Dodaj do ulubionych

Możliwość wyjawienia majątku dłużnika

IP: *.play-internet.pl 23.07.16, 12:34
Witam,
piszę w sprawie pisma które otrzymałem od komornika...
Może zacznę od początku,
mam aktualnie komornika na około 35.000 zł (może ciut więcej) i co miesiąc komornik dostaje około 500 zł - zajęcie wynagrodzenia za pracę.
Dostałem pismo - od innego komornika- że w sprawie egzekucji jeśli sąd się do wniosku przychyli może odbyć się wyjawienie majątku dłużnika.
Co w takiej sytuacji ?
Przykładowo - sprawa się odbędzie. Zostane dopisany do rejestru dłużników i co dalej ?
Co z innymi komornikami jak nagle się odezwą ?
Co z tym komornikiem który zajął moją wypłatę i zabiera po 500 zł miesięcznie ?
Jak to wszystko wygląda jak zostanę wpisany do tego rejestru ?
Proszę nie pisać "poczytaj o tym bo to już było" tylko proszę o napisanie odpowiedzi na moje pytania.
Konkretnie i szczegółowo jeśli można prosić...
kurde.. jestem przerażony tym całym pismem...
Obserwuj wątek
    • Gość: Cfaniak Re: Możliwość wyjawienia majątku dłużnika IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.16, 14:32
      " Zostane dopisany do rejestru dłużników i co dalej ?"

Też byłem na wyjawieniu majątku. Nic strasznego. Pismo stwierdzające, że jestem dłużnikiem niewypłacalnym oprawiłem w ramki :). Jeżeli masz dlugi to taki glejt jest przepustką do spokoju. Mam kilkunastu komorników. Niby mimochodem odwiedziłem ich kancelarie i "pochwaliłem" się papierkiem. Efekt - 2/3 spraw umorzonych :):):). Przecież Sąd stwierdził, że jestem golasem więc komorusik nie ma co sie napinać...

www.infor.pl/prawo/w-sadzie/postepowanie-sadowe/251933,Wyjawienie-majatku-przez-dluznika.html
      • Gość: michał Re: Możliwość wyjawienia majątku dłużnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.16, 20:23
        Mnie gdzieś zaginął ten glejt kilka lat temu , albo go tak dobrze schowałem , chyba odwiedzę Sąd żeby mi wydali ten papierek , poza tym co jakiś czas oddzywają się róznej maści komornicy ale odpisuje im jak jest i na tym się kończy umorzeniem / czasowe ale daje spokój / tylko z US nie ma roku żeby nie wysłali mi pisma ile to już jestem im winien więc na przedawnienie nie liczę
    • Gość: szpak Re: Możliwość wyjawienia majątku dłużnika IP: *.centertel.pl 23.07.16, 17:36
      Jak jest zbieg egzekucji, czyli kilku komorników, to wszystkie sprawy prowadzi jeden komornik. Nie miałam sprawy o wyjawienie majątku, chociaż dostałam kilka takich pisemek od komorników. Groźby o tym, co może zrobić komornik też dostaję. Do różnych rejestrów dłużników to już cię podopisywali. Nie potrzeba do tego sądu.

Mam kilka kont, nieużywanych od kilku lat, których nie chcą mi banki zamknąć, bo są zajęte przez komorników. Komornik po zakończeniu postępowania sam od siebie nie odblokuje konta, chociaż powinien. Jak umorzył postępowanie, to jakim prawem zajmuje mi konto, czyli prowadzi egzekucję. No i dobrze, że blokują mi te konta, dostaję od komorników pisma, że umarzają egzekucję z powodu zbiegu wielu egzekucji, czyli wielu komorników blokujących mi konta.
    • zara550 Re: Możliwość wyjawienia majątku dłużnika 23.07.16, 19:47
      "Odprzeraż się"! Dostalam pismo o wyjawienie majatku-wyslalam poczta list a w nim jaki mam "majatek".Ze nie posiadam waluty,zlota,antykow,samochodu,ze tv ponad 5 lat,lodowka 8lat itp.Mialam zbieg egzekucji,to komornicy musieli sie z soba dogadac,ktory bedzie prowadzil egzekucje.Ciebie to nie obchodzi jak sie dogadaja,to ich sprawa.Wpisanie do rejestru-najwyzej nie kupisz nic na raty i mozesz miec problem z wzieciem np.telefonu czy satelity na abonament.
      • Gość: michał Re: Możliwość wyjawienia majątku dłużnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.16, 20:27
        Wyjawienie majątku sądowne to tak ma się do tego jak oryginał do podróbki ale oni mają narzędzia żeby sprawdzić i jak nic nie znajdą to umorzą , mnie rok temu straszyli żebym podstawił mi fiata 126p z 1978r jakiego kupiłem na rok za połowę zasiłku z PUP 15 lat temu - chcieli żebym nim przyjechał 300km więc są straszni zdeterminowani

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka