Gość: olaola
IP: *.toya.net.pl
08.11.11, 20:48
Witam. Opiszę swój problem. Otóż na moje konto wszedł komornik.Dowiedziałam się o tym dopiero przy wypłacie. Okazało się że jest to ponad 10 letni dług za zerwanie umowy z Polkomtelem. Dług odkupiła firma Raport i skierowała sprawę do komornika. Problem w tym że ja nic o tym nie wiedziałam ponieważ od tej firmy nie dostawałam żadnych pism. Gdy sprawa poszła już do komornika przeprowadziłam się i wszystko szło na stary adres. Po wejściu komornika na moje konto napisałam pismo do e sądu o przywrócenie terminu do wniesienia sprzeciwu od nakazu zapłaty. Dziś przyszło pismo W którym postanowiono:
Przywrócić pozwanemu termin do wniesienia nakazu zapłaty oraz stwierdzić skuteczne wniesienie sprzeciwu i utratę mocy nakazu zapłaty w całości.
Moje pytanie jest takie; Czy to oznacza że komornik już nie będzie potrącał mi z pensji żadnych pieniędzy? Czy mam to zawieźć jemu osobiście ,czy on dostał podobne pismo. Komornik już potrącił mi ponad 1000zł z pensji. Czy mam szansę je odzyskać? Co oznacza że sprawa przekazana będzie do sądu rejonowego właściwego dla mojego miejsca zamieszkania? Czy to oznacza dalszy bieg sprawy i ściąganie pieniędzy z mojego konta do jej zakończenia? Bardzo proszę o pomoc bo za dwa dni mam wypłatę i zastanawia mnie to ćzy pomimo tego pisma komornik znów zabierze mi ponad 1000zł.