Dodaj do ulubionych

windykacja za szkołę

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.13, 17:07
Witam wszystkich forumowiczów mam problem i chciałbym żeby ktoś mi pomógł. Polega on na tym, że uczęszczałem do prywatnej szkoły wyższej. Na drugim roku pierwszy semestr przeszedłem z wpisami warunkowymi, a drugiego semestru nie zaliczyłem napisałem więc podanie o powtarzanie roku. W dziekanacie poinformowano mnie, że jak będzie decyzja zostanę poinformowany listownie. Minęło parę tygodni i brak żadnego odzewu więc dzwonię Pani z dziekanatu poinformowała mnie, że raczej się nie zgodzili na moją prośbę bo nie ma w ogóle drugiego roku. Jeżeli decyzja była by pozytywna otrzymał bym potwierdzenie pisemnie. Wiadomość przyjąłem do siebie uregulowałem wszystkie należności i pożegnałem się ze studiowaniem. Po pół roku przyszło do mnie pismo w którym szkoła pisze, że skreśla mnie z listy studentów ze względu na brak wyników w nauce. Zastanawiałem się o co chodzi skoro przecież nie zaliczyłem drugiego roku to przecież logiczne jest, że automatycznie przestałem być studentem. Pojechałem więc na uczelnie dowiedzieć się o co chodzi podobno jednak zostałem przyjęty miałem chodzić z 3 rokiem na te same zajęcia zaszokowało mnie to. Szkoła nie ma żadnego potwierdzenia nadania listu ani nic teko typu. Pani w dziekanacie doradziła żebym opisał swoją sytuację i przekaże ja do rektora Opisałem więc mam potwierdzenie. Miałem otrzymać odpowiedź pisemnie. Nie otrzymałem pojechałem więc po raz kolejny na uczelnię dowiedziałem się, że rektor odpowiedział. Mam zapłacić i jego to nie interesuje. chciałem z nim porozmawiać osobiście nie udało mi się umówiłem się telefonicznie po raz kolejny nie udało mi się ( nie było go ) więc dałem sobie spokój. Po ok 3 miesiącach przyszło pismo z windykacji mam zapłacić 3000 zł + odsetki za pół roku studiowania. Tylko za co skoro nie uczęszczałem na zajęcia. Co doradzicie w takiej sytuacji zapłacić czy się sądzić i dochodzić swojej racji ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marian Paździoch Re: windykacja za szkołę IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 22.10.13, 20:33
      windykację olej. teraz policz ile chcą za co i czy nie ma jakichś śmiesznych dodatkó do tego wciśniętych. co do szczegółów to nie ogarnę tego więc bardziej nie pomogę
    • Gość: killer242856 windykacja za szkołę IP: *.multimo.pl 23.10.13, 18:05
      kolego, podstawa to regulamin studiów oraz umowa, jaka zawarłeś. my nie wróżymy. poczytaj, kiedy mogli ciebie skreślić, jak to wpływało na opłaty. inaczej się nie da.
      znając życie, studentem byleś dalej i musiałeś wypowiedzieć umowę na piśmie, nie zrobiłeś tego. zapewne te studia zapamiętasz na długo.
      przeanalizuj dokumenty lub zgłoś się do powiatowego rzecznika konsumentów po pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka