Dodaj do ulubionych

PROSZE O POMOC- podrobiny podpis

30.11.05, 09:18
Mam pytanie może mi ktoś pomoze.
Męzowi prawdopodobnie wejdą na pensje w przyszłym miesiacu ponieważ bank
domaga się spłacenia kredytu którym rzekomo mąz był żyrantem Wcześniej mąz
już tą osobę spłacił gdzie faktycznie podpisał jako żyrant a drugi kredyt
został podrobony, zgłosił to do prokuratury grafolok stwierdził na piśmie ze
weksel i umowa o kredyt na samochód został męza podpis podrobiony natomiast
jedna z tych dwóch umów została podpisana przez męza. Co my mamy robić ? Boje
sie że to wszystko już jest za poźno. PROSZE NIECH MI KTOŚ PORADZI BYŁAM U
prawnika ale nawet nie chciało mu się zobaczyć męża dokumentów.
Obserwuj wątek
    • booooo Re: PROSZE O POMOC- podrobiny podpis 30.11.05, 09:41
      jeżeli piszesz ze ma wejść komornik to znaczy ze sprawa jest po nakazie zaplaty
      i nakaz sie uprawomocnił została nadana klauzula wykonalności, bardzo późno na
      załatwianie tej sprawy, możesz tylko złożyc zarzuty do nakazu i wyjaśnic calą
      sprawe, albo dogadać sie z bankiem
      • Gość: wiolka35 PROSZE O POMOC- podrobiny podpis IP: *.brt.vectranet.pl / *.brt.vectranet.pl 30.11.05, 09:55
        Własnie tego się bałam ze jest za poźno Powiem jedno,że zadnego listu
        poleconegoz sądu jak i banku nie odebraąłm jak równiez i mój mąz zrobiła to
        nasza sąsiadka która nie miałą rzadnego upowanienia od nas wiec moze to byłoby
        jakas nadzieją. Dziekuje za odpowiedz
        • wiola.samborska_zaremba Re: PROSZE O POMOC- podrobiny podpis 05.12.05, 10:43
          Proszę się zwrócić do sądu o przywrócenie terminu złożenia zarzutów do nakazu
          zapłaty wraz z uzasadnieniem. Jeśli sie uda to obawiam sie że czeka Państwa
          długi proces, w którym będą musieli Państwo udowodnić że to nie mąż żyrował
          drugi kredyt. Powodzenia
    • Gość: azis-77 Re: PROSZE O POMOC- podrobiny podpis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:25
      powołc nowego grafologa ,który podważy opinię poprzedniego
      • beata_ Re: PROSZE O POMOC- podrobiny podpis 07.02.06, 14:36
        Gość portalu: azis-77 napisał(a):

> powołc nowego grafologa ,który podważy opinię poprzedniego

I co, ma ten grafolog stwierdzić, że podpis NIE został podrobiony?
        To już chyba lepiej pozostać przy opinii poprzedniego, który fakt podrobienia
        stwierdził

:-)
        • Gość: Majkel Re: PROSZE O POMOC- podrobiny podpis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:59
          nie bardzo rozumiem twoja sytuacje. Grafolog stwierdzil ze podpis byl
          podrobiony. Czy zatem byla sprawa karna ? Podrabianie podpisow od dawien dawna
          jest karalne. Pozatym jezeli byla sprawa o zaplate z tej podrobionej umowy to
          czemu nikt nie zlozyl sprzeciwu i w sprzeciwie powolac sie na fakt podrobienia
          podpisow a co za tym idzie niewaznosc tej umowy. Jezeli sprawa cywilna o zaplate
          jest natomiast w toku to czym predzej trzeba zlozyc wniosek o zawieszenie
          postepowania w zwiazku z toczaca sie sprawa karna. Jesli sprawy karnej jeszcze
          nie ma to trzeba jak najpredzej zadzialac w kierunku by ta sprawa zawisla
          chociaz falszerstwo podpisu z tego co kojarze jest scigane z urzedu.
          Naprawde trudno dociec jaki jest w tej chwili twoj stan prawny. Moze cos wiecej
          napiszesz ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka