Dodaj do ulubionych

jak zaszkodzić dłużnikowi

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 09:55
Witam
mam nakaz zapłaty na pewną osobę z klauzulą wykonalności. Osoba ta pracuje
jako vice dyrektor w jednej z firm, na umowie najniższa krajowa reszta pod
stołem. Windykacja komornicza bezskuteczna, "wynagrodzenie nie podlega
zajęciu". Mieszkanie sprzedane, samochód zarejestrowany na teściów. Sprawa
beznadziejna jednym słowem, dodam że chodzi o 20 tys. zł.
CZy mogę zrobić coś co jest zgodne z prawem ale jakoś zaszkodzi tej osobie,
myślę tu np. o upublicznieniu wezwania do zapłaty ale z tego co wiem zgodnie z
prawem nie mogę ale może się myle.
Obserwuj wątek
    • Gość: CIG Re: jak zaszkodzić dłużnikowi IP: 82.177.252.* 14.08.09, 12:57
      Jeżeli wejdzie w życie przygotowywana nowelizacja ustawy o udostępnianiu informacji gospodarczych i osoby fizyczne będą mogły przekazywać dane do Biur Informacji Gospodarczych. To element legalnego "upubliczniania" informacji, o którym Pani pisze.

Przekazując dane np. do Centralnej Ewidencji Dłużników InfoMoniotra spowoduje Pani, że dowiedzą się o tym np. banki - a to utrudni życie dłużnikowi...: cigi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=124&Itemid=7
      • Gość: denim Re: jak zaszkodzić dłużnikowi IP: *.chello.pl 14.08.09, 14:22
        "Re: jak zaszkodzić dłużnikowi
        Autor: Gość: CIG IP: 82.177.252.* 14.08.09, 12:57 Dodaj do
        ulubionych Skasujcie
        Odpowiedz

Jeżeli wejdzie w życie przygotowywana nowelizacja ustawy o
        udostępnianiu informacji gospodarczych i osoby fizyczne będą mogły
        przekazywać dane do Biur Informacji Gospodarczych. To element
        legalnego "upubliczniania" informacji, o którym Pani pisze.

Przekazując dane np. do Centralnej Ewidencji Dłużników InfoMoniotra
        spowoduje Pani, że dowiedzą się o tym np. banki - a to utrudni życie
        dłużnikowi...: cigi.pl/index.php?
        option=com_content&task=view&id=124&Itemid=7 "

nie ma to jak kryptoreklama, co?
        I co - wg ciebie dłużnik odda pieniądze? Nie będzie spał po nocach?
        Czy moze po prostu będzie miał zlew na wierzyciela i wszystkie jego
        żałosne próby "zaszkodzenia mu", bo on w tym czasie będzie się
        przewracał z boku na bok na plaży Majorki czy innego Rodos.
      • anmaja76 Re: jak zaszkodzić dłużnikowi 18.08.09, 13:03
        "Jeżeli wejdzie w życie przygotowywana nowelizacja ustawy o udostępnianiu
        informacji gospodarczych i osoby fizyczne będą mogły przekazywać dane do Biur
        Informacji Gospodarczych. To element legalnego "upubliczniania" informacji, o
        którym Pani pisze.

Przekazując dane np. do Centralnej Ewidencji Dłużników InfoMoniotra spowoduje
        Pani, że dowiedzą się o tym np. banki - a to utrudni życie dłużnikowi...:
        cigi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=124&Itemid=7"

Ale jej juz nic nie utrudni zycia bo ona sie tym nie przejmuje. Co dadza takie
        rejestry. Przede mna wpisal juz ja pewnie bank i to nie jeden. Mi chodzi o to
        zeby opinia jaka to ona nie jest wspaniała pękła jak banka mydlana. Bo to zła
        kobieta jest......
    • sauber1 Re: jak zaszkodzić dłużnikowi 14.08.09, 18:47
      Gość portalu: Anna napisał(a):

> Osoba ta pracuje jako vice dyrektor w jednej z firm,
      > na umowie najniższa krajowa reszta pod
      > stołem. Windykacja komornicza bezskuteczna

Też mam podobnie, mój dłużnik dyrektorem handlowym jednego z holdingów,
      apartament za 10 tysięcy miesięcznie i jeszcze do niedawna przekonany że sądy są
      zbyt małe, ale ja poczekam ...
      Mam nadzieję, że z jego licytowanego majątku przed bankami, innymi firmami i
      osobami fizycznymi się załapię, dobre i kilkadziesiąt tysięcy jak odzyskam,
      dzięki wnikliwej pracy komornika.
    • Gość: Marcin można skutecznie odzyskać-------> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 13:44
      Chętnie pomogę w odzyskaniu tej wierzytelności. Proszę o kontakt na maila:
      prawnik34@gmail.com
    • Gość: WMF Re: jak zaszkodzić dłużnikowi IP: 83.238.174.* 26.08.09, 13:29
      Sposob prosty i skuteczny . Rozwiesc ogłoszenie mu w pracy i w domu
      że szukasz chętnego który kupi tu wstawiasz jego dane adres i kwotę
      zadłużenia, momentalnie gościu zmieknię :)))
      Jak cos to pisz windykacja@e-wmf.pl
      • Gość: Marek Re: jak zaszkodzić dłużnikowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 13:43
        Witam
        Proponuję zaangażować do tego kogoś kto wykona niektóre z czynności o których
        powiedzieli przedmówcy i może jeszcze inne doprowadzające do sytuacji gdy kwotę
        odzyskasz a dłużnik no cóż ... wiesz niestety ale nie zawsze mu zaszkodzisz tak
        na całej linii ... ważniejsze jest chyba żebyś dostała kasę ... zapraszam do
        kontaktu erster@op.pl
        Pozdrawiam
        • Gość: arturo nie piszcie żadnych maili bo zaraz jakiś mortimer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 16:18
          albo inny real pope na was najedzie, zebrała się taka tutaj taka chmara
          pseudospeców od windykacji i próbują kasować, imputować oraz ośmieszać...
          • Gość: Orłow Re: nie piszcie żadnych maili bo zaraz jakiś mort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 16:19
            no i może mają rację w tym temacie bo to nie baza klientów a wielu tutaj próbuje
            się reklamować i robi zresztą nieudolnie
    • Gość: do-radca Re: jak zaszkodzić dłużnikowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 22:44
      Możesz umieścić go w internecie na giełdzie wierzytelności, formalnie z zamiarem
      sprzedazy długu a tak naprawde to wiadomo o co chodzi - żeby każdy go jako
      dłużnika zobaczył gdy wpisze w googlach jego nazwisko. To czasem działa, nie
      wytrzymują tego i płaca. Czasem.

Czyli np. www.wierzytelnosci.net.pl/

• Gość: gosc Re: jak zaszkodzić dłużnikowi IP: *.chello.pl 12.09.09, 22:55
        Panowie- te rejestry dluznikow to bzdura. Ostatnio kolega chcial kupic aktywacje
        w Play i orange. W obu mu sie udalo mimo iz widnieje w bazie infomonitora-
        poproszono go tylko o kaucje. A w bankach- po co ma brac kredyt jak wlasnie
        zycje z kredytow ktore banki na lewo i prawo mu rozdawaly. Wpisy z infomonitora
        po ilus tam latach sa wykasowywane wiec jest spokoj..
        • Gość: atagadt Re: jak zaszkodzić dłużnikowi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.09, 23:25
          Jaki jest sens szkodzić dłużnikowi? Niech jemu żyje się coraz lepiej i
          majętniej, wtedy jest nadzieja, że uda się z jego uczciwie wypracowanych dóbr
          ściągnąć. A tych samozwańczych sztukowanych dyrektorów jak psów, co to niby za
          najniższą krajowa pracują, zasypani długami i różnymi przekleństwami tych co
          dali się nabrać na wypowiadane w dobrej wierze słowa, które bez uzasadnionej
          wątpliwości kiedyś jak tłusta oliwa ... Ale są sposoby, by odzyskać wszystko,
          tylko trzeba pomyśleć, tym bardziej że nic to nie kosztuje - prawda?
    • 50v Re: jak zaszkodzić dłużnikowi 21.09.09, 09:12
      Gość portalu: Anna napisał(a):

> CZy mogę zrobić coś co jest zgodne z prawem ale jakoś zaszkodzi tej osobie,

Jeżeli masz do czynienia z dłużnikiem zawodowcem, jakich nie mało, to nie wiele
      zrobisz, Tobie będzie brakować a on żył sobie z pańska i śmiał się w twarz
      wszystkim ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka