadeusz zwracał wam uwagę, że są rodziny, które są w gorszej sytuacji od was a odwlekając zebranie założycielskie szkodzicie i sobie i pozostałym osobom. skoro pani jest najkrócej w stowarzyszeniu i nie miała pani możliwości wykonywania jakichkolwiek zadań w stowarzyszeniu to dlaczego pani na forum wypisuje te kłamstwa? jeszcze bardziej wykrzywiając prawdę o tym człowieku? jeśli wasze kłamstwa są oczywiste to może przynajmniej przeproście go za to. proszę napisać kto jest reprezentantem stowarzyszenia bo czekamy,co dalej będzie się działo z nami.
                            • elunia977 Re:stowarzyszenie dłużników 26.11.13, 12:34

• Gość: halina773 Re:stowarzyszenie dłużników IP: *.play-internet.pl 26.11.13, 17:50
                              widzi Pan na spotkaniu we Wrocławiu były 3 osoby - ja z Mysłowic, Ela z Wrocławia i Tadeusz z Człopy. I to ja doprowadziłam do tego spotkania. Nieprawdą jest to co rzekomo Tadeusz Panu przekazał. Nie będę się licytować kto ile dla kogo zrobił. I kto się zajmuje sprawami swoimi a kto sprawami innych. Nie wiem też kto Tadeusza odwołał ze Stowarzyszenia bo wg regulaminu to na walnym zgromadzeniu zarząd powinien podjąć taką decyzję. A z tego co mi wiadomo nie ma zarządu i walnego zgromadzenia też nie było.
                              ROZDZIAŁ IV
                              FUNKCJONOWANIE STOWARZYSZENIA
                              11. Walne Zgromadzenie Członków jest jedyną władzą Stowarzyszenia. Stowarzyszenie zwykłe nie posiada organów działających w interesie Stowarzyszenia, rozwiązujemy wspólnie nasze problemy i podejmujemy wspólnie decyzje.
                              12. Członkowie – na Walnym Zebraniu każdy ma jednakowo ważny głos podczas głosowania.

moim zdaniem, zaznaczam ze to jest moje zdanie, ten zamęt jest celowo zrobiony. Proszę mi powiedzieć czy kwestia ustalenia adresu Stowarzyszenia jest ważniejsza od sposobu w jaki będziemy mogli pomagać i rozpocząć jak najprędzej działania w tym kierunku?
                              Bo dla mnie działania są ważniejsze. I działam. Dlatego szkoda mi czasu i sił na przepychanki tutaj. Czas pokaże kto co zrobił i dla kogo co jest najważniejsze.
                              Sądzę, że wkrótce wypowie się jeszcze jedna osoba , która do tej pory się nie odzywała a ma wiele do powiedzenia w tym temacie. Moim zdaniem pora już zakończyć tą farsę.
                              Pozdrawiam i życzę większej rozwagi w osądzaniu ludzi zwłaszcza jeśli nie zna się prawdy obu stron
                              • Gość: Dana Re:stowarzyszenie dłużników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.13, 15:21
                                Dzień dobry
                                Widzę że zrobił się wielki zamęt na tej stronie. Ja ze swojej strony mogę dodać że Pani Ela i Pani Halinka to osoby którym można zaufać i mają wielkie serce dla ludzi w potrzebie na pewno nie będą te osoby przeszkadzały w tworzeniu stowarzyszenia, a wręcz przeciwnie. Ja jestem w stowarzyszeniu od września tego roku i jak na razie to jest to stowarzyszenie bez KRS-u a co będzie dalej to na razie wielki znak zapytania.Każdy z nas chce żeby wyjść z kłopotów a nie jeszcze sobie robić dodatkowe kłopoty.
                                • tadusz03 Re:stowarzyszenie dłużników 27.11.13, 17:37
                                  dlatego bardzo boli mnie,że dwie osoby odeszły, mimo,że w stowarzyszeniu jest dla nich miejsce. Boli mnie, że zmuszony byłem bronić się przed osobami,które przecież potrzebują naszego wsparcia. Może, gdy na czele stowarzyszenia stanie niewiasta to łatwiej dogadają się z nią inne kobiety. Rozłożenie współodpowiedzialności za prowadzenie stowarzyszenia na kolejne osoby powinno zaradzić w przyszłości podobnym zajściom. Ja niestety nie odpuszczam gdy ktoś mną prubuje manipulować. przekonano mnie abym nie odchodził ze stowarzyszenia, ale ja konsekwentnie chcę reorganizacji, aby zorganizowanie zebrania było dziełem współpracy wielu osób a nie biciu głową w mur przez jednego desperata
                                  • Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 27.11.13, 19:14
                                    W pełni popieram:)Ludzi którzy chcą działać Nam brakuje.
                                    Czytajcie proszę moje posty i zgłaszajcie się.Jeszcze raz pozwalam sobie wkleić apel:
                                    Zbliżają się Święta-mój APEL::
                                    Kochani reklamujcie forum i stronę Stowarzyszenia i piszcie czym każdy z Was może na Święta się podzielić,oraz piszcie czego potrzebujecie.Ponieważ nie ma jeszcze KRS-możemy na razie pomóc sobie rzeczowo,bardzo chętnie się tego podejmę
                    • Gość: ania94iwanicka@wp. Re:stowarzyszenie dłużników IP: *.opera-mini.net 26.11.13, 15:09
                      witam serdecznie pragne przystapic do Waszego stowarzyszenia i prosze o kontakt 512613460
                      • Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 26.11.13, 15:50
                        Witam.Teraz chyba będzie to raczej trudne,ponieważ inicjator i założyciel jest w tej chwili nieaktywny,a pozostałe osoby umywają ręce...Proszę zapoznań się z moimi wcześniejszymi postami i pomysłami.Myślę,że tak mogłoby to wygladać.Pozdrawiam
                        • Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 26.11.13, 16:25
                          Kochani
                          Bardzo proszę wszystkie osoby które chcą w końcu zacząć działać a nie tylko bić pianę na tym forum o zapoznanie się z moimi postami wcześniejszymi od 25.11.2013 i jeśli odpowiada Wam to co napisałam zgłaszajcie się-pora zacząć działać.Proszę o podawanie nr.telefonu-może być w mailu lub tutaj.Powód bardzo prosty-zadzwonię i porozmawiamy co robimy dalej.Nie będę tutaj klikała bez końca,szybciej i prościej jest porozmawiać przez telefon,zamiast tutaj zastanawiać się czy postawiłam przecinek czy też nie.Na razie rozmawiałam z jedną osobą z Łodzi która chce działać.Jeśli to Stowarzyszenie które jest teraz upadnie(bo nikt nie chce zarządzać)-zbieramy siły i zakładamy nowe.Ja jestem z Poznania
                          e-mail:sstyl@op.pl
                      • tadusz03 Re:stowarzyszenie dłużników 26.11.13, 22:47
                        wszystkich najmocniej przepraszam za wpadkę. Nie powiadomiłem, że propozycję statutu umieściłem na stronie naszego stowarzyszenia. Udało mi się to zrobić w piątek kilka minut przed burzą jaka się rozpętała nad moją osobą. Dzisiejszy mail pani Małgorzaty, której bardzo dziękuję, przypomniał mi o tym. Zapraszam do zapoznania się ze statusem i komentowania. Przypominam adres stowarzyszenieoz.manifo.com
                        Moje prywatne problemy nie powinny zatrzymywać stowarzyszenia
                        • tadusz03 Re:stowarzyszenie dłużników 27.11.13, 02:05
                          cytuję:
                          Jakim prawem podajesz mój adres publicznie, jako adres Stowarzyszenia z którego się wypisałam.Jeśli do natychmiast nie zlikwidujesz tego wpisu zgłoszę na Policję bezprawne wykorzystywanie moich danych osobowych i teleadresowych.Prowadź swoje gierki beze mnie.--Halina M.

pani Halino najmocniej przepraszam, ale na stronie internetowej umieściłem propozycję statutu przed waszymi atakami na moją osobę. To na pani prośbę wpisałem ten adres i na pani prośbę usunę. Ponieważ edytor stosowany przez naszą stronę uniemożliwia mi przez komórkę edytować podstronę, korzystając z komputera rano usunę ze strony statut. Następnie ze statutu usunę adres siedziby. Na stronie umieszczę poprawiony statut i powiadomię panią mailem. I zakończymy mam nadzieję tę wojnę. Przy okazji, ja nie mam problemu by przyznać się do błędu co właśnie uczyniłem. Pani natomiast od kilku dni okłamywała forumowiczów moim kosztem. Ale cieszę się, że tym mailem w końcu określiła się pani co do swoich intencji wobec stowarzyszenia. jeszcze raz panią przepraszam za moją wpadkę.
                          • Gość: halina773 Re:stowarzyszenie dłużników IP: *.play-internet.pl 27.11.13, 09:23

czas pokaże kto kogo okłamuje i jakie ma intencje.
                            To co robisz jest niezgodne z prawem.
                            • Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 27.11.13, 09:44
                              Pani halina773-uprzejmie proszę zaprzestać tych waśni.Mieliśmy tutaj się zjednoczyć i działać,wspierać się.Tymczasem to forum ostatnio to same ataki.Wszyscy jesteśmy dłużnikami.Wspierajmy się,działajmy.Czyż nie mamy mało problemów na głowie????
                              Zbliżają się Święta-mój APEL::
                              Kochani reklamujcie forum i stronę Stowarzyszenia i piszcie czym każdy z Was może na Święta się podzielić,oraz piszcie czego potrzebujecie.Ponieważ nie ma jeszcze KRS-możemy na razie pomóc sobie rzeczowo,bardzo chętnie się tego podejmę
        • malgorzata1006 Re:stowarzyszenie dłużników 25.11.13, 12:29
          To nie jest takie proste Policzmy 100000 zł podzielić na 5000 członków wypada po 20 zł na każdego.
          • Gość: Aza Re:stowarzyszenie dłużników IP: 194.60.227.* 25.11.13, 13:01
            Czyli dokładnie tak jak napisałam!!20 zł płaci każdy co miesiąc(każdy członek).Miesięcznie mamy kwotę którą komisyjnie dzielimy z listy ,,najgorętszych,, spraw.Ww następnym miesiącu znów pomagamy kolejnym.Powiedzmy plus minus -miesięcznie spłacamy 15-50 osób,albo i więcej zależy od kwot,długów itp.......Nic nie robiąc,nic nie mamy
    • Gość: Bogdan Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: 5.174.54.* 26.11.13, 10:41
      Pomagamy osobom majcym wszczeta windykacje z nieruchomosci -licytacje
      Wszytkich z tym problemem wrazie checi pomocy prosimy o kontakt na e-mail ochrona-stowarzyszenie@len.pl
      • sierpc101010 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 26.11.13, 10:45
        witam mam współwłasność dom czy komornik może mi zająć
        • Gość: Aza Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: 194.60.227.* 26.11.13, 11:08
          Ponoć może natomiast jeśli przepiszesz na dziecko już nie.Druga sprawa istnieje coś takiego jak dopis do księgi-ponoć kosztuje u notariusza około 200zł.Znajomy miał komornika i dom-zrobił dopis siebie,chyba żony.Komornik zajął ale nikt nie chciał kupić z lokatorami domu i tak już 10lat mieszka.Nie jestem dobra w prawie-piszę życia,jak to wyglądało.
      • Gość: Gość Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.opera-mini.net 01.12.13, 22:25
        Osoba, która tylko podaje email a nie podaje strony jest nie wiarygodna. Pan Bogdan jest prawdopodobnie z firmy która zajmuje się skupem nieruchomości lub podobnym znaczeniu wykorzystania dłużnika! Panie Bogdanie lepiej podać nazwę firmy a nie pisać niby jakiś adres email. Proszę na takie firmy uważać, czasem one są pod przykrywką windykatorów i pseudo pomagaczy.
        • tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 01.12.13, 22:37
          jakby udało się namierzyć kto to jest,to prosił bym o info bo naszą członkinie, też ktoś przed licytacją nagabywał. Może ten sam.
    • Gość: pomoc Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: 91.193.122.* 29.11.13, 10:31
      Jestem osobą zadłużona mam bardzo duże długi mam komorników mam troje dzieci na utrzymaniu i jestem po rozwodzie a mój były mąż pił i kto mi może pomuc.
      • tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 29.11.13, 10:53
        proszę napisać na tadusz03@gmail.com, opisać swoją sytuację, z jakiej miejscowości pani jest ? z jakich miejscowości są komornicy ? po otrzymaniu pani maila podpowiem co dalej. proszę również zapoznać się z naszą stroną internetową stowarzyszenieoz.manifo.com
        jak pani napisze mail to nie trzeba wypełniać formularza kontaktowego na stronie.
    • Gość: R Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.uznam.net.pl 30.11.13, 10:24
      Witam!Znalazłam się w trudnej sytuacji,mam zajecie komornicze z 6 banków.Czy istnieje dla mnie szansa wyjścia z tego?Proszę o pomoc i co dalej mam zrobić.
      • tadusz03 Re: odp. R 30.11.13, 11:36
        proszę skorzystać z zakładki kontakt na naszej stronie,
        stowarzyszenieoz.manifo.com ,
        Opisać swoją sytuację
        • Gość: Renata Re: odp. R IP: *.uznam.net.pl 30.11.13, 11:42
          Właśnie to zrobiłam,weszłam na stronkę stowarzyszenia-chcę sie zapisać.proszę napisać jak i co zrobić,jak ze składkami i czy droga mailowa mozna wysłać deklarację.Pozdrawiam-Renata.
          • tadusz03 Re: odp. R 30.11.13, 12:07
            za chwile sprawdzę, odpowiadam teraz z telefonu nie przez komputer.
          • fundacjapomagamy Re: odp. R 13.01.14, 15:59
            forum.gazeta.pl/forum/w,726,148973642,148973642,Fundacja_Wsparcia_Spolecznego_Pomagam_.html
    • Gość: Poznań Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.icpnet.pl 21.12.13, 16:33
      Witam serdecznie sam jestem zadluzony mam komornikow itp ale akurat ja sie tym nie martwie bo dla mnie komornik czy windykator jest nikim ale do rzeczy mysle ze wlasnie powiniennes zaczac od wizyty w radzie komorniczej itp z odpowiednim pismem ze chcesz takie cos zalozyc i oni powinni sie o tym dowiedziec bo naprawde komornik czuje sie w tym kraju nietykalny jest jak Bog jak juz mu nie idzie to przychodzi w asyscie policji bo czuje wtedy wladze niedosyc ze dostaje niezla wyplate od panstwa to jeszcze te ich naliczane z kapelusza oplaty masakra skad oni to biora szok uwazam ze wszyscy powinni sie przeciwstawic takim osoba bo nie mozemy sobie pozwolic na to zeby taki sam leb dwie rece nogi robi siku i kupe manipulowal ludzmi jakby byli jego wlasnoscia popieram twoja inicjatywe pozdrawiam Robert z Poznania
      • fundacjapomagamy Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 13.01.14, 15:59
        Proszę o kontakt;
        forum.gazeta.pl/forum/w,726,148973642,148973642,Fundacja_Wsparcia_Spolecznego_Pomagam_.html
    • mariolka1021 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 22.12.13, 09:05
      Witam. Znalazłam się w okropnych tarapatach. Mam w moim banku dużą ratę 800zł oprócz tego jeszcze dwie inne.Problemy moje zaczęły od momętu zachorowania mojego dziecka wyjazdy do szpitali leki itp.nie miałam środków więc ratowałam się kredytami mam na to dokumęty lekarskie dziecka.Ze względu na powagę sytuacji musiałam zmienić mieszkanie które mnie drogo kosztowało oraz zadłużenia na czynszu poprzednim.Czasami nie było na bilet więc KZKG też mnie ścigał.Bym musiała tłumaczyć każdemu co się podziało a nie mogę.Nie mam komornika ale się boję byłam w moim banku dwa razy lecz bez odpowiednich dokumentów potwierdzających to że mówię prawdę.Na dzień dzisiejszy nie mam aż takich zaległości ale mogą nastąpić co mam zrobić.Konsolidacje już mam.Wiem że jest promocja aby ratę płacić dopiero w marcu co robić pomóżcie.
    • Gość: lola Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.14, 21:51
      Nie wiem jak mam zaczac mam 60 lat mój mąż 62.W 2001 roku miałam wylew wewnetrzny ale komisja lekarska twierdzi ze nadaje sie do pracy wiec nie przyznali mi renty dostaje zapomoge z gminy w kwocie 300zł.Mąż pracował w firmie co produkóje okna lecz miał zabieg i był na chorobowym po powrocie z chorobowego zwolnili go z pracy.Mielismy wtedy wziete pożyczke na remont domu w tej chwili nie mam z czego życ a co dopiero płacic raty w wysokosci 600zł miesiecznie .Światło zaległe woda też a odsetki rosną nie wiem już co mam robić jestesmy za staży do pracy nikt nas nie chce.Pożyczkę mam do 2017 roku za każdy nie zapłacony miesiąc przesuwa sie jeszcze o miesiac dalej pomuszcie
      • tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 07.01.14, 11:00
        do 2017 to raczej kredyt nie pożyczka, mój mail tadusz03@gmail.com
        Sprubuję znaleźć dla was wsparcie w waszej miejscowości . Proszę napisać mi na maila skąd jesteście, oraz czy próbowaliście z bankiem negocjować? Na forum proszę nie pisać o tym.
        • Gość: lola Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.14, 21:37
          jakos sie pan nie zajmóje takimi sprawami pisałam na meila co pan podał i co nic
          • tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 08.01.14, 23:01
            a wpisała pani poprawnie adres mail. w imieniu nie ma literki e. tadusz03@gmail.com
            • Gość: reni Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.uznam.net.pl 10.01.14, 21:09
              Witam panie Tadeuszu!Czy sa jakies pozytywne zmiany i czy coś poszło do przodu w.s fundacji?Pozdrawiam-Renata.
              • tadusz03 Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 10.01.14, 21:34
                jakiej fundacji? Jest stowarzyszenie zwykłe. W poniedziłek będzie spotkanie z panią prawnik w Ośrodku Wsparcia Ekonomi Społecznej. Z mojej miejscowości przystąpiły kolejne osoby, a to oznacza, że mamy zachowaną większość na walne zebranie. Aby Zebranie było ważne to musi być większość członków, co przy rozproszeniu członków było trudne do uzyskania. Może w mojej miejscowości uda się skrzyknąć 15 osób, uchwalić statut i skąpletować pozostałe dokumenty. A poza tym zachęcam do zaglądania na naszą stronę stowarzyszenieoz.manifo.com
                Wszelkie komentarze i wskazówki mogą być pomocne.
          • Gość: mycom Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 05.03.14, 00:27
            Jolu, jak Wasza sprawa? Sądzę, że nie jest to tak skomplikowane,
            jeśli nie otrzymałaś pomocy podaj maila może coś z tym zrobimy :)
            Mam czas do końca tygodnia.
            Pozdrawiam, Krzysztof
    • Gość: reni Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.uznam.net.pl 14.01.14, 10:14
      Witam serdecznie!jeśli Pana program przemówi do mnie,to z całą pewnością skorzystam.Mój mail renata1964@gmail.com Pozdrawiam.
    • barbara56_online Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 17.01.14, 18:33
      bardzo popieram.
      Od 14 lat prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą. Były raz lepiej raz gorzej ale firma rozwijała się i nie mielismy problemów finansowych. ... i nagle jakies trzy lata temu zaczęły się problemy. Przez działania konkurencji straciliśmy parę kontraktów. Oszczędnosci znikły niewiadomo kiedy, linia kredytowa dla firm zaczęła topnieć i aby jakoś przeżyć trzeba było zacząć wspomagać się kredytami. Przychody z osiągnietych faktur zmniejszyły się. Aby podołać z bieżącymi płatnosciami zaczeliśmy zalegać z płatnosciami faktur. Oczywiście spłacaliśmy ale nie regularnie. Pod koniec września 2013r konto firmowe zablokował nam w całości urząd skarbowy (dotyczyły to niespłaconych faktur). Z dnia na dzień zostalismy pozbawieni środkow do życia. Wystosowaliśmy pismo do urzędu o zwolnienie części przychodów aby móc na bieżąco spłacac zobowiazania zarówno firmowe jak i domowe. Kiedy nie otrzymaliśmy odpowiedzi w listopadzie ponownie wystosowalismy pismo i obecnie czekamy na odpowiedź, którą mamy otrzymać dopiero w lutym br. Niestety banki, kontrahenci zaczynają sie upominać o swoje. Jest to normalne, że każdy chce odzyskać co swoje ale sposób działania jest karygodny. Cała ta sytuacja doprowadziła do tego, że boję się wyjść z domu, odebrać telefon, czy dzwięk jadącej windy powoduje paraliż. Jestem u kresu wytrzymałości, boję się samej siebie, żebym nie zadzialała destrukcyjnie.
      Uważam, że powstanie takiej fundacji bardzo pomogłoby wielu ludziom, mozna by uniknąc wielu dramatów. Wiadomo, długi trzeba spłacać, ale potrzebna by była pomoc prawna, dobre ukierunkowanie i obrona przed praktykami jakie są stosowane wobec majacych problem z zadłuzeniem. Sami skorzystalibyśmy z takiej fachowej pomocy. Staliśmy sie bardzo nieufni i boimy się, żeby w tej ciężkiej sytuacji ktoś nas nie wykorzystał.
      • Gość: Jestem Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 18.01.14, 10:30
        Urząd Skarbowy nie blokuje konta za nie zapłacone faktury pani Barbaro tylko za nie zapłacony podatek.
        • barbara56_online Re: Fundacja pomocy zadłużonym . 18.01.14, 22:09
          podatku nie odprowadzał moj kontrahent, a poniewaz ja mu zalegałam z płatnością, więc siadł mi na konto. :-(
      • Gość: Kalina Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 18.01.14, 20:19
        Skontaktuj się ze mną kalina71@autograf.pl
    • Gość: Jestem Re: Fundacja pomocy zadłużonym . IP: *.play-internet.pl 18.01.14, 10:31
      Dlaczego zostały skasowane moje wpisy wcześniejsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka