thanek
15.03.11, 20:01
Witam,
Jakiś czas temu zakupiłem laptopa za ok. 2,5 tys. PLN. Niestety, niedawno w laptopie zepsuł się zawias od klapy. Oddałem komputer do sklepu, w którym go kupiłem, a tam zapewniono mnie, że reklamacja zostanie rozpatrzona w ciągu 14 dni, a ja sam zostanę o tym powiadomiony w przeciągu dni dwudziestu (14 + 2x3 dni na transport). Podpisałem niezbędne dokumenty i zgodziłem się na ten czas.
Niestety, minął miesiąc, a ja nie otrzymałem odpowiedzi ani ze sklepu, ani z serwisu. Zadzwoniłem do serwisu, gdzie odpowiedziano mi, że klapa nie została naprawiona ze względu na to, że nie było to rzekomo spowodowane wadą sprzętu. Poinformowano mnie o tym, że naprawa wyniesie 580 PLN + koszty transportu (120 PLN). Nie chcę się zgodzić na taką sytuację, bo po pierwsze nie zostałem poinformowany o rezultacie reklamacji w deklarowanym czasie, a sama cena za naprawę wydaje mi się absurdalna!
W rozmowie z serwisem zostałem poinformowany, że ten nadał informację o przebiegu reklamacji do sklepu w ustalonym czasie czternastu dni, jednak sklep podobno nie otrzymał takiego listu.
Co mogę zrobić tej sytuacji? Czy jestem skazany na ogromną (moim zdaniem) cenę naprawy?
Z góry dziękuję za odpowiedź.