Gość: Agata Kasińska
IP: *.bu.uni.torun.pl
27.03.08, 18:45
Proszę o pomoc. Kupiłam przez internet łyżwy. Okazało się podczas pierwszej i jedynej jazdy, że prawa jest źle wyprofilowana więc postanowiłam je zareklamować. Odesłałam wadliwy towar wraz z paragonem oraz kartą gwarancyjną zastrzegając, że proszę o zwrot pieniędzy a nie o wymianę na nową parę, gdyż sezon się już kończy a cała sprawa bardzo się wydłuża w czasie. Podałam nr konta i nr telefonu. Spełniłam wszystkie warunki karty gwarancyjnej. Nie wysłałam łyżew w oryginalnym opakowaniu, bo go już nie miałam. Odesłano mi nową parę, ale nie w oryginalnym opakowaniu, ponadto bez zabezpieczeń (poprzednie miały związne żyłką ostrza i osłonki w taki sposób, że po ich rozcięciu nie można byłó ich z powrotem złączyć, co stanowiłó gwarancję, że nie były używane), co oznacza że z pewnością pochodzą ze zwrotu i były używane. Dzwoniłam do osoby podającej sie za właściciela firmy, który zwrotu nie chce przyjąć. Wiedząc że nowych łyżew nie chce wysłał mi je NIE w oryginalnym opakowaniu, bez zabezpieczeń, uniemożliwiając mi w ten sposób zwrot. Rozmowa z nim należała do bardzo nieprzyjemnych. Ten człowiek z pewnością nie raz miał do czynienia z podobnymi sytuacjami, źle traktuje klientów i czuje się bezkarny. Co mogę zrobić oprócz umieszczenia negatywnej oceny na Allegro? Nie jestem złośliwa tylko chciałabym żeby nigdy nikt nie został potraktowany w taki sposób jak ja przez firmę EVIMEX z Krakowa.