Dodaj do ulubionych

sklep martgsm.pl oszustwo

03.08.15, 21:45
nastepny sklep oferujacy zakupu na olx ostrzegam
Obserwuj wątek
    • Gość: ballej Re: sklep martgsm.pl oszustwo IP: *.nowydwor.mm.pl 19.08.15, 00:18
      Naciąlem sie na ponad 1000zl. Ktos wie czy ten sklep wogole istnieje, bo chcialbym sie tam wybrac, zanim pojde na policje..
      • Gość: gość Re: sklep martgsm.pl oszustwo IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.15, 20:50
        Nacięłam się na 1,5 tys. w poniedziałek sprawę przekazuje na policję jeśli nikt się ze mną nie skontaktuje. Wszystkie potwierdzenia, maile itp posiadam i nie omieszkam przedstawić. Tylko że wstyd przed samym sobą pozostanie że człowiek tak głupio dał się naciąć...szkoda gadać. A czy sklep istnieje? - I tu jest właśnie problem bo nr-y urzędowe się zgadzają, w spisie przedsiębiorców istnieje, nie wiem o co chodzi...
        • Gość: JarekK Re: sklep martgsm.pl oszustwo IP: *.play-internet.pl 24.08.15, 12:38
          No to jest nas już dwóch :) ja dałem się oszukać dwa dni temu, uważałem że sprawdziłem wszystko ale widocznie za mało.
          • Gość: łukasz Re: sklep martgsm.pl oszustwo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.15, 13:53
            to już trzech ja też zostałem własnie naciągnięty przez ten sklep na 800 zl , czekam na telefon ani towaru ani sklepu chciałbym ten problem jakoś rozwiazac ale wlasnie wracam z komisariatu i maja widocznie wazniejsze sprawy jak brak swiatel czy zapietych pasow niz oszustwa i wyludzanie pieniedzy
        • Gość: j Re: sklep martgsm.pl oszustwo IP: *.play-internet.pl 24.08.15, 13:05
          Nie wiem czy nie lepiej ścigać ich z urzędu, zgłosić sprawę na policji jako wyłudzenie z 286$1 KK, a potem zajmie się tym prokurator, kilka spraw do jednego oszusta to już recydywa w większy wyrok
      • Gość: JarekK Re: sklep martgsm.pl oszustwo IP: *.play-internet.pl 24.08.15, 13:00
        podobno istnieje, we wpisie maja trzy adresy, Wrocławska 20, Antoniukowska 56 i Swobodna 33 lok. 2, a skąd jesteś, może pojedziemy razem?
        • Gość: dry Re: sklep martgsm.pl oszustwo IP: *.Metalowcow.korbank.pl 25.08.15, 13:16
          No to chyba jeszcze ja się dołączę. Jakby mało problemów było.. Pytanie czy ktoś ma na tyle blisko żeby tam podjechać?
          • Gość: JarekK Re: sklep martgsm.pl oszustwo IP: *.play-internet.pl 25.08.15, 16:07
            ja jestem z Opola, jak by co telefon do mnie 691 353 704, najlepsze jest to że zadzwoniłem z innego numeru i gostek dalej sprzedaje ten sam telefon na tych samych zasadach :) jutro jestem na policji i składam doniesienie o popełnieniu przestępstwa, jest nas kilku poszkodowanych wiec gostek podpada pod zorganizowaną działalność przestępczą. Jutro wieczorkiem napisze co ustaliłem.

• Gość: wiola Re: uwaga sklep martgsm.pl oszustwo IP: *.play-internet.pl 25.08.15, 19:01
      Witam

ostrzegam przed zakupem w tej firmie, kupiłam telefon z olx , zapłaciłam za telefon, i nie mam ani telefonu ani 1050zł.
      Właśnie szykuję sprawę na policję o wyłudzenie.
    • abazaba123 Re: sklep martgsm.pl oszustwo 27.08.15, 01:07
      Dzięki temu że natrafiłem na tą dyskusję ustrzegłem się straty pieniędzy.
      Tym razem wyglądało to tak: kupiłem dziś telefon na polskim ebayu, gościu pisze że ma problemy z paypalem i pisze żebym mu hajs przelał. Jak zacząłem coś wątpić próbował mnie przekonać właśnie posiadanym sklepem z 3 latami na rynku. Tym razem nazywa się on magogsm.pl - układ i grafika dokładnie taka sama co w martgsm. Siedziba tym razem w Krzywiniu
      • Gość: JarekK Re: sklep martgsm.pl oszustwo IP: *.play-internet.pl 27.08.15, 09:41
        masz rację, domena Rejestracja 2015-08-20 19:24:06,
        UWAGA na kolejny sklep
      • Gość: JarekK Re: sklep martgsm.pl oszustwo IP: *.play-internet.pl 27.08.15, 09:46
        tu jeszcze większa ściema sklep fałszywy i dane firmy też, nie istnieją w centralnej ewidencji firm
        UWAGA na firmę GSM PRODUCTION SP Z O O
        UL. GENERAŁA CHŁAPOWSKIEGO 35
        64-010 KRZYWIŃ
        • Gość: admrug Re: sklep martgsm.pl oszustwo IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.15, 10:29
          zachecam do wklejenia zawartosci o mago gsm.pl w nowym watku ktory istnieje
      • ballej Re: sklep martgsm.pl oszustwo 27.08.15, 10:43
        Tydzien temu wysłalem mu formularz odstąpienia od umowy, powołując się na konkretne art. Po upływie 14 dni lecę z print screenami i stosownym doniesieniem na policję. Złożę też z art.20 doniesienie do urzędu skarbowego o nieujawnionych źródłach dochodu. Potem proponuję ścigać gnojka na własną rękę..ballej
        • Gość: benek Re: sklep martgsm.pl oszustwo IP: 5.134.65.* 27.08.15, 11:43
          Mam kłopot z t mobil,co i raz mnie okradają,pieniądze zwracają po kilku reklamacjach.Pierwsze reklamacje olewają,twierdzą że jest wszystko dobrze a jak już oddadzą to bez słowa przepraszam.
        • Gość: JarekK OSZUSTwo nowy potral magogsm.pl IP: *.play-internet.pl 27.08.15, 12:57
          UWAGA na nowa firmę i ten sam portal co poprzednio, domena magogsm.pl założona została 20.08.2015r. a opinie POZYTYWNE już od marca. Teraz działają jako Sp. z o.o. bez podania numeru KRS
          • Gość: JarekK Re: OSZUSTwo nowy potral magogsm.pl IP: *.play-internet.pl 27.08.15, 13:18
            Pamiętajcie o odstąpieniu od umowy zgodnie z regulaminem, tutaj akurat 14 dni i o przesłaniu prośby o zwrot wpłaconych pieniędzy. Będzie podobno potrzebne w dalszych postępowaniach procesowych.
            • Gość: mateusz Re: OSZUSTwo nowy potral magogsm.pl IP: *.146.131.131.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.08.15, 00:07
              Witam. Ja rowniez nacialem sie na Tego "sprzedawce" . telefonu ani 1500 zl nie ma
              • lysyolo007 Re: OSZUSTwo nowy potral magogsm.pl 28.08.15, 18:06
                Witam. Ja też niestety dałem się nabrać jak dziecko;( Panowie co tu teraz zrobić... 1000zł poszło w błoto...;( U was już coś wiadomo...??? Na policję z tym iść już teraz? Zakupiłem telefon Galaxy s5 na OLX magogsm.pl i cisza... ani pieniędzy ani telefonu... Poradźcie co teraz zrobić...
                • Gość: mateusz Re: OSZUSTwo nowy potral magogsm.pl IP: *.146.95.81.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.08.15, 18:18
                  Ja bylem dzis na policji powiedzieli zeby poczekac do wtorku i jak nic sie nie zmieni , zlozyc doniesienie.
                  • lysyolo007 Re: OSZUSTwo nowy potral magogsm.pl 28.08.15, 18:58
                    To też czekam w takim razie do wtorku... Daj znać co Ci tam powiedzieli. Szkoda że nie można cofnąć przelewu. Zastanawiam się czy to jakiś cwaniaczek czy może grupa przestępcza... 1000zł drogą nie chodzi...
                    • Gość: oszukana Re: OSZUSTwo nowy potral magogsm.pl IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.15, 22:18
                      Pisałam wcześniej-trzeci komentarz-doniesienie na policje złożone w zeszły piątek tj.21.08. ale zanim tam się udałam, zadzwonił do mnie pracownik mojego banku i poprosił o kontakt z policja. Zadzwoniłam pod podany nr i policjant poinformował mnie że facet już oszukał ok. 53 osoby na kwotę ok. 50 tys. Ponoć wiedzą już kto to jest tylko że niestety nie wiem na co czekają. Dzwonią do ludzi żeby składali zawiadomienia na policje i reklamacje w swoich bankach. Pewnie to nic nie da...ale nie można tego zostawić bez robienia czegokolwiek. Ja przekazałam całą dokumentację, podałam nazwisko i nr policjanta do którego dzwoniłam (ponoć to ma przyspieszyć przekazanie dokumentacji do Głównej Komendy do Wydz. ds. walki z cyberprzestępczością) Na zwrot pieniędzy nie liczę...facet pewnie doskonale wiedział że będzie ścigany skoro robi to na taką skalę więc pewnie wypłacał co weszło i chował w skarpecie albo na konto laski itp. a jak go dorwą to powie że chce siedzieć, no a wiadomo że siedzieć nie pójdzie - taki kraj...
                      • Gość: mateusz Re: OSZUSTwo nowy potral magogsm.pl IP: *.146.82.152.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.08.15, 23:22
                        Witam czy moze Pani podac dokladne dane tej sprawy?
                        • Gość: oszukana Re: OSZUSTwo nowy potral magogsm.pl IP: *.szczecin.mm.pl 29.08.15, 10:35
                          Nie wiem w jakim sensie? - Szczegółów śledztwa/sprawy/ czy cokolwiek to jest niestety nie znam. Złożyłam zeznania i tyle - przyjęli, do tej pory mam nadzieję że już tez przekazali w odpowiednie miejsca i cóż, więcej nic nie mogę zrobić. Ale Wy wszyscy oszukani też powinniście iść czym prędzej na policję i opowiedzieć wszystko ze szczegółami. Jedyne co wiem to trzeba u siebie na komendzie powiedzieć że to już jest na skalę całej Polski więc trzeba im w kółko powtarzać żeby kontaktowali się z Warszawą z wydz.ds. walki z cyberprzestępczością. Ja miałam o tyle łatwiej że bank zaalarmowany przez policję zarejestrował przelew na konto które pewnie już było obserwowane.
                      • angelika_0412 Re: OSZUSTwo nowy potral magogsm.pl 29.08.15, 11:53
                        Witam,
                        Ja również zostałam oszukana na kwote 1950 zł. Sprawa już została zgłoszona na policję. Z tego co do tej pory zdązyli ustalić po Ip jego komputera wczoraj logował się w Giżycku a cala ta firma jest założona na jakiegoś niemca.. Podejrzewam, ze szanse na odzyskanie pieniedzy są raczej niewielkie, bo gosciu może nie być wypłacalny, ale mam nadzieje ze chociaż go złapią i dostanie jakas kare..
                        • Gość: oszukana Re: OSZUSTwo nowy potral magogsm.pl IP: *.szczecin.mm.pl 29.08.15, 13:17
                          Najbardziej mnie dziwi to że wiedząc kto to jest, znając jego nr-y kont nie blokują ich aby skonfiskować skradzione pieniądze!!! To samo z tymi jego pieprzonymi sklepami internetowymi, dlaczego od razu ich nie blokują? Dlaczego pozwalają mu bezkarnie okradać innych ludzi? Myślałam że będę jedną z ostatnich oszukanych a tu widzę wciąż narasta! Uważajcie - facet się ogłasza na olx-ie, prowadzi fikcyjne strony itp, podszywa się pod różnymi nickami i niby z różnych miast!!!! Sprawdzajcie dokładnie od kogo kupujecie po sto razy!!! I przy dużych kwotach proście o wysyłkę za pobraniem, jak się nie zgodzi to lepiej nie kupować, bo to może być znowu oszust!!! Ja już mam nauczkę :(
          • angelika_0412 Re: OSZUSTwo nowy potral magogsm.pl 18.09.15, 18:19
            www.kwp.radom.pl/oszukiwal-na-wirtualnym-towarze-w-sieci-internetowej-acirc-poszukiwani-kolejni-pokrzywdzeni,pa1,22404,0
            złapali go !!!!
            • angelika_0412 Re: OSZUSTwo nowy potral magogsm.pl 18.09.15, 18:19
              www.kwp.radom.pl/oszukiwal-na-wirtualnym-towarze-w-sieci-internetowej-acirc-poszukiwani-kolejni-pokrzywdzeni,pa1,22404,0
    • Gość: angela Re: sklep martgsm.pl oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.15, 16:47
      tez zostalam oszukana, sprawe zglosilam juz na policje, zobaczymy co dalej. . .
      • lysyolo007 Re: sklep martgsm.pl oszustwo 31.08.15, 18:37
        Dziś ja również zgłosiłem oszustwo na Policję. Dokładnie zobaczymy co dalej. Mam nadzieję że znajdą sprawcę tego całego zamieszania i zostanie ukarany za te wyłudzenia jak należy...
    • Gość: eed Re: sklep martgsm.pl oszustwo IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 16.09.15, 11:11
      Hej ludzie policjanci z cyberprzestępczości w warszawie zatrzymali oszusta!!!! szukają pokrzywdzonych , zgłaszać się.
    • hellsingg Re: sklep martgsm.pl oszustwo 22.05.16, 14:06
      Ostrzegam przed tym Gościem
      sprzedajemy.pl/iphone-6s-plus-128-gb-nr37999327
      Kraków (małopolskie)
      Wojciech Stopka
      Wielka Brytania
      Harlow street third ave 301
      Email:tomcrackmx@protonmail.com
      Nie podaje nr konta swojego każe wysłać kasę na Bitmarket24 iz tylko tak może niby dostać kase on. niestety bo wpłacę kontakt się z nim urywa.. w poniedziałek idę na policje
      a zgłaszałem tez na sprzedajemy i nic nie robią...
    • jarkopriva Re: sklep martgsm.pl oszustwo 22.03.17, 12:19
      Witam proszę o kontakt wszystkich oszukanych przez Pawła B. w sprawie II K 376/16 w związku z wyłudzeniami telefonów, jestem po rozmowach w sadzie i musimy złożyć wniosek o wykonanie kary pozbawienia wolności, im na będzie więcej tym lepiej, kontakt do mnie 691 353 704 lub jaroslaw.krakowiak@op.pl PILNE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka