Dodaj do ulubionych

reklamacja butow

IP: *.hstl2.put.poznan.pl 22.09.07, 19:23
w czerwcu br zakupilam buty letnie na bardzo wysokiej szpilce. kosztowaly nie duzo bo 85zl i nie spodziewalam sie rewelacji ale nie sadzilam tez ze obcas odpadnie mi po 2 wyjsciach! nie mam zwyczaju kupowac rzeczy na targu ale z tymi butami zrobilam wyjatek bo bardzo mi sie podobaly.. oczywiscie nie daja tam paragonu tak wiec oddajac je do reklamacji moglam jedynie liczyc na wyrozumialosc sprzedawczyni. przyjela towar i kazala poczekac 2 tygodnie na naprawione buty, ktore miala pzyslac mi poczta do domu. po miesiacu czekania udalam sie do niej i otrzymalam odpowiedz ze nie dalo sie ich naprawic ale za tydzien bedzie nowy towar i moge sobie wybrac jakies inne w zamian za tamte. z towaru jaki mi zaoferowala <bardzo zreszta ubogiego bo byly to 2 pary butow!> nie wybralam niczego dla siebie. teraz nie chce oddac mi ani pieniedzy ani pozwolic mi skorzystac z calego asortymentu i wybrac sobie np spodnie czy bluzke. czy mam prawo jakos dochodzic swoich praw? przy zakupie i reklamacji mialam swiadkow.. prosze o odpowiedz jak ukarac nieuczciwego sprzedawce!

Obserwuj wątek
    • prawnik-skp Re: reklamacja butow 24.09.07, 11:05
      Nie może być tu mowy o karaniu sprzedawcy. Natomiast można mówić o
      dochodzeniu uprawnień z ustawy z dnia 27 lipca 2002 r. o
      szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie
      kodeksu cywilnego (Dz. U. Nr 141, poz. 1176). Z opisu sprawy wynika,
      że można odstapić od umowy na podstawie art. 8 ust. 4 ustawy i tym
      samym zażądać zwrotu pieniędzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka