Dodaj do ulubionych

Komornik skarbowy

IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.11, 19:32
Witam.
Czy jest prawo które nie pozwala przyjąć gotówki komornikowi na terenie urzędu ?
Komornik przekonuje mnie że chciałby to zrobić u mnie lub u siebie w domu.
Co o tym myśleć ?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: Komornik skarbowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 20:14
      Wygląda na to że chce się dogadać , zazwyczaj wpłaca się poborcy w urzędzie ale w domu nikt przeciez nie widzi , może warto ?
      • Gość: Robo Re: Komornik skarbowy IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.11, 20:35
        Powiedział mi że dostanę potwierdzenie wpłaty więc chyba nie do końca chodzi o dogadanie się.
        Podobno nie może tego przyjąć w urzędzie. To jest dla mnie trochę dziwne. A może chodzi o prowizję. Jak wpłacę do kasy w urzędzie to nic nie dostanie, a jak dam mu do ręki to będzie miał prowizję. Tak naprawdę dla mnie to obojętne czy tu czy tu byle by było wszystko OK.
        • Gość: fredii Re: Komornik skarbowy IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 07:55
          Poborcy podatkowi normalnie przyjmują pieniądze w urzędzie, jakby się chciał pogadać może spokojnie zrobić to w urzędzie, są dwie możliwości, chce łapówki za umorzenie części długu ( mało prawdopodobne), a być może mieszkasz poza miejscem meldunku i chce w ten sposób namierzyć twój majątek.
          • Gość: Rewe Re: Komornik skarbowy IP: *.home.aster.pl 12.09.11, 08:08
            Spłacam zaległe podatki od kilku lat. Zawsze u poborcy w US. Ale w lipcu zostałem wezwany do wyżej postawionego urzędnika który oświadczył, że od sierpnia WSZYSTKIE wplaty mają iść z zajętego rachunku bankowego. Więc chodzę do banku i wplacam tam kasę.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka