Dodaj do ulubionych

Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komornik S..

IP: 209.141.36.* 23.08.12, 12:39
Wtrącająca tu się nagminnie i próbująca spamować firma, która rzekomo prowadzi działalność w zakresie płatnej pomocy prawnej w kontaktach z komornikami to prawdopodobnie, jakaś grupa oszustów.

Dowody.

Firma ta nie podaje na swoje stronie jakiejkolwiek nazwy podmiotu, który ją reprezentuje, ale znalezienie jej danych to kwestia kilku minut googlania:
ROLEX SŁAWOMIR ŁUKASZ OLSZEWSKI
UL. MARII DĄBROWSKIEJ 7 , BRZEZIE K. SULECHOWA
66-100 SULECHÓW
NIP: 9291638857
REGON: 080102936

Łatwo sprawdzić w bazie CEiDG, że ta firma nie prowadzi działalności z zakresu pomocy prawnej, nie jest też znana żadnej OIRP.

Firma ta podaje, że jej siedzibą jest:
Aleje Jerozolimskie 245
00-940 Warszawa

Taki adres nie istnieje, niepoprawny jest kod pocztowy, a pod podanym adresem znajduje się dom handlowy Valdi z zakresu budowlanki, który zapytany o tę firmę i stronę twierdzi kategorycznie, że firmy nie zna i nie podnajmuje jej żadnych pomieszczeń.

Pozostałe dwa adresy podane na stronie też są całkowicie fikcyjne. Jeden Wrocławski w ogóle nie istnieje, a pod drugim nie ma takiej firmy i również fikcyjny jest kod pocztowy.

Firma ta podaje również na stronie, że jej "Prezesem Zarządu" jest niejaki Pan Przemysław Kowalski. Otóż jest to firma jednoosobowa, więc nie posiada ona żadnego zarządu. A o wspomnianych na stronie Panach Przemysławie Kowalskim oraz Witoldzie Trojanowskim nie słyszał nikt, daję 99,9%, że nie istnieją.

Sądząc również po stylu pisania i używanej ortografii to stronę tworzyli jacyś gimnazjaliści lub ludzie niespełna rozumu i nie posługujący się językiem polskim nawet w zakresie szkoły podstawowej.

Jeśli sądzą Państwo, że taki twór może Państwa godnie przed kimkolwiek reprezentować, to życzę powodzenia i wielu sukcesów.
Obserwuj wątek
    • mordimer.madderdin Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni 23.08.12, 14:17
      Dziękuję za wpis.

Sam miałem zamiar podzielić się swoimi ustaleniami w tej sprawie, ale ubiegłeś mnie. Małe dochodzenie robiłem w czerwcu, kiedy to nastąpiła pierwsza inwazja hołoty na forum. Po pierwszym nalocie i zbanowaniu ucichli, straciłem więc motywację do dzielenia się swoimi ustaleniami.

Dodam jeszcze od siebie, że:
      1) w KRS występuje jakiś Wacław Trojanowski ( nie Witold, o którym piszesz ), jednak jest to człowiek blisko osiemdziesięcioletni, nie wydaje mi się więc, by bawił się w takie pierdoły. Choć branżą zajmuje się zbliżoną - wodociągi i kanalizacja, ma więc wprawę we wpuszczaniu w kanał, czym zajmują się nasi milusińscy;
      2) "siedzibę" warszawską o imponującym adresie Al. Jerozolimskie 245 można sobie obejrzeć tutaj: goo.gl/maps/vFr14 . W czerwcu nie podawali jeszcze pozostałych adresów oddziałów.

Nie mam w zwyczaju polemizować z hołotą, ale odpowiem na jeden ich zarzut: usuwania "spontanicznych" i "bezinteresownych" porad. Panowie - rozwiejcie moje wątpliwości - te 150-200 wpisów którymi w ciągu kilku godzin zarzuciliście forum 20 czerwca, a które zostały przeze mnie okrutnie wywalone - one również były spontaniczne i bezinteresowne?

Autorowi jeszcze raz dzięki za dokonany wpis.
      Jeśli ktoś coś jeszcze będzie wiedział - niech pisze, każde info może okazać się przydatne.
    • Gość: Hey, dłużnik Re: re:komornikstop IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.12, 17:37
      A może w ramach fachowej pomocy otrzymałeś od nich ROLEX'a (made in China) . Idź sprawdzić do fachowca ile jest warty ten zegar a nie podniecasz się jak do loda bambino...he, he, he
      • Gość: dluznik Re: re:komornikstop IP: *.play-internet.pl 23.08.12, 17:47
        Loda bambino nie dostalem ale pomoc tak.co gorsza z tego forum pomocy nie uzyskalem
        • mordimer.madderdin Re: re:komornikstop 23.08.12, 17:54
          Nie wątpię, że przedstawiciele tak solidnej, uczciwej i pomocnej firmy pojawią się w tym wątku tak, jak robili to setki razy na tym forum i rozwieją wszelkie wątpliwości.

Na początek może:
          1) pełne dane firmy;
          2) wyjaśnienie machlojek z adresem siedziby i składem osobowym zarządu :)
          Przeprosin za spam nie oczekuję.

Czekam z utęsknieniem,
          oddany mm
        • mordimer.madderdin Re: re:komornikstop 23.08.12, 18:17
          Gość portalu: dluznik napisał(a):
          "Loda bambino nie dostalem ale pomoc tak.co gorsza z tego forum pomocy nie uzyskalem"

Liczę, że jako zadowolony klient tak chętnie wystawiający im laurkę, wkleisz tu wątek, w którym pomocy nie otrzymałeś oraz info, jakie to porady otrzymałeś od rzeczonego serwisu.

Dodatkowo przypominam, że forum jest poniekąd wolontariatem - odpowiada się wg swojej woli, wiedzy, chęci i czasu.
          • Gość: Klient ROLEX Re: re:komornikstop IP: *.play-internet.pl 20.11.12, 19:14
            A jednak firma ROLEX istnieje wystarczy sprawdzić na państwowych stronach gov czyli w ewidencji działalności gospodarczych.
            A JEŚLI BYŁBY TO WOLONTARIAT POBIERAJACY OPLATY, DODAM NIE WIELKIE OPLATY, TO NIE MA ZNACZENIA. PRZYNAJMNIEJ PRÓBUJĄ COŚ ZDZIAŁAĆ.
            Jesli nie zostaliscie oszukani a się wypowiadacie, to jaki macie cel w tym osądzaniu?
            Chcecie ostrzec przed czymś, o czym sami nie jesteście pewni.
            Jestem ich nowym klientem jak wiele potrzebujących Polaków nie wiedziałam od czego mam zacząć po otrzymaniu pisemkach od komornika. Informacje udzielone przez krotką rozmowę tel. przez pana Slawomira BEZ OPŁAT na dziendobry były konkretne i w sumie otrzymałam od niego info. ktore wyczytałam z prawa polskiego i wielu forum, co mi zajęło bardzo dużo czasu. A co z ludźmi którzy nie mają internetu i nie umieją sie nim posługiwać GDZIE MAJĄ SZUKAĆ POMOCY!
            Więc takich zmotywowanych ludzi powinno być więcej. Możliwe ze nauczyli sie na własnych błędach i mówię BRAWO ze sie tym dzielą z innymi. A jeśli nie i znaleźli sposób poprostu na zarabianie pieniędzy wychodząc na przeciw komornikom to znów mówię Brawo.
            Tak jak dużo jest komornikow i firm sciagajacych długi powinno być tak samo wiele firm hamujacych ich działania.
            Dopóki Polacy nie wyjdą na ulicę jak w Europie.
            Tak naprawdę po rozmowie tel.z panem Sławkiem mogłam kontynuować sprawę sama. I chociaż dlatego należą mu sie te pieniądze.
            Podsumowując jeśli nawet nie byli by firmą zarejestrowną ale pomagają ludziom i tak bym im zapłaciła.

• wandotroll1 Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni 23.08.12, 20:14
      Jak oszuście uzupełnisz stronę o prawdziwe dane to może ktoś z tobą będzie dyskutował, a na razie to wypad do szkoły i wertować ustawę konsumencką, bo uokik już puka do drzwi.
      • Gość: do wandotrolka Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni IP: *.play-internet.pl 23.08.12, 20:30
        Ziejesz nienawiscia az monitor mnie pali.kolego \ zanko wrzuc na luzik to jest forum a nie szafot
        • wandotroll1 Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni 23.08.12, 20:34
          Owszem, nienawidzę oszustów żerujących na potrzebujących. Jeszcze takich wiochmenów co im się wydaje, że są cwani w szczególności.
          • mordimer.madderdin Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni 23.08.12, 22:17
            Taka tam ciekawostka dla niedowiarków - o ile jeszcze są takowi:
            mamfirme.pl/visitingcards/roletadachowa24.pl.html
            Zadziwiająca zbieżność numeru telefonu Prezesa Kowalskiego z tym z ogłoszenia.

W sumie rozumiem - kryzys w branży, głód zajrzał w kaprawe ślepia, ba! może nawet komornik ante portas - ale co to za pomysł, żeby porady prawne? Prezes z dachu zleciał na głowę...?
            • wandotroll1 Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni 23.08.12, 22:27
              Tego jest więcej :) Prezes ma pełne ręce roboty.

Oferia - Prezes Przemysław Kwiatkowski - specjalista prawa cywilnego
              • wandotroll1 Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni 23.08.12, 22:32
                Przepraszam, Kowalski. Zresztą co za różnica...
              • Gość: rolety dachowe Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni IP: *.play-internet.pl 23.08.12, 22:33
                Moze rolete dachowa teraz omowimy na tym forum.wandotrolek czy jakos tak zebys przypadkiem nie znalazl teczek na tego ziomka bo wtedy to kaplica he he zalosne ciagla reklama
    • wandotroll1 Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni 23.08.12, 22:29

> tu o kolejna glupia informacje cos wogole daje.co ma firma rolex do strony komo
      > rnik stop

To akurat może ustalić jedynie prokurator miejscowy.
    • mordimer.madderdin Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni 23.08.12, 22:35
      > Sorry mm-kowiczu ale sam robisz w swoje gniazdo.pomysl czy podbijanie tego tema
      > tu

Podbijanie tematu może ostrzeże ludzi w tarapatach przed szukaniem pomocy u oszustów.

BTW - wkleiłeś już link do swojej zignorowanej prośby o poradę? Napisałeś, jaką to poradę uzyskałeś od prezesa Kowalskiego?
    • Gość: gość Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni IP: *.204.100.169.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.08.12, 22:47
      mm ty chyba motasz się w zeznaniach.Przecież tak namotałeś w swoich postach że nikt kto potrzebuje pomocy nie bedzie zajmował sie pierdołami.Podbijanie tego tematu tylko robi reklamę czyli efekt odwrotny od tego co chcesz uzyskać.Może dlatego że zabierasz sie za to jak piec do jeża albo poprostu kuje ciebie tam gdzie nie trzeba.Tak czy siak lipa lipą pogania .Usuniesz to czy nie usuniesz tak to widzę.
      • mordimer.madderdin Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni 23.08.12, 22:56
        Gość portalu: gość napisał(a):
        Przecież tak namotałeś w swoich postach że nikt kto potrzebuje pomocy nie bedzie zajmował sie pierdołami.Podbijanie tego tematu tylko robi reklamę

No pewnie, że robi wam reklamę.

Sprawdź sobie, po wpisaniu w google "ROLEX SŁAWOMIR ŁUKASZ OLSZEWSKI ", na którym miejscu jest link do tego wątku.
    • Gość: mala81 Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni IP: *.static.ip.netia.com.pl 19.10.17, 12:48
      teraz to sie ladnie nazywa Kancelaria KS Wsparcie Prawne i reprezentantem jednoosobowej dzialalnosci nie jest wlasciciel (sic!) tylko Przemyslaw Walicki. Jedna wielka sciema - ostrzegam!!
      • Gość: szpak Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni IP: *.centertel.pl 19.10.17, 16:03
        Jeżeli jakiś tekst jest pisany poprzez tłumaczenie translatorem, to chyba wiadomo ile jest warty. Siedziba takich firm to jakiś afrykański kraik.
        Spamują wszędzie, gdzie się tylko da. Na moją skrzynkę mailową często trafiają z systemu różne tego typu teksty.
      • vancuver1958 Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni 01.11.18, 20:27
        Właścicielem kancelarii jest niejaki Olszewski.Karierę rozpoczynał od handlu obwoźnego. Pewnie z prawem miał do czynienia tylko wtedy gdy musiał płacić mandaty straży miejskiej. Pan Walickii nie figuruje w rejestrze adwokatów i aplikantów, oraz radców prawnych.Może należałoby sprawdzić w jakiejś innej kartotece? Chciałem telefonicznie , umówić się na spotkanie w kancelarii, ale odmówił.Stwierdził, że wszystko załatwia w formie elektronicznej bądź listowej.Po wysłaniu do mnie faktury proforma przeleję na rachunek podany na fakturze 600zł i on się wszystkim zajmie.Na moje pytanie czy nie jest potrzebne moje upoważnienie do reprezentowania mnie odpowiedział bardzo wymijająco.
        Wobec powyższego twierdzę,że jest to kolejne internetowe oszustwo.
    • grzegorz290 Re: Ostrzeżenie publiczne przed ROLEX vel Komorni 23.10.17, 08:51
      W CEIDG jest inny adres.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka