Dodaj do ulubionych

adres dłużnika

14.03.06, 09:52
czy jest jakiś sposób na ustalenie adresu dłużnika , jest mi winien bardzo
dużo kasy oczywiscie zafakturowanej , nie odbiera wezwan do zapłaty , podobno
zmienił adres zamieszkania , potem coś wynajmował , teraz znowu ma podobno
nowy adres - chcę dac sprawę o nakaz zapłaty , ale na jaki adres ? nawet
jaśli dostanę nakaz zapłaty to ta druga strona nie dostanie bo może być
wystawiony na nieaktualny adres - co zrobić w takiej sytuacji ?
Obserwuj wątek
    • grehor Re: adres dłużnika 20.03.06, 17:26
      możesz próbować w CBA (Centralne Biuro Adresowe) - usługa płatna ale jeśli Ci
      zależy to może Ci się uda. Choć jeśli ma jakiś stary adres zameldowania i
      zmienia tylko miejsce pobyu - to niestety nic CI to nie da.
      pzdr
      • Gość: Majkel Re: adres dłużnika IP: 80.51.247.* 20.03.06, 18:54
        najpierw mozna sprobowac w urzedzie miejskim czy w urzedzie gminy w biurze
        ewidencji ludnosci (nazywac sie moze roznie- ogolnie chodzi o sprawy
        meldunkowe). Tylko ze jak napisalem w innym miejscu - adres zameldowania to nie
        to samo co adres zamieszkania.
        • Gość: ania Re: adres dłużnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 21:34
          Jednym slowem mowiac ... nie chcesz placic, nie podawaj nikomu adresu
          zamieszkania. Pod adresem zameldowania nie mieszkasz, wezwania do zaplaty nie
          docieraja, nie odbierzesz wezwania z sadu i tylko spokojnie poczekac na
          przedawnienie.... Czy to jest sprawiedliwy kraj????
          • sly_balb Re: adres dłużnika 21.03.06, 10:43
            nie do konca sie z tym zgodze:
            wezwanie do zaplaty wyslane na podany (np. do wystawienia f-ry) przez dluznika
            adres (zameldowania lub wskazany- do korespondencji) uwaza sie za doreczone,
            niezaleznie czy zostalo odebrane czy tez pismo wrocilo do nadawcy (wierzyciela);
            a to jest podstawa do wszczecia postepowania przed sadem o wydanie nakazu
            zaplaty; inna sprawa to mozliwosc wyegzekwowania naleznosci od kogos, ktorego
            aktualnego adresu nie znamy; chyba, ze znamy jego skladniki majatku, po ktore
            mozna siegnac reka komornika :]
            • Gość: magdalena Re: adres dłużnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:40
              mam podpisana umowe pozyczki, osoba zniknela. Pod adresem zameldowania jej nie
              ma, co prawda rodzice odebrali wezwanie do zaplaty przeslane poleconym. Ale jak
              okazało sie co to jest, od tamtej pory wszystkie listy wracaja - adresat
              nieznany. I co mam dalej zrobic? Musze przeciez wskazac sadowi adres
              zamieszkania....
              • maranka Re: adres dłużnika 23.03.06, 10:35
                no właśnie - wystarczy się pary razy przemeldować i sprawa się przeterminuje- a
                ja mogę się pożegnać ze swoimi pieniędzmi
        • emelem1 Re: adres dłużnika 24.03.06, 13:30
          Gość portalu: Majkel napisał(a):

> najpierw mozna sprobowac w urzedzie miejskim czy w urzedzie gminy w biurze
          > ewidencji ludnosci (nazywac sie moze roznie- ogolnie chodzi o sprawy
          > meldunkowe). Tylko ze jak napisalem w innym miejscu - adres zameldowania to
          nie
          > to samo co adres zamieszkania.
          byłem dziś w urzędzie miasta, gostek powiedział mi że prosze napisac prosbę
          zapłacic cos koło 35 zeta, a urząd zapyta sie mojego dłużnika czy może mi gac
          jego adres zameldowania.mogą podać adres dłużnika tylko komornikowi lub firmie
          windykacyjnej(pieprzona ochrona danych osobowych)
          • Gość: Majkel Re: adres dłużnika IP: 80.51.247.* 24.03.06, 18:09
            przynajmniej wiesz na czym stoisz. Powodzenia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka