Dodaj do ulubionych

Reform Capital-Wrocław

IP: *.play-internet.pl 27.02.13, 20:41
Firma ta wygrała przetarg na wykup długów bankowych w 2013.Skupuje jak leci nawet przedawnione ,potrafiła raczej niezbyt legalnie nawet znależć mój numer telefonu karty dopiero co zakupionej i to w kiosku.Od razu zastrasza komornikiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: pracownik Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 11:07
      Witam, nie należy brać na poważnie tej firmy. Wszystkie sprawy posiadane przez firme sa przedawnione !!! Wystarczy wniesc sprzeciw i juz przegraja, ale ludzie sie boja! Jestem bylym pracowenikiem wiem o czym mowie.
      • Gość: marek Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.07.13, 15:52
        Witam

Czy mogla by Pani wytlumaczyc jak wniesc taki sprzeciw. W jakiej formie powinien byc napisany.
        Z gory dziekuje za pomoc.
        • Gość: Wiecznie Zadłużona Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.13, 19:26
          Drogi Panie Marku.

Mam takiego swojego Mecenasa Sławka.
          Płacę 100 zł i każdą sprawę kontrowersyjną potrafi wyprostować.
          Jeżeli coś narozrabiam, to podpowie co zrobić,
          żeby nie wpaść do szamba.

A tak poważnie to niepotrzebny jest adwokat, żeby złożyć apelację od krzywdzącego wyroku.

Sama Panu napiszę takie pismo, że Sędziemu toga spadnie z wrażenia.

Pozdrawiam ZDROWOMYŚLĄCYCH.

Ania
        • Gość: andar Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.free.aero2.net.pl 09.06.15, 14:00
          Witam.Jestem w podobnej sytuacji i też nie wiem jak napisać takie pismo i do kogo je skierować.Jeżeli ma Pan jakąś wiedzę w tym temacie,to bardzo bym prosił o udostępnienie.Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedź.Mój adres:chemik1832@wp.pl.
      • areyli Re: Reform Capital-Wrocław 09.01.14, 14:18
        Witam,
        mam kilka pytan na temat tej firmy i licze na wasza pomoc. Wlasnie otrzymalam Telefon od pani tam pracujacej ktora poinformowala mnie ze posiadam u nich zadluzenie!
        Dodam ze od wielu lat mieszkam za granica i do Polski przyjezdzam co kilka lat tylko turystycznie wiec niemam pojecia z kad otrzymali moj nr.tel!?
        Owa pani X pod grozba scigania mnie przez komornika europejskim listem gonczym, jeszcze w tym miesiacu chce zaplaty, tj. 10.000zl.
        Przed laty (90`te) zaciagnelismy z mezem kredyt konsumencki 2.000zl,niestety po wplaceniu kilku rat stracilismy plynnosc finansowa a co za tym idzie przestalismy splacac ow kredyt. Wiem ze okolo 2009 roku podczas pobytu w kraju wplacilismy na ten poczet okolo 4-5tys zl(nie pamietam dokladnie) ale to mialo byc juz wszystko!!!
        Prosze o podpowiedz co mam dalej z tym zrobic.
        Z gory dziekuje.
        • Gość: marian paździoch Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 09.01.14, 17:24
          komornik i europejski list gończy? albo coś pokręciłaś albo szmacisko z windykacji mocno się zagalopowało hehe
          co do porady - jeśli od 2009 roku nie było już żadnych wpłat ani uznania długu i do 2012 nie został wniesiony pozew, to po prostu olej temat i tyle. ale pilnuj listów z sądu/e-sądu co by potem nie być zmuszonym do okręcania sprawy. pzdr
          • areyli Re: Reform Capital-Wrocław 09.01.14, 17:43
            Dziekuje serdecznie, troche odetchnelam. A propo listow z sadu czy e-sadu niewiem czy takowe przychodzily, bo jak nadmienilam wczesniej od lat nas tam niema.

Pozdrawiam.
      • Gość: gość 2 Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.itvmedia.pl 07.12.15, 18:11
        może i tak, ale wiem od osoby szczególnie zainteresowanej, że dopóki nie zawarła ugody z tą firmą to komornik siedział tej osobie na karku i zabierał 3/4 dochodu jaki posiadała i nadal nie udawało się spłacać raty, tylko ciągle odsetki i koszty. Po zawarciu ugody komornik przestał zabierać 3/4 dochodu, a odsetki nie rosły. Do zapłaty pozostał tylko dług rzeczywisty. Już kończy się spłata i sen z powiek przed komornikiem.
        • mordimer.madderdin Re: Reform Capital-Wrocław 08.12.15, 05:50
          A w jaki sposób komornik może zabierać 3/4 dochodu?
          Poznaj trochę realiów, zanim spamerskie banialuki zaczniesz opowiadać.
    • Gość: anonim Reform Capital-Wrocław IP: *.multimo.pl 17.03.13, 15:39
      Firma ta wygrała przetarg na wykup długów bankowych w 2013 - co to jest? to mamy jakiś nowy system w kraju, gdzie jedna firma wykupuje wszystkie długi? może napisz, gdzie z rata zawaliłeś i podyskutujemy, a nie, ze wykupuje wszystko... ;)
      • Gość: Wiecznie Zadłużona Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.13, 19:20
        A właśnie Panie ANONIMIE wykupują wszystko "co tylko na drzewo nie ucieka".
        U mnie było tak samo :
        - bank za moimi plecami sprzedał jedyne zabezpieczenie kredytu za 10% jego wartości
        - obraziłam się i przestałam się z nimi kontaktować
        - zostali z kredytem bez zabezpieczenia
        - sprzedali w pakiecie wszystkie przeterminowane kredyty pewnej firmie
        - po 5 latach owa firma zwróciła się do mnie o spłatę wraz z odsetkami kwoty 85 tysięcy złotych
        - wniosłam apelację i podniosłam zarzut przedawnienia
        - wygrałam
        - musieli zapłacić mi koszty sądowe 2400 zł
        - zapłacili
        - the end
        I jaki z tego morał.
        NIE WOLNO DAĆ SIĘ ZASTRASZYĆ !

P.S.
        Ostatnio dostałam wezwanie do zapłaty faktury z PTK Centertel z 2001 roku !!!
        Nawet nie pamiętam, że w tej sieci miałam kiedyś telefon ;-)))
        Pozdrawiam naiwnych, którzy dają się zastraszyć NOWOBOGACKIM CWANIACZKOM.
        • Gość: ooo Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.play-internet.pl 07.11.13, 09:37
          a nie przyszło Wam biednym cwaniakom do głowy że należy spłacać zobowiązania i że jesteście zwykłymi złodziejami, ja rozumiem że można się wściec za fakturę z 2001 r i należy wnieść zarzut przedawnienia i nie uznawać takiego długu na piśmie wcześniej ale kredyty , raty.??
          • Gość: Jurek Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.play-internet.pl 24.11.14, 18:46
            Ku... nie obstawiają za bandziorami
      • Gość: Greg Anonymus Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.pools.arcor-ip.net 04.07.14, 15:26
        Od okolo 1/2 Roku wydzwaniaja do mojej Rodziny ... w koncu to ja do nich zadzwonilem... Sprawa jest jasna ... to Manipulanci przez wielkie M ... maja jednak tylko po czesci Telefony i dzwonia w ciemo... droga prawna tez mozna ich sie pozbyc ... ale nie wysylaja pism..
        Rozmawiajac z Panem Przemyslawem Majewskim z wrockawskiej Siedziby Reform Capital natrafilem na molo informacyjne sprawozdanie i ze to niby pomylka ... Telefonicznie podawaja sie za konsultacyjna firme a w rzeczywistosci to hohsztaplerzy na wielka skale ...
        ich stronka www jest dostepna ale tam podany tel. nie funkcjonuje ...
        ...ale mozecie panstwo dzwonic do pana M i jego kolesi pod nr 717070487
        pozdrawiam...
        Greg
    • Gość: wiesiek Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.ip.jarsat.pl 11.10.13, 12:59
      Ta firma to złodzieje i oszuści niech wezmą sie do prawdziwej pracy a nie męczą uczciwych ludzi
      • Gość: look Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 30.10.13, 11:39
        jest bardzo prosty sposób na nich na każdą decyzje czy postanowienia jak i propozycje należy wnosić sprzeciw i tak na wszystko i ciągle w końcu im się znudzi i odpuszczą, pozdrawiam
        • Gość: Gość Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.bestgo.pl 07.01.14, 11:43
          KAŻDA SPRAWA JEST PRZEDAWNIONA! dlatego wysyłają do Was pisma z propozycjami ugody bo podpisanie się pod umową ugody przerywa bieg przedawnienia i sprawę mogą przekazać do Komornika. NIC nie podpisujcie i nie rozmawiajcie z nimi bo logiczne, że będą wmawiać, że nic się nie przedawniło!! tylko straszą
          • Gość: nn Re: Reform Capital-Wrocław IP: 91.231.117.* 16.04.14, 19:55
            Mam dla was wszystkich dobrą radę, zamiast komentować czyjaś pracę sami weźcie sie do roboty a nie jak zwykli tchórze nabraliście kredytów i w pierwszym lepszym momencie daliście nogi za pas. Nasuwa się jedno stwierdzenie na wasz tema.... Radzę dorosnąć i zacząć po sobie sprzątać bo długi będą się za wami ciągnąć latami.
        • Gość: Basia Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.static.chello.pl 28.03.19, 09:56
          Spłacam już kilka lat zadłużenie które ta firma „odkupiła” po wielu latach od PKO. Płace bo straszyli komornikiem o się bałam. Nie podpisałam jednak żadnej wysłanej mi ugody. Przez tel są bezczelni na maxa... czy nadal mogę podnieść sprzeciw? Czy skoro płace to przyznałam się do „winy”?
          • Gość: marian paździoch Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.com 07.04.19, 21:32
            i co z tego że straszyli komornikiem? jest nakaz zapłaty? czy tylko kiedyś był BTE?
      • Gość: gośćććććć Re: Reform Capital-Wrocław IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.14, 01:34
        A Ty kur..cze święty ? Za niewinność Cie nie męczą, jak zaciągnąłeś kredyt to go teraz draniu spłać.
        • Gość: jeden z wielu? Re: Reform Capital-Wrocław IP: 213.158.221.* 08.03.15, 17:55
          Tez dostalem "odstapienie od dochodzenia i splata zadluzenia". Proponują polowy splaty z tym ze mi zostalacw banku splata 200zl a ich polowa to 1250? Czy do nich pisać sprzeciw? Czy na nich do sadu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka