Gość: zxz IP: *.chello.pl 30.03.08, 22:53 za co moze urząd skarbowy zabrac nadpłate Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
real_mr_pope Re: nadplata 30.03.08, 23:19 www.prawo.lex.pl/bap/student/Dz.U.2005.229.1954.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxz Re: nadplata IP: *.chello.pl 30.03.08, 23:33 strona sie nie wyswietla i dalej nic niewiem Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: nadplata 31.03.08, 00:59 A mi się wyświetla bez problemu. Cóż, musisz w takim razie sam poszukać, np. ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: nadplata 31.03.08, 07:26 Gość portalu: zxz napisał(a): > strona sie nie wyswietla i dalej nic niewiem Dziś nie ma już problemu, można praktycznie wszędzie kupić full wypas sprzęcicho na raty i nawet nie pytają o stan zadłużenia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxz dosauber 1 IP: *.chello.pl 31.03.08, 13:39 ale to sie nie trzyma tematu co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: doGośćzxz 03.04.08, 02:37 Gość portalu: zxz napisał(a): > ale to sie nie trzyma tematu co piszesz Tak wiem, ale teraz sie już otwiera??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubiński Re: nadplata IP: *.strong-pc.com 31.03.08, 10:23 "Zabrać" nie mogą, najwyżej zająć. Zająć mogą na podstawie tytułu wykonawczego. Z reguły US zajmuje się sprawami egzekucyjnymi dotyczącymi podatków oraz mandatów karnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: nadplata IP: *.chello.pl 31.03.08, 15:25 a za zaleglosci w energetyce [wyrok o naleznosc 4 lata temu] mogą mi zając nadplate Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: nadplata 31.03.08, 15:41 Urząd Skarbowy niekoniecznie, natomiast wszyscy inni wierzyciele jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: nadplata IP: 87.207.161.* 02.04.08, 08:31 nie dokonca wszyscy komornik za zaleglosci bankowe nie zabiera i to napewno ,wlasnie mysle ze za energrtyke moze zabrac Odpowiedz Link Zgłoś
kuby77 Re: nadplata 02.04.08, 09:11 Wszystko zależy co komornik ma we wniosku. Jeśli będzie miał, że ma zająć, to zajmie, jak każdą inną wierzytelność. Z czego wnioskujesz że nie może zająć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: nadplata IP: 87.207.161.* 02.04.08, 15:32 poniewaz mialam potracenia komornicze za kredyt i co roku dostawalam nadplate i dlatego wiem ze nie potrąca ,a zinnymi dlugami komorniczymi jak wlasnie za zalegolsci typu czynsz energrtyka tego nie wiem czy potraca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qlka Re: nadplata IP: *.171.22.89.crowley.pl 02.04.08, 21:47 to ze otrzymywałaś zwrot nadpłaty z tytułu podatku nie oznacza ze Komornik nie może tego zająć. To że masz mieszkanie wcale nie oznacza ze Komornik musi je zająć i zlicytować - wszystko zalezy od wszystkiego. nie zajmował wierzytelności z tytułu nadpłaty podatku bo albo była strasznie mała w ocenie Komornika i nie współmierna do wyskosci zadłużenia np 200 zł nadpłaty przy 20 tys Kredytu? Albo najzwyczajniej w świecie nikt nie wnioskował o zajęcie tej wierzytelności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: nadplata IP: *.chello.pl 02.04.08, 22:27 nic nie zabrał dostałam kasiore Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: nadplata 03.04.08, 00:00 To nie znaczy, że nie mógł. Komornik ma prawo do prowadzenia egzekucji z przyslugujących dłużnikowi wierzytelności i nie ma znaczenia czy są to wierzytelności wynikające z nadpłaty czy z udzielonej kilka lat wcześniej pożyczki. Jeżeli nie przeprowadził egzekucji to albo nie złożył odpowiedniego wniosku, albo w momencie złożenia wniosku urząd nie wiedział nic o nadpłacie i udzielił informacji, że takowej nie ma. Proste jak drut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pin Re: nadplata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 15:14 a ja mam pytanie takie: jesli komornik zajal nadplate ( za bankowe dlugi) 2 lata temu, czy bez ponawiania wniosku US z automatu zabierze biezaca nadplate? jak to dziala? wniosek jest jeden i do odwolania czy tylko dotyczy bierzacego roku a podem sie dezaktualizuje?? Odpowiedz Link Zgłoś