Dodaj do ulubionych

Reklamacja rolet

10.01.08, 15:06
Witam!
Mam następujący problem. Zakupiłem 2 rolety zewnętrzne (napęd ręczny)wraz z montażem.
Rolety zamontowano i jest wszystko ok, poza tym że do napędu użyto sznurka. Osobiście nigdy nie widziałem takiego rozwiązania, natomiast byłem przekonany że do napędu będą użyte taśmy (takie rozwiązania dotychczas widziałem). W salonie firmy są wystawione rolety właśnie z taśmą. Przy omawianiu zamówienia nie było żadnej informacji, że to będą sznurki. Dzwoniłem do szefa z pytaniem dlaczego są sznurki a nie taśmy, odpowiedział, że sznurki łatwiej się montuje, a poza tym są lepsze. Na pytanie czy może wymienić sznurki na taśmy, powiedział że tak, jeśli mu zapłacę za ponowny montaż. Na chwilę obecną nie podjąłem dalszych działań, gdyż chciałbym się dowiedzieć jak najlepiej zachować się dalej. Obiektywnie mogę dodać, że jednak taśmy są wygodniejsze w użytkowaniu.
Pozdrawiam
Artur Piętowski
Obserwuj wątek
    • prawnik-skp Re: Reklamacja rolet 11.01.08, 13:00
      Można wysłać pismo za potwierdzeniem odbioru, z powołaniem się, że towar jest
      niezgodny z umową (z wystawioną w salonie roletą) i z żądaniem usunięcia tej
      niezgodności na podstawie ustawy z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych
      warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka