IP: 81.210.32.* 24.10.05, 15:47
Potrzebują jakiejś super gierki na koma bo się nudzę :)
Co polecacie?
I mam jedno ważne pytanko :) Ile gierka zajmuje bo mam mało miejsca :) ???
Obserwuj wątek
    • Gość: blq Re: Gry Java! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 17:14
      to co polecamy zalezy od tego, jaką masz komórkę. owszem, są gry na wszystkie
      platformy, ale wiekszosc dziala tylko na kilku. jak masz szajską nokię (taką do
      600zł) to zapomnij o dobrych grach, bo do 64kB to nic ciekawego nie ma.

dobre gry są na telefony z duzym wyswietlaczem i 3D - czyli SE k700i, oraz (od
      biedy) motorole serii v, e398 (ma duzy wyswietlacz nie ma 3D) oraz siemens cx70
      c75 (ma jave 3D ale sredni wyswietlacz).

porządna gra zajmuje powyżej 100kB, szajsy zajmują około 20-30kB. najlpsza gra w
      jaką grałem na komórce (bez symbiana) zajmuje ponad 500kB i działa jedynie na SE
      k700i.
      • Gość: Tobik Re: Gry Java! IP: 81.210.32.* 24.10.05, 18:31
        No ale mi pomogłeś :/ Chiciałem poprostu o podanie dobrych tytułów :P Najgorszej
        komórki to ja nie mam, a dokładnie to ma Motorole C385 :) I czy teraz mógłby mi
        ktoś pomóc :/
        • Gość: blq c385 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 17:06
          media.motofan.ru/java/fjava033.htm
          tu są gry na tę motkę. polecam Aleste, Bomberman - reszty już nie za bardzo
          pamiętam... dawne czasy
      • Gość: ABeCe Re: Gry Java! IP: *.chello.pl 09.11.05, 15:23
        >>są gry na wszystkie platformy, ale wiekszosc dziala tylko na kilku

hmmmm...ciekawe...popatrz na wiekszosc gier gamelofta. tylko nie pisz mi o
        jsr-184, bo to zrozumiale ze dzialaja tylko na telefonach z 3d api.

>>dobre gry są na telefony z duzym wyswietlaczem i 3D

bzdura - dobra gra byl snake jeszcze ze starej nokii. Dobre gry to takie, ktore
        daja ci mozliwosc 5 minutowej rozgrywki, tak jak w przypadku autora postu kiedy
        sie nudzisz. Dobre gry to takie, do ktorych z ochota wracasz po miesiacu.

>porządna gra zajmuje powyżej 100kB

kolejna bzdura. nie wielkosc decyduje o tym czy gra jest porzadna.
        • yavorius Re: Gry Java! 09.11.05, 15:28
          Gość portalu: ABeCe napisał(a):
          > kolejna bzdura. nie wielkosc decyduje o tym czy gra jest porzadna.

Tego akurat Blq nie napisał. Napisał na odwrót, że porządne (bardziej
          dopracowane itd.) gry zajmują więcej...
          • Gość: ABeCe Re: Gry Java! IP: *.chello.pl 09.11.05, 15:51
            cytuje blq: "porządna gra zajmuje powyżej 100kB" koniec cytatu. Nie wiem co mial
            na mysli piszac to zdanie ale jasno z niego wynika ze gra ponizej 100kb nie jest
            porzadna. No inaczej niestety nie sposob to zinterpretowac :)
            • Gość: blq Re: Gry Java! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 17:05
              pisałem o grach nowych i atrakcyjnych pod każdym względem.

Snake miał grywalność. Ale nic poza tym. Nie wszystkim się coś takiego podoba i
              nie każdy musi lubić. Tak samo jak na PC, są miłośnicy prostych gierek z ładną
              grafiką (Warblade), skomplikowanych gier z ładną grafiką (Half-Life, Morrowind),
              czy skomplikowanych gier bez grafiki (tekstowe gry sieciowe np). Dla każdego coś
              dobrego...

Prawda jest taka że CIEKAWSZE (bardziej rozbudowane) gry zajmują więcej.

>>są gry na wszystkie platformy, ale wiekszosc dziala tylko na kilku
              >hmmmm...ciekawe...popatrz na wiekszosc gier gamelofta.

Gameloft po prostu robi kilka wersji gry na różne telefony. To nie jest
              FIZYCZNIE ten sam *.jar - więc albo się nie zrozumieliśmy ponownie, albo się nie
              znasz :/
              • Gość: ABeCe Re: Gry Java! IP: *.chello.pl 10.11.05, 00:02
                to pewnie sie nie znam. a Ty jak zwykle jestes nieomylny. Nawet z polskich
                gierek mozesz sobie do 64kb sciagnac calkiem ciekawe produkcje jak na przyklad
                Buddy the Shark 3D, ktory dziala na s40 MIDP1 albo na 3510i (obie wersje do 64
                kb :) czy tez Race2Kill :). Wiele gier od Gamelofta, DBI czy MFormy mysle ze tez
                mozna byloby zaliczyc do Ciekawych choc zgodze sie, ze mniej rozbudowanych niz
                ich wersje na chociazby s60.

Po prostu w pierwszym swoim poscie napisales ze do 64 nie ma NIC ciekawego i nie
                bylo powiedziane ze chodzi o nowe i atrakcyjne pod kazdym wzgledem. Teraz
                probujesz odwrocic kota ogonem mowiac ze ciekawSZE zajmuja wiecej. Czyli skoro
                stopniujesz ten przymiotnik to znaczy ze i do 64 kb sa ciekawe :)A ze do 64 nie
                zmiescisz takiej grafy i tak rozbudowanych poziomow jak w wersji 300 kb to jest
                oczywiste i nie ma co sie spierac.

pozdrawiam serdecznie. peace.
                • Gość: blq Re: Gry Java! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 00:22
                  oczywiscie ze generalizowalem z tym "nic" do 64KB - chodzilo mi raczej o powolny
                  procesor nokii niż o same 64KB.

sam w moim zbiorze sprawdzonych gierek na motorole (okolo 100 sztuk) mam
                  dokladnie 20 gier ponizej 64kB - czyli nie to że nie ma nic - ale jest ich mało.

troche sie nawzajem nadinterpretowalismy, to wszystko. i nie twierdze ze jestm
                  nieomylny. nawet w temacie telefonii GSM :D
                  (tutaj moge sie tak czuć chwilami, ale jak wchodze na matraxa to jestem zwykłym
                  średniakiem i to mi daje do myslenia :D)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka