Dodaj do ulubionych

karta sim. plus

IP: *.171.83.98.static.crowley.pl 10.03.11, 05:58
jakis czas temu ukradli mi telefon. w salonie kupilem nową karte za którą zapłaciłem ok. 60zl. niedawno przestała działać ("błąd karty sim"). od zakupu nie minęło pół roku. w salonie plusa powiedzieli mi, że nie wymienią za darmo ale do naprawy też nie wezmą. czy tak można?
Obserwuj wątek
    • rysiek2011 Re: karta sim. plus 10.03.11, 15:04
      Gość portalu: mar napisał(a):

> jakis czas temu ukradli mi telefon. w salonie kupilem nową karte za którą zapła
      > ciłem ok. 60zl. niedawno przestała działać ("błąd karty sim"). od zakupu nie mi
      > nęło pół roku. w salonie plusa powiedzieli mi, że nie wymienią za darmo ale do
      > naprawy też nie wezmą. czy tak można?

A sprawdzałeś kartę na innym telefonie?
      Jeżeli w innych telefonach też jest błąd karty to żądaj wymiany na produkt sprawny (no chyba że uszkodzenie nastąpiło z Twojej winy).
      Ja parę lat temu miałem w Play-u podobną sytuację kiedy kupiłem nowy telefon, który nie przyjmował mojej starej karty sim. Zgłosiłem się do salonu i o dziwo problem był im znany i wymienili mi bezpłatnie kartę sim na nową (karta wyprodukowana w nowej technologii) i zrobili to bezpłatnie.
      • Gość: mar Re: karta sim. plus IP: *.171.83.98.static.crowley.pl 11.03.11, 05:58
        próbowałem wszystkich opcji, zawsze to samo. w plusie twierdzą, ze karty nie obejmuje gwarancja...
        • Gość: Jakinta Re: karta sim. plus IP: *.play-internet.pl 11.03.11, 08:11
          Sim Plus strzeże klientów jak może, za wszystko się płaci, podobno nawet za przeniesienie numeru pre-paid do ich sieci biorą myto za wydaną kartę. Żałosne, gdybym miał zapłacić za nową kartę olałbym ich od razu i przeniósł numer do innej sieci. Do tego nie mają platformy billingowej w necie, a ich strona wygląda jak witryna web gimnazjalistów...
          • Gość: Jakinta Re: karta sim. plus IP: *.play-internet.pl 11.03.11, 08:16
            Kolego mar w zasranym interesie operatora powinna być bezpłatna wymiana karty, jeśli nie została uszkodzona z Twojej winy, a błąd karty SIM wyskoczył nagle, niezależnie od tego czy płacisz abonament czy doładowujesz konto. Widać jak firma zabiega o swoich klientów 60 PLN to jakieś nieporozumienie, jak masz zarejestrowany numer wiej ile sił w nogach do innego operatora...
            • Gość: mar Re: karta sim. plus IP: *.171.83.98.static.crowley.pl 11.03.11, 10:34
              taki mam plan. musze tylko poczekac do czerwca...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka