15.06.11, 17:57
Wyjechaliśmy z Edłardo na daczę. Na wieś. Krowy, świnie, króliki, owce, gęsi, kury... I muchy. I komary w nocy. Serio, obudziło nas dziś rano bzyczenie i łażenie (tych much) po (naszych) twarzach. Macie jakieś sposoby na to tatałajstwo? Na komary poszukam dziś elektrycznego Raida, może w tym dziwnym kraju sprzedają, ale co zrobić z muchami? Edłardo zasugerował moskitierę, ale to nie pomoże z bzyczeniem...
Obserwuj wątek
    • happy_end Re: Muchy 15.06.11, 18:05
      Na muchy pomaga wieczorne polowanie z tym:

https://shop.yogo.pl/_cms/data/zdjecia/yg-3297-ha.jpg

Potem niestety zamknac okna i otworzyc dopiero po zgaszeniu wszystkich swiateł. Skuteczniejszego sposobu nie ma wink
    • jan_hus_na_stosie Re: Muchy 15.06.11, 18:06
      moskitiera dobra sprawa smile moi rodzice na lato zakładają moskitierę na okna, tak więc nawet przy otwartych żadne robactwo do domu nie wpadnie
    • six_a Re: Muchy 15.06.11, 18:08
      niebieski raid na muchy i komary. lepszy aerozol, bo tłucze na miejscu. a jak już wytłuczesz, to na noc ten elektryczny możesz dać.
    • soulshunter2 Re: Muchy 15.06.11, 18:20
      na muchy najlepsze som nietoperze. Czeba jednego zlapac i oswoic. Oswojonego czymac kolo lozka, bedzie zjadal muchy. Komary tez. I idne latajace badziewiaki.
    • ingeborg Re: Muchy 15.06.11, 18:58
      rozważę tego nietoperza. rozważę też jaszczurki, rosiczki i żywicę, żeby mieć potem bursztynek z muchą. packa jest w użyciu, na czterysta strzałów pada siedem much. zalożenie siatki w oknach odpada... eh. a może ktoś ma sposób na takie durne bzyki, latające chrząszcze które są na tyle głupie że wpadają na meble, ściany i ludzi?
      • soulshunter2 Re: Muchy 15.06.11, 19:02
        bzyka sie lapie do reki i slucha jak sie fqrwia
      • tygrysio_misio Re: Muchy 15.06.11, 19:08
        widzialas kiedys filmy o Afryce.... oni tam moskitiery mieli nad lozkami.... jakas konstrukcja z desek,zeby uniesc nad glowami ja

z moskitiere moze robic jakas firanka w miare gesta.... nie zatrzyma wszytskiego, ze te wieksze na pewno... a moze i male bzyki sie zatrzymaja, bo nie bedzie chcialo im sie gimnastykowac
      • happy_end Re: Muchy 15.06.11, 22:54
        Na chrzaszcze majowe to znam tylko jeden sposob - zamykam sie w mieszkaniu od ok 20.40 do 21.30. Ale to w polskim czasie, a nie wiem gdzie ty jestes na tej daczy smile
    • swiete.jeze Re: Muchy 15.06.11, 23:18
      W Kampinosie w weekend łajzy mnie goniły, bo słabo mi ta jazda rowerem szła.
      • marguy Re: Muchy 16.06.11, 00:56
        Najlepszy sposob jaki znam to moskitiera zawieszona nad lozkiem.
        Nire wiem gdzie jestescie z ukochanym, ale jak sa jaszczurki (pozyteczne, bo zzeraja muchy) to taka moskitiera chroni nie tylko od owadow ale takze od jaszczurzych kup.
    • masher Re: Muchy 16.06.11, 12:52
      wszystko co ma w sobie deet :] zabija, odstrasza, nic nie podejdzie. tylko w plynie a nie sprayach. albo siebie wysmarowac albo miejsca gdzie sie przebywa. takie od 12% to minimum na komary i inne scierwo.
    • to.niemozliwe Re: Muchy 17.06.11, 03:21
      Dobre sa tez tasmy lepiace na muchy. Mozna posadzic pewne gatunki roslin, ktorych zapachu muchy nie lubia, chyba mieta? Sa takie, ktore przyciagaja, jak tawula.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka