Dodaj do ulubionych

Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierze

25.01.08, 06:43
dla własnego bezpieczeństwa: Nigdy nie kupię nic w sklepie MODEL 1 o czym z
przyjemnością informuję kierownictwo sklepu! Niezły z nich model :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: M.Aszek Model "leci w pręta", ale... IP: *.ztpnet.pl 25.01.08, 08:00
      Samsung: Krawaty wiążę i przerywam ciąże...

Pralki to się kupuje od renomowanych producentów, a nie od nawiedzonych
      Koreańczyków którzy produkują pod jedną marką telewizory, sprzęt audio, pamięci,
      pralki, telefony komórkowe, ..., ..., ... !
      • Gość: lgk Było nie płacić rat pralkę wziął by komornik IP: *.tsi.tychy.pl 02.01.09, 09:59
        A wtedy Model 1 musiał by się procesować z bankiem
    • Gość: xyz Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierze IP: 62.87.177.* 25.01.08, 10:58
      Klienci !! Omijajcie z daleka ten sklep.
      • Gość: adams Re: Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierz IP: 85.134.218.* 25.01.08, 13:05
        dokladnie :) to jedno dziadostwo, kiedys z nudow poszedlem do nich
        na rozmowe o prace... przyszly dwie blachary z HR i pytaly sie
        (pierwsze pytanie)..co postanowie w przypadku kradziezy w
        sklepie...oczywiscie odpowiedz wlasciwa to: nalezy szpiegowac
        kolegow w miejscu pracy gdyz nie wiadomo z kim sie ma doczynienia..
        witki opadają
    • Gość: konsument Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 09:02
      W sklepach tej sieci takie traktowanie to chyba reguła. Niedawno
      pomagałem koledze załatwić sprawe reklamacji komputera który zakupił
      (a wzasadzie jego żona...) w sklepie Model 1 ( w Olsztynie).
      Zakupiony komputer okazał sie niesprawny (zepsuty naped DVD i
      klawiatura) orzaz niezdodny ze specyfikacja (2 x mniej pamieci na k.
      graficznej). O tym że ten komputer to badziew (jak wszystkie z
      marketów)juz nie musze chyba nikogo przekonywać (kosztował bez
      monitora cos ok 1300-1400zł , a wartosć podzespołow w normalnym
      sklepie komputerowym wycenili na 900-1000zł). Kolega musiał 4
      krotnie jezdzic do tego sklepu i za kazdym razem cos kombinowali i
      kazali czekać. Oczywiście o wymianie czy zwrocie pieniedzy nie było
      mowy. Najlepsza była pismo z serwisu: napisali że przyczyna mogło
      być złe zainstalowanie systemu lub wirusy !!!. Sam zadzwoniłem do
      tego serwisu i ten co napisał ta odpowidz powiedział że on komputera
      nie widział i odpisał "tak ogólnie". Na moje pytanie o to czy czy ma
      chociaz jakieś podstawowe pojecie o informatyce powiedizał: "że nie
      musi bo on tylko załatwia reklamacje". W tym przypadku pomogła
      interwencja Rzecznika Praw Konsumenta, komputer został wymieniony na
      nowy (nawet troche lepszy), ale cała "operacja" trwała przeszło 2
      miesiace...
      • Gość: m42 Re: Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierz IP: *.echostar.pl 26.01.08, 12:19
        W pełni zgadzam sie z tą opinią.W Poznaniu przy ul.Czarneckiego to
        prawdziwy MODEL nr1 przede wszystkim niekompetecji, arogancjii i
        chamstwa. Potencjalny klient traktowany jest jak nieuk,przygłup i
        upierdliwiec,który nie zasługuje na łaskę obsłużenia i udzielenia
        podstawowych informacji o oferowanym towarze. Ostrzegam wszystkich :
        NEVER MODEL1 !!!!!!!!!!!
    • damianbsc Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierze 26.01.08, 10:33
      dziendobry, ja przyszedlem oddac prralke
      niestety nie moge wymienic
      a jak panu mlotkiem rozpierd_le kolano i na wozku do konca zycia bedzie pan
      jezdzil to bedzie mozna wymienic?
      yyyyyyyyyyyyyyyy
    • Gość: alto Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.08, 11:33
      Ne tylko w takich duzych sieciach tak traktują klienta.
      Kupiłem kilka lat wstecz płytki ceramiczne na podłogę do kuchni w
      ładnym dużym sklepie we Wrocławiu o ładnej nazwie ADAKO. Specjalnie
      dla mnie zamówili je w Paradyżu. Po roku zauważyłem że niektóre
      jaśnieją. Złożyłem reklamacje, przyjechali przedstawiciele Paradyża
      i potwierdzili że widoczne są wykwity jak je nazwali, jednak
      sprzedawca dalej nie odpowiadał ani na moje pismo, ani na pismo
      rzecznika praw konsumentów, ani na interwencje PIH. Założyłem sprawę
      sądową. Sam z pomocą wskazówek z internetu. ADAKO miało swojego
      radcę. Oczywiście szli w pełne zaparcie, powołali biegłego, Sąd w
      Opocznie przesłuchiwał specjalistów z Paradyża, żądali okazania
      opakowań płytek itp. Sprawa trwała ponad rok. Efekt- zostali
      obciążeni pełnymi kosztami i zwrotem kasy za płytki, ale nie za
      wymianę, ponieważ jeszcze wtedy nie poniosłem kosztów wymiany, gdyż
      nie mogłem ich zrywać, były dowodem w sprawie. Nauczka dla mnie -
      Nic nie kupować w firmie ADAKO we Wrocławiu. Właściciel nie traktuje
      klientów poważnie i nie chce przyjąć do wiadomości że i jego
      obowiązuje prawo. Niniejszym korzystając z tego forum informuję
      właściciela że ani ja ani nikt ze znajomych w jego sklepie nic nie
      kupi, uzasadnienie powyżej
    • Gość: Konsument2 Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierze IP: *.centertel.pl 26.01.08, 11:35
      No cóz... Sprawa a właściwie podejście do sprawy przypomina mi mój problem z tym sklepem. Kaliber trochę mniejszy bo to TV LG LCD a bez tego można jakoś żyć :) Też kupiłem go pod koniec listopada i też miałem kontakt z Panem Piotrem Hałasem. Te same teksty że to serwis o wszystkim decyduje i takie tam ble ble (w domyśle sprzedawca się zwolnił z ustawy 141 i uczynił odpowiedzialnym za załatwienie sprawy serwis - a przecież serwis nie jest stroną w sprawie - sprzedawca może sobie tylko korzystać z jego opinii ale ostateczną decyzje podejmuje sam). W ciągu jednego dnia złożyłem reklamację i oddałem telewizor do ekspertyzy. Po 9 dniach wysłali do mnie pismo żebym oddał telewizor do serwisu lub sklepu celem dokonania ekspertyzy:))) (jakoś często się mylą - Pan Edward dostał sprawę innej osoby). Co prawda po 5 tygodniach uznali reklamację (wg ustawy - przy braku ustosunkowania się w ciągu 2 tygodni reklamacja uważana jest za uzasadnioną) ale ja tydzień wcześniej tzn po 4 tygodniach rozwiązałem umowe kupna (po konsultacji z Panią rzecznik) i nie mam zamiaru odbierać pewnie jakiegoś nowego TV po "regeneracji". Finał sprawy coraz bliżej Sądu...
    • Gość: haha Re: Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierz IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.08, 13:07
      Wina klienta,nie wykręcił śrub zabezpieczajacych,zajrzyjcie do byle instrukcji
      pralki.
    • Gość: Skotipl Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierze IP: *.ntlworld.ie 26.01.08, 13:17
      Coż w Polsce tak właśnie traktuje się klienta. Mieszkam w Irlandii. Kupiłem mikrofalówkę, brzęczała obudowa - od ręki wymiana na nową. Kolega kupił telewizor LCD, po jakimś krótkim czasie, nie wiem dokładnie, wypaliło się kilka pikseli - wymiana na nowszy i droższy, bo ten model już wyszedł z produkcji. Bez gadania, masz miec tylko paragon lub kartę gwarancyjną. Inny kolega - zepsuła się pralka, przyjechali, wyjęli starą, przywiexli nową i zamontowali. Tutaj montaż w domu klienta to standart.
      • Gość: Model1 Re: Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierz IP: *.aster.pl 26.01.08, 14:20
        ale maja reklame fajna w gazecie wyborczej :)
        pozdrawiam kierownictwo ...
      • Gość: Marek W cywilizowanych krajach tak jest IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.08, 23:56
        Swego czasu kupiłem (w Niemczech) karte graficzna firmy ELSA, miała 3 lata gwarancji.

Po 2 latach przestała działac, zaniosłem do sklepu i dostałem najnowszy model tej marki, kompletny z instrukcja i sterownikami.

Po prostu w Polsce nie wszyscy sprzedawcy zauwazyli ze sa w kraju europejskim. Miejmy nadzieje ze to sie w najblizszych latach zmieni, w koncu wiele osób jezdzi na pare lat na Zachód i wraca z przekonaniem ze jako konsumenci maja pewne prawa.
        • ggrdl Wcale tak nie jest 27.01.08, 03:24
          A jak ci mieli naprawić kartę?
          Przelutować scalaki, czy może poszukać w magazynach przedpotopowego egzemplarza?
          Musieli dać nową, takiego sprzętu się nie naprawia.
          Pralki się naprawia, ale tutaj "pan Edward" woli przez 2 miesiące zapitalać z
          praniem do siostry, niż NAPRAWIĆ pralkę. Dokładniej: ZGODZIĆ SIĘ NA NAPRAWĘ. Bo
          jego zdaniem należy mu się nowa. Tyle, że to jest jego zdanie...
    • and_nowak Ale dlaczego jej nie naprawi? 26.01.08, 19:41
      Może jednak warto spróbować ?
      Istnieją dwie, korzystne dla klienta możliwości:
      1. Naprawa się powiedzie, pralka będzie działać
      2. Naprawa się nie uda, lub potrwa pow. 2 tygodni, co oznacza, że zgodnie z
      prawem należy mu się zwrot kasy, lub wymiana na nowy sprzęt.

Dlaczego ten pan nie chce po prostu naprawić tej pralki ???

Aha, jeszcze jedno: nie znam firmy Model 1, ale wiem, że inni robią tak samo.
      Sprzęt, który opuścił sklep jest NAPRAWIANY, a nie wymieniany. Dotyczy to
      pralek, telewizorów, samochodów, komputerów...
      I jest to zgodne z prawem.
    • Gość: doro Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierze IP: *.hsd1.ca.comcast.net 27.01.08, 06:13
      Mieszkam w Ameryce. Tutaj jest zasada, można oddać wszystko. Idąc i oddając
      pewne rzeczy zawsze kujpię coś za więcej pieniędzy. I to działa. Nasi handlarze
      uczcie się, warto, tak się robi kasę.
    • Gość: polak mały Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 08:52
      a po co P.Edwardowi taka droga pralka za te zagraniczne wynalazki
      płaci się tylko za nazwę.Ja wszystko kupuję Poskie -Amica i nie mam
      żadnych problmów.Pralka Amica kosztuje o połowę mniej i jest
      bezawaryjna.Ostatnio kupiłem przez internet zmywarkę Amica i też
      jest super !!! za 1200 zł -polecam polskie produkty.
      • Gość: rapo Re: Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierz IP: *.acn.waw.pl 27.01.08, 09:07
        kupiles fajna Amice ale poczytaj kto jest wlascicielem marki...ta.
    • dluga_rurka Koreańskie pralki nie piorą a samochody nie jeżdżą 27.01.08, 09:56
      ale niektórzy muszą kupić, żeby sprawdzić ...
      Głupich nie sieją...
      • Gość: ziutek a czerwone nie jest czerwone /nt IP: *.ztpnet.pl 27.01.08, 14:26
      • Gość: slawo Re: Koreańskie pralki nie piorą a samochody nie j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 22:29
        Nie wyciągaj wniosków, zbyt pochopnie, ja dlatego ze byłem w Koreii, kupiłem HUNDAYA, bo znam tą jakośc, ale powiedz jaki sprzet w MARKIETACH jest dobry, bo ja napewno nie kupiłbym tam nic
    • Gość: marianek Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierze IP: *.chello.pl 27.01.08, 12:53
      Ktoś na forum napisał nie kupować od koreanów tylko u renomowanych
      producentów.Ja mam pralkę AEG Elekrolux, która uwaga PLAMI
      ubrania.Wrzucasz czyste tj.np.przepocone,a wyjmujesz w plamach jak
      ze smaru.Serwis wychodzi z założenia,że pralka sama z siebie nie
      brudzi, nic nie robi,a mnie krew zalewa.To już trwa 8 m-cy.
    • Gość: obywatel Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierze IP: *.cust.tele2.pl 27.01.08, 13:03
      jest to polska szara rzeczywistość.Oszukiwanie,cwaniactwo,wpychanie
      tzw.chłamu.Polacy muszą się nauczyć eliminować tego rodzaju
      praktyki, zwyczaje, ludzi. Berzmy przykład od narodów które
      wypracowały odpowiednie mechanizmy uczciwego postępowania.
    • Gość: Kutnowianie :) Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierze IP: *.kutno67.tnp.pl 30.04.08, 13:09
      Panie Hałas Ty durniu daj panu Frani nową pralkę bo sie policzymy z
      Tobą i Cie spiorę w jakiejs złej i zepsutej niepiorącej pralce albo
      pierz panu Frani śmierdzące majtki i skarpetki i spocone kalesony. z
      Poważaniem Baj
    • Gość: hmm Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierze IP: *.crowley.pl 22.08.08, 16:44
      Trafiłam dzisiaj przypadkowo na to forum.
      Widzę że niektórzy nie znają sie na sprzęcie i na przepisach.
      A przede wszystkim obrażanie kogoś to dla Polaków prosta sprawa.
      Nie rozumiem uwagi o Paniach z HR a przede wszystkim powstania takiego forum jak
      to, chyba macie za dużo czasu !
      Każda firma ma swoją politykę i nie rozumiem podważania tego na tym śmiesznym forum.
      I czasami warto pomyśleć o tym że sprzedawcy to też ludzi, ile razy podchodziłam
      z uśmiechem do klienta i to zazwyczaj oni reagowali w sposób poniżający moją
      osobę bo niby jestem ich sług

• Gość: hmm Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierze IP: *.crowley.pl 22.08.08, 16:50
      za nim zaczniecie kogoś obrażać proponuje trochę popracować w tej branży a
      najlepiej otworzyć nawet mały sklep z takim sprzętem i wtedy możecie sie wypowiadać
    • Gość: Użytkownik Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 21:13
      Też kiedyś kupiłem na raty pralkę Samsung(znaczy moja Żona), tylko model trochę wyższy (prawie 2 tys.)i też w sieci Model 1 ale w Z.G.
      Po dostarczeniu sprzętu do domu(godz. 21, czyli generalnie ciemno), sprzęt wniosłem i zostawiłem na drugi dzień. Oczywiście ciekła. Zniszczony w czasie transportu wąż odprowadzający wodę. To ja do sklepu i co? Kupione na raty, więc gwarancja podbita, wobec tego wymiana(naprawa przedgwarancyjna- jest taka, nie wchodziw grę. Kupiłem na raty, kredyt poszedł i tu jest powód braku możliwości zwrotu towaru uszkodzonego(Kto ponosi koszty wycofania kredytu). Byłem wściekły. Serwis przyjechał na naprawę już gwarancyjną po 7 dniach(fajnie) ale z info od dumnego serwisanta że do 1 naprawy przyjeżdżają szybko(do 7 dni) a do następnych ......(taki prikaz).
      Generalnie sprzęt działa do dziś bez zarzutów, ale pierwszy tydzień ibez pralki za prawie 2 koła i głupkowata mina gościa w sklepie(sorry ja nic nie mogę) to już wkur....
      Generalnie NIE POLECAM Model 1 w Z.G. Bo oni tylko sprzedają - A Ty kupujący radź sobie sam.
      • Gość: model1 Re: Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierz IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.12.08, 00:41
        bo ty głupii jestes jak but
        • Gość: ws Re: Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 09:05
          Ludzie czemu wy kupujecie w marketach typu MEDIAMARKT przeciez tam jest
          drogo..sprawdzcie ceny w innych sklepach w ZG..dlaczego dajecie niemcom zarabiac
          na waszej naiwnosci..ludzie opamietajcie sie.przekazcie innym.mamy rodzinny
          tanszy ruynek...
          • Gość: matrix Re: Kupiłem fajną pralkę ale szkoda, że nie pierz IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.01.09, 00:11
            to wkoncu macie spokój bo model 1 zamknięty już jest a nie popieram
            ludzi którzy mówią że sklep sprzedawał byle co nie jeden klient
            podchodził do sprzedawcy i prosił "ten" produkt oczywiscie z
            najtanszej półki a potem sam jest sobie winien niech czyta
            instrukcje pozdrawiam wszystkich co maja rozsądne wypowiedzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka