l_e_y_l_a 19.03.06, 21:05 Dziś kilka razy jadąc przez Zieloną trafiłam na takie dziury na ulicy, że mało mi kół nie wyrwało!!! Co się dzieje w tym mieście? Dziura na dziurze. Botaniczną i Ptasią przejechać nie idzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: botaniczna rulez masz racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:01 na botanicznej urywa wszystko :( Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: masz racje 20.03.06, 10:23 faktycznie, jest fatalnie... slalom gigant się uprawia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: dziurawe ulice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 13:11 W tym roku będą ją remontować - nowa nawierzchnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: dziurawe ulice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 13:11 Mówię o Botanicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Ochli Re: dziurawe ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:18 Przejedźcie się raz do Ochli. Zarówno do Ochli jak i z Ochli jeździ sie tą samą stroną ulicy. Naprawdę!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: dziurawe ulice 21.03.06, 00:35 A ja odradzam wjeżdżanie na parking przed głównym budynkiem dawnego WSP (teraz to zdaje się campus B). Jeśli już jechać, to czołgiem. Nie wiem, do kogo ten parking należy, do miasta czy uniwerku, ale jeśli do uniwerku, to to jest skandal (biorąc pod uwagę kasę, jaką zdzierają ze studentów zaocznych). Dziury są poza tym w całym mieście, nie ma sensu wymieniać poszczególnych ulic. Jeżdżę z aparatem w torebce, żeby w razie czego móc zrobić zdjęcie i biec po odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
l_e_y_l_a Re: dziurawe ulice 21.03.06, 07:42 Słyszałam, ze pomimo zrobionego zdjęcia wydobyć odszkodowanie z powodu usterek spowodowanych dziurą na drodze jest bardzo trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: dziurawe ulice 21.03.06, 22:58 No i co z tego, że trudno? Jak coś jest trudne, to tego nie robisz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonogórzanin Re: dziurawe ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 21:45 Nie wiem czemu się dziwisz. Przeciez mamy prezydentkę co w ogóle nie wie o co chodzi, vice , który jest fachowcem od dróg, dzięki czemu nawet te nieliczne, które niby były "remontowane" są dokładnie spartolone!! Nie będę cię zapraszał na takie ulice jak Mieczykowa, czy też Liliowa - 2km takich dziur (wykonanych przez firmy zatrudnione przez magistrat), albo Kasztanowa, że gwarantuję iż znajdujące się na wyposażeniu sojuszniczej armii amerykańskiej Hummery będą miały zawieszenie wychlastane po maksimum 3 przejazdach. I za to panią prezydentkę trzeba zgłosic do nagrody Nobla. Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: dziurawe ulice 22.03.06, 22:10 Po pierwsze primo : w nosie mam odszkodowanie, chcę mieć całe auto po drugie primo : cała Zielona jest zorana ! wszędzie dziury jak kratery po trzecie primo : szlag mnie trafia za każdym razem jak tankuję, mam świadomość, że płacę podatek właśnie na dziury w które za chwilkę wlacę :) Tych primo :):) mogłoby być jeszcze sporo, może ktoś poda mail do Pani prezydentowej i wszyscy kierowcy zasypią nieświadomą władczynię miasta swoimi listami :) To mogłoby być ciekawe :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabriel20 Re: My mieszkańcy zróbmy coś z tym IP: *.zacisze.zgora.pl 23.03.06, 10:51 Proponuję wystować jakiś list do władz tego "dziurawego" miasta, które ma chyba najwięcej stacji benzynowych w lubuskim. W liście tym znalazłyby się podpisy niezadowolonych kierowców (chyba nie ma zadowolonego). Sprawę tą trzeba by rozgłośnić w lokalnej prasie i TV. Przydałoby się kilku chętnych, którzy zbieraliby podpisy, najlepiej właśnie na stacjach benzynowych (tam najwięcej kierowców), albo na parkingach marketów. Taki list z zebranymi podpisami wysłać np. za pośrednictwem gazety lubuskiej do pani R. Co Wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: dziurawe ulice 24.03.06, 07:50 wczoraj jechałam ze stolicy do zielonej:) uwierz mi - dzisiaj nasze dziurki przy tamtej trasie, to miodzio:))) Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: dziurawe ulice 24.03.06, 22:28 Proponuję drogę pomiędzy Jaworem a Jelenia Górą. To jest dopiero jazda , slalom bez trzymanki :):) Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 tu można pisać :) 24.03.06, 22:33 www.zielona-gora.pl/UMZG/?id=46573&pw=4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: dziurawe ulice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 18:40 czepiacie się dziur...ważne, że miasto znalazło kasę na pomnik papy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pretymarekp na wsi tak bywa -ale nie irytuj sie! 23.03.06, 18:59 l_e_y_l_a napisała: > Dziś kilka razy jadąc przez Zieloną trafiłam na takie dziury na ulicy, że > mało mi kół nie wyrwało!!! Co się dzieje w tym mieście? Dziura na dziurze. > Botaniczną i Ptasią przejechać nie idzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: dziurawe ulice IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.03.06, 20:17 niestety , ale tak źle jeszcze nie było, wszystko się sypie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zozole Re: dziurawe ulice IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 29.03.06, 09:05 Naprawdę nie wiem dlaczego Państwo "czepiają" się "pięknych i wyremontowanych dróg w Zielonej Górze". Przecież logicznym jest to , że jeśli lokalne firmy "nie dadzą w łapę" to nie będa miały roboty ( a wówczas wygrywać będą firmy z Wrocławia np. Zaberd, Elektrotim, Opola np. Restal- "przyjaciele " naszego vice od dróg). A jak trzeba dać to obiektywnie mówiąc na czymś trzeba zaoszczędzić np. na materiałach i jakości wykonywanych dróg... temat zostawiam otwarty... Odpowiedz Link Zgłoś
naskrett Re: dziurawe ulice 29.03.06, 11:02 czyli to ze corunia zmienila robote z banku w zg na prace we wrocku to taki zbieg okolicznosci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: dziurawe ulice IP: 83.16.0.* 29.03.06, 11:28 Naskręt masz złe informacje , pracuje w Irlandi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Kiedy zrobią Botaniczną???? IP: *.ztpnet.pl 20.04.06, 11:07 Przecież Botaniczną nie idzie przejechać , jest jak ser dziurawa.A nie widzę innej drogi aby dojechać do Ochli.Może by się tak zabrali za nią.Owszem robią krawężniki ale w strasznym tempie.Może przed jesienią się uwiną.A droga jak była tak jest .Błagam zróbcie tam jakiś ład póki jeszce mój samochód jest w całości.Muszę się przedzierać tą drogą 2 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be.em Re: Kiedy zrobią Botaniczną???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:51 łączę się w bólu.. też dwa razy dziennie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda Re: dziurawe ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:02 złamałam resor Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: dziurawe ulice 20.04.06, 20:27 jestem po wymianie przedniego zawieszenia :( To stukanie już mnie wkurzało... ale jak znam świat na tym się nie skończy :( Ciekawe kiedy koleja wymiana ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś