Dodaj do ulubionych

Pozew zbiorowy przeciwko pkt

22.07.10, 15:47
osoby które zostały poszkodowane przez pkt, są proszone o przesłanie swoich
namiarów mailowych pod adres grzechotnik@onet.pl

Wybieram w tej chwili kancelarię prawną. Będą do Państwa zgłoszą się do
Państwa prawnicy , celem selekcji grupy.

ja się przygotowałem wcześniej i jestem w posiadaniu pełnej dokumentacji
rozmów i całego procesu.

Co tydzień na tym forum będę informował o stanie prac nad tym tematem
Obserwuj wątek
    • Gość: v Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: *.146.231.243.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.07.10, 00:15
      a co to pkt?
      • Gość: JAnek Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: *.chelmno.mm.pl 06.03.12, 09:49
        Witam
        Również zostałem naciągnięty przez PKT. Konsultantka która do mnie dwoniła (po prostu nękała mnie) 06.12.11 r chciała abym złożył zamówienie na ich usługi. Powidziałem jej ,że na razie nie gdyz jest koniec roku . Chciałem dopiero od marca .Mam firmę budowlaną i dlatego.Nie podpisywałem żadnej umowy. W styczniu tego roku otrzymałem wezwanie do zapłaty na kwotę 154 zł .Miało być zapłacone do 20.12.11 r. Byłem wielce zdziwiony. Gdy do mnie dzwonili i chciałem zerwać ta umowę to powiedzieli że to niemożliwe. Otrzymałem fakturę Vat za potwierdzeniem odbioru .Nie popisałem jej , odebrała i podpisała moja żona. Co mam począć
      • Gość: niedaj-mysie Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 08:14
        pkt.pl
    • Gość: Wiktor Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: *.ip.netia.com.pl 30.08.10, 17:05
      Pisze się na to...
      Polskie Książki Telefoniczne to jest organizacja zbudowana na oszustwie radze
      nie przekonywać się, a zaufać na słowo.

Czy mam płacić firmie która nie jest kompetentna w tym co robi? Czy mam płacić
      firmie która nie szanuje swego klienta?...
      • Gość: anastazja Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 18:42
        Jestem następną osobą naciągniętą na piękne obietnice PKT. W rozmowie telefonicznej konsultantka obiecała mi profesjonalną stronę internetową z podstronami z możliwością zamieszczenia zdjęć obrazujących moją firmę, prosiła o przesłanie cenników, informacji o firmie itd. Docelowo przedstawiono mi propozycję jednostronnicowej strony bez możliwości poprawek , o które poprosiłam gdyż pracują na szablonach.Nie podpisałam z nimi żadnej umowy, nagrano jedynie moją zgodę na zamówienie.Strona jest beznadziejna, nie zaakceptowałam jej bo nie taką mi obiecano, ale dowiedziałam się,że zrezygnować mogłam na drugi dzień od złożenia zamówienia.Jestem umówiona z rzecznikiem praw konsumenta oraz prawnikiem,może kwota , o którą chodzi nie jest duża, ale tu chodzi o zasadę.Ktoś celowo wprowadził mnie w błąd i jeszcze każe mi za to zapłacić.
        • Gość: hyh Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: *.siedlce.vectranet.pl 07.05.11, 01:09
          ile jeszcze ludzi da się naciągać ...?
          na gadane to tylko naciągacze są począwszy od wysoce postawionych uczą naród jak to robić i tak robią ;) i sami się też dają zrobić....
        • Gość: LESZKO Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 23:10
          WITAM,
          ZOSTAŁEM W PODOBNY SPOSÓB NACIĄGNIĘTY,Z TYM ŻE KONSULTANTKA POMYLIŁA SIE W ROZMOWIE ZE MNĄ I PODAŁA ZŁE DANE FIRMY DO MOJEGO LINKU FIRMOWEGO,FAJNIE PO PROSTU.NASTĘPNIE KAZALI MI ZAPŁACIC ZA TO.A JAK U PAŃSTWA SPRAWA WYSZŁA W SĄDZIE?,POZDRAWIAM
        • aliyah33 Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt 24.10.11, 13:26
          Nie powinno tak być! Oszustwa internetowe trzeba zgłaszać. Sama posiadam obecnie firmę w innym katalogu firmin.pl, ale kiedyś też należałam do pkt.pl - na szczęście nie miałam z nimi wtedy problemów. Kwestia jest właśnie taka, że niestety wina leży po stronie konsultantów - często źle mówią. Mój znajomy ma identyczny problem, to podeślę go do tego wątku i na pewno wspomoże. Trzymam kciuki, aby się udało!
          • Gość: Beata Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: 95.155.120.* 21.11.11, 16:12
            Ja też zostałam oszukana przez PKT: konsultantka telefoniczna nudziła mnie przez telefon, przedstawiając ofertę wpisu do katalogu i chociaż jej mówiłam żeby przysłała mi ofertę przez maila, to się zastanowię, to używała słowa "umowa" - czego nie rozumiałam, bo nie wiedziałam, że taka rozmowa przez telefon może być traktowana jako umowa. W końcu powiedziałam "tak" - na odczepnego, bo powiedziała, że mogę tę umowę rozwiązać na drugi dzień. Zapomniałam o całej sprawie, bo myślałam, że umowa musi być podpisana przeze mnie i że to o czym mówiła było ofertą usług a nie umową. Wysłałam dziesiątki maili z protestem gdy zaczęli mi przysyłać faktury, ale zero dyskusji - powtarzają jak papuga to samo; że dowodem zawarcia umowy jest nagranie z rozmowy telefonicznej, którego nie mogą mi przesłać. A teraz zaczęła do mnie pisać i dzwonic firma windykacyjna. Bardzo proszę o pomoc; informację - czy taką sprawę można wygrać i co w ogóle zrobić. Czy oni to faktycznie skierują do sądu i czy muszę szukać adwokata?
            • niedaj-mysie Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt 13.06.12, 19:09
              LUDZIE uważajcie na pkt.pl. Nie mają prawa wysyłać do Was umowy, tylko dlatego, że nagrali rozmowę i mają coś tam zapisane w regulaminie (pkt. 1.6. regulaminu pkt.pl ). Przed całą rozmową nikt nie mówi, że: "nasza rozmowa, którą nagrywam jest jednocześnie zawarciem umowy i jej podpisaniem". Umowę można podpisać / zawrzeć tylko dobrowolnie - znając jej treść. Ale mimo, że prześlą taką umowę to jest wyjście: Prawa konsumenta.

Konsument może odstąpić bez podawania przyczyn od umowy:
              - zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa - w ciągu 10 dni,
              - zawartej na odległość - w ciągu 10 dni,
              - kredytu konsumenckiego - w ciągu 10 dni,
              - ubezpieczeniowej zawartej na okres dłuższy niż 6 miesięcy - w ciągu 30 dni,

Chętnie się dołączę do pozwu zbiorowego
          • Gość: Beata Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: 95.155.120.* 26.11.11, 14:54
            Witam! Czy mogę prosić o jakiś kontakt do tego znajomego, który miał problem z PKT? Nęka mnie firma windykacyjna o zapłatę dla PKT a ja nie chcę im zapłacić, bo zrobili mnie w konia nagrywaną rozmową telefoniczną i uważają to za umowę, a ja nigdy w życiu bym nie zawarła z nimi umowy. Jestem gotowa nawet ich pozwać, ale potrzebuję więcej informacji o innych przypadkach.
            Będę bardzo wdzięczna za każdą informację na temat jak sobie z nimi poradzić w sądzie. Mój telefon 510 139 009.
            Beata
            • niedaj-mysie Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt 13.06.12, 19:19
              tu trzeba wysłać swoje dane - jego prawnicy sie zgłoszą: grzechotnik@onet.pl
              • Gość: perkins6 Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: *.internetia.net.pl 11.10.12, 22:43
                Też jestem nękany o zapłatę,żadnej umowy nie podpisywałem,to banda oszustów i złodziei.
                • Gość: niedaj-mysie Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 08:09
                  ja wszyscy się zgłoszą do: powiadomienia@wspolnypozew.com - to może się uda ich (pkt.pl) powstrzymać i przestaną wyłudzać pieniądze.

Na forach są wpisy, ta firma (pkt.pl) mnóstwo ludzi chce naciągnąć na zapłacenie fv, za podpisaną rzekomo umowę przez telefon. Ich proceder, to telefon do danej firmy pod pretekstem uzupełnienia lub potwierdzenia danych. Po 2-3 tygodniach przysyłają fv. Od tej pory zaczyna się nieustający proces z ich strony o wyłudzenie pieniędzy. Przysyłają najpierw fv, potem straszą pismami ponaglającymi, a ostatnio nawet przysłali pismo przed sądowe (czy coś w tym rodzaju).

Trzeba zbierać e-mile i pisma, potem iść na policję we własnej dzielnicy, zgłosić przestępstwo, a policja z naszego miasta powinna zgłosić przestępstwo do: Komenda Rejonowa Policji Warszawa VI, ul. Jagielońska 51, 03-301 Warszawa. To rejon działania oszustów z pkt

www.facebook.com/pages/Oszukani-przez-Pktpl/360626733954149
    • Gość: clark Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 08:28
      Bardzo proszę o informację czy pozew doszedł do skutku ewentualnie czy sprawa jest w trakcie.
      • Gość: o.n.a. Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: *.12.nat.oswirus.krakow.pl 07.03.12, 18:07
        też zostałam zrobiona w konia.
        zgodziłam się na umowę, ale po trzech tyg pan zadzwonił- że warunki się zmieniły.
        i ja ich nie zaakceptowałam..
        przez kilka mies była cisza- na maile nie odpowiadali,telefony.. w ogóle- nic
        a potem - chyba po pół roku zaczęłam dostawać faktury za usługi.
        Sprawdzałam w sieci- nic nie było- żadnej usługi.
        to czysty wyzysk!

Dziś dzwonił "Rudy Consulting" - windykator.
        CZy ktoś już miał z nimi sprawę sądową?
        czy jest jakiś pozew zbiorowy?
        jestem zainteresowana współpracą w tej kwestii.
        mój tel:
        690 996 507
        bardzo proszę o kontakt.

• Gość: Gośka Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: *.ppp.polbox.pl 10.04.12, 12:52
          Witam,

jak skończyła się akcja z pozwem zbiorowym? doszedł do skutku? Ja w tej chwili też walczę z PKT, obiecali co innego zrobili co innego, zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
          • Gość: Tomek Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.12, 22:23
            Mam to samo. Konsultant męczył mnie telefonami kiedy byłem na urlopie. Wstępnie ustaliłem z nim warunki ale prosiłem o wzór ogłoszenia na maila wtedy miałem przemyśleć, zatwierdzić lub pozmieniać.
            Nie pamiętam czy dostałem takiego maila od niego ale na pewno na niego nie odpowiedziałem.
            Niczego nie podpisałem więc uznałem, że nie ma sprawy. Pół roku póżniej dostałem wezwanie do zapłaty z firmy windykacyjnej EGB Investments S.A. z Bydgoszczy.
            Zastanawiam się czy nie pozwać jednych o próbę wyłudzenia, a drugich o to ,że bez jakichkolwiek dokumentów potwierdzających zawarcie umowy biorą zlecenie i rozpoczynają procedurę z wciągnięciem na listę dłużników na czele.
            • ulubionajana Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt_janek8645 27.08.12, 18:07
              Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Mam to samo. Konsultant męczył mnie telefonami kiedy byłem na urlopie. Wstępni
              > e ustaliłem z nim warunki ale prosiłem o wzór ogłoszenia na maila wtedy miałem
              > przemyśleć, zatwierdzić lub pozmieniać.
              > Nie pamiętam czy dostałem takiego maila od niego ale na pewno na niego nie odpo
              > wiedziałem.
              > Niczego nie podpisałem więc uznałem, że nie ma sprawy. Pół roku póżniej dostał
              > em wezwanie do zapłaty z firmy windykacyjnej EGB Investments S.A. z Bydgoszczy.
              > Zastanawiam się czy nie pozwać jednych o próbę wyłudzenia, a drugich o to ,że b
              > ez jakichkolwiek dokumentów potwierdzających zawarcie umowy biorą zlecenie i ro
              > zpoczynają procedurę z wciągnięciem na listę dłużników na czele.
              --------------------------------------
              Witam,

należę także do osób oszukanych przez pkt.pl, z którymi zawarto umowę podczas mojej nieobecność w kraju, lipiec 2012. Załączam istotę sprawy UWAGA: UMOWA ZAWARTA telefonicznie z moją żoną, a firma jest jednoosobowa i ja mam prawo do zaciągania zobowiązań.

moja reklamacja w dniu 9 sierpnia:

Szanowni Państwo, proszę o anulowanie tej umowy ponieważ do reprezentacji jak i zawierania zobowiązań uprawniony jest Jan Nawrocki.W czasie od 9 lipca do 6 sierpnia b,r.

odpowiedź z pkt
              W imieniu Spółki pkt.pl Polskie Ksi ążki Telefoniczne Sp. z o.o. informuj ę, że umowa nr 4288605 została zawarta drog ą
              telefoniczn ą dnia 17 lipca 2012 roku. W trakcie rzeczonej rozmowy ustalono szczegó łyzamówienia, po czym Pani Aleksandra
              Nawrocka zaakceptowałła przedstawione warunki i potwierdzi ła zawarcie umowy. Zaznaczam, i ż zgodnie z punktem 4.1.
              zaakceptowanego Regulaminu świadczenia usług reklamowych odstapienie od umowy jest mo żliwe jedynie w terminie pięciu dni
              kalendarzowych od daty zawarcia. W zw ązku z przekroczeniem wyznaczonego terminu rezygnacji umowa nr 4288605 pozostaje
              skuteczna i wiążąca.
              Zwracam uwagę, iż potwierdzenie warunków zamówienia zosta ło przesłane w dniu 18 lipca 2012 roku na adres email
              jan.nawrockibiznespoczta.pl . Tym samym mieli Pa ństwo możliwość ponownego zapoznania się ze szczegółowymi warunkami
              zamówienia i złożenia ewentualnej terminowej rezygnacji. Jako, że nie skorzystali Pa ń stwo z przysługującego uprawnienia, umowa nr 4288605 pozostaje skuteczna i wi ążąca.
              Wyrażam nadziej ę , że niniejsze pismo w sposób jednoznaczny wyja ś nia wszelkie wątpliwości. Jednocze ś nie uprzejmie proszę o niezwłoczne uregulowanie zaleg łych należności.
              Z poważaniem
              Mteusz Poreda
              Specjalista ds. reklamacji
              Dział Obsługi Klienta
              ------------------------
        • niedaj-mysie Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt 13.06.12, 19:20
          zgłoś się do: grzechotnik@onet.pl
    • Gość: beata Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt IP: *.cplus.com.pl 12.04.12, 16:06
      czy pozew został złożony? sama chętnie bym się dołączyła, też mam problem z pkt, przysłali mi fakturę za usługę, której nie zamawiałam, na podstawie rozmowy telefonicznej.
      • niedaj-mysie Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt 13.06.12, 19:21
        zgłoś się do tego goscia: grzechotnik@onet.pl
      • ulubionajana Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt_janek8645 27.08.12, 18:05
        Gość portalu: beata napisał(a):

> czy pozew został złożony? sama chętnie bym się dołączyła, też mam problem z pkt
        > , przysłali mi fakturę za usługę, której nie zamawiałam, na podstawie rozmowy t
        > elefonicznej.

Witam,

należę także do osób oszukanych przez pkt.pl, z którymi zawarto umowę podczas mojej nieobecność w kraju, lipiec 2012. Załączam istotę sprawy UWAGA: UMOWA ZAWARTA telefonicznie z moją żoną, a firma jest jednoosobowa i ja mam prawo do zaciągania zobowiązań.

Szanowni Państwo, proszę o anulowanie tej umowy ponieważ do reprezentacji jak i zawierania zobowiązań uprawniony jest Jan Nawrocki.W czasie od 9 lipca do 6 sierpnia b,r.

odpowiedź z pkt
        W imieniu Spółki pkt.pl Polskie Ksi ążki Telefoniczne Sp. z o.o. informuj ę, że umowa nr 4288605 została zawarta drog ą
        telefoniczn ą dnia 17 lipca 2012 roku. W trakcie rzeczonej rozmowy ustalono szczegó łyzamówienia, po czym Pani Aleksandra
        Nawrocka zaakceptowałła przedstawione warunki i potwierdzi ła zawarcie umowy. Zaznaczam, i ż zgodnie z punktem 4.1.
        zaakceptowanego Regulaminu świadczenia usług reklamowych odstapienie od umowy jest mo żliwe jedynie w terminie pięciu dni
        kalendarzowych od daty zawarcia. W zw ązku z przekroczeniem wyznaczonego terminu rezygnacji umowa nr 4288605 pozostaje
        skuteczna i wiążąca.
        Zwracam uwagę, iż potwierdzenie warunków zamówienia zosta ło przesłane w dniu 18 lipca 2012 roku na adres email
        jan.nawrockibiznespoczta.pl . Tym samym mieli Pa ństwo możliwość ponownego zapoznania się ze szczegółowymi warunkami
        zamówienia i złożenia ewentualnej terminowej rezygnacji. Jako, że nie skorzystali Pa ń stwo z przysługującego uprawnienia, umowa nr 4288605 pozostaje skuteczna i wi ążąca.
        Wyrażam nadziej ę , że niniejsze pismo w sposób jednoznaczny wyja ś nia wszelkie wątpliwości. Jednocze ś nie uprzejmie proszę o niezwłoczne uregulowanie zaleg łych należności.
        Z poważaniem
        Mteusz Poreda
        Dział Obsługi Klienta
        ------------------------
        • Gość: ANIA Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt_janek8645 IP: *.237.91-rev.victor.pl 11.09.12, 15:43
          WITAM.CZY POZEW ZOSTAŁ ZŁOŻONY BO JA TEŻ BYM SIĘ DOŁĄCZYŁA .
          JA TEZ ZOSTAŁAM OSZUKANA PRZEZ PKT.PRZESŁALI MI FAKTURĘ ZA USŁUGĘ KTÓREJ JA NIE AKCEPTOWAŁAM PRZY ZAKŁADANIU MOJEJ STRONY INTERNETOWEJ A NA DODATEK MNIE WPISALI DO ZŁEJ KATEGORJI I ŹLE A WŁAŚCIWIE BEZNADZIEJNIE ZROBILI MI STRONĘ A TERAZ CHCĄ,ŻEBYM PŁACIŁA OK 2000 ZŁ
          POZDRAWIAM ANNA
        • Gość: pozew Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt_janek8645 IP: *.icpnet.pl 15.12.12, 12:24
          pozew.zbiorowy.pkt@gmail.com
    • bartnikmaryla59 Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt 25.07.12, 12:41
      mam również problemy z tą firmą sposób podpisywania umów jest bardzo szybki, a jeśli chcę coś zmienić zamienić itp staje się to niemożliwe nie odbierają telefonów, bądź uspakajają, że wszystko jest załatwione. A faktury przychodzą.
      Te same osoby podpisują umowy w ich spółce ClearSense S.A. Sp. k. odpowiedzialnej za pozycjonowanie i ja mam problem w sposobie sprawdzania pozycji naszej firmy w google, bo od tego zależy wysokość naszego rachunku. Oni podali swoją statystykę ja sprawdzałam pozycję firmy w internecie i się ona nie zgadza . Oni tego nie przyjmują do wiadomości tylko mówią, że ja nie mam racji.
      Nie można mieć wątpliwości tylko płacić.
      Raport wygenerowany przez:
      • ulubionajana Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt 27.08.12, 18:00
        Witam,

Szanowni Państwo, proszę o anulowanie tej umowy ponieważ do reprezentacji jak i zawierania zobowiązań uprawniony jest Jan Nawrocki.W czasie od 9 lipca do 6 sierpnia b,r. przebywałem poza granicami RP ( wizy w paszporcie) i nie zawarłem powyższej umowy. W przypadku problemu będzie to ostatni kontakt z pkt.pl wraz z opublikowaniem na odpowiednim portalu. Pozdrawiasm, Jan Nawrocki
        --------------------------------------
        odpowiedź z pkt
        Nawrocka zaakceptowa ła przedstawione warunki i potwierdzi ła zawarcie umowy. Zaznaczam, i ż zgodnie z punktem 4.1.
        kalendarzowych od daty zawarcia. W zwi ązku z przekroczeniem wyznaczonego terminu rezygnacji umowa nr 4288605 pozostaje
        skuteczna i wiążąca.
        Z poważaniem
        Mteusz Poreda
        Dział Obsługi Klienta
        --------------------------
        Nie chcąc być na liście dłużników, zapłaciłem brutto 369 zł i teraz działam, a to wymaga czasu. Szczegóły na:

www.oszustwa.fora.pl/oszukani-przez-pkt,3/oszukani-przez-pkt-pozew-zbiorowy,6.html#8
        Pozdrawiam zainteresowanych i proszę o ew. kontakt na maila: ulubionajana@gazeta.pl
        i telefon

Jan Nawrocki
        tel: 505151890
      • ulubionajana Re: Pozew zbiorowy przeciwko pkt_cd 28.08.12, 09:28
        Witam,

należę także do osób oszukanych przez pkt.pl, z którymi zawarto umowę podczas mojej nieobecność w kraju, lipiec 2012. Załączam istotę sprawy UWAGA: UMOWA ZAWARTA telefonicznie
        z moją żoną, a firma jest jednoosobowa i ja mam prawo do zaciągania zobowiązań.

Szanowni Państwo, proszę o anulowanie tej umowy ponieważ do reprezentacji jak i zawierania zobowiązań uprawniony jest Jan Nawrocki.W czasie od 9 lipca do 6 sierpnia b,r. przebywałem poza granicami RP ( wizy w paszporcie) i nie zawarłem powyższej umowy. W przypadku problemu będzie to ostatni kontakt z pkt.pl wraz z opublikowaniem na odpowiednim portalu. Pozdrawiasm, Jan Nawrocki

szczegóły na:

www.oszustwa.fora.pl/oszukani-przez-pkt,3/oszukani-przez-pkt-pozew-zbiorowy,6.html#8
        Pozdrawiam zainteresowanych

Jan Nawrocki
        tel: 505151890

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka