Dodaj do ulubionych

karta prepaid-problem-przelew nie doszedl

IP: *.17-1.cable.virginm.net 16.07.15, 14:11
Witam
Robilam przelew na konto techniczne karty prepaid, traf chcial ze karta miala juz przekroczony limit 10.000,00 wplat rocznie. Przelew nie doszedl na karte, od dwoch tygodni nie ma zwrotu na konto z ktorego wysylalam kase.
Dopiero gdy pieniadze nie doszly wlasciciel karty poinformowal mnie ze prawdopodobnie przekroczyl juz limit 10.000,00.
Na infolinii BZ WBK umywaja rece, najpierw kazali czekac 2 tygodnie na zwrot, gdy pieniadze nie doszly po 2 tygodniach poradzili mi 'cierpliwosc' - ile czekac nie wiadomo.

Co robic, ile czekac??

Obserwuj wątek
    • unhappy Re: karta prepaid-problem-przelew nie doszedl 16.07.15, 14:35
      Gość portalu: UK na stale napisał(a):

Ale to ty masz problem czy właściciel karty? Skoro na infolinii kazali czekać to czekać. No i skąd masz pewność, że faktycznie ten limit został przekroczony?
      • Gość: uk na stale Re: karta prepaid-problem-przelew nie doszedl IP: *.17-1.cable.virginm.net 16.07.15, 16:02
        Ja mam problem i wlasciciel karty. Wyplata na konto techniczne, gosc nie ma pieniedzy a do mnie zwrot nie doszedl. Ile mozna czekac-miesiac, dwa, trzy? Sa jakies chyba granice.
        Do tego olewka na infolinii.
        Wlasciciel karty ma pewnosc ze limit zostal przekroczony, bo policzyl ile juz na nia wplacal w tym roku.
        • Gość: aqq Re: karta prepaid-problem-przelew nie doszedl IP: *.range109-148.btcentralplus.com 20.07.15, 16:59
          Nie trzeba liczyć, ta informacja jest na stronie po zalogowaniu.
          Nie ma regulaminu pod ręką ale tam taka sytuacja jest chyba opisana - coś mi świta, że mają na to 30 dni.
          Sprawdź
          • Gość: uk na stale Re: karta prepaid-problem-przelew nie doszedl IP: *.17-1.cable.virginm.net 20.07.15, 17:05
            Dzieki za informacje. Karta nie jest rejestrowana na nikogo (dlatego nigdzie nie da sie zalogowac), No coz, czekam dalej, 20 dni juz minelo, to chyba blizej do zwrotu niz dalej...
            • Gość: aqq Re: karta prepaid-problem-przelew nie doszedl IP: *.range109-148.btcentralplus.com 20.07.15, 18:29
              Sprawdziłem i jest tylko krótko napisane - że taka transakcja zostanie odrzucona.
              Najlepiej zadzwon na infolinie karty. Nie musisz się identyfikować danymi a jedynie danymi karty - nr i nr rachunku. Zapytaj co się stało. Może być tak, że pieniądze wiszą w Twoim banku a nie w BZWBK.
              Rejestracja karty w niczym nie przeszkadza specjalnie.
    • Gość: zoska/uk na stale Re: karta prepaid-problem-przelew nie doszedl IP: *.17-1.cable.virginm.net 23.07.15, 16:06
      Uff pieniadze wrocily dzisiaj!
      Ale samo nic sie nie stalo!
      Na infolinii BZ WBK jest olewanie, nawet nie byli zainteresowani numerem karty, kwota itd. - kazali czekac 2 tygodnie, jak 2 tygodnie minely a kasy dalej nie bylo to stwierdzili ze czekac az do skutku, a ile to sami nie wiedza :-0
      Mail wyslany na adres karta(at)dialcom24.pl pozostal bez odpowiedzi. (wplata byla robiona przez pay24.pl i tam jest podany taki kontakt)
      Dopiero gdy napisalam na wykopanego maila serwis@przelewy24.pl- odpowiedz mialam w ciagu dwoch minut (i to jeszcze w nocy okolo godziny 24.00) i dostalam maila o tresci:
      'Witam,
      Karta nie została doładowana z powodu przekroczonego maksymalnego obrotu rocznego na karcie. Środki wrócą na konto w przeciągu 1-3 dni roboczych.

Przesyłam pozdrowienia
      Marek S.
      Specjalista ds. Obsługi Klienta'

Takze jesli macie podobny problem - piszcie tylko tam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka