Dodaj do ulubionych

Zbieg egzekucji

IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.12, 07:32
Witam
Mam pytanie gdyz w US nie potrafiono odpowiedziec mi na nie :)
posiadam egzekucje na kwote ok 850 zł ( komornicza ) ktora to została wysłana do US celem zajecia nadpłaty podatku ... nadpłaty posiadam ok 2300 zł ale w tem pojawił sie nastepny komornik Y ktory rowniez wysłał pismo do US ...i teraz w US jest zbieg egzekucji ... mam pytanie , czy obydwu komorników zostanie spozytkowanych moja kwotą czy tylko jeden .... ? dodam iż nie znam kwoty zajęcia komornika Y ...
moze ktos miał podobną sytuacje ?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: zadłużona Re: Zbieg egzekucji IP: *.ip.netia.com.pl 06.05.12, 15:16
      jeśli dostałeś pismo od drugiego komornika to powinienes znać kwotę zajęcia oraz z jakiego tytułu jest egzekucja.tak nie bedziesz wiedział czy kwota ze zwrotu starczyla na pokrycie komorników,czy brakło a czy byc może coś jeszcze dla ciebie zostało.zalecam kontakt z komornikiem Y.
    • Gość: BloQerS Re: Zbieg egzekucji IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.12, 07:28
      No właśnie nie mam zadnej informacji oraz nie udzielono mi zadnych wskazówek co do kwoty , nie mniej jednak mam nastepne pytanie
      Co w zwiazku z konczącym sie terminem zwrotu nadpłaty podatku ... mija ona niebawem ok 22 maja a w dalszym ciagu US jest w tzw. czarnej d.... z wyjasnieniem tego zajscia z komornikami , co jesli minie termin zwrotu nadpłaty ... z tego co wyczytałem w internecie US musi zwrocic zwrot nadplaty po 3 m-cach od daty złożenia
      • Gość: zadłużona Re: Zbieg egzekucji IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.12, 15:54
        Gość portalu: BloQerS napisał(a):

> No właśnie nie mam zadnej informacji oraz nie udzielono mi zadnych wskazówek co
        > do kwoty

Nie może tak być.zadłużenie nie wzięło się z kosmosu.musisz wiedzieć co to za zadłużenie i na jaką kwotę,a komornik ma Ci to wyjaśnić.Natomiast urząd ma 3 miesiące na zwrot podatku,jesli jest zajęte powinna być informacja gdzie zwrot poszedł i ile.Ja radziłabym zgłosic sie do urzedu w sprawie wyjasnień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka